Az ADAC statisztikához meg annyit, hogy pl. a Mini , a Yaris és a Honda között századnyi különbség van csupán, ergo elhanyagolható. (1 max 2+ autót jelent). A nagy autókat meg kár itt felkvetni mert a többség nem 8 és 10 millás kocsikkal furikázik és ennyi pénzért már elvárom hogy úgy menjen az autó mint a gép.
Ja, értem.
Ahol nem japán végzett az élen, ott az első és a többi japán közötti különbség elhanyagolható, ahol meg a különbség már nem elhanyagolható, azt itt ne is vegyük figyelembe:))))
Itt a táblázat a garikról. Az USA garanciát egy Texasban élő barátomtól hallottam a minap, ott ennyi, máshol nem tudom mennyi, valószínű nincsen szövetségi jogszabály rá. Eus normatíva szerint 2 év a minimum amit fokozatosan kell bevezetni.
Örülök azért hogy van olyan Kalos is, aminek eddig semmi baja sem volt. Engem mint szintén Daewoo tulajt inkább elszomorított a sok hiba. Bár a Kalos még mindig jobb vétel mint bármelyik olasz vagy francia autó. Mondjuk ahhoz képest hogy Xmilliós full extrás Renault Laguna egyszercsak kigyullad az ember feneke alatt:)) Én a Daewoonak egyébként jó hírét viszem a világban, mert a Matiznak semmi baja sem volt, így nem is mondhatok róla rosszat, sőt. Úgy érzem még1x el ekll mondanom, hogy mindenkinek leessen: ki mondta hogy a Kalos rossz? Ki mondta hogy a lista legalján van? Ki mondta hogy rosszabb mint egy francia vagy olasz autó??? Én pont ennek az ellenkezőjét állítottam és azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy ahhoz képest hogy a jóval szerényebb Matiznak semmi baja sem volt, ehhez képest a Kalosnak elég sok a nyűgje, tisztelet a kivételnek. Ettől függetlenül még mindig nem tettem le róla hogy esetleg Kalost vegyek.
Az ADAC statisztikához meg annyit, hogy pl. a Mini , a Yaris és a Honda között századnyi különbség van csupán, ergo elhanyagolható. (1 max 2+ autót jelent). A nagy autókat meg kár itt felkvetni mert a többség nem 8 és 10 millás kocsikkal furikázik és ennyi pénzért már elvárom hogy úgy menjen az autó mint a gép.
Általános
Fényezésre
Átrozsdásodásra
Alfa Romeo
1 év korlátozás nélkül
3 év
8 év
3 évre ingyenes
Audi
1 év korlátozás nélkül
3 év
12 év
1 évre ingyenes
BMW
1 év korlátozás nélkül
3 év
6 év
1 évre ingyenes
Chrysler
2 év korlátozás nélkül
-
7 év
2 évre ingyenes
Citroën
1 év korlátozás nélkül
3 év
12 év
1 évre ingyenes
Daewoo
3 év vagy 100 000 km, Leganzára 5 év vagy 100 000 km
-
6 év
3 évre ingyenes
Fiat
1 év korlátozás nélkül
3 év
8 év
1 évre ingyenes
Ford
1 év korlátozás nélkül
-
6 év, Focus 12 év
1 évre ingyenes
Honda
3 év vagy 100 000 km
3 év
6 év
Nincs
Hyundai
3 év vagy 100 000 km
6 év
Nincs
Jeep
2 év korlátozás nélkül
-
7 év
2 évre ingyenes
Kia
3 év vagy 100 000 km
3 év
5 év
Nincs
Lada
1 év vagy 100 000 km
-
-
1 évre ingyenes
Lancia
1 év korlátozás nélkül
3 év
8 év
3 évre ingyenes
Land Rover
1 év korlátozás nélkül
3 év
6 év
1 évre ingyenes
Mazda
3 év vagy 100 000 km
-
6 év
Nincs
Mercedes
1 év korlátozás nélkül
-
30 év
4 évre ingyenes
Mitsubishi
3 év vagy 100 000 km
-
8 év
Nincs
Nissan
5 év vagy 100 000 km
-
6 év, új Almera és Maxima 12 év
3 évre ingyenes
Opel
