Keresés

Részletes keresés

piglet Creative Commons License 2007.01.31 0 0 754
Immáron harmadszor írom le:-)))) Dr Thaisz Erzsébet Péterffy S. kórház
Előzmény: Törölt nick (753)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 753
Ma? Hát ma simán felhívtam a diabetológust, lekértem az eredményeimet amik teljesen rendben voltak (5,6 és 6,0), a 24 órás 2 részletes vizeletben semmi nem odavaló dolog pl. cukor vagy fehérje... (megjegyzem, most koppant le, hogy nálam nem is csekkolják, hogy van-e keton a vizeletemben... mert azt csak frissből csekkolnák.. olyat meg nem is kértek tőlem...)

Aztán mondtam neki, hogy átgondoltam a dolgot és nem hiszem, hogy sok értelme lenne, hogy oda járjak... ő meg mondta, hogy valóban, nekem tényleg nem kell oda járnom... úgyhogy saját felelősségre távozom :) (de persze keresek egy másikat... azt a tegnapi dietetikusnak is megígértem...)

Szóval, hogy mi volt tegnap:

Hát... mindent tisztáztunk, átbeszéltünk (a dietetikus az összes eddigi diétásnaplómat átnézte), pontosítottunk a diétámon:) Megdícsért a jól összeállított reggelim miatt (ez az az ominózus reggeli amiért a másik banya a Sotén jól leszúrt...) + a jó értékeim miatt is.

Tökéletesen elmagyarázta mi hogyan működik (aminosavaktól a kutyafüléig), hogy mit mivel kell kombinálni ha nem eszek húst, hogy az teljesértékű fehérje legyen, elmondta, hogy ha aznap nincs hús, mennyi sajtot / tojást stb. egyek (megjegyzem, szerintem kb. ennyit eddig is ettem... igaz tényleg nem tudatosan - de megnyugtatott, hogy ettől aztán nem lesz hülye a gyerekem mert ő úgyis elvesz mindent ami neki kell, max. én fogok legyengülni ami ugyebár nem cél)

Átnéztük, hánykor kéne reggeliznem, mi van ha tolódik a kajálás stb. stb. (minden verziót átvettünk:)

megállapította, hogy a hivatalból kijelölt dietetikusnak sajna fogalma sincs a GI-ről, hogy mi a különbség a gyors és a lassú szénhidrát között + egyszerűen nem tud különbséget tenni a simán diétázó és az inzulinra fogott páciensek között... (+ nem meri értelmezni a méréseket!)

Mondta, hogy akkor én most vagy vezessek "kettős könyvelést", tehát magamnak írjam mikor mit ettem és az értékeket (ezt szigorúan!), a banyának meg azt amit látni szeretne (kihagyva pl. ha étcsokit is ettem vagy kicsit eltolva, hogy mikor ettem stb.)- vagy váltsak mert ennek így tényleg nincs értelme. Ő is kihangsúlyozta, hogy kötelező az orvosi felügyelet, tehát ha tudok még a héten keressek egy másik orvost vagy próbáljam meg itt kihúzni... hát én inkább a másik orvosra szavazok. (megjegyzem, az elmúlt héten SEMMIT se sumákoltam, tehát még negyed kockányi étcsokit se engedtem meg magamnak... olyan szigorúan betartottam a diétát, hogy hajjaj... igaz ezt szerencsére a cukorértékeim is igazolják... ami persze hidegen hagyta a Sotésokat)

Azt is elmagyarázta, miért magasabb az éhgyomrim (+ terhelésesem) ha a laborban mérik, miért mérek nagyon alacsony éhgyomri után még ugyanannyi kaja mellett is határérték körüli/feletti evés utánit, mikor nem kell betartani a 3 óra várakozást a kaják között - mikor kötelező betartani stb. stb.

2 órán át ott voltunk... és összesen 3000 Ft volt a konzultáció...

Hát ez volt tegnap... (a 2 órába iszonyú sok minden belefért... általánosságban nem sok minden kellett nekem, inkább a részletekbe másztunk bele... de ugyanezt a diabetológián mondjuk a finom kis részletek nélkül 1/2 órába be lehetett volna sűríteni... ha a dietetikus valóban megfelelő lett volna szakmailag)

Ennél a dietetikusnál maradhatok ha akarok csak nincs értelme... elmondta, mit hogyan, felnőtt ember vagyok úgyhogy tartom.. ha meg kérdésem van, felhívom...

