Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2009.12.18 0 0 10941

Jan Hammer esetében nem jellemző a B3 használat.

Előzmény: akapuli (10940)
akapuli Creative Commons License 2009.12.18 0 0 10940
Régi, de jó.
Előzmény: tehtube (10935)
mokusmisi Creative Commons License 2009.12.18 0 0 10939
A Savihost VST Host program valóban nagyon könnyen kezelhető eszköz és a VST pluginból stand alone virtuális hangszert lehet kreálni, de valószínüleg nincs optimalizálva, mert gyengébb processzor esetén pl. a VB3 futtatásakor a glisszandót már nem bírja.
(ha"végigszántok" öt oktávot, akkor az utolsó hangok vagy egy másodperc késleltetéssel szólalnak meg)

A VSTHost profibb szerkezet, nagyon sokat tud, de szintén lusta.

Szerintem az EnegyXT a legjobb az általam próbáltak közül, ez egy elég komoly lehetőségekkel bíró szekvencer program sok hasznos beépített effekt pluginnel. Ezzel a Hamichord 1 GHz processzora is gond nélkül működik, a VB3 mellett még az egyik B4 is be lehet kapcsolva (ezt csak terhelés-próba szempontból említem) akkor sem késik vagy csuklik.
Előzmény: djuice (10937)
tehtube Creative Commons License 2009.12.18 0 0 10938
Erre a válaszra számítottam :-)
Előzmény: djuice (10937)
djuice Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10937
Azt mondtad, te már nem fogsz csinálni, pontosabban írni róla, akkor én mi újat nyújthatnék? 1.3MB dll fájl, lap alján letölt, VST plugin könyvtárba bemásol és már szól is. Kb 2 másodperces fáradság, ki-ki ízlelgesse maga, nekem mindenért nekemesik vki... :(

(ja, VST futtatás, kipróbálás okán, a legzseniálisabb és egyben legegyszerűbb host szoftver → SAVIHOST )
Előzmény: tehtube (10933)
okumoto Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10936

...ááá, Köszönöm tehtube! Már keresem is... :) (bár nagy disznóság ez a művészekkel, mégis először rapidseren' keresem... )

Kicsit ON érdekesség, mert 1 Hammond-barát: click

Előzmény: tehtube (10935)
tehtube Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10935

Lemezajánló.

Most hallgatom John Abercrombie lemezét. 1974 - Timeless. Ok, ő gitáros. De a billentyűsök mögött -ami nagyrészt Hammond 3.perka/888- Jan Hammer, ami eléggé rendhagyó tőle. A basszust is ő hozza. Dob: Jack DeJohnette. Extrém felfokozott tempó, szólamok, virgák. Leginkább Okumotónak javaslom, de mindenki másnak is.

Veretes a CD borító is, made in WEST Germany!!!  :-)

Qqberci Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10934
kinek jutna eszébe (bár biztos van ilyen is) a Hammondban elállítgatni a pickupokat. Esetleg ha muszáj...