1 év korlátozás nélkül
-
12 év, Vectra és Omega 10 év, Astra Classic 6 év
1 évre ingyenes
Peugeot
1 év korlátozás nélkül, 607-re 3 év
-
12 év
1 évre, 607-re 3 évre ingyenes
Proton
3 év vagy 100 000 km, Hajtásláncra 6 év
-
6 év
-
Renault
1 év korlátozás nélkül
-
12 év
10 évig ingyenes
Rover
1 év korlátozás nélkül
3 év
6 év
1 évre ingyenes
Saab
1 év korlátozás nélkül
-
6 év
1 évre ingyenes
Seat
1 év korlátozás nélkül
3 év
12 év, Ibiza 6 év
1 évre ingyenes
Skoda
1 év korlátozás nélkül
3 év
12 év, ctavia 10 év, Felicia 6 év
1 évre ingyenes
Subaru
3 év vagy 100 000 km Összkerékhajtásra 5 év vagy 120 000 km
-
5 év
-
Suzuki
3 év vagy 100 000 km
-
6 év, Wagon R 12 év
3 évre ingyenes
Toyota
3 év vagy 100 000 km
3 év
12 év
3 évre ingyenes
Volkswagen
1 év korlátozás nélkül
3 év
12 év, Polo Classic és Polo Variant 6 év
1 évre ingyenes
Volvo
1 év korlátozás nélkül
-
8 év
3 évre ingyenes
Most néztem meg autonk amerikai változatát (Chevy Aveo) a www.chevrolet.com. Érdekesség képen ajánlom mindenkinek jó képeket lehet letölteni és érdekes a felszereltség is. Ott a felszereltséget azzal kezdik, hogy az amerikai törésteszten 5(!) csillagot kapott az autó. Utánna is néztem és tényleg: www.nhtsa.com
Nem tudom mennyire különbözik az amerikai törésteszt az európaitól de ha megnézitek a képeket nagyon biztatóak.
Én is nagy ívben teszek a fikázásra... volt vele probléma, megoldódott, azóta csak teszem bele a km-ket és a benzint és még a fogyira sem panaszkodom... És szerintem egész jól megy 1.2-es lévén... szeretem na... :)
Csak csatlakozni tudok az elottem szolokhoz!. Nekem egy negyajtosom van es eddig teljesen meg vagyok vele elegedve (2 honapos lassan es van benne 3500 km). Szepen megy, jol kezelheto, stb...
Nekem eddig meg semmi problemam nem volt vele, remelem nem is lesz! Batran javasolnam (es javaslom is!) barkinek.
Abban meg mi a rossz, hogy leirjuk egymasnak a tapasztalatainkat? Te is tudod, hogy minden autonak vannak hibai... ez van. Az amerikai autok minosegere meg nem lennek buszke. Amugy is manapsag mar nem nemzeti egy auto sem! Az elektronikat itt gyatrjak, a motort ott, a karosszeriat meg amott es mindezt egy negyedik orszagban szerelik ossze.
Na mind1... a kalos ennyi penzert egy tok jo auto es szerintem ebben a kategoriaban nincs parja!
Nézhetjük a megbízhatósági listát de egy pár fontos dologról elfeledkeztél:
Minden új modellnél vannak kezdeti problémák. A rángatás és a chek-lámpa is egy bizonyos szériánál jelentkezett és véleményem szerint gyorsan orvosolták ugyanis a Daewoo nem csinált visszahívást.( pl.a Toyota Avensiseket most hívják vissza akkor a Toyota már nem is megbízható?)
Egyértelmű hogy a japánban készült autó a legjobb és ha a visszahívásokat tekintjük a az európai márkák listavezetők(köztük a VW csoport is) de én úgy tudom a Daewoo-nak még nem volt visszahívása.
Igaz, hogy a motorok Opel alapúak ( bár az 1.2-es teljesen koreai fejlesztés) de módosítanak rajta. Gondolj bele miért van hogy az Opelekre 2 évet még a Daewookra 3 évet adnak?
5 évre előrevetítve nagyobb megbízhatóságot jósolok egy Kalosnak mint pl.:egy 206-nak vagy C3-nak.
