Keresés

Részletes keresés

Szilvi911 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 515

Kedves Zsolt!

Tegnap sikeresen megérkeztünk, minden nagyon csodás volt Disneylandben.

Egy dolog nem sikerült és az a fényképezés, a fényképező figyelmetlenség miatt itthon maradt

Az lenne a kérésem, kérdésem, hogy nem tudnál e küldeni képeket amit én is elő tudnék hívatni, gondolok itt a parkról, játékokról stb.

Remélem nem gond, ha mégsem megoldható az sem baj az emlékezetünkben minden örökre megmarad, felejthetetlen volt.

Köszönöm 

Szilvi

Előzmény: Zsolt_555 (494)
Babszi75 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 514

Kedves bjózsi72!!!

Az előbb annyit írtam neked..De sajnos eltűnt az éterben!!Mindjárt megbolondulok!!!

Kezdem újra!!!

-Sajnos,sok mindent nem értettem amiket írtál!Olyan mint,ha nem is nekem hangoznának..Bár tudom.Most lompos barátunk "tudatlannak" nevezne!!!

-Nem értem miért baj az,hogy szeretek hajózni és,hogy Disneylandbe is kijárunk.Attól én még nem vagyok utazási ügynök..

Bár,azt sem értem,hogy a hajós dolgok hogyan jönnek ide.Én nem szoktam borokat áttöltögetni.Sőt,piát felcsempészni a hajóra sem.Sőt,Barcelónába sem megyek a jövő héten!!!!

-Igen,figyelem az akciókat,mert 2 kiskorú gyerekkel teljes áron utazni kicsit drága lenne.Bár ide is idézem lompost!:"még senki nem halt bele aki csóró,hogy nem jutott ki Disneylandbe"

-Azért a Cheyenne 2 csillagos szállodába megyünk,mert nem a szálloda szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni,hanem a parkok miatt megyünk.Így reggel 7kor elhagyjuk a szállodát,este 10 amikor ismét visszatérünk aludni

-Hidd el mi is megvesszük a parkokba a gyerekeknek az 1500 ftos pattogatott kukoricát.Bár,szerintem inkább ez a rablás.Nem pedig az én 2 croassanom.

-Igazad van!!Tényleg égő,ha valaki a rep.téri wcben töltögeti a vizes palackjait.De ettől én még nem veszem meg az 500 ftos ásványvizet .Inkább viszek magamnak...

-Láttam már én is buta embereket külföldön.Egész héten játszák az agyukat.:-Én vagyok a menő!Mindent ki tudok fizetni!!Tele vagyok lóvéval!!!

Amikor meg hazajött nem volt mit ennie,úgy kisemmizte magát.

Szerintem inkább ez az égő!!!

-Bocsi,ha kicsit összeszedetlen voltam,de már másodszor írom és 39 fokos lázam van!!!

Üdv

Előzmény: bjózsi72 (512)
bjózsi72 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 513

Kedves Babszi75,

lehet, hogy elhamarkodottan írtam neked a levelet, mert utólag látom, hogy azért ti is a mekiben esztek ha kell, de olyan vérlázítóakat is olvastam itt, amitől felment az agyvizem. Csak azt vedd magadra, amiket úgy gondolsz.

Ezen szállt el az agyam (idén már második hajóútjáról mesél):

Mi csak ásványvíz csomagot szoktunk venni, ami 29,99 euró felszolgálási díjjal együtt. A másik hajos utak topicban többször leírtam, hogy mi spórolunk, és minden italt becsempészünk, ezért nem tudom, hogy a kb. 14 euros bor, vagy 5-6 euros sör megéri-e. Mi mindent műanyag flakonba veszünk, a bort pedig áttöltjük. A műanyag flakonért nem szólnak a biztonságiak. Velencében 0.5 euro egy 1,5 literes San Benedetto, bármilyen ízben. Egy jó bor 4-5, egy igazi portói 7, amit mi szeretünk, de van 2-ért is olcsó bor. A hajón szerintem nem minőségi bort adnak. Sört is műanyag üvegest veszek, és azt visszük fel. A Fantazián a barátaink tanácsunkra a vodkát csempészték fel ásványvizes palackban, és azon nevettünk, mi van ha meghúzzák a biztonságiak.:)

Áttölteni a bort műanyag palackba??? Fél millás hajóúton? Nem tudom szavakba foglalni a felindultságomat.

