Egy amerikai kollégámnál szentély volt állítva Dean-nek. Ott láttam "emberies vonású" fotókat is róla, sőt inkább ezeket.
Ez a kollégám képes volt őt fotózni elmenni több száz mérfőldet is. Sajnos már nem emlékezem milyen géppel volt több fotón, de nem kevés alkalommal szerepelt a fotóin fényképezőgéppel együtt.
De hogy milyennel leggyakrabban ?
Amit előszőr linkeltél, nagy valószínűséggel Leica.
Elég szögletes a gép vége, ezért lehet hogy egy Canon (?!?). Passz... Egy 35-ös kereső (SBLOO) van a gépen valószínűleg, az ilyen szögletes és hengeres végű. És talán egy 3.5/35 Elmar...
A felső kép valószínűleg ugyanennek a fotósorozatnak a része. Ezen a képen egy Rolleiflex van nála, míg az általad belinkelten is egy nagy "fekete blokk" lóg a nyakában, jó széles szíjjon:
Ezek valószínűleg csak beállított fotók, egyáltalán nem biztos hogy használta is őket...
Visszatérve a Lunasixre: nekem a sima van, nincs rajta 3. 2 db PX 625 van benne, és mint a legtöbb ilyen masinának, a méréshatár váltásakor van egy kis pontatlansága (mutató 11-13 környékén), a legnagyobb fények esetében mutat 1/3-1/2 rekesz alexpót, de ez még nem zavar, a színes diáim is kellemes telt színűek lettek . Pedig a gép egy közel 50 éves Exakta Varex IIa volt...Az égbolt úgy nézett ki, mintha polárszűrőt kapott volna. Sötét helyeken ,pl templomban határozottan megbízhatóan működik, használom beeső/visszavert üzemmódban is. Van egy Soligor Spot Sensor-II nevű masinám is, de azt kisfilmnél ritkán használom, mert lusta vagyok, a gép meg nagy. Bocs a sok OFF-ért, befejezem.-Üdvözlettel:Ihagee
Csak a te kedvedért megnéztem: Varta V625PX Az elem tesztelésre a tiéd mit csinál? Az enyém mutatója kileng aztán megáll a piros részen. Bocs ha bunkó voltam, vagy megsértettelek.
Hihetetlen, 3-3,5 óra keresgélés után megtaláltam amit kerestem. Szilágyi Sándor:Ansel Adams zónarendszere.
Asszem elolvasom harmadszorra is, és ha még mindíg nem fogtam fel akkor kidobom (najó azért kiveszem a szemétből mielőtt leviszem) azt mérek csak diffúzorral. És imádkozom, hogy jó legyen. Köszi ezzel is fellebbent a tudatlanságomról a fátyol.
Azt tudtad hogy a Bessa R majd a többi, az 1979-es Konica Autoreflex T4 SLR-ből eredeztethető? A Cosina gyártotta azt is, úgyanúgy mint most a Bessát. Konstruáltak belőle egy RF vázat... :-)
200-230$ körül szinte újakat lehet venni az béjen. Nálunk kicsit horrorisztikus, 125e Ft-os áron kinálja a vázat az Okéfotó.
A Cameraquestnél 399$ az R,egy 35/2.5SC obival, a sima váz 249$. Szóval vámmal meg mindennel is még a 125-ön belül van...
Nem tudom, de engem személy szerint zavar, hogy műanyag az R alja és fedlapja.