Tényleg csak akkor szabad, ha muszáj. Kondicsere (kondicsere is csak mérés és a rezonanciához pontosan szükséges kapacitás meghatározása után!) után végig kell nézni a szinteket és ha +/- 5 %-nál nem nagyobb az eltérés a gyári karakterisztikától, akkor nem szabad hozzányúlni. A baj ott szokott kezdõdni, hogy korábban valaki már megpróbálta kalibrálni - mûszer nélkül. Elismerem, nem egy egyszerû eset az ott jelenlévõ zajszint mellett csúcstól csúcsig 5-15 mV-okat mérni, de meg lehet hozzá csinálni a megfelelõ eszközt (egy elõtétet a szkóphoz) és akkor megy a dolog.
Előzmény: betasound (10924)
tehtube Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10933
Várom a beszámolót! :-)
Előzmény: djuice (10930)
tehtube Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10932
Nemrég kiegészítettem a Wikipédia Hammond oldalát. Sok magyar hammondos hiányzott róla pl. Most már kevésbé... Máshol is lettek újítások.
tehtube Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10931
Hááááát, M3-nál nehezebb a helyzet. Kicsit határoltabb mind a frekimenet, mind a játékfelület. Abból nem tudok etalont. Az biztos hogy a gyártási idő előrehaladtával inkább fényesebben, keményebben szól a B3-as. Három kb. időpont lehet: 1955-59-68-75. Egy hatvanas évek eleji értéket alapul véve szerintem nem lehet nagyot hibázni.
Előzmény: betasound (10929)
djuice Creative Commons License 2009.12.17 0 0 10930
Nézegettem kicsit az előbb. Egyszerű dolog ez, azért egy próbát megér.
Igen, érdekes, hogy a kevesebbet tudó verzióit pénzért adják, viszont ott laci szimu van, biztos azt kell kifizetni. :)
Előzmény: tehtube (10928)
betasound Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10929
Nos, hát pont erre gondoltam. Az én M3-am is... És ez már bizony elég komolyan izlés kérdése. Akkor most mihez hasonlítsunk?
Előzmény: tehtube (10927)
tehtube Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10928

Érdekes így ránézésre. Az pozitív hogy nincs lezliszimuláció, "Low CPU consumption", viszont aggályos a "clean Sine Sound"

Nehogy steril legyen a hangja.

A free download ebben az esetben mit jelent? Letöltötted, működik?

Előzmény: djuice (10926)
tehtube Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10927

"hiszen kinek jutna eszébe (bár biztos van ilyen is) a Hammondban elállítgatni a pickupokat?"

Nos az én 1936-os A typ. TG-mnél Joey nagyon csodálkozott, mert van olyanja is, de az övé rettentően visít. Montam hogy az enyém is volt vala, míg ki nem rángattam a pickupokat. Nagyon meg volt elégedve a szép, meleg, vastag hangjával.

Szintén azért is szól olyan jól Littlebig-Matyoo B3-asa, mert az újrakondizás mellett a TG-je is kalibrálva lett Qqberci által. Már hivatkoztam párszor a Bayou felvételre, amelyen ezt hallani.

Balázs Fecóé, Gömöryé úgyszintén kalibrált.

A lényeg, milyen frekimenethez kalibráljuk? :-)

Előzmény: betasound (10924)
djuice Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10926
Újabb klón a piacon link

b3
djuice Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10925
Akkor az említett kettő lesz az, én mást nem tudok.

---

S ha már annyira B4 teszt van porondon: youtube
Előzmény: dezsoszoce (10922)
betasound Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10924

OFF: szerény véleményem a tesztről (MKI-NE3) csak annyi, hogy egy öreg Rhodes-nál általában a tulajdonosok, meg a javítóemberek rászabják a saját szájízükre a pickup beállításokat, tehát egy ilyen ilyen összehasonlításnak is csak akkor volna igazán értelme, ha legalább a lehetőségekhez képest közel azonosra állították volna. Az ekkor adódó különbség már lehet jó összehasonlítási alap, de így... 

ON:  A Hammond teszt ilyen szempontból hitelesebb, hiszen kinek jutna eszébe (bár biztos van ilyen is) a Hammondban elállítgatni a pickupokat. Esetleg ha muszáj...

