Keresés

Részletes keresés

Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.06.24 -7 0 7452

Ha klasszisok is lesznek, nem valószínű, hogy Veszprémben fognak kiteljesedni.

Egyébként a magyar utánpótlás nevelést elnézve, kiből lett klasszis az elmúlt 10 évben? Az egy szem Bánhidin kívül én mást nem tudnék mondani. Talán Máthé lehetne, de ő meg megsérült.

Az lehet, hogy 10 évente sikerül valakit kinevelnie a Vp-nek, akiből idővel klasszis lehet esetleg, bár az utóbbi időben sok pozitív példa nem volt, igaz, sokáig olyan nagy törekvés sem volt erre szerintem.

A Zágrábnak vagy a Celjének mások a prioritásai, ott nevelik a játékosokat, vagy az Elverumnál gondolom, a Vp megoldja úgy, hogy válogat a svédasztalról, aztán ennyi.

Előzmény: Psenior (7451)
Psenior Creative Commons License 2022.06.24 0 1 7451

Ezzel azt mondod, hogy ezek a fiúk soha nem lesznek klasszis játékosok. Azt nagyon sajnálnám, mert Pepében és Fazekasban szerintem igenis benne lehet.

Előzmény: Tonio 2.0 (7449)
Kyra** Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7450

Ezzel a kerettel nyilván nő az elvárás, vagyis bajnokság, és FF4-be jutás.

Így pedig Birka és Psenior kollégának igaza van, a két fiatalnak jobb helye lenne a Plocban, (vagy a Celjében?).

És előre szaladva még egy évet, 2023/24-ben szerintem cél kell, hogy legyen a BL győzelem.

(Igaz, szeretném ha Laugénak Veszprémben - kívánsága szerint - meglenne a BL cím.)

Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.06.24 -7 0 7449

Semennyire, szimpla pr, identitáspótlék a szerepük, az életben nem fognak Veszprémben érdemi időt a pályán tölteni, amíg FF a cél. Vagy elmennek máshova, vagy érdemi meccseken ülnek a padon, lásd Győr.

Előzmény: videkiman (7442)
Psenior Creative Commons License 2022.06.24 0 2 7448

Veszprémben eredménykényszer van. Birka Kolléga tökéletesen megfogalmazta. Ez nem ideális ilyen fiatal játékosoknak. Pepét és Zorant oda kéne tolni Gergő mellé a Plockba.

Pisti a vérzivatarban 007 Creative Commons License 2022.06.24 -2 0 7447

Pepe nagy hibát követett el, amikor eljött a Fradiból. Élete álma volt a Veszprémben játszani, de túl korán akarta az álmát beteljesíteni.

A Fradiban rendszeresen játszott -nem is rosszul- az NB1-ben. Akkor még Fazekas Gergő előtt volt (vagy legalább egy szinten vele). Aztán látjuk, hogy két év elteltével hol tart ő és hol Gergő.

Előzmény: Tomek 87 (7446)
Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.24 0 1 7446

és ez tévút nagyon őket már nem kéne itt nevelgetni őket bele kell vágni keményen egy csapatba ahol stabilan játszanak és még az se szükséges ,hogy Bl részvevő legyen az a csapat mert még ők nincsenek azon a szinten még .Ami  legfontosabb lenne  az a játék játék játék és utána a többi ha a játék megy akkor jöhet a nagyobb klub . Amíg ezeket a lépcsőket nem lépik meg addig elfog veszni a sok tehetséges magyar játékos .Jelen pillantban sajnos a klub evvel,hogy itt marasztalja a fiatal játékosokat pont ,hogy árt nekik mint segít .Lehet más profi klubnál működik de ott nincs ennyi elvárás és több idő és türelem van a fiatal játékosok felé .