A diabetológus a kérdés... (bár én eddig tényleg azt hittem, hogy azt is csekkolják, hogy van-e keton a vizeletemben... de ha azt nem nézik akkor hogyan ellenőrzik, hogy tényleg megfelelő-e a diéta?)
Előzmény: kollina (752)
kollina Creative Commons License 2007.01.31 0 0 752
Mi volt a diabetológián?

Mit javasolt a valódi diabetológus? Ha lesz időd, leírod? Vagy csak általánosságokat mondott? Nála nem maradhatsz?
Előzmény: Törölt nick (751)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 751
jipiiii.... nemsokára bemegyek a diabetológiára, elhozom a leleteimet + aláírom, hogy saját felelősségre távozom :)))))))

(tegnap átbeszéltem a komplett diétám egy VALÓDI dietetikussal, elmagyarázott mindent, megmondta, miből mennyit egyek - ha nem eszek húst akkor mennyit, ha eszek akkor mennyit stb. stb.-, átnézte az összes diétásnaplóm, a kajálások időpontjait, átbeszéltük a forgatókönyvet, hogy mi van ha csúszik a kaja stb. stb.)

Most megyek és keresek egy olyan dokit aki nem szekál csak csekkolja a cukrom + a vizeletem és aki a megadott kereteken belül -amennyiben azt az eredményeim megengedik- rámhagyja a diétát... (ld. aki hajlandó elfogadni, hogy nem neki diétázok hanem magamnak és a babának... így semmit sem ér el azzal, ha a torkomnak ugrik... ha valamit rosszul csinálok akkor meg inkább elmagyarázza, mit és miért csinálok rosszul... mert akkor azon 5 perc alatt változtathat az ember... mint tegnap a dietetikus... olyan magyarázatokat adott mindenre, hogy azok után az ember nem tehet mást, minthogy szó nélkül elfogad minden szigorítást :))))))) (na nem mintha sok lett volna... a fehérjére koncentráltunk nagyon de úgy tűnik, hogy eddig se volt komoly gond a fehérjebevitelemmel... de most majd még jobb lesz a helyzet:)

Ne tudjátok meg mennyivel jobban érzem magam a bőrömben :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 750
:( ez elég keményen hangzik...

Nálam tegnap csak annyi volt, hogy megyek be lelkesen a férjemmel a diabetológiára, hogy tök jók a cukraim....

Erre azonnal azzal ugrottak a torkomnak (kórusban), hogy ugye tudom, hogy nekem hülyegyerekem lesz, satnya lesz meg pici, nem tud majd írni olvasni stb. Szóval engem is kikiáltottak gyerekgyilkosnak... (mindez azért, mert a héten csak egyszer ettem húst ... helyette sok- sok növényi fehérjét vittem be + sajtot + túrót + tojást... a cukorértékeimre rá se néztek!!!)

Hát nálam itt telt be a pohár... (a férjemnél is.. mert ha ezt nem éli meg személyesen akkor azt hitte volna, hogy hála a hormonjaimnak sikeresen túldramatizáltam a sztorit...)
Előzmény: Törp (749)
Törp Creative Commons License 2007.01.30 0 0 749

nálam csak a doki volt, nagyközönség előtt... szép élmény volt...

pedig én aztán a türelem mintaképe vagyok a témában.

miután mindenért én voltam a hibás, merthogy később kezdték a sokpontosat, merthogy nem értem oda időben stbstb (ami szemenszedett hazugság volt, de mindegy) és hogy emiatt nem lesz másnapra eredmény, amiből nekem be fogja állítani az inzulint stbstb mondtam ad1 az utolsó vérvétel után én hazamegyek - erre ő: az ki van csukva, maga veszélyezteti a gyereke életét és hasonló finom megjegyzések, mondtam ja, végül is 3. cukros terhességem, másik két gyerek még él, köszönik jól vannak, én is élek, fejből vágom a 150es diéta napi menüjeit és egyéb nyalánkságokat úgyhogy nem lesz inzulin, amíg én erről meg nem vagyok győzve teljesen korrekten, maradjunk ennyiben. ha hiszi ha nem képes vagyok betartani a diétát. no erre megint megkaptam a gyerekgyilkos minősítést meg egyebeket, meg hogy nem megyek haza. hmmmm. (mindezt egy egész kórterem előtt, meg vagy 3-4 doki előtt, vizit keretében. teccett. nagyon.). no éndokim előkerít, történet elmesél, mondtam h úgy egyeztünk meg, h hazamegyek. mire ő: persze. eredmény 3! nap múlva lett, tényleg inzulingyanús volt, mondtam ok, legyen még egy terheléses, próbáljuk ki a tejet meg a gyümölcsöt (én uis még tudtam, h melyik étkezésre mit ettem és közvetlen melyik után volt magas.) és lám, véletlenül úgy is lett. következő alkalommal -mivel figyeltem a tejcukros és a gyümölcscukros dolgok minimalizálására - diétával nagyjából rendben is volt minden. mondjuk én nem hagyhattam ki étkezést, mert akkor mindig gond volt, ájulás és tsai.