Csatlakozok ahhoz a hozzászóláshoz hogy mi elmondjuk őszintén kinek mi a tapasztalata az autóval, segítve ezzel egymást és a leendő autóvásárlókat.
A legjobb tájékozódás vásárlásnál a használók tapasztalatai hisz a tesztekben a pár száz kilométeres út során nem sok mindenre derűl fény erről csak tartósabb használat során lehet véleményt nyilvánítani.
Én tapasztalataim alapján írok mivel nem ez az első koreai autóm és véleményem szerint Magyarországon igazságtalanul le vannak becsülve.
Megjegyezném Mo-on 2 év km korlátozás nélkül a garanica minden autóra. Ez a minimum EU előírás ha jól tudom. Ennél többet lehet vállalni, de nem kötelező.
Amerikában a Hyundai Accentre az alábbi garanciát találtam:
Talán arról van csupán szó, hogy mi le merjük őszintén írni, hogy milyen problámáink is voltak az autóinkkal. Erre szolgál ez a fórum (is).
Nekem pl. (Kalos SX 1,4 16V) az elmúlt egy évben, garanciában kicserélték az akkumulátort, az index automatát, az üzemanyagszivattyút és a négyes henger injektorát, de mindevvel együtt kitűnő autónak tartom a Kalost. Na, erre varrjál gombot!
Jó nem élünk az USA-ban, ahol minden új autóra 10 (!) év garancia vonatkozik. Csakhát ott olyanok az útviszonyok.
Nem tudom, hogy az USA-ban valóban vállalnak-e egy új autóra tíz év garanciát, de az az érzésem, hogy ez azért kissé túlzó. Biztos vagy Te ebben? (Meg fogom kérdezni emailban a disszidens haveromat!)
Csupán zárójelek között kívánom megjegyezni, hogy a hatalmas nimbusszal rendelkező Volkswagen Magyarországon csak kb. másfél éve ad két év garanciát az autóira. A többi márkánál ugyanez általában 1 év.
Az, hogy milyenek az útviszonyok, a futóműre, a kormányműre, esetleg a fékekre lehet hatással, de hogy a motor élettartama az útviszonyok függvénye legyen, azt kissé abszurdnak érzem. Szóval, meggondolhatnád jobban, hogy miket írsz!
Tudom, hogy ettől még világíthat a Kalos check-lámpája, de szerintem azért annyira nem rossz a helyzet. Egyébként nekem a Kalos előtt egy Seatom volt, ami ötévesen sajnos már úgy működött, hogy kénytelen voltam cserélni (rángatás, bosszantó elektromos problémák, ráadásul két szerelő is hengerfej-gyanúsnak minősítette az autót, pedig még csak 75 ezer km volt benne), pedig nagyon szerettem, mivel az első komolyabb autóm volt. És akkor beszélhetnék a kolléganőm másfél éves Fiat Seicentojáról, az unokatestvérem 6 hónapos Citroen Xsarajaról, amelyek fiatal korukban komoly problémákkal küszködtek. Na mindegy, ettől nekünk még nem lesz jobb, csak úgy éreztem meg kell védenem a Kalost.
És persze mindenfelé jó hírét kell kelteni, mert pár év múlva úgyis eladjuk - és nem mindegy, hogy mennyiért! :-))))
Sziasztok! Itt szeretném megjegyezni,hogy az én kis drágámmal eddig semmi ilyesmi (most lekopogom) probléma nem volt.Lassan fél éve az enyém de eddig kifogástalan a verda,sőt nemrég egy négyes golfot aláztam vele pedig kis 1.2-esem van.
