MS. Inkább jó mint tökéletes, de az már nagy szám.
Valóban, mindegyiknek van egy jellegzetes hangi adottsága, amely miatt sajnos jól megkülönböztethető a többi márkától és főleg az eredetitől.
Nem véletlenül hagytam fel ezekkel pár éve és vettem saját kezembe a dolgot. Ráadásul a B3 hangok mellett belenyomtam jópár mellotront is az elektromos zongorák mellett. Ha egyszer felém járnál, ugorj be. Tegnap épp Jon Lord tette tiszteletét.
Most magam ellen fogok beszélni. Elnézést, ha már untatlak Titeket ezzel...
Nem is tudom... Még mindegyik klónban hallottam olyan hangokat, ami PVC-s... (Teljesen szubjektíven...) Hiába az új szuzukik is. Van egy jellegzetes hangszínük, amiből rögtön kiderül, hogy XB-XK bármi... Van a YT-on videó, ahol B3-at XK-3-mal hasonlítanak össze, és tényleg. Egy ugyanott, ugyanolyan setting-gel beállított C hang szólhat ugyanúgy. De zenében, folyamatos játék közben mégsem az szól, ami egy B3-ból. Az electro-knál pl. a glissandónál hallom azt a hanxínt, amiről speciel' én rájövök, hogy clavia termék. A VK-k meg VK-k. Ott főleg a torzított lezlizett hangnál hallani, hogy Roland-os. A CX-3 meg úgy általában 'fakó'...
Úgyhogy, a pénz beszél... :( Új hanxert szeretnék. És a VK, electro ára is már eléggé az égben van számomra... Az electro annyival vonzóbb, hogy van egy két plusz...mellotron, zongorák. A VK nekem szebb, ott vannak a drawbar-ok... A lezli' szimuláció nem érdekel egyikben sem. Ott a MS. Az tökéletes.
Meg kéne keresnem egy-két hanxerboltot, hogy kialkudjak valamit. :) Erre talán jó lesz a 2010-es év :)
A fehéreknek lett szoknyája waterfall módra, kicsit sárgultak is, nem mintha számítana. A feketék továbbra is keskenyek, magasak mint VK7-nél.
Az XB1 elég jó pozícióban van a használtpiacon.
Az általad felsoroltak közül nem tudnék jó szívvel ajánlani igazából. Talán a C1-et :-| Ha Miskolcról 1956-ot (RF) megkeresnéd, a Key-B solo-ját is figyelmedbe ajánlanám az általad felsorolt választékhoz hamár a húzóregiszterekhez ragaszkodsz.
A VK-8 billentyűzete is Fatar 'alapú'? Próbálta valaki?
...egyedül a hangszerbeszámítósvásárlásban gondolkodhatok ... az XB-1-ért olyan 200 körül lehetne kérni....(keménytokkal!) nem tudom mennyire foglalkoznak ilyennel még a hanxerboltok. Nagy forgalmuk biztos nincs manapság. Viszont a VK 492 e Ft.... Majd 300-at kéne ráfizetni így is. Az electro 3 huszassal kevesebb. Itt van még 1-1 kósza C1 460 körül... Szerintem a hiszpészesek elküldenének melegebbre, ha megjelennék ott az elképzeléseimmel. :D Beszámítás + részlet...
Tajtiék sok mindenre hajlandók - a tapasztalataim alapján. ;) Pl. a Triton Le-t ~70 ezerrel kevesebbért adták az akkori hivatalos mo-i KORG árlistához képest....
OFF. A megmaradt fél P.Mobil egyesült egy fél Papp-Sárdy n.b.b-al.
ON: Így a csapatban immár egy kíváló orgonistával visszakerül a B3/122, ugyanis Papp Gyulának a Hammond A100-asa a 142-es lezlivel gyakorlatilag az. Igazi országúti harcos. Remélem a hardver a zenei szoftvert is jótékonyan befolyásolja :-)
Most visszavarázsolhatják azt a NAGY P.Mobilt amitől máig azok akik. Kíváncsi vagyok, sikerül-e?
Szorgos nép a kínai. Igazán nem lehet rájuk a slampos, lusta jelzőket aggasztani. Jó kis csőműhely.
A videók kíváló zenék, kíváló előadók. Amit feltettél, annak a minősége különösen is az. Szerintem nem Rhoda kora van az előadásában. Nyáron talán a legjobb formáját hozta. Érezhető az Ultimó vagy N.Porta B3 mássága mind hangban, mind kialakításban. Ez is sokat számít az előadó pillanatnyi ihletettségén. Ahogy pár éve mondta, neki is van (lehet hogy ez az?) és már elfogadható szintű. Veszőparipám a dinamika. Ha nincs, oda a varázs.
"imádom azt a zenét amit el lehet fügyülni...." S milyen igaz! :) Fején találtad a szöget. Amúgy a Driftin is a fütyülhető kategória Hancockot ismerve még dicséretes is. :)
Felsuhintottam első youtube-os videómat, amit most megosztanék. Ma hajnalban frissiben vettem fel a korábban beherangozott Mezzo-s tv adásból. Sajnos megannyi technikai gond is adódott, tehát a tervemhez képest nem kerülhet föl a teljes egy órás műsorfolyam sehova, többekközt a nóták közben 3x is beütött digiTV-s malőr (adáshiba) miatt. (a youtube-os regisztrációs gondokról már nem is beszélnék...)
A hölgy játékán sajnos már látszik hogy nagymama korba ért, régebben lendületesebb, ötletesebb volt, de persze most se rossz, viszont két újdonsült szaxis kolléganője nagyon jól fújja. Szerintem nyúbíszrí szól, így picit ez is levon az élvezetekből, de ahhoz képest a feltöltött anyag minősége visszajátszva is teljesen korrekt.
