Ime a topiknyító!Üdvözöllek!Tudom én itt belül, hogy melyik Istenre gondoltál, amikor nyítottad a topikot.Ezért hivatkoztam a címére, közvetve rád.Akik ide írnak, ne higgyjék, hogy keresztyén vagyok!Pusztán hiszek ebben az egészben és érdekel, de nem gondolom, hogy ki lennék választva az üdvösségre.Ezért utasítom olyan hangnemben a szemtelenkedőt, ahogy utasítom. Létezik-e Isten?Nem tudok benne kételkedni.Pál szerint, az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvé megláttatik. Kvantumfizika: vannak laikus szerzők, akik a szabad akaratot bizonygatják a szubatomi részecskék mozgásának kiszámíthatatlanságából.Na most az, hogy szubatomi szinten milyen elmozdulásra hány %-nyi esély van, emberi szempontból pedig megjósolhatatlan, hogy végül melyik elmozdulás fog megvalósulni, miképp bízonyítja a szabad akaratot?Ezek az egyének nem számolnak azzal a lehetőséggel, hogy a "szubatomok Úra" is Isten.
Apró megjegyzés: tulajdonképpen akármilyen istenről szó lehet, mivel ahoz, hogy egy "lényt" Istennek nevezhessünk, ahhoz 1-2 kritériumnak meg kell felelni! Mégpedig annak, hogy ő az Okozó (miveleredetileg csak ő létezhetett, mivel mindent Ő teremtett) és nem lehet okozat! Hosszan levezetve (amit most itt nem teszek meg) következik, hogy hogy Istennek tisztában kell lennie anyagi világunkban történt és még megnem történt eseményekkel nem csak emberi, de minden szubatomikus szinten is (bármely részecskének bármely időpillanatbeli helyzetével)!
Ergó ha van Isten, akkor nekünk embereknek nincs szabad akaratunk, csak ezt mi emberek (legtöbben) nem tudjuk, és ez így van jól! És, ha nincs Isten....?
Ha nem tudná mit választ az ember, akkor hogyan teljesednének be a próféciái? Egy példa: V.Mózes 30:20-21. Ha az ember szabad akarattal rendelkezne, az egy kaotikus, kiszámíthatatlan világhoz vezetne, amelyben nem biztos, hogy a megjövendölt dolgok megtörténnek. Az emberi akarat eleve nem szabad, mint ahogy a tudomány is bizonyította(a tudatos döntést megelőzi a tudatalattiból származó utasítás, amely testi reakciókat indít be fél másodperccel a döntés tényleges meghozatala elött; ez most nem ismertetném) Ezenkivűl az emberi akaratot Isten állandóan befolyásolja, itt van erre is egy példa: Zsoltárok 33:10-11.
Mondom, haggyj már ezzel a szabad akarattal, majd később áll szándékomban foglalkozni vele, jóval később!
A valóság szempontjából tejesen lényegtelen az az érvelésetek, mely szerint gonosz angyalok szavait sokszor az Úrnak tulajdonították.
Ha Kivonulás könyvét megnézed, akkor láthatod, hogy nem egy gonosz angyal hozta ki a zsidókat Egyiptomból, hanem az Isten.Ennélfogva teljesen értemetlen lenne a gonosz angyal bekapcsolódása a történetbe a tízedik csapáskor.Ha neked nem fér bele az Istenképedba az Úr "ölök és elevenítek" kijelentése, az a te bajod: olyan Istenben hiszel, mely nem létezik.A Biblia Istene sok helyütt rettenete Istenként mutatkozik be. Az elsőszülötteket nem egy "gonosz angyal" ölte meg, hanem az Úr.Nem kötelessége minden teremtményét életben hagyni:
"Mert általmegyek Égyiptom földén ezen az éjszakán és megölök minden elsöszülöttet Égyiptom földén, az embertől kezdve a baromig, és Égyiptom minden istene felett ítéletet tartok, én az Úr." (Kivonulás 12:12)
Bizonyára elfelejtetted, hogy Mózes születése idején a korábbi Fáraó, minden zsidó fiúgyermeket megöletett.Nem igazságos az Isten?!
Másrészről Jézus vére a bünősökért folyt, nem angyalokért.Bünbeesett angyalok számára, nincs irgalom.
Á most olvastam jóbarát mit írogattál lentebb.Megkérlek vigyázz arra, hogy szemtelen ne legyél!Ennek megfelelően a sértéseidet címezd másnak senkiházi!A közveszélyesen ostoba az olyan idióta, aki nem veszi észre: "Ha Isten mindenható, nincs szabad akarat" elnevezésű topik nem az idegen Isteneket taglalja, hanem a Biblia Istenét. Igen tetszel magadnak!?A Bibliából ídézgeted, hogy szeresd magadat, miközben az értelmi képességeim kritizálod?A szeresd magadat nem az ilyen lelkűletűeknek szól, akik másokat előszeretettel gerjesztenek haragra, sértő megjegyzéseikkel! Valóban tetszel magadnak félkegyelmű?Miért jó kiállású vagy a tükörben?Mi ez a "Dark Angel" te szerencsétlen, angyalnak hiszed magad?Ez valami nagyzási hóbort."Dark Angel-angol seggnyalás.Még valami megjegyzés, vagy magadba szállsz és eltakarodsz innen kisgyerek?!