A helyzet az, hogy elég gáz az, amit leírtatok a Kalosról (rángatás, párásodás, check-lámpa..stb.stb.) hadd ne soroljam. Egy új autónál ilyeneknek nem szabad történnie. Sajnos a Daewoot is bedarálta a kényszer, lsd. GM. Ma már a Nissan is csak Reanult:( Azt hiszem az Opel-motorok nincsenek a helyzet magaslatán. Nem mondom, hogy a Kalos egy rossz autó, de ennyi nyűgöt, ami itt összeírtatok...Lassan olyan lesz mint egy Peugeot, azokkal szokott ennyi gáz lenni. Viszont egy biztos, kategóriájának legszebbje. Tudjátok ahhoz képest, hogy egy 5 éves Matizom van, aminek semmi baja nem volt soha (65.000km), és nem volt kímélve: hegyi terepen lakunk, poros helyen, cementet, követ..etc. hordtunk vele és tessék. Szóval az az igazság, hogy ez még egy eredeti dél-koreai autó, ami meggyőzőtt abbéli hitemben - és ebben megerősítenek a statisztikák is -, hogy ahová az európaiak beteszik a lábukat, ott a színvonal egy kicsit zuhanni kezd. (Nem véletlenül a Toyota az első az összes megbízhatósági statisztikában.) Az első szériás Matizokat nagyon jól összerakták, megy mint a golyó, megjártuk vele Németországot 130-140-es tempóval, meg se kottyant neki, és mondom ilyen gondjaim, amiket itt írtatok soha nem voltak vele. Sajnálom a Daewoot a kényszerházasság miatt, mert az lehet hogy a csődtől megmenekültek, de a későbbiekben nem biztos hogy jól jönnek ki ebből.
Itt volt szó lentebb a gumikról: a Hankook és hasonló gumik azért olcsóbbak mint a márkák, mert a kopófelület nem olyan jó minőségű és főleg a gumik oldalán vékonyabb a gumiköpeny (ezt egy gumis mesélte nekem), ezért jópárszor kellett vulkanizáltatnom pl. De egyébként semmi bajuk, most is az van az autón.
Ami meg a garanciát illeti: ma már azért mindegyik autóhoz jár 3 év, ez el is várható egy ilyen autótól. Jó nem élünk az USA-ban, ahol minden új autóra 10 (!) év garancia vonatkozik. Csakhát ott olyanok az útviszonyok.
Nekem a hátulja miatt nem tetszik a négyajtós. Azt hiszem az autógyárak csak a Seat Cordoba új változatánál tudták szépen megoldani ezt a hátsó betoldást. Azért a Renault Thalia-nál csúnyábban még senki sem csinálta ezt, bár a VW Polo és a Skoda Fabia sedan vagy a régi Seat Cordoba versenyben vannak vele. Ezekhez képest a Kalos 4 ajtósa egész jól sikerült. Dehát nem vagyunk egyformák, van akinek a nagy csomagtartó, van akinek a fiatalosság a fontosabb.
Nálunk pont fordítva volt, mivel anyukám egymaga jár csak a kocsival, így fel sem merült a Sedan. Sőt, mint írtam, az első kiszemelt egy Matiz volt, de az szintén csak 2-3 ezerrel volt kevesebb törlesztésű, így rövid, de intenzív rábeszélést "követtem el"! A mi esetünkben, ha valamikor kiszállok a jó öreg DDR-technikából (nem ma lesz, nem is anyagi okokból, hanem mert megszerettem...), akkor biztosan nem veszek ilyen 5-ajtós kisautót. Nem is azért, mert nem jó szerkezet, hanem mert megszoktuk a fél köbméteres "puttonyt" hátul (sőt, többször is "feszülősre" meg tudtuk tömni), és nem szívesen szoknék át a 220 literre (ha lesz kombi Kalos a VW Polo meg a Seat Cordoba mintájára, azon komolyan el fogok gondolkodni!) ... :o)))))
Amikor a márkakeresekedésben az a kérdés merült fel, hogy a 4 vagy az 5 ajtós változatot vegyük meg, nem haboztunk. Egyértelműen a 4 ajtós változat volt számunkra a nyerő, mivel a havi törlesztőrészletben 1-2 ezer forinttal kerül csak többe, és ráadásul egy elég tekintélyes csomagtartó "jár" hozzá (nálunk ez az elsődleges kívánalmak között volt). De természetesen mindenki először döntse el, mi a fontos neki, és utánna már sokkal könnyebb kocsit venni (pont ahogyan írtad).
Ja, és nagyon, de nagyon elégedett vagyok a Kalossal.
Szia Kblue!
