Keresés

Részletes keresés

Wagner Lopez Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3245
Gondolom, elkezdték vonni, mivel nem fizettük be a kupabüntetést.
Előzmény: Lecso11 (3244)
Lecso11 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3244
Mi ez a sz@rság a ferfikosar tabellájánál?!?!? Büntetőpont? Mi a rossebbért?
norris21 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3243
Hendlein karriercsúccsal nőtt a mezőny főlé
2006-11-21 19:28:43
A magyar férfi kosárlabdasport nem bővelkedik tehetségekben. Ezért is örömteli, ha olyan játékosok bukkannak fel, mint a felnőtt válogatottba is behívott Hendlein Roland. A kaposvári kosaras Sopronban 29 ponttal lett a mezőny legjobbja.

A Kaposvári KK 20 éves, 204 cm magas sportolója Nagyberkiben ismerkedett a játék alapjaival. Halmai Balázs nyári táborában szerette meg a játékot. Érdekesség, hogy későbbi csapattársa, Szőke Balázs meghívott vendég volt ott. Az általános iskola 7. osztályát már a somogyi megyeszékhelyen kezdte, ahol a Kaposvári Sportiskola kadettcsapatának (edző: Ékes Tamás) tagja volt.

Innen a Monok Tibor edző vezette Kaposvári KK ifi, majd junior együtteséhez vezetett az út. A felnőtt kerethez először Goran Miljkovics hívta be 2003 tavaszán. Az élvonalbeli bemutatkozást követően fél évre kölcsönbe adta klubja a Dombóvárnak, ahol már kezdőként is pályára lépett. Visszatérése után Dzunics Braniszlav alapemberként számít rá a Kaposvári KK együttesében.

Hendlein az NB I/A-csoportos felnőtt bajnokságban még soha nem volt ilyen eredményes. A Soproni sÖrdögök ellen idegenben is kiválóan szerepelt. Huszonkilenc pontja mellett, nyolc védő és egy támadólepattanót is begyűjtött. Volt három szerzett labdája, két gólpassza és három blokkja is. A teljesítményéről talán leginkább árulkodó statisztikai lapján a 42 VAL-pont hűen tükrözi, hogy a meccs legjobbjáról volt szó. Hendlein Roland azonban „nem szállt el”, reálisan látja jelenlegi helyzetét.

– Figyeltem Sopronban a bemelegítésnél. Mit mondjak nem látszott, hogy a meccs legjobbja lesz...
– Valóban nem ment a dobás – kezdte a fiatal játékos. – Szinte minden labdám kiperdült a gyűrűből. Szerencsére a mérkőzésen pont fordítva volt. A kezdés utáni támadásnál rám jött ki a figura, üresen maradtam és az első próbálkozáson sikeres volt. Számomra nagyon fontos az első kísérlet, vagy az, hogy sikerüljön egy megmozduláson, mert meghatározhatja a későbbieket.

– Idén lett stabil csapattag, ráadásul más poszton is játszik, mint korábban.
– Valóban. Ősztől már kezdőként számít rám Dzunics edző. Én pedig szeretném meghálálni a bizalmat és minél jobban élni a lehetőséggel, amit kapok. A négyes poszt csak nevében kötött, hiszen a modern kosárlabdában egyre jobban elmosódnak a mezőnyposztok határai. Talán annyiban más a szerepköröm, hogy több lepattanót kell szereznem és a védőmunkám is más jellegű.

– Azért a vetélytársak között több az izmosabb, súlyosabb kosaras. Nem nehezebb ellenük játszani?
– Mindenképpen, de őket is meg lehet verni. A kötöttebb, statikusabb kosárlabdázók ellen főleg a ruganyosságomat és a gyorsaságomat tudom kamatoztatni.

– Mi az, amiben leginkább fejlődnie kell?
– A dobástechnikámon és a védekezésemen akad talán a legtöbb javítani való. Tisztában vagyok azzal, hogy még hullámzó a teljesítményem. Rengeteget kell tanulnom ahhoz, hogy igazán jó játékos váljék belőlem. Itt Kaposváron ehhez minden feltétel adott. Dzunics Braniszlav edző nagyon felkészült, kiváló szakember. Meggyőződésem, hogy néhány év múlva akár külföldi együttest is irányíthat már.

