Keresés

Részletes keresés

glia Creative Commons License 2001.04.06 0 0 371
A Philips VR 410 esetleg, az 510es és a samsung SV 435 G között filózok de az elöbbi kettőről nincs semmi információm a honlapokon közölt technikai adatokon kívül (milyen a mechanika, képminőség stb.)

glia

glia Creative Commons License 2001.04.06 0 0 370
Nem kellene feltétlenül HiFi.
rizo Creative Commons License 2001.04.06 0 0 369
glia:
Hi-Fi vagy nem Hi-Fi? :)
R.
Előzmény: glia (368)
glia Creative Commons License 2001.04.05 0 0 368
Hali!

Most szeretnék videót venni, de nem tudom, hgy melyiket valaszzam, ha tudtok segitsetek!

Tudom nagyon sokan a Pana-t ajanlottak, de nekem egy kicsit draga, mert ugy 50.000 creditem lenne erre a célra.
Amit tudnia kéne:

tuner min. 40 programra,
4 fej, távirányító, OSD esetleg
LP/SP felvétel, műsorkódra programozás
AVI, RCA csatlakozás + scart
megbízható mechanika !!!

ilyen árfekvésben sonyt, samsungot, philipset láttam. A sony-t lehúzták, hogy szétesik, de a másik kettőről nincs információm a technikai adatokon kívül. aki tud kérem segítsen

köszi

MeliZoli Creative Commons License 2001.03.22 0 0 367
Ok elísmerem, hogy igazad van mert a mostani hozzászólásod után megnéztem mit írtam anno.

Minden megfelelt, kívéve az, hogy a POWER gomb megnyomása mellett történik mindez.

Ezek után én viseltem kicsit nagy mellényt, mível nekem egy ilyen típú videóm van de a leírás eme részét hiányosan írtam bele a topicba.

Ezúton elnézést kérek azoktól akiket félrevezettem.

Előzmény: rizo (366)
rizo Creative Commons License 2001.03.22 0 0 366
Kedves MeliZoli!
Nem szoktam mellényt viselni, de ha gondolod a kedvedért felveszek egyet. :)
Nem kötözködés képpen irtam, amit irtam, de eddigi tapasztalataim szerint amit irtál, az nem működik.
Ha egy távkapin lenyomod a 1 és 5 gombokat akkor vagy a 15 csatornára ugrik, vagy az 1-re, utána meg az 5-re.

Kis kutatás után az NV-HD680.pdf-et találtam a neten. az 14/43 oldalon van a távkapi programozása:
1, keresse meg a TV kódját a mellékelt táblázatban.
2, a "POWER" gomb nyomvatartása mellett üsse be a számot.
3, ellenőrizze a távkapi működését.

Ennyi.
R.

Előzmény: MeliZoli (364)
csibesz Creative Commons License 2001.03.13 0 0 365
Nem gáz, csak nekem furcsa volt, hogy nincs meg hozzá a gyári távirányító. A fejtisztító hangját nem szabadna észrevenned! Ez egy kis műanyag elem, melynek filcszerű korongját a mechanika nyomja oda rövid időre a szalag felfűzése előtt a fejhez,igen csendesen.
A 600-ashoz adott táv száma 1691. A Kalotaszegi úton van egy raktára a Panának, ha jól emlékszem. Hívd fel a 206-08-60-as számot / remélem, még él / és kérd a raktárt.
Előzmény: A_Laci (363)
MeliZoli Creative Commons License 2001.03.12 0 0 364
Kedves rizo!

Nem akarok veled vitatkozni, de a távirányító tanítatásával kapcsolatban a HD-680-nál úgy működik ahogy leírtam, azt nem vitatom, hogy esetleg a 612-es esetében kicsit másképpen működik, vagy esetleg sehogyan mivel a készüléket annyira nem ismerem.
Emiatt is írtam oda, hogy minek alapján írtam.

Esetleg ha nem hinnéd el nézzél meg egy HD-680-as LEÍRÁST és nyisd fel a 80. oldalon.

A dolog másik oldala azért ezt leírhattad volna kicsit kisebb mellénnyel is.