Előzmény: tehtube (10919)
mokusmisi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10923
Egyenlőre nem tudtam az EVB3-at felinstallálni, mert kb. 25-30 MB hely kellene még az SSDn. Helytakarékosság miatt a Hamichord-ra csak az ASIO driver van feltelepítve, így még meg kell keresnem az M-audio kártyához tartozó Direct Sound drivert, ezenkívűl átmenetileg le kell szednem a B4 II-t mert az foglalja el a legtöbb helyet.
Talán karácsony és újév köztött meg tudom ejteni...
Előzmény: djuice (10916)
dezsoszoce Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10922
Igen. a régebbi efektre és pedálra gondolok
djuice Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10921
Apróbetűsödért kár volt, nem az igazságot tükrözi. Senkinek nem mondta semmilyen barátnő hogy ez meg az a tuti, ellenben te már párszor hívatkoztál a nejed véleményére tesztek kapcsán...
Talán másnak más szempontjai lehetnek, viszont a falrahányt borsóval mintha azt sugalnád hogy te eldöntötted mi a jó más helyett is. No kérem ez ami konkrét kijelentés és sehol benne semmi szubjektivitás! :)
Előzmény: tehtube (10918)
ozjo Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10920
Köszi a segítséget, nekem eszembe sem jutott volna, hogy a nyitott lezlie szimuláció okozza ezt a komoly hangerő változást és hangkép torzulást. Egyetértek veled a B4 II és B4 1.1 ügyekben, egy kicsit elvacakoltam velük és hasonló dolgokat észleltem, mint amit leírtál, a többi esetében nem tudok labdába rúgni.
Előzmény: mokusmisi (10913)
tehtube Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10919

Van sok standard, öröxöld, jazz valamilyen fakebook, omnibook címmel.

Továbbá javaslom még mindegyik mellőzését és a transzkripciót. Hangfájl indít, jegyzetfüzet a billentyűn, hallgatózás. Szerintem Matyóó is így szedte le a youtube-ra nemrég feltett Bayou c. Jimmy Smith számot.

OFF. Annyiban On hogy jól hallani a dinamikai különbségeket: MKI-NE3

ON. Nem rossz demó. Jól allani mnden erényét, hátrányát. Ez már multis, vagy még mindig egyszerre csak orgona vagy zongora?

Előzmény: bazookabill (10917)
tehtube Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10918

djuice: "Ha ......, viszont .....  nem sikerölt ...."  mi más?:-)

Azt hiszem bele kell törődnünk abba a nyomogatós kis szürke gombokba. :-(

Nagy ötletnek gondolták, a multi (pl. Stage) gépeiken el is megy, de ilyen live stílusún kár ennyire erőltetniük az egyendizájnt. Egyszer jó lenne a C2-t is összeereszteni a Hamichorddal. Még lehet hogy sor kerül rá.

Ámbár egyesek számára falrahányt borsó hosszadalmas és alapos vizsgálódásunk eredménye, mert lehet hogy a barátnőjének esetleg az XB2 vagy a Wersi OX5 jobban tetszik. Ami valakinek szintén véleménye. Szóval ha meg is tesszük, csak képeket mutatok róla, nyilvánosan értékelni nem fogom.

Előzmény: djuice (10915)
bazookabill Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10917
Üdv!

Tud valaki abban segíteni, hogy a www.911tabs.com és társain kívül neten honnan juthatnék hozzá billentyű tabokhoz (vagy mégjobb, kottákhoz)?
djuice Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10916
Értékes a véleményed Misi!
Egy kérdés: a Logic szoftver EVB3-át véletlenül nem próbéltad még a Hamiddal?
Előzmény: mokusmisi (10913)
djuice Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10915
Amit én írok az már mind ellenkezés? :)
Elektro 2-ből volt rack változat, mi ebben az érthetetlen?! szerintem ideális lenne...

A barátibb fedélzet alatt az általad soxor hiányolt valós drawbarokat és méretesebb kapcsolókat gondolom, de ezt pont neked magyarázzam? Miért forgatod ki a szavaimat?
Előzmény: tehtube (10912)
djuice Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10914
Kicsit pontosabb behatárolást kérnék, mert én mostanában nem beszéltem semmilyen torzító pedálról. A teszt alatt tett szimuláció említések a szoftverek belső effektjeire utaltak.
Korábban volt szó torzító pedálról, meg egy másikról ha ezekre gondolsz?

