Keresés

Részletes keresés

satine Creative Commons License 2004.03.30 0 0 239
Megjöttem, ha ez érdekel egyáltalán valakit,
és örömmel vettem észre, hogy ZAJLIK AZ ÉLET!!!
Raggi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 238
A sofőr honlapja: http://www.rajasthan-by-car.com/
Előzmény: gombóc29 (235)
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 237
Jaj, Satine !

A csitris hsz-odért még számolunk !
B_B - t bújtogatod ?

És legközelebb mi lesz?
Akasszuk fel ! Könyörgöm, akasszuk fel ! ?????? :)))))))

Előzmény: satine (203)
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 236
B_B

gportal.hu/utazas alatt értem el az oldalad, a másik címen nem találja!
Csak belekukkantottam, holnap tán több időm lesz és meg is nézem a-tól zet-tig.
Nagyon szép, az enyém nem lesz ilyen :(((((((( .
De azért majd lopikálok 5leteket. :))))

Előzmény: gombóc29 (234)
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 235
Szia Raggi !

Még szerettem volna Indiáról kérdezni, De nem így kutyafuttában.
Elb...tam az időt, most meg nem sokáig lehetek.
De holnap is gyerevissza, lécci.

Egyébként a sofőr honlapját elsumákoltad! :))

Jordániába készülünk mi is, bár azt hallottam, hogy őszre egy kicsit megemelik az árakat.

A másik infóm meg az,hogy idén nem emelnek.
Hát lássuk.

Előzmény: Raggi (231)
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 234
Szia B_B !

Újra itt? Ezek szerint jó volt szombaton a kiszolgálás ? :)))

Mondd azt, hogy az én javaslatomra mentél a gportál-ra !
Olyan jól esne.

Tényleg könnyű felrakni a cuccot oda?
Azt láttam, hogy szájbarágósan írja le, de az egy dolog.
Nem számoltak velem! :)))

Előzmény: B_B (229)
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 233
Hannibalbarkas !

A kompos történetedről nekem is eszembe jutott egy.
Thaiföldön történt, egy kis szigetre mentünk hajóval, amikoris a parttól nem messze leállt a motorja.
Na most mi lesz?
Mire a kapitány mondja is + mutatja is: ússzunk.
Hát én be is cumiztam rendesen.
De csak viccelt az a degenerált.
Szóval, jöttek értünk.

Reklámozásról : csináld csak nyugodtan, hisz mi (mm. a Resti) ebből élünk.

Előzmény: Hannibalbarkas (223)
Raggi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 232
Szia!
A beszámolót elolvasom, de most dolgozni kell , a képeket nem tudtam megnézni. Vagy még nincsenek fent?
Előzmény: B_B (226)
Raggi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 231
Ez igaz az üdülőprogramokra. Mi is így voltunk Tunéziában, Rodoszon, Korzikán, Mallorcán, a Costa Bravan, Isztambulban, Cipruson. Ha csillagtúraszerűen a környék bejárható, max. 1-2 éjszakát máshol töltesz, akkor szerintem tök jó, mert a charternél olcsóbb nincs. (Korzikára mondjuk saját kocsinkkal mentünk de a szállás + kompjegy olcsóbb volt, mintha magunk kerestünk volna.)
De nem igaz ez a körutazásokra, azoknak az ára mindjárt a csillagos égben van. És általában beszerveznek valami buszon vagy vonaton töltött éjszakát, na abból én nem kérek. Lehet, hogy hülyeség, de én ragaszkodom a rendes ágyhoz saját, külön fürdőszobával minden éjszaka. Az utazás fárasztó dolog, a rengeteg látnivaló, állandóan mozgásban van az ember, más a klíma, mások az ételek, a környezet, minden, szerintem ehhez fontos, hogy jól kipihenje magát az ember. Egy iylen északa a vonton a következő 2-3 napot is tönkreteheti akár, olyan törődött lesz az ember.

Igen, most Jordánia félelmetesen olcsó. Nagyon de nagyon birizgálja a csőrömet :))

Előzmény: Hannibalbarkas (228)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.30 0 0 230
Kösz a segítséget, élni fogok vele.
Előzmény: B_B (229)
B_B Creative Commons License 2004.03.30 0 0 229
Szívesen segittek.
Bemész a http://gportal.hu. -ra Nagyon jó Helpje van. Kövezsd az utasitásokat lépésről lépésre.

Ha az E-mail cimemre megirod a telcsi számodat, szívesen felhivlak és megdumáljuk.