Hogyne tudta volna Isten, mit tenne Ábrahám?Jóllehet, oda vagyon írva, most már tudom.De ez csak emberi szempontból való megjegyzés.Meg van írva: "Ő alkotta mindnyájuk szívét, ismeri jól minden tettüket".Igehelyet, most ne kérdezz! Namármost ha ő alkotta, mindnyájuk szívét, ebből az következik-ami írva van:elöre tudja mit fognak tenni(mivel ő alkotta őket).A szabad akarattal kérlek ne fárassz, takaritóval még elvitatkozgatok a Jézus vagy Pál rovatban, majd csak azután foglalkozom e kérdéssel!
Figyeljél jóember!Amikor te a "sütnivalóról" értekezel, akkor vizsgáld már meg a saját írásodat!Nem tudom mikor kunyeráltak töled keresztnyek pénzt a kiadványaikra, még kevésbé zsidók-mivel általában tele vannak pénzzel.Ha pedig "perselyeztetni" akarnak akkor dobd be amit jár, máskülönben milyen jogalapon veszed igénybe a szolgáltatást?!Ne becsméreld te Pált, senkiházi!Ha pedig kötekedni akarsz, nem jó alanyt találtál te tökéletlen!
Természetesen. Nem megmondták: szeresd önmagad, mint felebarátodat?
Igy hát természetesen szeretem magam. Igy van ez jól.
Ám azt is szeretem, amikor a tükör idegesiti a mai farizeusokat...HA csúnya a kép, természetesen a tükörre haragszanak...pedig csak önmagad láthatod benne.
:))
"Nem vagyok a vallási tolerancia híve, ..."
naná. Feszitsd meg! vagy: máglyára vele!
közveszélyesen ostoba vagy. Tanulj, és tapasztalj, ne szennyezd a szellemi közeget a igazoltan veszedelmes dogmáiddal.
Nézzél utána, hogy vajon az eleve elrendelés felment-e a felelősségre vonástól.A Római levélben keresd!Ha megtaláltad és megértetted, utána tegyél fel kérdéseket! Nem saját privát világnézetem van, ilyent ti találtok ki magatoknak, amikor ebben a nonszensz szabad akaratban hisztek.
Milyen tetszésről beszélsz jóember?Kifordítod a szavaimat és behelyettesíted pogány Istenek neveivel?Majd kiderül, hogy melyik Isten az igazi, és melyek akik mögött az ördög áll.Nem vagyok a vallási tolerancia híve, amikor ideérkeznek a keleti tanok az ő guruikkal, akkor emberek tömegei fertőződnek okkultizmussal.Csak ezt te nem tudod.Sötét vagy, mint az éjszaka, mint ahogy a neved is mutatja.Tetszel magadnak?
"A Mahábharáta Istene úgy nevezi meg magát Ardzsunának, hogy "Krisnak".Más helyen ezt közli: Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, és öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is; a jövőben sem fog megszűnni életünk.
Ez az Isten egyezik azzal, akinek megtestesülése ( avatárja) Krisna. Nincs más Isten.Ezért nem mindegy, hogy kinek hívják.A Teremtőt nem hívhatják Adonájnak, Élochimnak, Seregek Úrának, vagy JHVH-nak, lévén, hogy "ők" nem .léteznek.Mindez hit kérdése.Amazok hivei is úgy hiszik, hogy csak az ő istenük létezik, mások úgy gondolják, hogy mindegyik mögött a szeretet istene áll.Végül azonban kiderül, hogy mindezen nézőpontok közül-beleértve a magamét is-csak egy az igaz, a többi megcsalattatás.
Magam nem vagyok békeszerető ember mikor látom, hogy jönnek ide pl. a zsidók vagy keresztények és pénzt kunyerálnak tölem a hazug kiadványaikra.Vagy perselyeztetnek. Többször megmondtam nekik:amit hírdettek hazugság, fertőzítek ezt az országot.Ezek akik ételeket áldoznak az ő utálatos bálványaiknak, akik mögött valójában ördögi lelkek állnak.Ha majd eljön az idő és ellepnek minket az erőszakos muszlimok és mecsetet akarnak építeni a mi városunkban, ne higgyje senki, hogy ölbe tett kézzel fogom nézni!"
"De ti, még meddig jöttök ezzel az ostoba és nyálas szabad akaratta?"
Mert nekik jólesik hogy azt hiszik hogy van olyan(vagy bármi/bárki/és azok tulajdonságai), és olyan, amilyennek tetszik nekik tudniuk. Te miért hiszed hogy van isten, meg valamiféle terve, jövőlátása? Mert jólesik, és most lekopizhatnám a fenti mondat végét..