az meg már más tészta, hogy úgytűnik a 3 cukros terhesség nem tűnt el nyom nélkül a szervezetemből.       

Előzmény: Törölt nick (748)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 748
(hja... ennél már csak az a jobb, ha az orvos és a nővér kéz a kézben anyázza az embert... az ám a szép élmény:)
Előzmény: gombfoci (744)
piglet Creative Commons License 2007.01.30 0 0 747
Ne aggódj, elküldtem a fenébe:-))))
Előzmény: gombfoci (744)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 746
nekem jól betartott a diétám... tökéletesen betartok mindent - még többet is mint amit a doki elvárna (ld. mm-re betartom a CH-t is és még a glikémiás indexet is kőkeményen figyelembe veszem!!!!!)... és ezt per pillanat a cukrom is igazolja... ráadásul következetesen és tudatosan válogatom össze, hogy mit eszek, nehogy hiány lépjen fel valamiből... és ezzel nem tudnak mit kezdeni a kórházban... (állítólag azért nem foglalkoznak ilyen dolgokkal mert az már túl bonyolult lenne!!!!)

Azért kötnek bele olyan dolgokba, hogy a kajálásoknál van egy kis csúszás (mialatt a kajálások közti 3 óra szigorúan be van tartva) vagy, hogy SZERINTÜK nem viszek be elég fehérjét... (az meg nem hivatkozási alap, hogy ők már 50 éve!!!! így gyógyítanak mindenkit... főleg, hogy én nem vagyok beteg)...

(ja... ennél szigorúbban? hetente van kontroll... minden vasárnap 24 órás vizeletgyűjtögetés... )

Márpedig mindenki másképp reagál a kajákra... én pl. ezzel a "magamon kísérletezéssel" jöttem rá, hogy a rizs tabu... vagy, hogy a frissen sült kenyér is az (100% teljes kiörlésű, kb. 35CH/100g!!!!!)... és még az éhcsoki néhány morzsája is az!!!! (fene gondolná, hogy 1 CH-nyi 80%-os étcsoki is ilyen hatással van az emberre...) Ha csak az orvosokra hallgattam volna, most kenyeret reggeliznék és 10 lenne a kaja utáni cukrom... így meg szépen rájöttem (már az elején), hogy mit ehetek, hogy be is vigyem a szükséges CH-t, azt a jó összetételben vigyem be, meg legyenek benne a fontos alkatrészek (rost, vitaminok, olajak) és ne vigye fel a cukrom... (na ettől is eldobtam ám az agyam... erre a mixre teljesen kiakadt a dietetikusom... hogy hogy merészelem azt enni, amikor az enynire felviszi a cukrom... én meg csak néztem rá, hogy miről beszél... nekem a friss kenyér viszi fel, nem ez...)
Előzmény: gombfoci (742)
piglet Creative Commons License 2007.01.30 0 0 745

Hahaha, már bocs, de szkeptikus vagyok és nekem ez az év vicce. Már ne is haragudj, de a kórházi cukros diéta az a világ szégyene. Tudod nekem anno 1994 év végén egy nagytudású orvos (főőőőőőorvos) csinált egy rákszűrést, aminek az eredménye rendben volt, ugyanekkor felírt nekem Bisecurint, mondván fejletlen a méhem, és én úgyis többször el fogok vetélni, de ez majd segít. Elmentem a gyógyszertárba a recepttel, ahol közölték, hogy ezt 3!!!! éve kivonták a forgalomból. Úgyhogy elmentem egy másik dokihoz, kérdezte mikor voltam rákszűrésen, mondtam most nemrég, de csinálja meg újra. Ennek köszönhető, hogy ma élek, élhetek és hogy van három gyerekem.

