Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.23 -3 2 383

A kedvenc jelenetem, amikor Eperjes kiképzést tart a pincében a munkásőr társainak, és becsenget hozzá a szomszéd, a pajtásokat pedig azzal hagyja ott a pincében: "Csend, rend, fegyelem!"

:))

Előzmény: Cabron01 (381)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.23 -4 2 382

Az erősebb meg tudja állítani a gyengebbet, de nem banthatja.

Ez egy ilyen álhumánus picsogás a részedről.

Mert igenis kell állítani a támadót, bármilyen eszközzel, majd tanul belőle, és legközelebb nem fog támadni.

Ennyi.

Jó példa erre, biztosan mindenki emlékszik, amikor Romániában a tanteremben a nő csápolta a rendőrt, a szemüvegét is leverte, egy ideig tűrte a rendőr, de aztán pofon legyintette a nőt, aki erre elpityeredett, és bőgni kezdett.

:DDD

Előzmény: á-m-2 (325)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -2 1 381

A film 1990-ben készült. 

Előzmény: püfffneki (379)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.23 -4 2 380

Az emberek a gyengébb mellé állnak.

Kicsavart gondolkodásod van.

Az embereknek az agresszor ellen kell fellépniük, és a megtámadott mellé állni

Az erősebbnek van eszköze.

Olvasd el a tapasztalatomat: a gyenge (cigány) nő vágta bele a kést az erősebbe.

Előzmény: á-m-2 (325)
püfffneki Creative Commons License 2019.10.23 0 3 379

Vagyis a szocializmusban még jó filmeket csináltak.  Tele igazsággal.

Mi pedig lecseréltük azt a remek rendszert.

Előzmény: Cabron01 (376)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.23 -4 8 378

Ezen a videón látszik, hogy a nő gyengébb, mint a fickó, akit csapkod. Ezért nem léptek közbe.

Hát így vélekedik egy feminista!

Mondok egy saját példát, ami az orrom előtt történt a 6-os villamoson: felszállt egy cigány csapat, nők voltak javarészt, az egyik cigány nő ordibálva rohangált, lökdöste az utasokat. Ezt szóvá tette egy 2 méteres benga állat férfi, súlyra is kétszer akkora, mire a cigány nő dühödten neki rontott, és azt láttuk, hogy a pacák fél kézzel (röhögve szinte) tartotta magától távol a nőt, nem avatkozott közbe senki.

Aztán egy pillanat alatt váratlanul leszállt az egész cigány csapat, nem értettük, miért ilyen hirtelen. De aztán hamar rájöttünk miért, amikor a fickó kezdte levetni a pulóverét, és deréktájon volt rajta egy pengényi nyílás, a széle duzzadt volt, de nem vérzett - egy másik cigány nő sunyin hátulról beleszúrta a kést.

Akkor elhatároztam, hogy hasonló helyzetben lerúgom a villamosról a támadó nőt.

Adjon egy pluszt, aki szerint helyesen gondolom!

És adjon egy mínuszt erre a hozzászólásra, aki szerint nem szabad közbeavatkozni!

Előzmény: á-m-2 (317)
baculum Creative Commons License 2019.10.23 -3 2 377

majd az előzőhöz is válaszolok, csak most lettem kész a kerítéssel... :-))))

naszóval, 

egy barátomnak (nagyon régi, kb mint a testvérem lenne) válságba került a házassága, elkerülhetetlenül fel lettek téve nekem kérdések, amikre válaszolnom kellett ( a kellett belső, külső kényszer hatása nélküli ), de nagyon nehéz ilyenkor, mert ugye a felesége is barátom tulajdonképpen. 

Végülis arra a következtetésre jutottam, miután elmesélte a történetet, hogy egyszerűen 

nem erősítették meg, illetve a felesége nem adta egyértelmű álláspontját a folyamattal szemben...

Egyszerűen nem volt ordítozás, tányér csapkodás, semmi... hagyta, hogy történjenek az események.

Előzmény: Cabron01 (373)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -1 1 376

Igen, ez egy magyar film a 80-as évekből. Amiről szól, az egy kordokumentum vidám filmbe öltve. Sok minden egyéb is van benne, amiről el lehet mondani, hogy tipikus. 

Ez is ilyen. Ennyi és nem több. Ez nem jelenti azt, hogy MINDEN kapcsolatban így működik, nem kell általános szabályként tekinteni rá.

Érted a különbséget? Amikor valaki azt mondja egy filmben látottakról, hogy ez így van és kész, vagy példaként említi, az nem ugyanaz a kávéház.

Előzmény: püfffneki (374)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.10.23 -3 2 375

Az lenne a normális, hogy előbb jön a 'tárgyalás', és csak aztán az 'ítéletvégrehajtás'.

A teljesen nyilvánvaló eseteket (tettenérés) kivéve okosabb lenne előbb magyarázatot kérni, aztán ha az nem kielégítő, akkor még mindig lehet durcizni.

