Az én Kalosom is nagyon párásodik, remélem ez tényleg csak az időjárásnak köszönhető. A faterom thaliája ilyen markánsan soha nem párásodott.
Az én autómban sincs a motortérnyitó mellett rekesz, holott a bemutatóautón volt. Ki érti ezt?
Érdekes, hogy azonos felszereltség mellett milyen különbségek vannak az egyes szériák között. /Kumho-Hankokk abroncs, 2 vagy 3 fejtámla, tároló rekesz, napszemüvegtartó stb./
Én csendben olvasgatomaz örömeiteket,1 évvel korábban mi is igy voltunk:nemfe,péter.sarkany stb.Eggyütt örülök veletek,és kivánom hogy semmi se vegye el örömötöket.
üdv.Négyesi
UI. Ha olyat kérdeztek hogy talán tudok segíteni nem fogom magam vissza.
A fejtámlát azért szükség esetére inkább megtartanám.
Meg Szolnok messze van...
A gumik, Kumho PowerMAX NNN tipusúak, ahol az NNN valami szám, de most nem látok el az autóig. Asszem hatszázvalamennyi. A méret persze 185/60R14.
Prospektusokban ez szerepel SX méretként, de az én kézikönyvemben NINCS BENNE (viszont minden más extra benne van a könyben)!!
Ezekbe a gumikba is 2.1bar a helyes nyomás elöl hátul? A könyvben szereplő mindkét tipushoz ezt írják, de 185/60-as nincs a listában. Másnál is ez a helyzet?
Az SX felszereltségből azthiszem kihagytátok, hogy nem csak az ülésmagasság (nekem félútig egyenletesen emelkedik, aztán már tényleg csak a szöget állítom, ha tovább tekerem) állítható, hanem a kormányé is. Legalábbis nálam.
Meg asszem kimaradt a ködlámpa is. SX-hez nem kell kérni. Legalábbis 1.4-hez, itthon. Chikan, nálad mi a helyzet?
Viszont, amit hibásan írtál, az a fekete figantyúk!! Gyártáskor Magyarországra szánt SX-ben az nincs, helyette alap szürke!!!! De ezt már írtam.
Nagyon ne bánkódj a az ülésmagasság állítás miatt, mert az SX-ben inkább csak az ülőlap dőlésszögét lehet szabályozni. Lehet , hogy Neked ez is sokat jelentene de drámai különbség nincs
Érdekes hogy nekem az 5 ajtós SX premium plusban nincs napszemüveg tartó a fejemnél hanem a jól bevált két pötty.
sxbálna segítséget kérek tőled: nekem az elektromos tükör csak az utasoldalon állítható. Ez is fűthető? Ha igen hogy, mert ezt a funkciót még nem találtam meg, igaz nem is voltrá szükség.
Tudod mit hagytunk még ki a felszereltségből?: Az SX-eknek a belső tükre állítható éjszakai állásba.
Egyébként a spórolásnak azt a részét, hogy csak az utasoldali tükör elektromos helyeslem, szerintem más márkáknál is bevezethetnék
Köszi. Ami ezek közül nekem nagyon hiányzik az 1.2 S-ből, az az állítható magasságú vezetőülés. A többi nélkül még megvagyok, de elég nagy termetűre sikeredtem (188 cm), és bár nem KICSI a Kalos (tiszteletre méltó a belső tere egy ilyen kis autótól), de szívesen vennék pár centi pluszt még. Valamint az ülés-pozíciót is magasnak találom (tudom, az ex-szoci autómban is magas...), szóval ezt az egyet hiányolom a kocsiból csak (a pár héttel később már ajándékba adott légkondi mellett). Mondtam is anyukámnak, hogy ha nem kellett volna sürgősen a kocsi, a magasság-állítós ülést még érdemes lett volna megrendelni bele. Az előző Felicia Combi-jában volt, és nagyon jól is jött nekem...
Az SX alapfelszereltsége: ködfényszóró, 185 R14-es kerekek, más az ülés és a kárpit( az ajtókon is) az anyósülés mögött lehajtható tálca, állítható magassású az ülés, 4 db el. ablak, dupla légzsák 4 db majrévas, el.tükrök karbon utánzatú ajtóbehúzók.
Az SX-en belül is két felszereltség van: SX premium és premium plus amiben még alappból benne van az ABS, oldalufi, és a távirányítós kp.zár!
Topiktársaim remélem jól írtam, ha valami kimaradt írjátok meg.
A kétségtelen költség-kímélésen kívül a bal tükör mechanikus állításának annyi lehet a logikája, hogy az a kis tüske vezető keze ügyében van, ellenben a jobbos tükör... Ja, kifelejtettem még a felszereltségből a belső légkeringetést! Így ha megyünk valahová, akkor mehetek a Wartburggal a Kalos előtt is ... :o)))
Azt hadd kérdezzem már meg, hogy az SX mennyivel jobban felszerelt típus, mint az S? Mint többször írtam, a mienk (fehér) 1.2 S 5 ajtós, Komfort-csomagos példány. Centrálzár, elektromos ablak elöl, szervókormány, belülről nyitható tanksityak és csomagtérajtó, rádó-előkészítés 4 hangszóróval, 3 fejtámla hátul, pohártartó, kalaptartó (ez utóbbit azért jegyzem meg, mert a Szutyukikban nem is egy változatban NEM volt alapfelszerelés...), fordulatszámmérő, digitális időóra ... és azt hiszem, ennyi. Nem mintha lecserélnénk a mostani autót (értékesítő a Daewoo Óbudánál, mikor múlt héten az akciós klímával kapható típusok után érdeklődtem: "Lecserélnék a mostani 1.2 S-t egy klímásra?"), csak legalább tudjam, mire is irigykedjek... :o))))
Sajnos nekem is párásodnak az ablakok esőben. Beszéltem a szervízzel, akik persze rögtön a beállításokban keresték a problémát. Miután ezek megfelelőek voltak, megkértek, hogy vigyem be az autót, mert ez nem normális jelenség.