Előzmény: Tomek 87 (7445)
Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7445

Dörnyei még szerintem jókor lép  .Ilicet jó játékosnak tartom de valahogy nem érzem benne azt a pluszt aminek kéne már lenni benne ami pl szerintem Lukácsban benne van és szerintem ő sokat is fejlődött és ugye tudjuk Nenadic a mentora ,ami szerintem pont passzol is hozzá mert az a csibészség ami Petárban benne van azt kell valahogy még magába szívnia .De szerintem jövőre nemfog ő sem annyit játszani ami ilyen korban szükséges lenne és ez később meg is fog látszani a játékán.Minden esetre szerintem Veszprémben az egyetlen járható út a fiatalokkal kapcsolatban a Fazekes-Ligetvári féle.. .Többi más sajnos nem .kicsit azt érzem ,hogy Ilic -Lukács már csak a koruk véget vannak itt meg mert magyarok és azért is mert evvel tudja eladni a klub ,hogy itt fiatal magyarokat neveltetnek .....

Előzmény: birka_zoli (7444)
birka_zoli Creative Commons License 2022.06.24 -1 2 7444

A két (három) fiatalt nem megbántva - mert ügyesek, tehetségesek, de naívak - csak arra kellettek, hogy tavaly nyáron a közelmúlt melléfogásait kozmetikázzák és némileg csitítsák a jogos kritikákat, és nyerjenek egy kis időt a szisztematikus igazolásoknak. Ugyanez igaz az edzőkre is, bukni nem lehetett velük, és egész jól bejött nekik, pár paraszthajszálon múlt a teljes megdicsőülés. 

De sajnos Pepe és Zoran kapnak meg egy évet, aztán beáldozzák őket,  és odalesz a pályafutásuk 2-3 legfontosabb éve, de ezzel számoltak ők is, ez nem nevelő klubb.

Előzmény: Zso_Re (7441)
codi1993 Creative Commons License 2022.06.24 0 2 7443

Valahol el kell kezdeni a jatszatasukat, de az ilyen fiatalok ritkan tudjak megugrani a szintet vagy az edzo nem bizik bennuk. Amig nincs serules addig nincs eselyunk komoly meccsen oda kerulni sajnos ez mindenhol igy van. 

Előzmény: videkiman (7442)
videkiman Creative Commons License 2022.06.24 0 4 7442

Volt olyan világverseny, hogy Lauge sokszor feltűnt j2-ben a dánoknál, lehet Veszprémben is besegít majd oda. 

Egyébként meg ha a Zoran Ilic annyira szar, hogy csere átlövőnek sem jó, akkor mi értelme van ott tartani a csapatnál? Ugyanez igaz a másik fiatal srácra, tök jó, hogy kapnak pár percet a f4-ban meg a lesimázott bl meccsek végén, de ennek így semmi értelme. Bajnokikon lehet valamivel több lehetőséget kapnak, de az ilyen az ilyen tizeniksz gólos meccseken történő "lötyögés" nem tudom mennyire szolgálja a fejlődésüket.

Zso_Re Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7441

Sztem a 22/23 évi keret már csak csökkenni fog (ha egyáltalán). B2 és irányító poszton vagyunk kicsit sokan. (plusz beálló)

Szóval lehet a J2 poszt néha jobbkezessel vagy szélsővel lesz megoldva.

Ilic nagy kérdés nekem.

Ez az év sok mindenre választ ad.

Mennyire meri használni a keretet. Tét helyzetben.

pl. mi a terve Mátéval, Lukáccsal, .. és nem az evangélistákat sorolom..

Ha Yahia továbbra sem lép szintet, akkor ..?

Szélsőket minőségben ki tudja használni..?

belső embereknek jut elég játékperc?

4 beállós? őszintén minek?

Kapusok visszatérnek eggyel magasabb szintre? (bár ez inkább Árpi)

van feladat bőven, és ez már a 2. év lesz, szóval kell villantani :)

handballplanet Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7440

2023tól úgy tűnik jól alakulnak a dolgok, jó korban lévő, komplex, minőségi igazolásokkal erősödik a csapat, de most arra lennék kíváncsi, hogy az átmeneti 1 évre rendezni tudják-e a jobblökő posztot.

Csak azért e megjegyzés, mert a cél, hogy jövőre bajnok legyen a Veszprém és ismét F4-es.

Én úgy látom, hogy ehhez azért kellene azon poszton valamilyen megoldás. 

Psenior Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7439

Mondjuk úgy, hogy talán "modernebb" Lauge. :)

Előzmény: Kyra** (7438)
Kyra** Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7438

Laugét nem mondanám Terzánál gyengébbnek, csak kevésbé agresszív.

