Szevasztok! Van egy Termo Top.C Webasto kályhám,melyet eladnám. 2003évjáratú azóta az én 2.5D Mercedeszembe üzemelt,javítva nem vólt mindene megvan és eredeti.Szakember szerelte be és ki is.Eredeti papírjai megvannak. Kocsicsere miatt eladó,mert aSuzuki bezines. Lehetséges Webasto Szakszervizbe töténő vizsgálata illetve kiolvasása. Én Szegedi vagyok. Mail-em publikus. T:62/473-860, VAGY:20/986-2525. A kályha megkímélt állapotú. Üdv:MISI.
szerintem ennyire azert nem komoly ez a webasto, hogy a kocsi homerseklet jeladojara is ra van kotve, gondolm ez egy kulon rendszer, ha amit bekapcsolsz, megy, idozitesz -> megy... DE NEM MEGY, es pontosan annyira idegesit engem is, mint teged :DD amugy ha mentem vele, es a motort leallitom, tokeletesen mukodik, nem kapcsol ki.. csak ha reggel kapcsolom be akkor jar egy 4-5percet es lekapcsol, olyan 3 percnel fustol is egy 10masodpercet, nem kicsit.........
gyári riasztó van,de most ki....szok vele mert bele fagyasztottam a külsö hömérséklet jeladót egy pohár jégbe,hátha még nincs elég hideg neki,de még nem volt idöm vissza tenni.
Az applikációs listában egyetlen Avensis sem szerepel, ami könnyen jelentheti azt -főleg, ha német kivitelről beszélünk- , hogy állófűtésed van. Persze ez csak hermiónegréndzseres okoskodás, vidd el egy Webasto szakszervizbe (NE Toyotába) és nézesd meg szakértővel. Hozzánk is hozhatod, csak jelentkezz be légyszi.
egyenlőre sajna azt sem tudom, hogy kiegészítő fűtés van-e benne, mert a kereskedő lelombozott és ez a lehetőség eszembe sem jutott azóta, csak a totalcaros cikket olvasva
ami biztos, hogy van a motortérben egy webasto matrica :)
a gombot illetően meb-nek igaza van, az egy kézigáz - azt viszont nem tudom, van-e bármilyen kapcsolata a kiegészítő fűtéssel
board computer teljesen primitív van csak az autóban, a fogyasztást mutatja és csókolom
specifikáció:
avensis verso - 1998 ccm, diesel, 2001/11 havi, német felszereltség
Szerintem az a gomb a kézigáz lehet. Ismerős Hiluxjában is van ilyen. Amikor hideg a motor,akkor megemeli az alapjáratot egy kicsit; ahogyan melegszik, úgy ki is kapcsol - üzemmeleg állapotban nem is lehet talán bekapcsolni. Az enyémben is van ilyen, de az még egy kihúzhatós, bowdenes kar. A manuál szerint akkor hasznos, ha nagyon hideg van(?). Én eddig még csak csörlőzéskor használtam vagy ha kipuffogó vége víz alatt volt. ;-)
Lehet, hogy az a probléma, hogy túl rövid utakon használod az autót és a kieg.fűtés csak nagyon rövid ideig működik, így gyakorlatilag elkokszosodik a kályha.
Javallom, vidd el a Vajnai Józsihoz (30 944 huszonhárom 2hat)
hát igen,ami tönkre mehet az tönkre is megy.de az a baj ,hogy szeretem ezt az autóm és meg adok neki mindent,de mégse jó.az elektronikát meg sajna nem tudjuk mi baja,a webasto hiba olvasó nem ir semmit.majd most jön a bmw hiba olvasó,hátha a kocsi add neki-vagy nem ad jó jelet.majd kiderül.
egy minősített hegesztő topiktárs ajánlotta a fórumot ;)
bocs fewfewe :D
a kérdés ami megfogalmazódott bennem miután elolvastam a totalcar cikket:
ott írnak arról, hogy a németországban/ausztriában forgalmazott dízelekbe tesznek gyárilag kiegészítő kályhát amit kicsit tuningolni kell és lesz egy állófűtés...
és erről az jutott eszembe, hogy az én németországból származó 2001-es 2.0 d4d avensis versomban van egy webasto matrica, de arra a német kereskedő csak azt mondta - amikor ujjongtam a matrica láttán -, hogy "ja, az csak egy kiegészítő cucc, nem állófűtés" - lehet, hogy az enyémben is van ilyen átalakítható állófűtés?!?
ha igen, akkor merre kell nézelődnöm és hogy néz ki?
ugyan már több mint 100k mentünk vele, de a motorban még nem kellett turkálni, úgyhogy gőzöm sincs, hogy van-e benne...
apropó, a matricán kívül belül van egy olyan gomb, amit ha benyomok, megemeli az alapjáratot és segít bemelegíteni
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy azok a kályhák, amik csak wbus-on keresztül indíthatók, milyen jelre is indulnak? Esetleg akinek van tárolós szkópja, nem akarja megnézni? :)
nekem csak neha fustol, de akkor odateszi magat, nem lehet, hogy pára vagy valami leult a rendszerben, es az eg ki? eleg remiszto a kertben fustolo auto...hat meg ha az utcan csinalja :-)))))
a forumon olvastam, hogy koltottek ra 50ezret, uganezekkel a hibajelensegekkel.. en nem koltottem meg ra semmit, kivárok, hatha valaki tudja mi a baj :-|
detto!!!!!!!!!! bar en nem koltottem ra semmit, inkabb kivarom, hogy azoknak, akiknek ugyanez a baja, hogy oldjak meg :-)) en sajnalom, hogy Te enynit koltottel ra, es meg mindig nem jo, remelem csak valami elektronikai baja van, ugy latom ami elromolhat, azt kicserelted, igy mar csak az elektronika marad....