Nekem most 3 fejtámlával jött. Mondjuk a középsőt helyből ki is vettem, mert zavart a hátralátásban.
Még egy apró vicces spórolás, amit korábban már kitárgyaltunk (jó régen), ezért most csak felidézném: a könyöklőkben lévő markolatbetétek az SX-ekben hol szürke müanyag, hol sokkal vagányabb kevlárszerű fekete. (Nem sx-ekben mindenhol szürke.)
Sziasztok! Én végre ma vettem át az 1,4 16v SX Kalosomat. Szerencsére nem vártam rá sokat 3 és fél hét volt a megrendeléstől számítva. Engem is megleptek a színre fújt a kilincsek, és a vezetőoldali napszemüveg tartó. Viszont nincs tárolórekesz a motortérnyitó mellett, pedig ezt a bemutató autón láttam. Nekem is mind a két tükröm elektromos, pedig azt mondták, hogy a bal oldali mechanikus lesz. Eddig tökéletesen meg vagyok elégedve a géppel, ma mentem vele 70km-t, itt (Pesten) városban. Nem tudom másnak van-e ilyen tapasztalata, du. elkezdett esni az eső, és pillanatokon belül elkezdett párásodni az ablak, csak klímával lehetett eltüntetni, úgy mondjuk hamar. Ha új tapasztalataim lesznek írok, most hosszabb külföldi útra megyek, úgyhogy lesz időm meg lehetőségem mindent kipróbálni.
A fejtámlára van tippem: Az 5 ajtós kis csomagtere miatt úgy gondolták, hogy max. 4-en utaznak de azért a középső öv az 3 pontos. A Fabiák is hátul két fejtámlával jönnek,sőt a középső öv csak csipőöv.
A kilincs és a tükör érdekes. A négyajtós kicsit visszafogottabb formatervű, ezért valószínű a felszereltséggel kárpótolnak.
Egy a lényeg. mi Kalos tulajdonosok tartsunk össze!
A spórolásról csak annyit, hogy a mienk bordó 1.4 16v sx 4 ajtos és mind a két tükör motoros. A barátomé 5 ajtós ugyan ez a felszereltségű, de neki csak a jobboldali motoros. A balos bizony manuálisan állítható! Ráadásul hátul csak 2db fejtámla van és neki sem fényezett a kilincse, ami a 4 ajtóson igen. Ez is elég érdekes. Ettől függetlenül nagyon király mindkettő! Csak halkan jegyzem meg, hogy a kilométeróráját kilehet akasztani!! (200-ig van kalibrálva)
Az én autóm fehér színű és asszem az eddig olvasottak alapján én vártam a legtöbbet: 4 hónapot, de megérte.
Azért kérdeztem ezeket, mert azt hallottam hogy az SX-es autókat szeretnék még jobban elkülöníteni és ilyen műszerfallal látják el.
Igen a csomagtartó külön kallantyúval nyitható.
Egyébként érdekes ez a kapaszkodó téma: Manapság minden autógyár próbálja csökkenteni a gyártási költségeket és ezt a tetőkapaszkodónál kezdik ill. a jobban felszerlt változatokhoz adják. Érdekes, hogy nemcsak a Daewoo hanem pl.: a Skoda és a Ford is szűkmarkúan bánik a kapaszkodók számával.
Én nem hiszem el hogy ezen a "filléres" apróságon múlik a versenyképes ár.
Vagy szerintetek én vagyok lemaradva?
Daewoonál hasonló észrevétel: SX felszereltség alatt a belső tükröt nem lehet éjszakai állásba billenteni. A GM itt még adhatot volna egy kis tőkét.
Tudom. Azthiszem Szolnokon majdnem a Te autódat vettem meg, mikor már tele volt a telelennivalóm a várakozással. Nem metálzöld a Te autód? Ha igen, Sarkany is azt nézte ki nekem, mikor felhívást tettem közzé: mindenki keressen készleten lévő SX-et nekem!
> A műszerfal teteje neked is végig szürke vagy puhább gumiborítású?
> A csomagtartót belülről lehet nyitni vagy a csomagtartó fedelén lévő kilinccsel?
Jól érzem, hogy mindkét kérdésed kapcsolatos a német vagy magyar eredettel (célországgal)?
Nekem végig szürke a műszerfal teteje, mint az alap Kalosokban (Te írtad, hogy neked puha gumi).
Továbbá csak belülről vagy kulcsot használva nyitható a csomagtartóm (szintén mint az itthoni alap Kalosokban). Neked elvileg külön kilincsed is kéne legyen, nem? Korábban volt itt szó, hogy az is német-magyar különbség.
Szemövegtartóm viszont van.
A vezetőüllés felett a majrévas (kapaszkodó) helyén, mert ügye a sofőr a kormányba kapaszkodjon ;-)
Igen, fényezettek a tükörházak. Az SX szint sajátja. Viszont most már A KILINCSEK IS, amik még a prospektusfotókon szereplő SX-eken sem olyan. Nem én kértem, így jött. Gondolom akkor most már SX alapcucc.
Igyekszek részletes belső képeket is csinálni majd.
A kárpit nem kék (csak szar a fényképezőm), hanem szürke szövet+plüss kombináció, négyszögletes beige pöttyökkel. Szerintem tök elegáns. Majd csinálok több és közelebbi fotót is, valami jobb géppel, vagy jobb fényviszonyok között.
A műanyagok tök ugyanolyanok, mint minden Kalosban.