Nem is állítják ki annyiszor.

Előzmény: Psenior (7437)
Psenior Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7437

Casado irányító, legalábbis mikor én láttam azt játszott. Egy ballökő kelleni fog még 23-tól, mikor már Lauge nem lesz.

Egyébként mostanság úgy érzem, mintha a védekezés kicsit háttérbe szorulna a támadással szemben. Egyre magasabb a gólszám. Ma már nem igen sikerül 24 gólokon tartani egyik ellenfelet sem. A Veszprémi védelem is messze a hagyományoktól. Sulic, Terza kettesekhez viszonyítva például a Yahia, Lauge pár messze gyengébb.

Előzmény: Boymadi (7434)
vitaceae Creative Commons License 2022.06.24 0 1 7436

Neki könnyű volt, mert a magyar NBI-ben akklimatizálódott az európai kézihez. :-)

Előzmény: Tomek 87 (7417)
Thor. Creative Commons License 2022.06.24 0 0 7435

Természetesen vannak kivételek. Tej, Hmam vagy akár Mamdouh. Utóbbi időben viszont szerintem inkább a negatív irányba billen. De nem lényeges. Váljon be nálunk El-Deraa 

Előzmény: Tomek 87 (7417)
Boymadi Creative Commons License 2022.06.24 0 5 7434

Sziasztok!

Ezzel speciel nem értek egyet, bár én is csak laikus vagyok. :) Én örömmel látom, hogy a 2023-as keret nem egy játékos köré épül és aztán toldozzák-foldozzák a csapatszerkezetet, hanem egy csapatszerkezetbe keresnek/kerestek játékosokat. Szerintem ez nagy változás az eddigiekhez képest.

Bővebben:

- Beálló poszton két hármas védő lesz. (Fabregas és Pechmalbec)

- Balátlövő poszton két baloldali kettes védő lesz. (Casado és El-Deraa)

- Jobbátlövő poszton két jobboldali kettes védő lesz. (Yahia és Sandell)

- Az iránytó posztot nem ismerjük ugyan pontosan, de azt szerintem elfelejthetjük, hogy ide olyan irányítót találnak, aki megfelelő lenne hármas védőnek is. Mivel a pályán ígyis-úgyis lesz két kettes védő az átlövő posztokon, ebből az következik, hogy tökéletesen megfelel irányítóba két olyan játékos is, akik legfeljebb a szélen védekeznek. (pl. Mahé és akár Nenadic ha utóbbi addig nem öregszik ki)

- A szélekre ugyanaz igaz mint irányító pozícióra. Kettest nem szükséges védekezniük, hármast meg úgysem tudnak megfelelő minőségben.

Ebben a szerkezetben ugyan egy csere kell, de folyamatosan csak egy csere, és bármelyik poszton lehet két játékos közül válogatni, egy játékos cseréje nem vonja magával a cserék számának változását, vagy rögtön más játékos cseréjét is. Így van a legtöbb kombináció, és a legjobb esély arra, hogy valamelyik jól játsszon.

Nekem úgy tűnik, hogy a mai kézilabdában leginkább beálló poszton lehet hármasvédőt támadásban a pályán tartani komoly áldozat nélkül. Az irányító és átlövő poszton egyre kevésbé, mivel egy hármasvédőben nagydarabnak kell lenni, egy irányítónak vagy átlövőnek pedig egyre inkább gyorsnak és dinamikusnak, ami egyre jobban ellentmond egymásnak. Persze vannak kivételek, de az elmúlt évek bl győztes csapatai sem csere nélkül nyertek bl-t. Igaz, talán egyedül a PSG próbálkozott (Sagosan, L.Karabatic, N.Karabatic, Remili) ilyen szerkezeti felállásban, de sikertelenül.