Alapvetően bízom az orvosokba, de vannak kérdéseim, és ezekre választ várok, ha nem tud válaszolni vagy a válasza rossz, akkor keresek, kérdezek tovább. De egy biztos eszem ágában nincs betartani a régi orvos utasításait, csak azért, mert ameddig nincs meg a tuti, csináljuk azt, hátha nem olyan rossz. Ja, tényleg, csak éppen belehalhatok...

Előzmény: gombfoci (742)
gombfoci Creative Commons License 2007.01.30 0 0 744

ja a másik meg, hogy egy diétás nővér nekem ne pattogjon, én tutira elküldtem volna a fenébe és követeltem volna, hogy orvos véleményezzen.

Ott meg normális orvoshoz járok.

Előzmény: piglet (738)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 743
hajnali 3-as 15 CH: az kb. 1,5 deci almalé :) (fú... nekem az is tiltólistás... pedig nem viszi fel a cukrom... többször is csekkoltam... igaz én a teljesen rostos, direkt préselésű almalére gondolok)
Előzmény: Rebarbara10 (739)
gombfoci Creative Commons License 2007.01.30 0 0 742

hát persze, erre vannak a rendszeres ellenőrzések, hogy egyéni dolgokat is beállíthassanak. (Második gyereknél szigorúbban fognak, 1-2 hetente hívnak vissza kontrollra.)

Könyörgöm a saját magamon kísérletezgetés nem sok jóra vezet, ha már nem tudja kivárni, amíg másik orvoshoz kerül, akkor tartsa be a régi utasításait. Az új orvosnak is nyilvánvalóan könnyebb lesz "gyógyítani", tanácsot adni egy következetesen betartott, de rossz diéta esetén, mintha pont előtte kuszálja a dolgokat mégjobban össze...

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 741
nálam tökéletesen/tizedre megegyezettt a vénás vérből mért eredmény az ujjbegyessel.... (a cukormérőmön meg legutóbb az 5.4-es labori éhgyomri 5,5 volt... úgyhogy valszeg inkább felfelé csal... de iszonyú keveset... )

Tényleg... mitől van az, hogy ha laborban vesznek éhgyomrit, az minimum 5 tizeddel magasabb, mint az otthon mért eredmények? (ha egész héten 5 alatt van bőven az otthoni mérésnél és kizárólag a labori eredmény ilyen rossz...)... a cukormérőm ugyebár jól működik...

A stressz nem viheti fel ennyire...
Előzmény: Rebarbara10 (739)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 740
hát igen... nálam ez a borulás a diéta kezdete után 3-4 nappal kezdődött... akkor hirtelen 7 fölé ugrottak az addig 5 körüli értékek... ez tartott egészen addig amíg el nem kezdtem picit "manipulálni" a diétát (kaja után citromlét inni, előtte pedig teát... tízóraira pedig almát...)

(le is sokkolt anno ez a nagy borulás... hogy mitől ugrottak fel hirtelen az 5 körüli cukraim 7 fölé... de sajna össze-vissza mondtak mindent így a végén én már semmt sem értettem... ilyen homályos pont volt pl. a pótvacsora amit a doki is és a dietetikus is kötelezően kiírt... papírom van róla:) !- így 175 CH lett volna az eredeti napi adagom... aztán meg jól leszúrtak, hogy miért pótvacsorázok... így 150 CH lett... mialatt a papírokon végig 175 CH szerepel... ja... a pótvacsora elhagyása viszont tényleg jót tett... és jobban is éreztem magam, hogy nem kellett este még 20 CH-t bevinnem... egyébként a maradék 5 CH nem tudom, hová lett... :))))))) valahol elveszett a diabetológus és a dietetikus között :))))))
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 739

vittem a mérőt a vérvételre, kaja előtt elfelejtettem éhgyomrit mérni, 40gr ch után 1 órával én is megmértem, 5,2 lett. Kíváncsi vagyok eltér-e az általuk levett vér értékétől.

Én, ha később kajálok reggel, akkor sem hagyok ki kaját, hanem a többi időpontot is csúsztatom. Így van amikor a 21-re előírt pótvacsora 22-re csúszik. Sőt, most hajnal 3-ra is kaptam 15 gr-ot, hááát, azt azrét nem hiszem, hogy meg fogom enni/inni. képtelen vagyok kimászni az ágyból.

