Eztán nagy váltás, mivel érkezett a Sziget egyik titkos favoritja, az Editors. A dark-közeli zenekar fellépését kicsit megölte az időjárás, az épp kitűző napsütésben nem lehet rendesen mélyérzésűnek lenni sajnos. Viszont ettől függetlenül is egy remek koncertnek lehetett tanúja a meglepően alacsony létszámú közönség. Igazi egyszemélyes zenekarról lévén szó, Tom Smith énekes/gitáros/billentyűs vitte a hátán a show-t, voltaképpen hiba nélkül. A faszi kicsit olyan, mint Chris Martin egy kiadós heroinkúra után, kicsit mintha mindig szét lenne esve. Imádnivaló tulajdonsága, hogy nem spanolt a közönséggel, nem tanulta meg, hogy szijásztok, hanem azt tette a zenekarával, amiért odatántorogtam színpad elé: zenél. Ráadásul jól. Az Editors azért fasza, mert azonnal ható slágereket tudnak gyártani, pár daluk kifejezetten felejthetetlen, és mivel sokat játszottak a szeptemberben megjelenő harmadik lemezről is, ezért előre ki tudom jeleni, hogy ez nem fog változni. A britek bemutatták, hogy még szerdán mit kellett volna csinálnia a White Liesnak. Mivel a megszólalás sem hagyott maga után kívánnivalót, csak azért nem ez az idei Sziget legjobb koncertje, mert a meleg tényleg tönkrevágta a kellő átszellemülést. Annak az üzenetnek a miértjét így is megértem, amit az egyik feltartott tábla sugallt Smithnek: "I would be gay for you." (fá)
Nagyon hiányoltam az All Sparks-ot. Nekem más a véleményem: az új számok fogadtatása elég csendes volt a környékemen, legtöbben oda se figyeltek. Nem is nagyon jöttek be az utolsó kivételével. Kovács Tamás lehetett volna beszédesebb, mindössze egy "hellot", két-három "thank you"-t és a búcsút intézte hozzánk. A gesztusain kicsit meglepődtem, visszafogodtabb viselkedésre számítottam tőle.
Nekem állatul tetszett a koncert a Szigeten, volt minden jó szám, szerintem ők is élvezték. Örülök, hogy láthattam őket. Talán ez volt az a nap, amikor a fellépők között legerősebb volt a kohézió, végig lehetett nézni a Nagyszínpadot
Details of Editors’ European tour 2009 have just been announced…
November 07 2009 - Forest Nationa, Brussels, Belgium November 08 2009 - Melkweg Max, Amsterdam, Holland November 09 2009 - Oopsterport, Groningen, Holland November 11 2009 - O13, Tilburg, Holland November 12 2009 - E-Werk, Cologne, Germany November 13 2009 - Den Atelier, Luxembourg, Luxembourg November 17 2009 - GF36, Hamburg, Germany November 18 2009 - Vega, Copenhagen, Denmark November 20 2009 - Ringlokschuppen, Bielefeld, Germany November 21 2009 - Columbiahalle, Berlin, Germany November 22 2009 - Reithalle, Dresden, Germany November 23 2009 - Stodola, Warsaw, Poland November 25 2009 - Studio, Kravow, Poland November 28 2009 - Lucerna Music Bar, Prague, Czech Republic November 29 2009 - Tonhalle, Munich, Germany November 30 2009 - Longhorn, Stuttgart, Germany December 01 2009 - Bierhubeli, Bern, Switzerland December 03 2009 - Teatro TendaStrisce, Rome, Italy December 04 2009 - Alcatraz, Milan, Italy December 05 2009 - X-TRA Limmathaus, Zurich, Switzerland December 06 2009 - Transborder, Lyon, France December 08 2009 - Razzmatazz 1, Barcelona, Spain December 09 2009 - La Riviera, Madrid, Spain December 10 2009 - Campo Pequeno, Lisbon, Portugal December 12 2009 - Sala Rockstarm, Bilbao, Spain December 13 2009 - Bikini, Toulouse, France December 14 2009 - Bataclan, Paris, France