Előzmény: Babszi75 (510)
bjózsi72 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 512

Kedves Babszi75,

ha elviszed a reggelinél a tízóraira valót, nem baj, ezt már a szállodák belekalkulálták az árba, de ne legyél rá büszke. Más is elviszi, nem csak te. Nem hittem a szememnek.

A múltkor reptéren láttam magyarokat a wc-ben feltölteni az üres ásványvizes üvegüket. Ismét helyettük égett az arcom.

Ha negyedszer jártál most Disneylandben, már bizosan tudod, hol vehetsz hirtelen valamit a gyereknek. Ha a parkot drágálod, akkor a mekiben, vagy a bejárat előtt a metro kijáratnál? Mint, ahogy mi csináltuk. Ha jól látom sokat utazol, utazási ügynök lehetsz, biztos azért váltogatod Disneylandet hajóutakkal.  Ha full árat fizetnél érte, biztos eszedbe sem jutna, hogy a gagyi cheyennes croissant helyett ne vegyél 1 euroért egy igazit. Ti is kinézitek a csóró utast, nem?

Nem olvastam végig mit írtál, de ha mész Barcelonába jövő héten, ne vidd ki magaddal a hajóról a kaját. Jobb érzés is lesz és hidd el, sokkal finomabbat lehet venni kint. Ja és ne a hajón tölsd fel az üres kulacsaidat, mert azt a tablettával tartósított átlátszó folyadékot nem nevezném ásványvíznek.

Előzmény: Babszi75 (510)
bjózsi72 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 511

Kedves Lompos,

igazából Disneylandről akartam itt elovasni, ki mit gondol róla így utólag, de épp a kis csörteváltásba szaladtam bele.

Hasonló a véleményem, mint neked, de attól, hogy egyesek lenyúlják a reggelit a szállodából, nem lenne szabad elitélni egy egész nemzetet.

Nekem ilyen élményem még nem volt, mint most a Disney-shuttle-on: egyik nap két anyuka(!) egymás nyakát (tényleg) rángatta, ki szálljon fel hamarabb! Persze a busz nem lett tele. A másik nap a felszálló sok ember úgy megrohanta a csuklós busz 4 ajtaját, hogy 20 leszálló utas nem bírt leszállni. Helyettük én szégyeltem magam. Most akkor nézzem le a franciákat, vagy a spanyolokat? Vagy egy másik nyaralásomon a sorban előttem álló addig szedte a pizzaszeleteket az önkiszolgáló étteremben (igen, hajón), ameddig el nem fogyott. Mire az öt szeletét megette, kisült volna a következő, nekem is meghagyhatta volna az utolsó kettőt. Akkor szidjam az olaszokat is?

Szerencsére már sok olyan magyar is jár külföldre, akik miatt nem kell lehajtanunk a fejünk.

Előzmény: Lompos a kolompos (506)
Babszi75 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 510

Kedves evus2!!

Az utolsó elötti mondatomat azért már egy kicsit megbántam.Persze nem a "kedves fórumtársunk" miatt,hanem, mert én nem vagyok ám ennyire bunkó!!!

Csak mielött elküldtem a válaszomat újra végig olvastam lompos a kolompos beszólását és hát,ezt váltotta ki belőlem...:(

Azért örülök,hogy tetszett és én is úgy gondolom,hogy mindent kiírtam magamból!!!!!!

Ti is Disneyland rajongók vagytok???

Amúgy "kedves lompos" nekünk Disneyland olyan megszokott már ,mintha te a boltba mennél...Persze így könnyű,ha ellopjuk az egész szállodát...Ugye??

Előzmény: evus2 (509)
evus2 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 509

Hát ez nagyon tetszett:):):):)

Egyébként pontosan ugyanígy gondolom mint te. Mi is a gyerekek miatt csomagoltunk, nem azért mert nem tudjuk megvenni, hanem mert a gyerek soha nem akkor éhes amikor lehetőség van enni.

Előzmény: Babszi75 (508)
Babszi75 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 508

Kedves Lompos a kolompos!!!!!!!!!!!!!!!

Látom a te hozzászólásodban nem a válaszadásra törekedtél,hanem inkább a kötekedésre,de sebaj ilyen kellemetlen embereknek is lenniük kell...Ezért is érdekes ez a fórum!!!