Ha már kommunikáció, ez az én "kedvenc" sztorim:

Egy idős házaspár hosszú évi együttélés után aranylakodalmát ünnepelte. Mikor reggelihez ültek, a feleség azt gondolta magában: “Ötven éven át előbbre tartottam a férjemet, és mindig neki adtam a zsömle ropogós felső felét. De ma végre egyszer magamnak tartom meg a finomabbat.” Megkente hát magának a zsömle felső felét, a másik felét pedig az urának adta. Ám a legnagyobb meglepetésére a férje boldogan csókolt kezet neki, és így szólt: “Drágám, ma ennél nagyobb örömet nem is szerezhettél volna! Ötven éve nem ettem a zsemle alsó feléből, pedig én azt szeretem a legjobban. De mindig azt gondoltam, hadd legyen csak a tiéd, ha annyira szereted.”

Nagyon szép történet, de azért ez erősen lúzer dolog: ha esetleg a legelején két mondattal tisztázzák a zsömle-preferenciáikat, egész életükben mindkettő a kedvencét ehette volna. Az élet más, komolyabb dolgait sem beszélték meg soha?  Viszont, így meg mindketten egy életen át büszkék lehettek a nagylelkűségükre, ami szép dolog (...de azért vegyük észre, hogy a feleség nagylelkűsége fogyott el elsőnek ;-)

püfffneki Creative Commons License 2019.10.23 0 3 374

Majd ezt a példát ne feledd amikor én jövök a film és tv példákkal.

Pont a szilvaszedésnél hogy kioktattak hogy az csak kitaláció. 

Egy sorozat kapásból. Hatalmas kis hazugságok.

Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -4 3 373

Hát igen, ha választani kell. 

Én a kommunikációban hiszek. Akkor nincs zsörtölődés, nincs pofon. Annyira egyszerű ez, az ember beszél, kérdez. 

Nem véletlenül hoztam fel a Csapd le csacsi című filmet. Ott ugye az van, hogy a feleség átvesz egy levelet a postástól, ami a férjének egy idézés a nemibeteg gondozóba. Férj este hazamegy a munkából, asszony semmit nem mond, semmit nem kérdez, hanem elkezd cirkuszolni. Kávéfőző falhoz vágása, ordibálás, zsarolás, minden játszik. Pasi azt se tudja mi van, megkapja a tipikus választ a mi bajod kérdésre, mégpedig, hogy tudod te azt nagyon jól. Aztán leissza magát, miután asszony elbarikádozza magát a szobában. :)

És elkezdődik egymás szívatása. A végén meg kiderül, hogy nem a férjnek szólt a levél, hanem egy ugyanolyan nevű faszinak az utcából. 

Tipikus. :)

Előzmény: Abszolút Igazság (369)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.10.23 -5 2 372

Nyilván te mindent személyes indíttatásból írsz, és el sem tudod képzelni, hogy mások nem érintettek személyesen abban, amiről beszélgetnek.

Előzmény: püfffneki (366)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -2 1 371

Én nem, de sok nő igen. 

Előzmény: püfffneki (366)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 0 1 370

Már meghalt, mint írtam. Valamikor 90 környékén.

Előzmény: püfffneki (368)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.10.23 -6 2 369

Nyilván vannak olyan nők, akik ezt természetesnek veszik, hiszen 'csak jogom van kifejezni az érzéseimet!' :-/

Tudatosítani kell bennük, hogy ez is erőszak, és egy pofonba nem hal bele senki, de hányan lesznek öngyilkosok, vagy betegednek meg mindenféle pszichoszomatikus izében, akik az erőszak kevésbé látványos, rejtett formáját szenvedik el...

Mondjuk, szerintem ha választani kellene, hogy kapsz egy pofont vagy egész nap zsémbel veled az, akinek szeretnie kellene, a legtöbb ember inkább a pofont választaná, mint a folyamatos verbális erőszakot.

Előzmény: Cabron01 (365)
püfffneki Creative Commons License 2019.10.23 0 3 368

Azt elárultad , hogy te hány éves vagy, akkor tán az se titok hány éves a bátyja , aki a saját földjeit művelte a szocializmusban.

Előzmény: Cabron01 (363)
püfffneki Creative Commons License 2019.10.23 0 3 367

Nem érdemes vele kisérletezni.

Előzmény: Cabron01 (358)
püfffneki Creative Commons License 2019.10.23 0 6 366

Te így csinálod?

Érzelmi zsarolás , hiszti?

Előzmény: Cabron01 (354)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -2 2 365

Nem fogja megérteni, mert nem érti, hogy a pörölés, érzelmi zsarolás, játszmázás, bosszú nem a női lét természetes velejárója, hanem a társ folyamatos megalázása.

Előzmény: Abszolút Igazság (364)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.10.23 -5 2 364

Mindkettő ugyanúgy előfordul, értsd már meg.

