Köszönöm, hogy írtad a fajta nevét, én csak azt néztem, hogy hány helyen vannak még ezek a képek. Nagyon sok. A wiki szerint ez a füles Közép-Ázsiában és a Kaukázusban él. (tény, hogy sok cirillbetűs találat volt:)
Videót is találtam, sokat, egészen belemerültem, még az almakompótot is sikerült lesütnöm.
A kerti sündisznók a csigák pusztítása végett vannak tartva. Tökéletes munkát végeznek. Mindegyik sündisznó talált állat, a kertiek teljesen önfenntartók. A teraszon lakó sün őszi ivadék, a sövényben találtam októberben 220 gramm súlyú volt akkor. Ekkora sün nem éli túl a telet, ezért került a teraszra, de ketrecbe kellett zárni, mert terrorizálta a kutyát. Áprilisban elengedem, kíváncsi vagyok, hogy a kétféle sünfajta hogyan fog együttélni a kertben.
Ez igaz lehet, mert nem sok kisgyerekkori emlékem között bújik meg egy győri kiürített szomszéd lakás konyhájának képe, ahol nyüzsögtek a svábbogarak és a konyhapadlón a sündisznó csak úgy habzsolta őket.
A sündisznó az optimális háziállat: zajos, büdös, undok és harap. Bár lehet, hogy a macskás képen látott füles sünök (Hemiechinus auritus) kedvesebb, és összeférhetőbb állat mint akár a kertben lakó két keleti sün, illetve a télire befogadott Erinaceus concolor egyed.
A kertészeti gyűjtőmappákból itt maradtak az 1-es és 6-os kötetek. Ez a sorozat komplett volt, sok százezret költött rájuk a szomszéd apja, majd megörökölték akönyvekkel együtt és most selejteztek. Néhány mappát bevittek az óvodába – ahová Emma virágainak többsége is került –, a többi közül válogathattatok.
Ha kéred ezeket is, szóljál, mert amikor átadod nekünk a ruhaadományt, elvihetjük cserébe.
Mert a szolgáltataó megtagadta a miniszteri kérést. A miniszter azt nyilatkozta, hogy majd a huszasok ezek után el fognak gondolkodni azon, hogy ott maradjanak-e. Biztos ez lesz az első dolguk.
Ha 20-as, akkor várhatjátok, sosem derül ki, mit kellett volna tennetek. Igaz, sokáig úgysem telefonáltok - gondolom, most majd jön egy snell kétharmados törvény, hogy a társaság helye sóval behintetik, ügyfeleit pedig (ez a magyar családok akarata, mit tehetünk) kínpadra kell vonni, kis különadók kivetése közepette.
Természetesen nem kell átülni. De ha elfogyott a benzin, és maradsz a sajátodba reggelig, lehet, hogy megfázol.
Egyébként én pannonos vagyok, nekem semmi, de korábban rendszeresen kaptam SMS-t, hogy Szeged környékén vihar készül. Mindig csak Szegedről szólt. Kb 40 éve voltam utoljára arra...