Szóval!Én nem azt írtam,hogy el akarom lopni az egész szállodát.Csak néhány szendvicset szeretnék csomagolni a gyerekeknek...Nem magamnak,a gyerekeknek.Gondolom nincs gyereked,mert akkor tudnád,hogy a kb.5 évesek nem akkor esznek amikor muszály és ott van,hanem amikor megéheznek.És persze a szálloda (tudod,akiket én tönkre akarok tenni!!) tesz is róla,hogy a gyerekek még csak véletlenül se egyenek.Ugyanis az étterem kellős közepére odaraktak egy jó kis játszóteret...

Szóval!Én csak azt az egy-két szendvicset szoktam becsomagolni a gyerekeknek amit ott nem esznek meg,de amit,ha kilépünk az étteremből egyből követelnek.

A napi kajánkat pedig a park területén lévő MC.Donalds-ban szoktuk megoldani.Sőt,a diadalív lábánál is van egy.Ott akkor szoktunk enni,ha a városban vagyunk.Esténként pedig kb. a szállodától 5 perces autóútra van egy hatalmas pláza(a nevét sajnos nem tudom) oda szoktunk bemenni az üdítőért.A vacsoránk is onnan van.

Hidd el!!!Már majdnem bejártam az egész világot.Amerikától afrikán át egész Mexicóig,de az én szekrényemben te nem találsz szállodákból való kanapét,trapétát,fürdőköpenyt,kiskanalat...Ja,és a padlóra sem szoktam köpni.Sőt,a gyerekeim sem,mert nem arra tanítom őket!!!!!!

De,hogy neked is igazad legyen a balkáni bunkósággal kapcsolatban:

KI A FASZOM VAGY TE,HOGY MÁSOKAT ISMERETLENÜL MEGÍTÉLJ,MEGALÁZZ ÉS CSÓRÓNAK NEVEZZ????Bár így könnyű névtelenül...!!!!!

Előzmény: Lompos a kolompos (503)
Nikolgida Creative Commons License 2012.09.16 0 0 507

Sziasztok!

Végig olvastam a fórumot... szeretnék segítséget kérni.

2013.-ban mennénk 4.-en a Párizsi Disneyland-be. Az lenne a kérdésem, hogy télen mennyire érdemes menni.

Van aki szerint, nem érdemes, mert a játékok 70%-ka a szabadban van, és rájuk fagynánk. :)

Ez mennyire igaz? Tényleg ne menjünk télen, vagy tavasszal mikor még hidegebb van??

Köszönöm előre is a segítséget :)

Lompos a kolompos Creative Commons License 2012.09.16 0 0 506

A pofátlan árakról meg annyit , hogy még senki nem halt bele, mert nem jutott el Disneylandbe, ha csóró volt... Gondolom itthon Te sem lopsz a tescóban libamájkonzervet, pedig nem olcsó....és a benzinkúttol sem hajtasz el fizetés nélkül....   Arra már nem is merek gondolni, ha estleg a gyereked tanára vinné haza a gyereked uzsonnáját...mert nektek  is telik rá, ha már utazásra is... na ahhoz mit szólnál?    Szóval a gondolkodásotok elég furcsa, és hogy ennek ennyire nyíltan adtok hangot..................megboldogult Déri Jánost idézve : " A világon az intelligenciahányados állandó, csak egyre többen vagyunk rá..."

Előzmény: Zsolt_555 (504)
Lompos a kolompos Creative Commons License 2012.09.16 0 0 505

Az egész csak intelligencia kérdése. Vagy annak a hiánya...Azután meg csodálkoztok, ha tényleg balkáni suttyóknak néznek titeket. Pedig lehet, hogy nem is tévednek ??? És nem azt mondják, hogy Babszi vagy Zsolt a bunkó, hanem a magyarok.... Szóval tessék elkezdeni gondolkozni ...a két lábra álláson......

Előzmény: Zsolt_555 (504)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 504
Ne értsétek félre, teljesen egyetértek az előzőkkel, nem szép dolog. De mint tapasztaljuk, eddig sem mentek tönkre, nem csődőlt be a szálloda :)
Szerintem mint mindenben a mértéket kell eltalálni.
Szerintem nem csinálnának ilyet az emberek, ha egy kicsit emberibb árak lennének a parkban. Ha ők pofatlanok akkor én is.
Előzmény: Lompos a kolompos (503)
Lompos a kolompos Creative Commons License 2012.09.15 0 0 503

A kedvedért és a PÉNZEDÉRT lehet, hogy elnézik ezt a balkáni bunkóságot, de egy magára valamit is adó kétcsillagos helyen is örülhetsz, ha nem szégyenítenek meg....A szobaárban a helyben fogyasztott reggelit fizeted meg, gyereknek elcsomagolt szendvics, kiskanál fürdőköpeny, kanapé, tapéta, stb...nem szokta a szállodai szoba árának a részét képezni... Ja, és valószínűleg a padlóra köpést sem kultiválják...

