Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
szeritnetm ha steaknek arultak, csainald steaknek:)
egyhe so, kicsi bors, keves olajjal megkenes. jo nehez serpenyuben (lehetoleg vastagfalu, esteleg direkte grillhez ajanlotban) icipic zsiradeekon 5 perc egyik oldal, 5 perc masik oldal. nem szurkalni mert akkor kifolyik a leve.
fel szemmel eddig is figyeltem, olvastam de a masik topikban annyi sok uj nick volt es annyira elvesztettem a fonalat, hogy eselyem nem volt hozzaszolni a dolgokhoz. Alice teged meg kulo0nosen figyelek az oreglanyok a buszon topikban:)
oszinten megvallom mindenki mas tekinteteben abszolulte elvagyok veszve infoilag. cszm valahova messzire koltozott ha jol ertem...
jelentem elek, elvagyunk, julius ota uj, csodalatos melohelyem van, nagyon jol kijovok a kollegakkal, fonokokkel, megbecsulnek, szoval egyenesen szuper. asszony elkezdett egyetemre jarni mert nem volt neki eleg 4 ev szenvedes a gyogypedagoigia foiskolan, most tanari diplomat akar. minden szombaton hajnalban megy pilisakarhova a pazmanyra. A kibaszas csak az h melohelye megigerte, hogy fizetik a sulija 80% erre kiderult h megsem..... szoval bekaphatjak jol.
van egy kis blogom nekem is, leginkabb fozok benne, az infoim kozott megtalalhato (na ennyi reklam eleg is).
Na, kiderült, hogy Anikó vírusa tényleg csak vírus, ma már ment is oviba, Andris is szépen gyógyul - múlt héten ő volt a pöttyös párduc, ha már a húga a kis kölyökoroszlán -, szerdán megy felülvizsgálatra. Egész korrektül átvészelte, azt hiszem. Szombaton megnéztük a párommal az egyik lehetséges sulit, afféle nyílt nap volt, vasárnap meg elsétáltunk oda családostól, hogy Andris is láthassa. Azt hiszem, tetszett neki, már amennyit láthatott az épületből.
Alíz, én is csináltatnék a biztonság kedvéért egy röntgent vagy valamit. Nem mintha magamtól elmennék... Rém fura dolog egyébként az, amit az ember pszichéje tud a testével művelni. Mindig izgultam a vizsgák előtt - ott már nem, de előtte... -, de amit most műveltem magammal, arra még nem volt példa. Elfeküdtem a vállam vagy talán becsípődött valami, nem tudom, de a vizsga előtti héten nem tudtam megemelni a karom a fájdalomtól. Konkrétan bőgtem a papírok felett.
Brrr, ezt még olvasni is rossz. ;-))) Mi ma állatkertelni akartunk, de reggel kinéztünk az ablakon, és elment az életkedvünk, úgyhogy heverdel-napot tartottunk.
Kicsi rosszéletű ma akkorát visított az IKEÁ-ban, hogy a népek azt hitték, tűzriadó van. ;-) Egyszer úgyis szétrúgom a hátsóját. Bár némileg indokolt volt, kellett nekünk fáradtan elráncigálni. :-S
Viszont volt egy tüneményes beszólása. Ült a szobájában, imádattal felnézett az apjára, és közölte: "Csináltam neked helyet, tudjál leülni. Gyere, apukám!" Ez ugyan nem vicces, de olyan aranyosan mondta, hogy totál elolvadtunk tőle. (Akkora manipulátor lesz a nő, hogy ihaj.)
Ja, egyébként ketté kell ám választani a hipochondriát mint betegséget a hipochonrikus betegektől ( isten ne büntessen érte, de manojoe pl. az utóbbiba tartozik, akármi baja van azonnal a legrosszabbra gondol), mert a hipochonria éppen olyan betegség, mint pl a pánikbetegség.
Ha majd szülésznő leszel valóban, akkor élj a gyanúperrel, ha a szülő nő arcán a fájdalom igen eltorult jeleit látod, és ő azt mondja, hogy ó semmi baj, nem fáj semmi.... lehet, hogy disszimulál ő is.
Hát a beteg szempontjából a hipochodria rosszabb, mert szörnyű lehet úgy élni, hogy valaki állandóan abban a tudatban él, hogy biztosan valami halálos kór gyötri, de az orvos szempontjából a disszimulálós beteg a rosszabb, mert nem tudja összeszedni a tünetetket. Ebből kifolyólag nehezebb egy mezei háziorvosnak diagnosztizálni pl. És emiatt gyakran vannak félrediagnosztizálva....
Ugye, hogy igazam van? De jó, hogy mondod. Már kinéztem azt is, hogy van ez a McKenzie torna, és itt a környékünkön van a központja valahol, legalábbis ugyanaz a postacímének az irányítószáma. Ha kimutatnak valami gebaszt ide is bejelentem. A hobbijaira annyi mindent rá bír költeni, táncsak a gerince is megér neki valamicskét... mert hogy ezt ő hivatalosan végig nem csinálja az biztos. Ehhez a gerincterapeutához (dr. Kiem) is úgy ment el, hogy én szereztem neki időpontot, a férjem értement a bankba, elvitte, visszavitte...
Mert amíg nem mondja meg neki valaki "hivatalosan", hogy beteg, addig nem beteg. Anyám is iszonyodott az orvosoktól, lehetőleg mindent házilag kúrált ki. Aztán mikor a trombózisa volt, akkor nem volt mese... akkor is én vittem be a kórházba. Ott mondta nekem az kezelőorvosnője, hogy nehéz vele, mert disszimulál, pedig szemmel láthatólag fájdalmai vannak, de mikor kérdezték, elbagatellizálta.
Van a másik véglet. a hétköznapi hipohonder, aki mindent eltúloz... nem is tudom melyik a rosszabb.
en a sotetsegrol annyit mondtam, hogy nem kell felni, mert az anya meg az apa megvedi ot minden gondosz embertol, nem kell tartania semmitol. el is hitte a masodik meseles utan. megfelelo atelessel adtam elo, hogy az anya szuperhos, aki nem fel senkitol:)
osszeomlos hiszti: Zalan pontosan tudja, hogy a hiszti legkisebb fajtajaert is azonnal buntetes jar. egy idoben probalkozott a rosszat almodtam, illetve a faj a hasam kezdetu hisztikkel, de messzirol latszik rajta, hogy mikor kamuzik.