Üdv,

B_B

Előzmény: Hannibalbarkas (227)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.30 0 0 228
Hát ez az!
Viszont amikor egy Bp-Tunisz-Bp repjegy drágább, mint két hét Sousse-ban 4*-so szállodában félpanzióval, akkor ki kell használni a lehetőséget! Utána már persze nem vettük igénybe az iroda fakt. programjait.
Jordánia dettó. Ammanba ma egy repjegy drágább, mint egy hétre elmenni Aqabába...
Nem tudom, a nagyobb légitársaságok mikor térnek már észhez?
Előzmény: Raggi (225)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.30 0 0 227
Ha tudnál nekem segíteni, azt szívesen venném, ugyanis az ilyesmihez tök lökött vagyok.
Még sohasem csináltam ilyet, és a beszámoló képekkel kiegészítve tényleg jobb lenne...
Előzmény: B_B (226)
B_B Creative Commons License 2004.03.30 0 0 226
Sziasztok,

Eltüntem egy kis időre, de most már itt vagyok. Nekifogtam konstruálni egy honlapot, ahová feltettem a Tunéziában készített fotókat és a Tunéziai Élmények topikban eddig általam megírt beszámolót.

http://utazas.gportal.hu.

Üdv,

B_B

Raggi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 225
Na, hát ezért nem utazunk sehova csoportosan. Nekünk pl. a növények, parkok, kertek a fejlövésünk, órákig el tudunk bóklászni egy szép parkban, arborétumban. A másik meg a piac, de az élelmiszerpiac. A bazáros bóvlik egyszer érdekesek, de aztán dögunalom. Nem vagyunk vásárlósak, van aki meg azt szereti, hogy mindent végignéz, alkuszik, stb. Szóval nem vagyunk egyformák (hála istennek). Szeretjük a jó kajákat, a helyi specialitásokat végigkóstolni és nem a turistamenük érdekelnek. Ha csoporttal vagy ezek elkerülhetetlenek.
Akkor inkább magam szerevzem össze a programot. Arról ne is beszélve, hogy utálom, amikor valakire várni kell. Egyetemista koromban dolgoztam idegenvezetőként, szóval abból nem kérek.
Előzmény: Hannibalbarkas (211)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.30 0 0 224
Kedves Satine!
Visszanéztem azt az egy évvel ezelőtti levélváltásunkkat, és csak most láttam, hogy nem válaszoltam néhány kérdésedre, Utólag is bocsi, de akkortájt mentünk épp' Tunéziába.
A kifakadásodat már olvastam utána, de látom nem vette el a kedvet az utazástól, csak egy bizonyos irodától.
Ez egy olyan dolog, hogy minden iroda csinál néha valami hülyeséget. Pl egy ismerősünk évek óta azzal az irodával utazik, amelyikkel ti befürödtetek. Más meg azzal szemben táplál haragot egy egyiptomi útja óta, amelyikkel idén utaztunk. Nekünk meg pl az ibusz-szal volt kisebb gondunk egyszer, pedig az az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb magyar utaztató.
Előzmény: satine (217)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.30 0 0 223
Friss élménybeszámolók érkeztek a Tunézia topikra!
Pfuj, csúnya önreklámozó HB!
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 222
Szerinted, akkor már ide sem írhatunk ezt-azt ?
Teljesen elkámpicsorodtam. :(((
Most akkor mi van ?
Előzmény: gombóc29 (221)
gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 221
Satine !

Láttad,hogy a Nagy utazósban a moderátor et. rákoppintott az orrunkra ?

Figyelnek ám minket!

gombóc29 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 220
Mi az hogy, bárki más??????

Természetesen nyitok.

Nahát!
Bárki más...
Ez szép. :)))

(Délután még jövök.)