Előzmény: Babszi75 (502)
Babszi75 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 502
Sziasztok!Mi már 3szor voltunk Disneylandbe a Santa Fe szállodába.Most a Cheyene (tuti,hogy nem jól írtam a nevét) nevű szállodába megyünk.a Santa Feben mi sok szendvicset csomagoltunk a gyerekeknek.Kérdésem lenne.A Cheyene-ben sem szólnak érte?
AMP79 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 501

Szia!

Köszi a választ. Mi azért szeretnénk a Tensinél foglalni, mert alapvetően a Disneyland miatt megyünk.

Így pedig szerintem kedvező a szállás ára, hogy benne van a belépő is.

Üdv

Előzmény: akrobag (498)
em Creative Commons License 2012.09.14 0 0 500

tanítási napon elvileg egy parkot végig lehet "hintázni", kihasználva a freepass-okat is.

de azért még lehet, hogy hiányérzetetek fog maradni:))) két nap jobb, mint egy :))) (meg hát akkor mindkét parkot végig lehet próbálni)

iskolaszüneti napokon rengetegen vannak, mindenhol iszonyat nagy a sor, akkor nem érdemes menni szerintem.

Előzmény: kunker (499)
kunker Creative Commons License 2012.09.14 0 0 499

Sziasztok,

azt szeretném kérdezni azoktol, akik már jártak ott, hogy egy nap elég lehet egy 9 éves gyerekkel, vagy hiányérzetünk marad és készüljünk inkább kettőre?

Köszönet!

akrobag Creative Commons License 2012.09.11 0 0 498

Szia,

Mi egy hete jöttünk haza Disneyland-ből (2 nap a parkban 3 nap Párizs) Ryanair-rel mentünk és autót béreltünk a reptéren a szállodát is magunknak foglaltunk és összevetve az említett iroda áraival,l jóval kedvezőbb árakat kaptunk. 

Üdv

Előzmény: AMP79 (495)
AMP79 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 497

Szia!

Köszi a válaszokat. Közben felhívtam a Tensit, és azt mondták, nem kell útlevél.

(Mintha pár nappal korábban nem pont ők írták volna, hogy: Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elutazás feltétele a hazaérkezést követő min. 6 hónapig érvényes útlevél megléte.)   :)     

Az is furcsa a számomra, hogy még az Easyjetnél is nagyon felmentek az árak. Air France-ról ne is beszéljünk.

Mi ennek az oka? Talán az, hogy eltűnt a piacról a Malév?

Párizsba pedig nem túl sok légitársaság indít közvetlen járatot.  :(

Köszi mégegyszer!

Előzmény: Zsolt_555 (496)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 496

Szia!

Útlevél 100% hogy nem kell.

Olcsó repjegy ? Mindig az aktuális akción múlik.

Én Rainair-el voltam, a reptérről a Disney Parkig az utazás majdnem annyiba került mint az akciós repjegy. (trasfer + metrók)

Biztos, hogy csak hitelkártya jó ? Próbáld meg a sima bankkártyát, az is jó szokott lenni.

Üdv

Előzmény: AMP79 (495)
AMP79 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 495

Sziasztok!

A következő év júniusában szeretnénk Disneylandbe utazni. Már kaptam ajánlatot a Tensitől, de lenne

egy-két kérdésem, amire örülnék, ha tudnátok válaszolni.

Először is: miért szükséges útlevél? Hiszen uniós országba utazunk, és - ha jól tudom -  a repüléshez nem kell.

A miénk rég lejárt, és mire kész lenne az új, az előfoglalási akció véget ér.

Hol lehet olcsón repülőjegyet foglalni? Az Easyjet honlapján nem tudok, nincs hitelkártyám.

(A Tensi pedig elég sokat rátesz.)

Esetleg igénybe vette már valaki a Foxtransfer szoltáltatásait? A honlapon azt olvastam, hogy 130 Euróért kivisz

Disneylandbe, és vissza a reptérre. (4 főt) Busszal is kb. ennyiből jönnénk ki.

A válaszokat várom, és előre is nagyon köszönöm!

Zsolt_555 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 494

Szia!