Azt látom, hogy az emberek TUDJÁK hogy csak kitalálnak (és bizonyos szinten meg is teremtik) dolgokat maguknak, és annyira rettegnek ennek a TÉNYnek a tudomásul vételétől és attól, hogy mások világa is pont ilyen "minőségű" légvárakra épül, hogy a SAJÁT dolgaik megteremtéséért és fenntartásáért nem merik vállalni a FELELŐSSÉGET... Rettegnek attól az igazságtól, hogy tulajdonképpen egyedül vannak, egyediek, és megismételhetetlenek... Másokra kényszerítik a képzeteiket, hogy letolják a felelősséget magukról, hiszen akkor már más is ugyanazt hiszi mint ők, és ők kevésbé felelősek...
Mindenki saját lényének-létének ürességétől fél.... és ezt kollektívan átélni még mindig jobban esik nekik, mint megérteni/átélni saját lényük mélységeit..
"Isten azért látja előre a jövőt, mert eleve meghatározta az eseményeket és végre is hajtja azokat"
Meghatároznád nekem a "jövő" szó jelentését a te világodban?
"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, aki mindezt cselekszem!" (Ézsaiás könyve 45:7)"
Valóban. Széllel szemben nem érdemes vizelni. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2Móz 12/15"És lőn, mikor a Faraó megátalkodottan vonakodék minket elbocsátani: megöle az Úr minden elsőszülöttet Égyiptom földén, az ember elsőszülöttétől a barom első fajzásáig; azért áldozok én az Úrnak minden hímet, mely anyja méhét megnyitja, és megváltom az én fiaimnak minden elsőszülöttét."
Jézus vére mossa el a gonosz angyalt, ki ezt az igazságtalan bosszút cselekedte!
Akiben én hiszek AZT általában tényleg nem ismerik.Ha ismernék, nem hinnének a szabad akaratban.Amit vársz, szombatra meglesz:már átnéztem az egészet és el is kezdtem írni.Üdv!
"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, aki mindezt cselekszem!" (Ézsaiás könyve 45:7)
"Teremtőt nem hívhatják Brahmannak, Krishnának, vagy Allahnak, lévén, hogy "ők" nem .léteznek."
Szerinted nem, ez világos. Létezik viszont AZ EGYIPTOMI GYERMEKGYILKOS, A JERIKÓI MÉSZÁROS, A MAKKEDAI TÖMEGGYILKOS ő viszont nem Isten. Lehet, hogy a Sátán teremtésében részt vett, de hát gyümölcséről ismerjük meg a fát...... J.H.V.
Az ő bűnei is bocsánatosak lehetnek, van valaki, aki a vérét, életét adta érte is. Vagy marad a lávató néki is.....
"A Teremtőt nem hívhatják Brahmannak, Krishnának, vagy Allahnak, lévén, hogy "ők" nem .léteznek"
Hogyne hívhatnák. Különösen akkor nevezhetik akérhogy, amikor több ismeretet mutatnak fel Isten felől, mint az Isten nevét önkényesen magukévá tevő keresztények, akik csupán csak hisznek benne, de nem ismerik.
A Biblia Istene úgy nevezi meg magát Mózesnek, hogy "Vagyok".Más helyen ezt közli: az Én JeHoVa nevemen nem voltam elöttük ismeretes(az e és az o önkényes behelyettesítés)Ez az Isten egyezik azzal, akinek fiát Jézus krisztusnak hívják.Nincs más Isten.Ezért nem mindegy, hogy kinek hívják.A Teremtőt nem hívhatják Brahmannak, Krishnának, vagy Allahnak, lévén, hogy "ők" nem .léteznek.Mindez hit kérdése.Amazok hivei is úgy hiszik, hogy csak az ő istenük létezik, mások úgy gondolják, hogy mindegyik mögött a szeretet istene áll.Végül azonban kiderül, hogy mindezen nézőpontok közül-beleértve a magamét is-csak egy az igaz, a többi megcsalattatás.
Magam nem vagyok békeszerető ember mikor látom, hogy jönnek ide pl. a Krishna-tudatúak és pénzt kunyerálnak tölem a hazug kiadványaikra.Többször megmondtam nekik:amit hírdettek hazugság, fertőzítek ezt az országot.Ezek akik ételeket áldoznak az ő utálatos bálványaiknak, akik mögött valójában ördögi lelkek állnak.Ha majd eljön az idő és ellepnek minket az erőszakos muszlimok és mecsetet akarnak építeni a mi városunkban, ne higgyje senki, hogy ölbe tett kézzel fogom nézni!
Írtam neked volt, hogy várjunk egy kicsit a szabad akarat/eleve elrendelés témakörével!Ezért az elsőbbséget élvező dolgokat az általad nyított topikban fogom felvázolni neked.