Előzmény: satine (219)
satine Creative Commons License 2004.03.30 0 0 219
Gombóc!
Holnap te nyitsz - vagy bárki más... :))
Jó éjt mindenkinek!
satine Creative Commons License 2004.03.29 0 0 218
Egyébként ezekben az egynapos progikban az a kiborító, hogy a szervezők mást akarnak megmutatni, mint amit én látni szeretnék.
Nehéz megmagyarázni,
de jártam már bazárban, ún. szúkban (souk), igen, óriási élmény, ha ahhoz van kedvem, ha ráérek, ha vásárolni szeretnék, ha...
De amikor 2 órát utazom azért, hogy lássam egy nagyváros nevezetességeit 4 óra alatt, amiből min. 1 óra az ebéd, akkor irtózatosan dühös tudok lenni, én is, hogy gyógynövény-program meg kétórás bazárlátogatás van.
Megértem, aki először jut el szúkba, de én sajnáltam rá az időt. Meg az egyéb ilyen turistacsalogatókra.
De nekünk nem volt tevegelés :)))
satine Creative Commons License 2004.03.29 0 0 217
EEEEEgen, valami rémlik,
kénytelen leszek visszakukkantani egy évvel ezelőttre...
Én még nem tudom, hogy csakazértis vissza szeretnék menni, vagy csakazértsem Marokkóba. :))
Előzmény: Hannibalbarkas (216)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.29 0 0 216
Mi végül úgy korrigáltuk, hogy elmentünk 3 hétre Marokkóba...
Előzmény: satine (214)
satine Creative Commons License 2004.03.29 0 0 215
Persze a nagy H az jár Neked :))
(véletlenül írtam kicsivel)
Előzmény: satine (214)
satine Creative Commons License 2004.03.29 0 0 214
Hát, hannibal, hős hódítás volt, az tény :))
Talán emléxel még az én többhetes marrakeshi zsörtölődésemre, úgy egy éve,
dettó ugyanez volt...
és mi másnap már indultunk haza, nem volt korrigálási lehetőség.
Azért ez az egyperces tevegelés durva volt...
Sajnálom, de nem a Te csúfos vereséged!!!

A komp-sztori meg kezd a Gombócéhoz hasonlítani,
na azért sem irigyellek!!!

Azért a saját szervezésű program sem mindig fenékig tejföl, jót lehet vitatkozni :)), jól el lehet keveregni... de legalább magát szidja az ember.

satine Creative Commons License 2004.03.29 0 0 213
Csak még előbb elolvaslak! :))
Előzmény: Hannibalbarkas (212)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.29 0 0 212
Ma én zárom a boltot?
Hannibalbarkas Creative Commons License 2004.03.29 0 0 211
Na jó.
Andalúziában nyaraltunk. Volt egy lehetőség Tarifában, hogy át lehet menni komppal Marokkóba, Tangerbe. Nosza, befizetünk mi is! Életem egyik legborzasztóbb napja volt (ez azért túlzás:))).
A komp, vagy micsoda -inkább talán valami lélekvesztő- iszonyú lassan haladt Afrika partjai felé, de azért valahogy csak odaértünk. Tangerben betereltek bennünket egy mikrobuszba. Ott egy Abdul nevű öregúr volt az idegenvezetőnk. Egyszercsak megálltunk egy helyen, ahol Abdul megszólalt: beautiful view. Roham le a buszról, előttünk a város (feledhető) panorámája, fényképezőgépek csattogtak, kamerák forogtak, 2 perc letelt, vissza a buszba. Kis idő múlva elértük az Atlanti-óceán partját. Kezdődött ugyanez előlről. Tényleg olyanok voltunk, mint egy japán turitacsoport egy filmvígjátékban, amint saját magukat parodizálják. A következő megállót jó előre beharangozta: Lehet tevegelni!
Megálltunk egy helyen, ahol tevék és arabok voltak. Rögtön jelentkeztem tevegelésre (én balga!). Az egész tevegelésem nem tartott tovább 1-2 percnél, kb ennyi idő alatt a teve meg tudott fordulni a tengelye körül, a párom tudott csinálni rólam egy fotót és kifizetem x dirhamot a manyusnak.
Ezután még a medina előtt láthattunk "valódi" kígyóbűvölőt, akinek szintén lehetett dirhamokat adni. Átvágtuk magunkat a medinán, kaja előtt még jutott idő egy szőnyegbolt, egy fűszerbolt és egy parfümbolt megtekintésére. Kaja, majd vissza a kikötőbe. Az igazi Marokkóból semmit sem láttunk.:((
Az már csak hab volt a tortán, hogy a komp a Gibraltári-szoros kellős közepén bedöglött, s csak jó nagy késéssel jött egy mentő/vontatóhajó, amely partra húzott minket. Még a másnapi spanyol lapokban is benne voltunk.:)

Szóval ez az egynapos -fakultatvnak mondható- marokkói út olyan mély benyomást tett ránk, hogy azóta irtózunk mindenféle fakultatív/szervezett programoktól, és igyekszünk a lehető legtöbbet saját szervezésben megoldani.

Előzmény: satine (210)
satine Creative Commons License 2004.03.29 0 0 210
Ez valami nagyon pikáns lesz!
Csak ne kezdd te is azt, amit Gombóc, hogy heteken át könyörögjek!!!!
Előzmény: Hannibalbarkas (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!