Valahol elgondolkoztató látni, hogy emlékeim szerint anno a Vranjes féle Flensburg is hasonló csapatszerkezetben lett bl győztes. Illetve Vranjes amikor itt volt is egy hasonló keret kialakításába fogott bele, nem túl nagy sikerrel. (pl. mellőzte Nilssont és próbált beállóban folyamatosan hármasvédőt a pályán tartani) Sajnos az a keret mint már tudjuk nem volt alkalmas erre, Vranjes pedig nem élte meg a kispadon, hogy a keret az elképzeléseihez idomuljon. Aztán maradt a toldozgatás-foldozgatás, meg a szerkezeti problémák évekig. A mostani igazolásokkal ez végre megszűnni látszik, és meglátásom szerint végre valóban csapat épül.

Előzmény: Psenior (7429)
Gozo Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7433

EB-n menekült le amikor támadott és a másik csapathoz került a laszti...

Előzmény: Psenior (7425)
handballplanet Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7432

Mármint, ha Landin is jobbszélső lenne... :) 

handballplanet Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7431

"A Meskov Breszttől érkező jobbszélső, Mikita Vajlupau az elmúlt években bizonyított a BL-ben. Az előző kiírásában 93 góllal zárt, a 2021–2022-es évadban is 23 gólnál jár már a 26 éves fehérorosz válogatott játékos. Két évre írt alá a Veszprémhez.

A videóüzenetben beköszönő Mikita Vailupautól elsősorban a gólokat várják, s hogy Marguccsal remek párost alkossanak a jobb szélen. Nagy László kiemelte, hogy a fehérorosznak több kérője is akadt, de ő mégis a Veszprémet választotta. Védekezésben a szélén és kettes pozícióban is használható, sőt az öt egyes formációban ő lehet a zavaróember. A bakonyiaknál bizakodásra ad okot, hogy Vailupau nevéhez fűződik az egy mérkőzésen szerzett legtöbb gól (20) a regionális SEHA-ligában."

Én nem cserélném el a kieli szélsőért. 

Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7430

Magnus Landin jelenleg szerintem a legjobb szélső  a piacon aki kettest is tud védekezni 

Előzmény: Psenior (7429)
Psenior Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7429
Ha kettesben védekező szélsőnk vagy irányítónk lesz az aranyat ér.
Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7428

talán a legjobb kettesünk jelenleg a Dán

Előzmény: Tomek 87 (7427)
Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7427

de kell is egy ilyen játékos aki tud kettest védekezni mert Lauge 23 ban azért hátul azért hagy maga után egy kis űrt mert szerintem átlag felet védekezett .

Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7426

kettest védekezik ,hogy milyen szinten azt nem tudom nagyon  mert csak párt meccsét láttam akkor nem volt gond  vele de gondolom azis latba nyomott ,hogy hogy  védekezik mikor leigazolták.

Előzmény: Psenior (7425)
Psenior Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7425
Casado védekezésben, mennyire használható?
Tomek 87 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 7424

2023 ra azért elég nagy vállaszték lesz ,hogy ki lője a heteseket :D mert  Vailupau, Elisson és Descat is speciálista mellettük van egy Margucunk és egy Mahénk is (persze ő ha marad )

solozo Creative Commons License 2022.06.23 -17 1 7423

Mi van bhungarobarcás seggfej? Erre emlékszel?

"Óriási füttykoncert fogadta Veszprémben Nagy Lászlót, az FC Barcelona magyar jobbátlövőjét.

Már a bemelegítésnél látszott, hogy nehéz mérkőzés lesz ez Nagy számára is, aztán a bemutatásnál elszabadultak az indulatok a nézőtéren, és hatalmas füttyáradat zúdult a magyar válogatott korábbi csapatkapitányára.

Az ezerfejűnek mindenről markáns véleménye van, így a válogatott körüli egyéves huzavonáról, és az odavágón látott viselkedéséről, amelyet Nagy László tudtára is adott a BL-negyeddöntő visszavágóján. A Himnusz alatt "Laci! Ismerős még a dallam?" drapériát tartottak a drukkerek a levegőbe, a mérkőzésen pedig Nagy minden megmozdulását füttyszó kísérte. Válogatott sértések zúdultak a jobbátlövőre, legtöbbször a "Hazaáruló!", és a "B*zi Nagy Laci!" rigmusok, amelyek a lefújást követő jó fél órával sem csillapodtak, amikor Xavi Pascuallal a sajtótájékoztató felé igyekeztek a barcások."

Előzmény: Barcelona10 (7420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!