Előzmény: rizo (360)
A_Laci Creative Commons License 2001.03.12 0 0 363
De igen 650-es,csak elirtam.Falun(Ercsi) vettem, allitolag ok voltak a masodik tulaj. Mert ez gaz?Ja,talan kisse zsakbamacska.Amugy eddig nincs gond vele(kiveve hogy kazetta be/ki veveskor kicsit zajos a tisztitofej amint hozzaer a fejhez es felporog,remelem ez nem veszes).
Persze ezzel a tavval nem lehet programozni.A leiras szerint ehhez is ketreszes tavkapcsolo jar.Valaki azt mondta ugyanaz mint a 600-hoz.Meg lehet rendelni 13.000-ert.Valami olcsobb megoldasa van?
Előzmény: csibesz (362)
csibesz Creative Commons License 2001.03.12 0 0 362
Nem Pana 650-est vettél?
Nekem 600-as van. Ez egy "dupla" távirányító, kihajtható az előlapja. A 650-hez is hasonló jár/t/. Az előlap mögött bújnak meg a ritkábban használt funkciók. A programozást csak távírányítóról lehet elérni, ez van a belső oldalon / tv-csatorna, OSD, hang, stb/. Univerzális nem valószínű, hogy ismer minden funkciót.
A videó "nem kétszer vett"?
Előzmény: A_Laci (359)
akoiR Creative Commons License 2001.03.12 0 0 361
A leírásában benne van, hogy csak Pana TV-ket kezel a távkapcsolója :( Legelső Pana videóm egy NVSD 400-as volt, de már az is kezelt egy csomó más tipusú TV-t. Ez sajna visszalépés.
üdv
Előzmény: borishun (357)
rizo Creative Commons License 2001.03.12 0 0 360
Mondjuk a "menu" folyamatos nyomvatartása mellett...
különben honnan tudna szerencsétlen távkapi hogy most csatornát váltasz, vagy programozol...
A "menu" a Thomson tavkapinál működik, valami hasonlót kell
keresni a Panaskodiknál is... (leirás:))

R.

Előzmény: MeliZoli (358)
A_Laci Creative Commons License 2001.03.12 0 0 359
Sikerult megvenni a Panasonic NV-HD560 videot 38E-ert, de sajna nincs hozza eredeti taviranyito, csak egy univerzalis. Meg tudna valaki mondani, hogy ennek a videonak MINDEN funkciojat csak az eredeti viszi-e, vagy mas tipusu taviranyitok is hasznalhatok?
Az eredeti neve talan VEQ1677. Ajanlottak egy VEQ1468-at ("Viszi a videót,de ez még a
vonalkód beolvasást is tudja,persze egy kicsit régebbi modell", mondjak). Ez vajon minden funkciora jo, vagy mindenkeppen eredetit kell venni? Ha eredetit, nem tudjatok hol lehet olcsobban (nem 13E-ert) hozzajutni?
Koszi.
MeliZoli Creative Commons License 2001.03.10 0 0 358
A távirányítón lévő TV/VCR kapcsolót helyezd a TV állásba, és üsd be az alábbi számok valamelyikét /10, 15/, evvel elvileg a video távszablyát megtanítottad a Thomson TVd-re.
/HD-680 alapján/
Előzmény: borishun (357)
borishun Creative Commons License 2001.03.10 0 0 357
Tiszteletem mindenkinek!

A kérdés a következ? lenne:
Van egy Pana NV-FJ612EE-S videomagnóm. El lehetne érni, hogy a távirányitójával Thomson TV-t tudjak vezérelni vele? Azért kérdezem, mert ez nincs benne a leirásban, de viszont a többi Pana NV-FJ tipusú videomagnó távirányitójával lehet más tipusú TV-t távirányitani, pedig ugyan az a távirányitó jár hozzájuk. Vagy ezt a funkciót teljesen kizsigerelték ebb?l a tipusból?

El?re is köszönöm az épit? jelleg? hozzászólásokat, ha müxik a dolog, akkor azt is kérdezném, hogyan.

Borishun

clark Creative Commons License 2001.03.09 0 0 356
Hali! Én még mindig a Pana 612-est nyüstölöm karácsony óta, túl van 30-40 kölcsönzős kazin és 1-2 tucat kazi felvételen.Pozitívum az egész készülék.A szalag és kazettakezelése szerintem leiskoláz minden konkurenciát, csendes, kímélő.Kép,hang,tuner számomra igencsak megfelel.Annyi van hogy sztereo kazi lejátszásnál ami ki van nyomva a Hifire, halk részleteknél egy enyhe visszhang szerű, nagyon rövid lecsengést lehet hallani amikor hirtelen megszűnik a jel.Tapasztalt már valaki ilyet? Clark
MeliZoli Creative Commons License 2001.02.27 0 0 355
Csibesz

Én is így voltam annak idején mikor megvettem a HD-680 hazavíttem, és gondoltam megnézem azt az agyondícsért No1 Pana mechanikát és ugyanazt tapasztaltam mint te /pont abban az évben vonta ki teljesen a Pana az öntvény mechanikát, csak HD-950-ben volt már/, egy egyszerü aluminium lemez és rengeteg műanyag.
Egyébként azóta bánom, hogy már nem lehetett kapni originált HD-650-t; Pana Mo-nál már legalább 3 hónapja nem volt /pont típusvátás/.

Azonban egy vígasztal a többi márka is ilyen mértékben sülyedt azóta /mível egy műszaki boltban dolgozom, így van viszonyítási alap/, bár igazából az, hogy aluminium öntvény vagy egy sima lemez az alap szerintem oly mindegy, a fogaskerekek és az egyéb műanyag alkatrészek mínőségén múlik sok minden.