Előzmény: Törölt nick (735)
piglet Creative Commons License 2007.01.30 0 0 738

Na persze, betartod az orvos utasításait vakon, gondolkozás nélkül, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy fullra megborult a cukorháztartásod. Anno a második gyereknél, amikor fellázadtam a "terhességi cukros gyár futószalagja" ellen, akkor volt egy diétás nővér vagy valami hasonló, aki úgy lehordott a sárga földig, mint egy 5 éves óvodást. 1 évvel később bentjártam a kórházba a szülésznőmnél, és dumáltunk mikor arrajárt a nőci. Akkorát köszönt, hogy ihaj, én meg csodálkozva néztem. Aztán jött a történet, egy hasonló esetről mint én, aki betartotta vakon az előírásokat, és fullra megborult, inzulin és társai, hamarabb indították, császár etc. Túl kevés volt a CH mennyiség.

A diéta nem arról kellene, hogy szóljon, hogy egységesen (kórházfüggően) 150 vagy 180 gr CH diéta és csók. Különböző emberek vagyunk az ég áldja meg, neked elég a 150, másnak nem. Egy dietetikusnak nem hasára csapva kellene számokat elrebegnie az ég felé. Elég sok mindentől függ ez az egész.

Előzmény: gombfoci (736)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 737
Sajna most nem tudok orvost kérdezni mert épp váltani akarok a mostanit pedig soha többet nem akarom látni... (egy másik dietetikussal meg este fogok tanácskozni)...
Előzmény: gombfoci (736)
gombfoci Creative Commons License 2007.01.30 0 0 736

ja... úgy döntöttem, lexarom amit a hajnali kajálásról mondanak... visszatértem a normális reggeli kajálási stílusomhoz...

hát ha te ezt eldöntötted, akkor minek  kérdezel minket?! Most komolyan inkább diabetológust vagy orvost kérdezz erről ha már mindenáron ménni akarsz a fejed a után...

Egyébként meg attól, hogy az éhgyomri cukrod rendben, még simán bonthat téged a saját szervezeted...

A véleményem meg az, hogy nem érdemes a dologból nagy faxnit csinálni arra a pár hónapra. tartsd be az orvosod utasításait, egyél minnél több zöldet és csókolom. (Mellette pedig imádkozz, hogy a terhességgel a cukorbetegséged is megszűnjön.)

A legnagyobb baj nálam is az időpontok betartása, de ha nem akarok nagy galibát magamnak és a babának, akkor nem módosítom az előírtakat... hát szerintem neked is ezt kellene tenned és a hangsúlyt egyéb dolgokra helyezned...

gf

Előzmény: Törölt nick (735)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 735
4,4 az éhgyomri cukrom, 5,1 a reggeli utánim...

jipiii :)

(ja... úgy döntöttem, lexarom amit a hajnali kajálásról mondanak... visszatértem a normális reggeli kajálási stílusomhoz... felkelek, bambulok, nézek ki a fejemből, megiszok valami meleg teát -esetemben gyógyteát- szépen lassan, komótosan... aztán ha az megvolt, szépen benyammogom a reggelim... mindezt az előírt 7-7:30 helyett 8:30 körül... mivel az éhgyomrim nem alacsony így nem tűnik úgy, mintha addigra kiéhezne a szervezetem... nem is vagyok olyankor még éhes... )

Nem lehet, hogy ez a kulcsa az egésznek? Hajnalban belekényszerítenek a reggelibe aztán csodálkozik az ember, hogy olyankor még alszik a hasnyálmirigye?

Amiben viszont megköszönném a tanácsaitokat...

Namármost ha betartom, hogy ha csúszok egy kajálással akkor a következő kimarad... akkor nekem legközelebb 13:00-kor lenne szabad ennem... Mondjuk addig jó sokat iszok így ez OK (régen pont így csináltam!!!!!!!! reggeli tea, ébredezés, reggeli, utána ebédig csak ivás, hogy szépen letisztuljon a belsőm...)... szóval ezzel így nem is lenne gond... ha viszont kimarad egy kajálás akkr a 150 CH-s adagom már csak 130 CH lesz ami kevés... (ha meg megéhezek akkor megeszek egy kis darab sajtot... tehát éhezni tutira nem fogok)