– Kit tart az legjobb játékosnak, aki valaha csapattársa volt?
– Ha a Kaposvári KK-t nézzük, akkor az amerikai Nate James-t nevezném meg, de kiemelkedő tudású kosárlabdázónak tartom Dzunics Braniszlavot, vagy Sztojan Ivkovicsot is. Természetesen a felnőtt válogatottnál is jó játékosokkal találkoztam. Németh, Báder, vagy Gulyás külföldön is megállja a helyét. Szinte valamennyi csapattársamtól el tudtam lesni valamit. Mindenki segített eddig, én pedig megpróbáltam minél hatékonyabban alkalmazni a kapott jótanácsokat.

– Több éve tagja a junior válogatottnak, idén nyáron pedig a felnőttek keretébe is meghívást kapott. Milyen tapasztalatokat gyűjtött?
– Kellemes emlékeket őrzök. Két éve Várnában a B-divíziós junior Európa-bajnokságon második helyen végeztünk. Erre az eredményre nagyon büszke vagyok. Peresztegi Nagy Ákos és Monok Tibor edzők vezetésével csak a döntőben szenvedtünk vereséget a bolgároktól. Ennek ellenére kivívtuk az A-diviziós szereplés jogát. Idény nyáron Törökországban pedig sikerült kiharcolnunk a bentmaradást is.

– Az utóbbi időben nem kellett külön programszervezőt fogadnia. Mikor volt szabadságon?
– Gyakorlatilag egy hetet pihenhettem a nyáron. Alig hogy hazaérkeztünk Törökországból már menten is a felnőtt válogatott edzőtáborába. Meszlényi Róbert szövetségi kapitány engedett el néhány napra. Utána pedig bekapcsolódtam a Kaposvári KK felkészülési munkájába.

– Szezon közben mivel tölti kevés szabadidejét?
– A kaposvári egyetemen magántanuló vagyok. Amikor nem a vizsgáimra készülök, akkor leginkább filmeket nézek DVD-n, vagy a PlayStation-nel játszok.

– Az egykori társak közül kikkel tartja a kapcsolatot?
– Leginkább Trepák Zoltánnal, Varga Rolanddal, vagy Simon Balázzsal beszélek, de jóban vagyok Dénes Gáborral és Gráczer Zsolttal is.

– Klubjában 2007 tavaszán jár le a két évre szóló szerződése. Marad Kaposváron?
– Nagyon korai még erről beszélni. Mint minden fiatal én is szeretném kipróbálni magam külföldi bajnokságban is, de ehhez még rengeteget kell fejlődnöm. Annyit már most mondhatok, hogy ha maradok Magyarországon, akkor továbbra is a Kaposvári KK játékosa leszek.

www.sonline.hu

Kun Zoltán
Simi23 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 3242

:))

Előzmény: CSabesz (3240)
norris21 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 3241
K.K.K.K

Kaposvári Kupagyőztes Kosárlabda Klub, hm? :-)
Előzmény: CSabesz (3240)
CSabesz Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3240
K.K.K.

Karsai Kosárlabda Klub

Köcsög Kenguruk Klubja

Hm?

;-)
Előzmény: Simi23 (3239)
Simi23 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3239
Abban is fog játszani jövőre is és még a csapatneve sem fog változni!:)
Előzmény: Bird33 (3238)
Bird33 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3238

Szeretném jövőre is kék-fehérben látni!! :-)

Eddig tényleg gratula neki!

Előzmény: norris21 (3235)
norris21 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3237
Grat.!
Még sok ilyen eredményű tudósítást kívánok! :)
Előzmény: Lecso11 (3236)
Lecso11 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3236
Van itten egy kis összefoglaló-féle a tegnapi meccsről :-)
Előzmény: norris21 (3235)
norris21 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3235
Ronca nagyon ott van a ranglistákon:

Az 5. legjobb magyar pontszerző,
a 2. legjobb védőlepattanózó,
a 3. legjobb magyar támadólepattanózó,
összesítve a 2. legjobb magyar lepattanózó,
a blokk-listán már természetesen a legjobb magyar, összesítve is csak Wiley előzi meg (4 meccsel, míg Roncának ugye 7 van...).

Szóval hajrá, Ronca, csak így tovább!