Csak a férfiak erőszaka direkt és látványos, míg a nőké sokszor közvetett és lassan ölő.

Keress rá Pozsonyi Ádám: Nyílt és rejtett módszerek c. cikkére.

Előzmény: püfffneki (345)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -4 1 363

Anyám bátyja és családja (Alföldi világ) a következőképpen élte az életét. Asszony+2 lány gyermek.

Anya egy irodában dolgozott valami adminisztrátorként, apa meg a földjeiket művelte, és állatokkal foglalkozott. Nagyrészt fűszerpaprikát termesztett és kukorica földjeik voltak, fő bevételük ebből származott. Emellett otthon is volt háztáji, konyhakert, valamint szőlőjük is volt (nem kevés).

Állati sokat dolgozott, mert a lányoknak kell a "szépruha". Emellett természetesen a porszívózás az ő reszortja volt, mert a házimunkát meg kell osztani ugye, a konyhakert betakarítást, befőzést is együtt csinálták, hisz anya nagyon elfáradt 8-16-ig az irodában (nem kicsinylem le az irodai munkát, nem egyszerű az se, de azért na...).

Anya hétvégén főzött csak, mert hétközben nagyon elfáradt az irodában, így a menzáról vitte haza ebédszünetben embernek a kaját (ezzel sincs alapvetően probléma amúgy, csak a két fél leterheltsége miatt hoztam fel).

Apa mindezekért cserébe ki lett telepítve éjszakára a konyhai priccsre, mert horkol. Úgy 60 évesen meghalt, tán még annyi sem volt. Szerette a családját csórikám. :(

Érdekes módon a két lány időnként panaszkodott a férjére, hogy hát bizony előfordul, hogy leüvölti a fejéről a hajat. :)

Kb. úgy viselkedtek velük, ahogy azt otthon látták, csak itt a férjek nem olyanok voltak, mint az apjuk, hanem kinyitották a szájukat, ergo agresszívak voltak...

Előzmény: baculum (360)
Dr Systole Creative Commons License 2019.10.23 -3 1 362

A ma fiatalok éppen most 2019-ben választják ki magunknak azt az alacsony kasztból származó kulturálatlan büdös bunkó házastársukat/partnerüket aki később bántalmazni fogja őket. Ebben a pillanatban már nem lehet ez ellen semmit tenni, ők maguk háborodnának fel a legjobban ha a választásukba bárki beleszólna akár tanácsadással is, hiszen mindenki tudja hogyan akarja a saját sorsát intézni.   Én azt a tudást várom tőlük később is, 2-10-20 év múlva is, ne rám mutogasson senki, hogy nem oldom meg az ő életproblémáit!

Előzmény: püfffneki (351)
baculum Creative Commons License 2019.10.23 -1 0 361

:-)

Előzmény: robopassmeet (357)
baculum Creative Commons License 2019.10.23 -3 1 360

Ők is így mentették fel saját magukat, a "méregkeverés" ma nem ( csak ) a pohárban folyik mint Médeia idejében :-). és nem annyira kis számban. Hiszen generációk nőttek fel az őrjöngő tanár, apa nélkül, vagy egy omega kisszobába száműzött apa mellett szocializálódva...

Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -1 0 359

:DDDD

Előzmény: robopassmeet (357)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -2 0 358

Tehát, ha van hatékony orvoslás a mérgek ellen, akkor lehet nyugodtan mérgezni. :)))

robopassmeet Creative Commons License 2019.10.23 -4 1 357

Püfit a lábánál fogva húzták. Azért útálja a szexet:

:-))

Előzmény: Cabron01 (356)
Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -3 2 356

Hát pedig érdekeljen, ugyanis nemrégiben történt meg az az eset, amikor a nő módszeresen mérgezte az élettársát, aki végül belehalt. 

Ahogy őskori szokás volt ugye (legalábbis a barlangrajzok erre engednek következtetni), hogy a férfiak a hajuknál fogva ráncigálták a nőket, és lőn! :)

robopassmeet Creative Commons License 2019.10.23 -3 1 355

Mégsem teszitek, látod. Inkább a hajatoknál fogva huzigáltatjátok magatokat a főút mellett:-)

Cabron01 Creative Commons License 2019.10.23 -5 0 354

Mivel a nők fizikailag gyengébbek, ezért kifejlesztettek néhány módszert, amivel elég komoly pszichés terrort képesek alkalmazni. 

Az ütés látványos, lehet látleletet vetetni róla, könnyen igazolható. A fenyegetés, érzelmi zsarolás, hiszti, sértődés, kommunikáció szándékos blokkolása, ami már viszonylag rövid távon kicsinálja a partnert viszont nem látható, nem igazolható, ezért nagyon aljas. És bizony SZOKÁS!

Nem tudom, láttad a Csapd le csacsi című filmet?

Előzmény: püfffneki (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!