Előzmény: csibesz (352)
csibesz Creative Commons License 2001.02.27 0 0 354
oxidálódódott=oxidálódott
Még valami: ismerősöm Németországból hozott 650-esében - a kazettás magnóknál ismerősen csengő - amorphus / jól írtam? / fej volt. Sőt, némely ma forgalomban lévőben is ez van. Mo.-ra miért nem hozzák be így?
csibesz Creative Commons License 2001.02.27 0 0 353
oxidálóddott=oxdálódott
Még valami: ismerősöm Németországból hozott 650-esében - a kazettás magnóknál ismerősen csengő - amorphus / jól írtam? / fej volt. Sőt, némely ma forgalomban lévőben is ez van. Mo.-ra miért nem hozzák be így?
csibesz Creative Commons License 2001.02.27 0 0 352
Szolnokon a 612-es 67.000Ft, de ez már elég gagyi a mechanikáját tekintve / sok a műanyag /.
Nekem NV-HD600-om van, már hat éve nyüstölöm. Ez a 650-es butított változata. Eddig az üzemmódkapcsolója oxidálódódott el egy alkalommal, valamint a fékszalagon kellett utánállítanom.Szükséges tudni, hogy átlag napi 7-8 órát is nyüstölöm. Vettem egy alap JVC S-VHS videót is / bár ne tettem volna!!! /, a Pana ilyen idősen is leiskolázza kép- és hangminőségben. Erről régebben már írtam itt. A JVC S-VHS felvétele van olyan szinten kb, mint a Pana VHS felvétele. Tudom, furcsán hangzik, de ez van. Sőt, az S-VHS felvétel is lejátszható a Panán, bár nem kellene neki tudni, csak a nagy fehér felületű képeket nem szereti. Ha jó állapotban van, érdemes megvenni a 650-est szvsz.
Az új Pana S-VHS gépekről / 960, 860 / van valakinek tapasztalata?
Előzmény: MeliZoli (351)
MeliZoli Creative Commons License 2001.02.26 0 0 351
Ha nem vagyok kiváncsi, hoól lehet ennyiért a Pana-t megvenni.

Előzmény: akoiR (350)
akoiR Creative Commons License 2001.02.26 0 0 350
Hétvégén vettem 1 videot. Két gép között filóztam: THOMSON 6050G és Pana NV FJ612EE. Mindkettőt láttam 65e-ért, mindkettő HI FI sztereó (majdnem)alaptípus. Végülis az utolsó pillanatban a Pana mellett döntöttem. Itt olvastam 1 hozzászólást, hogy a THOMSON zajos, és ezt erősítette meg 1 haverom is, akinek ismerőse a hangos csévélés miatt cserélte le THOMSON-ját Panasonicra. Korábban is Panasonicom volt, asszem NV SD 635. Az komolyabb volt mint ez, de attól sajna meg kellett válnom.
1előre ennyi.
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.24 0 0 349
SONY
MeliZoli Creative Commons License 2001.02.24 0 0 348
Sziasztok

Most irok elöszőr ebben a topicban.

A távirányító kezelésről annyit, nekem HD-680 van és ott van a távírányítón egy kapcsoló amit a menüben /Functions - Remote - VCR1/2/ beállított állásba kell kapcsolni.

Az NV-HD650 a Pana egykori csúcsmodellje volt a VHS kategóriában amit a 95-96-os modellévtől kezdve gyártottak egészen 98 szeptemberéig /kb./
Az utolsó modellek egyike volt amiben még megtalálható volt az öntvénymechanika.

Jellemzői: kvázi S-VHS lejátszás, Utóhangosítás, Insert szerkesztés, ShowView PDC/VPS, 2 Scart, Jog/Shuttle az előlapon és a legfontosabb rendelkezett felvételi jelszint szabályzással amit egy potméter segítségével lehtetett szabályozni szintén az előlapon ami a kijelzőn jelent meg, valamint kapcsolható volt CVC képjavítás ami azóta állandóan funkciónál a Pana videókon.

Az utolsó fogyasztói ára 139.990,- volt, de a készülék kapható volt 149.990,- is.

Innentől kezdve szerintem a 39ezer forintos ár nagyon csábító ezért én egy kicsit szemügyre vennném a készüléket.

A_Laci Creative Commons License 2001.02.24 0 0 347
Sziasztok.
Tudnatok valamit mondani a Panasonic NV-HD650-rol.
Mit ajanlotok?Kb. 39000-ert megeri?
Elore is koszonom a sgitseget.
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.02.12 0 0 346
Es nalatok hol lehet allitani, ugy ertem melyik menun belul erheto el?
Előzmény: Macika (345)
Macika Creative Commons License 2001.02.11 0 0 345
Akkor passz, az enyémen isten bizony van....
Előzmény: DJ Szegecs (344)
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.02.11 0 0 344
Azt tudod csak állítani, hogy a SCART-2 az bemenő csatlakozó, vagy átmenő (pl.dekóderhez) legyen.
Mást nem.
Előzmény: Macika (343)
Macika Creative Commons License 2001.02.11 0 0 343
Belül a menüjében sincs valami utalás rá?
Előzmény: DJ Szegecs (342)
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.02.11 0 0 342
A miénken (NV-HD 642) nincs ilyen átkapcsoló, mindössze egy TV/VCR kapcsoló van a távirányító tetején.
Előzmény: Macika (341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!