A park tele van különböző éttermekkel, bár az árak elég húzósak. A park és a studió bejáratánál van egy un. Villiage (falu) ahol szinén vannak étkezőhelyek, jóval olcsóbban többek között McDonalds. Egy vacsira az is jó. Mint korábban mások írták a reggelinél elég sokan csomagolnak egy-egy szendvicset elvitelre (bár gondolom elvileg ezt nem szabad). Ezzel elhúzható az ebéd estebédig :)

Én a 9 éves gyermekemmel voltam, de előtte már kétszer is voltam. Azt hogy mit érdemes kihagyni és mit nem az vérmérséklet függő.

Ki mit mer bavállalni. Amit mindenképp javaslok a tó közepén lévő hullámvasutat. Az pont olyan ami szinte mindenkinek vállalható.

Ja és mint említettem az esti show amit ne hagyjatok ki. Ez sötétedéskor kezdődik (évszaktól függően).

A kis (és közepes)  gyerekeknek van olyan babkocsi amit ott adnak, mivel délutánra már mindenki elfárad, mert nagyon nagy a park.

A studió kis gyerekeknek nem annyira élvezhető (szerintem).

Előzmény: Szilvi911 (493)
Szilvi911 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 493

Kedves Zsolt!

Mi nem a Sante Fe-be megyünk, de azért köszönöm!

Megírnád, hogy ti hányan voltatok, és gyerekek voltak e?

Én egyedül a étkezés megoldásától félek, mert csak reggelin van, és kicsi gyerekekkel megyünk.

Van e olyan dolog amit semmi esetre sem szabad kihagyni?

Köszönöm a segítségedet!!!

Szilvi

Előzmény: Zsolt_555 (490)
Szilvi911 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 492

Kedves Monnpixie!

Igen igazad van, nem a Santa Fe re gondoltam, hanem amit te is leírtál.

Továbbra is várnám azok jelentkezését, akik esetleg itt voltak.

Köszönöm

Szilvi

Előzmény: moonpixie (491)
moonpixie Creative Commons License 2012.08.31 0 0 491

Zsolt, szerintem a bejáratnál lévő nagy, rózsaszín hotel a Disneyland nevű, de majd Szilvi megerősít...

http://hotels.disneylandparis.co.uk/hotels/disneyland-hotel/index.xhtml

Persze mindegyik "Disney Hotel", talán ez az, ami félreérthető: Aa Santa Fe, a Cheyenne és a többi is, de ennek Disneyland A neve.

Bocs a beledumálásért.:)

Szilvi, sajnos mi sem ott voltunk, de hátha segít valaki...

Előzmény: Zsolt_555 (490)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 490

Kedves Szilvi!

Remélem egyre gondolunk. Ha a DISNEYLAND Hotel az ami a park "mellett" található 1 km-en belül, akkor ott többen is voltunk.

http://www.disneylandparis.hu/disney-hotels/

Itt csak úgy emlegették, hogy Hotel Sante Fe. Én is ebben voltam, mert ez volt a legolcsóbb. De bátran ajánlom.

Tiszta igényes. Némely szoba ugyan még kissé kopott, de egész nyáron újítgatják őket. A kopott is még elérei a megfelelő szintet.

Valószínű egy német túrista 10-es adna rá, de egy japán csak 5-t.

Vannak képeim, ha kell. De várom a kérdéseket...

Előzmény: Szilvi911 (489)
Szilvi911 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 489

Kedves Zsolt!

Elég sok hozzászólást elolvastam, de senki olyat nem találtam aki a DISNEYLAND Hoteben szállt volna meg. 

Ez után szeretnék érdeklődni.

Köszönettel:

Szilvi

Előzmény: Zsolt_555 (488)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 488

Szia!

Én voltam 2 hónapja. De ha visszaolvasol egy kicsit, akkor egy csomó kérdésedre megkapod a választ.

Előzmény: Szilvi911 (487)
Szilvi911 Creative Commons License 2012.08.17 0 0 487

Sziasztok!

Szeptember 16.-án 2 kiskorú gyermekemmel megyünk a Disneyland Hotelbe Volt már közületek ott valaki?

Sok kérdésem lenne. Ha tud valaki akkor jelenkezzen.

Előre is köszönöm!

Szilvi

bozoviktor76 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 486

Sziasztok!

Egy "béna" apuka segítséget szeretne kérni valakitől, aki mostanában megy a Párizsi Disneylandbe, és hajlandó egy apró szivességre. Meghálálnám.

Előre is köszi.

Viktor 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!