MB V-Twin

Eventide

(tapasztalatom nincs róluk)
Előzmény: dezsoszoce (10911)
mokusmisi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10913
A B4 II lezli szimulációjában én is észrevettem egy túllengést amely szerintem a bakelit rotor tulajdonságának eltúlzott leképzése. A két nyitott hátlapú lezli szimulációban ez annyira extrém, hogy G5 és A5/B5 hangok között majd kétszeres hangerő különbség is adódik. Emellett még a középtartományban - ami a testességét adná a hangképnek - egy picit nyomottabbak a hangok. Ez lehet magyarázata a felvetésednek.
Ha a dibox kimenetet választod a hangdoboz szimulációk közül, akkor a hangkép egyenletes, de persze jellegtelenebb is.

A vasárnapi próbánknál - ahogy tehtube is írta - mindegyik orgonamodult a direkt kimenetével kötöttük a Motion Sound KBR-3-ra, így ez a valós probléma nem jött elő.

Ennyit Ozjo mester felvetésével kapcsoltban, de egy picit még folytatnám a pluginek összehasonlítása kapcsán kifejezetten saját szemszögből:

Nekem mind a B4 II lezli szimulációja a fenti probléma miatt, mind pedig a VB3 Lezli szimulációja "túlreagáltnak" tűnik ezért nem is használom őket túl gyakran.

A VB3 műlezlije nekem nagyon üreghangú, és a felső oktáv egyáltalán nem sír ezért csak az LGT "A szerelem börtönében" című nótájában tetszik a hangja.
A B4 II meg számomra az erősen csöves overdrive-os hangzásoknál szól szépen, mint pl. Santana "Samba Pa Ti", vagy a Deep Purple "Highway star" nótái.

Bár B4 1.1 műlezlije nem túl karakteres, mégis számomra minden más nótában hozza a színvonalat. Meleg dinamikus és - ellentétben a másik két előbb említett klónnal - szépen sír a felső tartományban és a scanner vibrato is nagyon hasonlóan szól az eredetihez.

Persze ezek szubjektív dolgok, mások más környezetben más eredményekre juthatnak. Ezeknek a klónoknak az egyik nagy előnyük - az "eredetihez" képest temérdek beállítási lehetőség - tulajdonképpen a hátrányukká is válhat.
A vasárnapi próbát teljesen frissen installált rendszeren installálás utáni állapotban lévő pluginekkel indítottuk. Elég elriasztó volt némelyiknek a hangzása. Azután Zsolt elkezdte mondani a különböző észrevételeit a hangképpel kapcsolatban, én meg sorban állítottam be az egyes paramétereket (perka mélység, idő, vibrato mélység, stb) és csak ezután állt be az a megszólalás amiről Zsolt itt korábban leírta a véleményét (ismételten ez szubjektív vélemény, de a leírtak az én meglátásaimmal is egybevágnak).

Szerintem ezért is óvatosnak kell lenni és mellőzni kell az általános érvényű lehengerlő megnyílvánulásokat, mert egy rossz beállítással a kütyü nem fogja magáról az optimális képet mutatni.
Előzmény: ozjo (10905)
tehtube Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10912

Ez a folytonos értelmetlen ellenkezés, mint egy kamasz. Megszoktam otthon. :-D

C2 jópárszor volt az ősszel.

1: nem vetted akkor észre mennyivel ésszerűbb lett a korábbi kaotikus gombelrendezés. Baloldalt a vibrátók rendes helyen, középen a drawbarok, jobboldalt  perkák. Ez azért pozitív.

2: jobb a hangja, mélyebb-magasabbra megy, nagyobbat üt.

3: a perka némítja az 1'-ast

Írd meg a Jézuskának óhajod, lehet hogy teljesíti. Főleg most. Persze kívánságod a mondat végében már észrevételezésbe fordul :-D

Előzmény: djuice (10910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!