OFF: Papp Gyuláról jut eszembe, hogy novemberben találkoztam vele, ő volt a Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál zsűrijének elnöke (Póka E. is zsűritag volt - tiszta rocktörténelem :) ) Ez volt az első országos tehetségkutató, amelyen elindultunk, és amit meg is sikerült nyernünk. A www.myspace/nmzenekar oldalon meg is hallgathatóak a győztes számaink. Elnézést az önreklámozásért de azért van "ON" vonatkozása is a dolognak, hiszen a 4 dalból 2-ben a B4/I. szól! Ha van kedvetek, hallgassatok bele, és várom a véleményeket is róla! Még egyszer elnézést, ha tolakodó voltam...
MS. Inkább jó mint tökéletes, de az már nagy szám.
Valóban, mindegyiknek van egy jellegzetes hangi adottsága, amely miatt sajnos jól megkülönböztethető a többi márkától és főleg az eredetitől.
Nem véletlenül hagytam fel ezekkel pár éve és vettem saját kezembe a dolgot. Ráadásul a B3 hangok mellett belenyomtam jópár mellotront is az elektromos zongorák mellett. Ha egyszer felém járnál, ugorj be. Tegnap épp Jon Lord tette tiszteletét.
Most magam ellen fogok beszélni. Elnézést, ha már untatlak Titeket ezzel...
Nem is tudom... Még mindegyik klónban hallottam olyan hangokat, ami PVC-s... (Teljesen szubjektíven...) Hiába az új szuzukik is. Van egy jellegzetes hangszínük, amiből rögtön kiderül, hogy XB-XK bármi... Van a YT-on videó, ahol B3-at XK-3-mal hasonlítanak össze, és tényleg. Egy ugyanott, ugyanolyan setting-gel beállított C hang szólhat ugyanúgy. De zenében, folyamatos játék közben mégsem az szól, ami egy B3-ból. Az electro-knál pl. a glissandónál hallom azt a hanxínt, amiről speciel' én rájövök, hogy clavia termék. A VK-k meg VK-k. Ott főleg a torzított lezlizett hangnál hallani, hogy Roland-os. A CX-3 meg úgy általában 'fakó'...
Úgyhogy, a pénz beszél... :( Új hanxert szeretnék. És a VK, electro ára is már eléggé az égben van számomra... Az electro annyival vonzóbb, hogy van egy két plusz...mellotron, zongorák. A VK nekem szebb, ott vannak a drawbar-ok... A lezli' szimuláció nem érdekel egyikben sem. Ott a MS. Az tökéletes.
Meg kéne keresnem egy-két hanxerboltot, hogy kialkudjak valamit. :) Erre talán jó lesz a 2010-es év :)
A fehéreknek lett szoknyája waterfall módra, kicsit sárgultak is, nem mintha számítana. A feketék továbbra is keskenyek, magasak mint VK7-nél.
Az XB1 elég jó pozícióban van a használtpiacon.
Az általad felsoroltak közül nem tudnék jó szívvel ajánlani igazából. Talán a C1-et :-| Ha Miskolcról 1956-ot (RF) megkeresnéd, a Key-B solo-ját is figyelmedbe ajánlanám az általad felsorolt választékhoz hamár a húzóregiszterekhez ragaszkodsz.
A VK-8 billentyűzete is Fatar 'alapú'? Próbálta valaki?
...egyedül a hangszerbeszámítósvásárlásban gondolkodhatok ... az XB-1-ért olyan 200 körül lehetne kérni....(keménytokkal!) nem tudom mennyire foglalkoznak ilyennel még a hanxerboltok. Nagy forgalmuk biztos nincs manapság. Viszont a VK 492 e Ft.... Majd 300-at kéne ráfizetni így is. Az electro 3 huszassal kevesebb. Itt van még 1-1 kósza C1 460 körül... Szerintem a hiszpészesek elküldenének melegebbre, ha megjelennék ott az elképzeléseimmel. :D Beszámítás + részlet...
Tajtiék sok mindenre hajlandók - a tapasztalataim alapján. ;) Pl. a Triton Le-t ~70 ezerrel kevesebbért adták az akkori hivatalos mo-i KORG árlistához képest....
OFF. A megmaradt fél P.Mobil egyesült egy fél Papp-Sárdy n.b.b-al.
ON: Így a csapatban immár egy kíváló orgonistával visszakerül a B3/122, ugyanis Papp Gyulának a Hammond A100-asa a 142-es lezlivel gyakorlatilag az. Igazi országúti harcos. Remélem a hardver a zenei szoftvert is jótékonyan befolyásolja :-)
Most visszavarázsolhatják azt a NAGY P.Mobilt amitől máig azok akik. Kíváncsi vagyok, sikerül-e?
Szorgos nép a kínai. Igazán nem lehet rájuk a slampos, lusta jelzőket aggasztani. Jó kis csőműhely.
A videók kíváló zenék, kíváló előadók. Amit feltettél, annak a minősége különösen is az. Szerintem nem Rhoda kora van az előadásában. Nyáron talán a legjobb formáját hozta. Érezhető az Ultimó vagy N.Porta B3 mássága mind hangban, mind kialakításban. Ez is sokat számít az előadó pillanatnyi ihletettségén. Ahogy pár éve mondta, neki is van (lehet hogy ez az?) és már elfogadható szintű. Veszőparipám a dinamika. Ha nincs, oda a varázs.
"imádom azt a zenét amit el lehet fügyülni...." S milyen igaz! :) Fején találtad a szöget. Amúgy a Driftin is a fütyülhető kategória Hancockot ismerve még dicséretes is. :)
Felsuhintottam első youtube-os videómat, amit most megosztanék. Ma hajnalban frissiben vettem fel a korábban beherangozott Mezzo-s tv adásból. Sajnos megannyi technikai gond is adódott, tehát a tervemhez képest nem kerülhet föl a teljes egy órás műsorfolyam sehova, többekközt a nóták közben 3x is beütött digiTV-s malőr (adáshiba) miatt. (a youtube-os regisztrációs gondokról már nem is beszélnék...)
A hölgy játékán sajnos már látszik hogy nagymama korba ért, régebben lendületesebb, ötletesebb volt, de persze most se rossz, viszont két újdonsült szaxis kolléganője nagyon jól fújja. Szerintem nyúbíszrí szól, így picit ez is levon az élvezetekből, de ahhoz képest a feltöltött anyag minősége visszajátszva is teljesen korrekt.
Szerintem ez a gond, hogy "nem gondolták komolyan" a program írását hogy ilyen hozzátett vst host segédletekkel működik csak. Valószínűleg a B41 azért is üt nagyobbat mert nincs egyéb terhelő elem. Régebben találkoztam egy Jupiter 8 vagy ilyesmi szoftverszintivel, az P1-en is rendesen futott, ugyanis DOS-os volt! :-)