Vitathatatlan, hogy él a lehetőséggel.
_Bazsy_ Creative Commons License 2006.11.18 0 0 3234
Én mindig is mondtam... lett is bajunk miatta kedves kék Fly Emirates mezes barátom.
:)
Előzmény: saabee (3219)
Simi23 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 3233
Lelle fele menj, mert Boglár már kerülő és arrafele már szar az út, mert a Boglárra és Lellére vezető út nem ugyanaz.
Előzmény: luipotter (3232)
luipotter Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3232
Úgy egy éve (lefelé) kipróbáltam a Köröshegy-Andocs-Toponár útvonalat, nem igazán tetszett, most adok egy esélyt a Lelle (korábban Boglárt írtam, innen egykutyának tűnik, bocs a helyiektől :o))) féle variációnak, ígérem, ha lesz érdeklődés beszámolok.

:o)))
Előzmény: Simi23 (3231)
Simi23 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3231
Szerintem Vanekúr útvonala a gyorsabb. Sokkal jobbak arra az útviszonyok.
Előzmény: Kioto (3229)
luipotter Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3230
de van hálisten egy osztrák multi, aki korábbról ismert minket itthonról, és megengedte, hogy a horvát (vámolásos, eur1-s, szarakodós) szállításait innen intézzük.

:o))

valamiből össze kell kuporgatni a belépőjegyre valót!
Előzmény: OazIs (13) (3228)
Kioto Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3229
Nagy összegben mernék fogadni veled, hogy az általam javasolt út gyorsabb.
Bármikor kipróbálhatjuk!
:)
Előzmény: vanekúr (3225)
OazIs (13) Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3228

Zágrábban nincs is NB1es magyar kosárcsapat :)

Előzmény: luipotter (3226)
vanekúr Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3227
Akkor mindent tudsz.
Kivéve, hogy nem ti nyertek :)
Előzmény: luipotter (3226)
luipotter Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3226

Reményeim szerint KKK-ASE-n.  :o)))

Kösz, Neked is. (az M7-t ismerem, sokat járunk Zágrábba)

Előzmény: vanekúr (3225)
vanekúr Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3225
Gyorsabb, ha a Kaposvár-Balatonlelle-M7-Budapest utat választod, csak 5-10 km-rel hosszabb, mint Szántód felé, de sokkal jobb és gyorsabb a haladás.
Balatonlellénél még nincs kész a rácsatlakozás az M7-re, egy rövid szakaszt a városban kell megtenni. Aztán Földvárnál a völgyhíd miatt szintén le kell térni a sztrádáról kb 10 km-t, de utána sima az út Bp-ig. Amúgy milyen meccsen leszel?
Előzmény: luipotter (3224)
luipotter Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3224

kösz!

Csak azért kérdeztem, mert térképen szemlélve Boglár felé nem tűnik sokkal hosszabbnak, de "vastagabb" utat jelöl.

Mindegy, a helyiek biztos jobban tudják!

Előzmény: Kioto (3223)
Kioto Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3223
Üdv lui!

Kaposvár-Igal-Kőröshegy útvonalon Szántódig, aztán az M7.

Kaposvár-Szántód aránylag jó úton kb. 45 perc, összesen max. 2 óra. (Persze az említett sofőrrel.)

Az otthonhagyott papírzsebkendők miatti paksi kitérő természetesen módosítja a fentieket! :-)))
Előzmény: luipotter (3222)
luipotter Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3222

hali!

Tételezzük fel, hogy egy vendégszurkoló egy szombati (reményei szerint győztes :o)) meccs után Budapestre kívánna haladni személyautóval, milyen útvonalat ajánlanátok neki, és kb. mennyi lehet az utazási idő?

Autópálya-matrica és a közlekedés szabályaira néha fittyet hányó sofőr rendelkezésre állása esetén.

Kösz, lui   :o)))

Dopic10 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3221
Hali!!
Megy valaki vasárnap Sopronba???
Aki el tudna vinni???:):)
Wagner Lopez Creative Commons License 2006.11.16 0 0 3220
Simon Karcsit...
Előzmény: Lecso11 (3218)
saabee Creative Commons License 2006.11.12 0 0 3219
Ahogy egy Vodefone mezes barátom írta meccs előtt(!): "CSAK A PANKÁR!" :)
Előzmény: Lecso11 (3218)
Lecso11 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 3218
Visszasírom Trepit :-)
Meg Moseleyt, Maxeyt............
jani0625 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 3217
holnap a(azaz ma) a büfében! :-)
Előzmény: Lecso11 (3216)
Lecso11 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 3216
Remek az oldal! Grat hozzá!
Előzmény: vanekúr (3215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!