Az első kerületi önkormányzat éves, színes beszámoló füzete ismét hemzseg a hibáktól. Ők már évek óta elébe mentek a majdani új szabályzatnak, mert a Képviselőtestületet és minden hasonlót nagy betűvel írtak. Ezek nélkül is 270 hiba van a legújabb füzetben.
Ezt régóta írásban, személyesen és közmeghallgatáson már számtalanszor szóvá tettem a polgármesternek, de semmi hatása. Illetve annyi mégis, hogy tavaly elküldték a kézíratot, ám a javításunk után mégis bennehagytak 240 (!) hibát.
Most azt követeltem írásban a polgármestertől, hogy a sok őt támogató és a magyarságára oly büszke tudós közül néhánnyal üljünk le és vegyük sorra a kifogásainkat. Egyelőre nem válaszolt, de nem fogom békén hagyni.
Vagy mindent külön lehet írni. Az újban nekem a dátumok írása furcsa, pl. a "dikén". Ez már volt régen, a régi újságokat olvasva találkozom vele gyakran.
Ez az, amikor szétesnek a szavak egy mondatban, a közlésre szánt gondolatmenet szakadozottá, ugrálóssá válik. Olyan, mint egy szögletes kerék gurulása :)
De most komolyan, a "félméteres hó" "fél méteres hó" lenne? Nem találtam rá szabályt, de most reggel, frissen, fiatalosan ébredve a "félméteres hó" tűnik helyesnek, akár kivételként is.
Nem a hóvirágokra, hanem voltak ott mindenféle - ha jól emlékszem - gumós szaktársak, zsenge zöld hajtásokkal. Ha azok ezt kibírják, megemelem előttük Yogi kalapját.
A vári udvarban látott sok száz hóvirágra gondolsz? Azok már elvirágoztak, majd jövőre újra kinyílnak, hacsak addig az alaptörvényben meg nem tiltják nekik.
- Kicsírázott: konkrétan egy fél levesnyi babot termelt a virágládában, a színpompás dísznövények között. Én már akkor is mondtam, nem véletlen, hogy atyáink szenet, nem babot tettek a hóember fejibe, szemnek! :-)
Én már azt sem tudom, mi vagyok, de rohadtul unom ezt az anomáliát. Tessék, nektek fényképeztem. Majdnem március 27. a Terézváros fölött. A fehér adja amagát, a szentjánosbogarak meg hópelyhek.
Jelentem: ma megcsináltam az idei hóemberemet. (Ez a mi családunkban minden évben kötelezően visszatérő kűr.) Példa nem volt még rá, hogy ilyen korán sikerült volna.
A növények nyögnek, annyira lehajolt több helyen a súlytól, hogy majdnem súrolták a fejem a járda fölé hajló ágak. Nem tudom mi lesz még velük reggelig.
Tegnap este én is sokat gyalogoltam. Gyönyörű volt. Ezért sokszor megálltam bámészkodni. Vagy pihenni? :) Sajnos a szél az arcomba fújta a szúrós havat. Baktatás közben elhagytam 3 buszt. Békés nyugalomban álldogáltak, elzárva az utat.
A hóember szereti a havat, valószínűleg jobban élvezi, mint te :)
Átgyalogoltam ma a BME-n, a sóhajok hídja (könyvtár) után, a két szoborsor között. Nagyon mókás dolgokat művelt velük a hó! Talán még holnap is ott lesz, érdemes megnézni :-)
Csak egyet fényképeztem le, a hídon túl a meztelen hadfit, világháborús emlékművet. Annak a zord arcából a hó egy szőrmébe burkolózó öreg nénit csinált :-)