Szerintem ez a gond, hogy "nem gondolták komolyan" a program írását hogy ilyen hozzátett vst host segédletekkel működik csak. Valószínűleg a B41 azért is üt nagyobbat mert nincs egyéb terhelő elem. Régebben találkoztam egy Jupiter 8 vagy ilyesmi szoftverszintivel, az P1-en is rendesen futott, ugyanis DOS-os volt! :-)
Spinet és console Hammond orgona verseny Német módra! Egy kis ünnepi meglepetés vájtfülűeknek! 2 perc után elszabadul a pokol, vagy a menyország?:-)2066 and Then
Szerintem is klassz eszköz a Savihost és saccom szerint ha a notebook vagy a PC legalább 1,6 GHz-es procival működik, akkor szinte majdnem mindent visz. Az általam ismert pluginek közül a legtöbb proci teljesítményt a Modular Moog "zabálja", így ezt lehet hogy nem, de Modular Moog-nak van stand-alone verziója is. Egyébként a Savihost általam kifogásolt "lassúsága" nem sztenderd késleltetési "latency" probléma, hanem proci túlterhelési. Egy kétkezes oda-vissza glisszandónál mint ami pl a Nice "America" című nótájában két helyen is intenzíven előfordul, annyi hang szólal meg egyidőben, hogy a VB3 nem tudja fogadni a további MIDI parancsokat, csak az egyes hangok "kihalásának" ütemében. Az extrém késleltetés tehát mindaddig nem jelentkezik, amíg a proci nem megy át túlterhelésbe. Nekem sikerült néhányszor olyat előidézni, hogy 10-15 másodpercig is fortyogtak az utolsó hangok pedig billentyűk már régen nem voltak lenyomva. De ez a Hamichord 1 GHz-es fedélzeti PC-jével történt. Gyorsabb gépen ez a probléma valószínüleg nem jelentkezik.
Korábban említettem a Hermann's "VSTHost" programját. Szintén ingyenes és rengeteg lehetősége van, jól fel lehet hízlalni különböző effektekkel is. Nekem korábban ez volt fent a Hamichord-on, az XP indítópultjára feltett ikonnal automatikusan elindítható az összes felrakott virtuális hangszer és effekt plugin. Az összes feltelepített szabályozószerv MIDI parancsokkal távvezérelhető, és a vezérlő parancsokat is meg tudja "tanulni". Én csak azért váltam meg tőle, mert a VB3-at ez sem bírta szusszal, bár kicsit gyorsabb volt mint a Savihost.
Szerintem jó hogy ilyen széles választéka van a plugin házigazdáknak is, mindenki használja azt ami neki a legjobban kézreesik iiletve amelyiket a számítógépének processzora elbír. (én pl. elfogult vagyok a Cubase-el, ha nagyobb lenne a Hamichord SSD-je akkor arra is a Cubase lenne telepítve - bár tudom hogy ez "ágyúval verébre" lenne...:-)))
Megelőlegezek egy Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek e mókás videóval. Sajnos hammondosban még nem találtam, én mindenesetre kész vagyok tőle! :DDD
tehtube lemezajánlója telitalálat volt! Igazi, nekemvaló 'beteg' zene ez. :) A mai korból a Planet X jutott róla eszembe. Legalábbis én őket ismerem elég jól, de ez a Timeless lemez újabb példa arra, hogy nincs új a nap alatt... Zseniális volt. Köszönöm.
Az a korábban feltett borító, az Impressions lemezé...na, őket is meghallgatnám szívesen. Szimpatikus ez a sztereó- 'térmikrofonos' felvételi technika.
A Savihosthoz még annyi, hogy nekem nagy öröm ez a kis, fél megás dolog, mert így bármi VST-t ki tudok próbálni röptében még a pc billentyűzetéről is! :) Nem kényeztet minden gyártó a B4-hez hasonló virtuális keyboarddal (lásd VB3), ezért pont ideális. Az is megoldható vele, hogy a VB3-at berakva és beállítgatva, egy SFZ fájlba elmentem mint setupot és utánna egy autorunnal ebből az sfz-t megnyitva, minden feláll és szól = önbootoló pc alapú hangszerként is meg lehet találni benne a számítást. Persze ha nagyobb igények vannak, mint más VST, effektek, sajna így nem megy, nem multi funkciós. Erre ahogy írod, vannak több sávos keret programok, sequencerek szintén tucatjával, akár Linuxra is. Ellenben a Savihost aztán nem kér a plugin mellett enni, inni mint pl. a Cubase jócskán!
Köszi a tippet az Enegyt illetőleg. Bár ez egy trial program, ki fogom próbálni. Nekem a Savihost teljesen problémamentesen és realtime megszólaltatja a B4-et, VB3-at, a sound rögtön indul, lehet akkordozni, túrni, fúrni ahogy akarom, nem nyeklik, smindez egy Asus alaplapi Nvidia chipsetes hangprocival! Persze a programban be kell állítani a legalacsonyabb latencyt, mert alapból nem ott van. Nekem működik. :) Van pár host progi, én elsősorban az ingyeneseket keresem, de pl a steinberg is csinált egyet, a V-racket régebben. Nyúztam most kissé ezt a bekékült klónt (lásd lejjebb), alapból nem volna rossz hangú, de érdekes hogy a lacit egy mélyebben paraméterezhető vibrato/chorus effektel váltja ki. Sajnos a felső oktávban jajgatós és nagyon mű a hangkép, de ingyen programtól mit várjon az ember? Egy próbát megért. A kvr audio honlapján több tucat orgona klónt lehet találni, ki-ki kedvére kisérletezgethet velük, a VB3 és társai egyenlőre nincsenek szorult helyzetbe miattuk.