Hogy lehet ezt áthidalni? Este 10-kor nem akarok enni mert az már csak ott rohad a beleimben ráadásul szemmel láthatóan akkor sem éhezik a szervezetem ha utoljára este 7-kor kajálok (tegnap is akkor ettem utoljára!)... (a diabetológus anno azt mondta, hogy az este 10-es kajálás akkro mehet, ha tudom, hogy csak 10-11-kor fogok reggelizni... de a 8:30 azért mégsem 10-11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.29 0 0 734
(megjegyzem, szerintem keményebben követem a diétát mint a legtöbb ember... igazából nem tudom ki vesz még ennyi tényezőt figyelembe mint én... )
Előzmény: kollina (732)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.29 0 0 733
könyörgöm legalább te ne :))))) (ld. a már emlegetett mai sztori a Sotén.... ami után valószínűleg vissza se megyek oda többet)

(a cukrom törvényszerűen ugrál néha... kaja előtt alacsonyabb, utána meg magasabb:)
Előzmény: kollina (732)
kollina Creative Commons License 2007.01.29 0 0 732
Azért az össze-vissza ugráló cukor nem a legjobb sem a Te sem a babád szempontjából! Azért a diéta kibírható erre a kis időre, inkább figyelj jobban.
Előzmény: Törölt nick (720)
kollina Creative Commons License 2007.01.29 0 0 731
Én a tízóraira vagy uzsonnára kiszabott 20 gr ch-t sokszor helyettesítettem diétás milkával. :))) A cukoralkohol tartalom nem izgatott, persze lehet, hogy annak is van jelentősége.

Amikor megkérdeztem, hogy mit ehetek, ha nagyon éhes vagyok, az volt a válasz, hogy egyek meg akár egy egész grillcsirkét. Vagy egyek sajtot, felvágottat, persze magában. Most így utólag visszagondolva nálam a kalóriára nem is tettek nagy hangsúlyt, pedig a grillcsirke nem egy zsírmentes kaja.

Azokon a napokon, amikor mértem, nem ettem két kajálás között.
Előzmény: Rebarbara10 (719)
kollina Creative Commons License 2007.01.29 0 0 730
Persze ha ugyanazon a helyen adnak nekünk tanácsot, akkor nem csoda.
Előzmény: kollina (729)
kollina Creative Commons License 2007.01.29 0 0 729
Nekem is azt mondták, hogy reggelire ne igyak tejet, mert az hírtelen emeli a vércukrot. Csak estére javasolták.
Előzmény: Törölt nick (715)
kollina Creative Commons License 2007.01.29 0 0 728
SOTE I.

De én már rég beletörődtem, hogy nálam kicsit túlzásba vitték az aggódást.
Előzmény: Törölt nick (708)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.29 0 0 727
Szia!

Nekem Madarász Eszter az orvosom (Sote I. bel - diabetológia)

Mondjuk ott a dietetikus nagyon gáz - kőkorszaki elveket vann, 0 flexibilitás, 0 fantázia. Aki nem párizsis zsömlét eszik reggelire az már bűnös... aki pedig nem eszi az almát joghurttal... na az is bűnös...

Egy jó dietetikus az én "hülyeségeimre" is talált volna megoldást... (hülyeség... az, hogy bizonyos elvek mentén eszek... amiket ráadásul egy dietetikussal egyeztetve alakítottam ki anno?)

(Ja... nekem 9,2 volt a terhelésesem de most diéta után 2 héttel már OK-nak tűnik a cukrom... így szerintem ha marad a diéta akkor így is marad...)

Egyébként meg most egyeztettem időpontot egy másik (fizetős) dietetikussal ... holnap szépen összeállítom vele a diétám aztán annyi ... nekem ez megér 3000 Ft-ot...
Előzmény: hepehupa75 (726)
hepehupa75 Creative Commons License 2007.01.29 0 0 726

Szia Csakegy!

Neked ki a dokid és mennyi lett a cukrod (terheléses), hogy ennyit "nyösztetnek"?

Mert én is odajárok, nekem kerek 8 lett a terhelésesem, amire a dokim annyit mondott, hogy ne egyek dobostortát minden nap....

Köszi,

Saci

Előzmény: Törölt nick (708)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.29 0 0 725
az enyém meg 5.8 lett úgy, hogy előtte iszonyúan felidegeltek és kb. egy órán át folyamatos stresszben voltam... fene érti ezt... (sztori a 2007 tavaszi-nyári babás topikban:)
Előzmény: Rebarbara10 (724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!