Sznuni jószándékból, de téves infót írt Neked.A Racerhez való kábel nem jó! Nekem
van Racerem és Kalosom is, én kötöttem be mindkettőbe,ezért vagyok biztos benne!
Üdv!
Én is hadakoztam, mikor anyukám kitalálta (először Matiz-t akart, aztán beszéltem rá a Kalos-ra), de aztán be kellett látnom, hogy ezzel a felszereltséggel egy Fabia vagy Fiesta 3-400 ezerrel drágább lett volna. 1.999 ezerért elég szegényes Fabiát adnak (Fabia Eco 1.2 8V), Fiestát meg nem is adnak... Hogy milyen? Hááát... tudomásul kell venni, hogy egy kiskategóriájú autó, ennek megfelelő elvárásokkal beleülni, és akkor nem csalódsz. Ha egy Astra vagy egy Golf szolgáltatásait várod el tőle, akkor nem fog tetszeni. Ha 1.2-est veszel, akkor nagyon költségkímélő a pont 1150 köbcentis lökettérfogat, és a 71 paci azér' mozgatja az a kis bódét rendesen! Nem tépi szét az aszfaltot, de városban pont elegendő a dinamikus közlekedéshez. A fogyasztása jelenleg kissé magas (8-9 liter/100 km, csak városban), de biztatnak, hogy pár ezer kilométer után lejjebb fog menni. Ha sokat jársz vidéken, és nem érdekel az egy kategóriával magasabb biztosítás, akkor az 1.4-esen érdemes elfilozofálni. Fogyasztásban szerintem nem számottevő a különbség az 1.2-eshez képest. Ha sok a csomagod, akkor Sedan, ha ez nem szempont, akkor az 5 ajtós. Csak Te tudod, mik az igényeid, ennek megfelelően kell választanod. Én kellemesen csalódtam a Kalos-ban... :o)
Vívódom, ezért is érdeklődtem. Suzukin gondolkodtam még, viszont az nem tetszik, hogy papírautó. viszont a megbízhatóságáról és a fogyasztásáról legendákat zengenek.
Kalosról meg nem tudok semmit, illetve mostmár igen. Nagyon tetszik én is elegáns szép tágas autónak tartom.
Engem minden ismerősöm le akart beszélni a Kalosról (illetve a koreai autókról), de nem hagytam magam és azt mondom, hogy jól döntöttem. Kényelmes, kategóriájához képest kifejezetten tágas, és ár/érték arányban verhetetlen. Én az egyik haverom Ford Fiestájával szoktam összevetni, a két autó ugyanannyiba került, a különbség "csak" annyi, hogy nekem ugyanazért a pénzért volt pluszban az autómban elektromos ablak, központi zár, metálfény, cd-lejátszó.
Ami a fogyasztását illeti, takarékos autónak nem nevezném, de most már úgy tűnik, hogy ki tudom hozni belőle a gyári adatot.
Megbízhatóság - a 3 év garancia azt jelenti, hogy addig igazából nincs gondod vele. Az 1,2-eseknél előfordul néha a check-lámpa hibajelzése, sajnos ez nálam is előfordult, de egy ideje panaszmentes vagyok (igazából a hibajelzés ideje alatt semmi nem változott az autónál, állítólag akkor fordul elő, ha az autót csak Bp-en használod és nem tudod néha megpörgetni egy kicsit a motort).
Összességében azt mondom, hogy ha ma kellene választanom, akkor újra a Kalos mellett tenném le a voksom!
A fogyasztási vélemények megoszlanak( kinek mi a sok a vezetési stílusához képest) de az első időszakban sok lesz. Ez más márkánál is így van.
Az autó egyébként ár/érték arányban verhetetlen, nagyon jó futóművel, tágas utastérrel, és kényelmes ülésekkel rendelkezik ill. a kategóriájában a legcsendesebbek közé tartozik. Természetesen vannak hátrányai de szerintem az ár/értéket figyelembe véve ez könnyen megbocsátható.
Kell ennél több?
Persze ez csak az én véleményem de remélem a topiktársaim is hasonlóan vélekednek a Kalosról.
Akinek még eszébe jut valami az írja meg sumatinak, hogy még több Kalos tulajdonost üdvözölhessünk itt a fórumban.