"Az érzések bizony veszélyes műfaj. Nem lehet ugyanis nekik erővel gátat szabni, főleg nem kívülről, leuralva az egyént és a közösséget. Ami azonban még nagyobb hiba volt ebben a lépésben, az az, hogy tökéletesen figyelmen kívül hagyták a tényt, hogy az egyént talán el lehet hallgattatni, hogy csak befelé érezzen, meg lehet félemlíteni, el lehet venni tőle a reményt. A közösség azonban keményebb dió. Ahhoz már diktatúra kellene."
Ez a lényeg. "Érzések", "egyént és a közösséget" Ahhoz már diktatúra kellene". Ez megint a szokásos ultraliberális társadalomrombolás. Egyrészt a család mintáját rombolják a gender-tanokkal, másrészt a hagyományos családi modellben fellelhető anomáliákat használják eszközként a fennálló hatalommal szemben. Tisztán látszik, Fletó-kormány alatt nem tüntettek a Parlamentnél, ergo, családi erőszak, csak a Fidesz-kormány alatt fellelhető társadalmi torzulás. Nevezhetjük ezt Greta Thunberg-trükknek. A látszólagos "egyéni" kezdeményezésből O1G lesz hamarosan.:-)
Azért nem értem én ezt teljesen. Magánéleti problémából, társadalmit kreálni, majd diktatúrára hajazni. Ha ver a faszi, le kell lépni, vagy egy palacsintasütővel jól fejbe nyomni. Mégis, mit tehet bárki is valamit a családon belüli erőszak ellen? Két ember konfliktusáról van szó. Ha beleavatkozol mint jó szomszéd, akkor "mi közöd hozzá". Ha nem, akkor meg egy szemét vagy.
"El nem tudom képzelni, mitől félnek ennyire. A virágoktól?" Inkább az agresszornak kellene adni, hátha észbe kap! A nők összefognak vagy ezren, elmennek sorba mindegyikük pasijához a munkahelyre, és ott tartsanak egy ilyen meetinget. A pasinak, meg égjen a pofájáról a bőr.
A résztvevők beküldött fotói: a Demokrácia tere, a Parlament bejáratánál. Tegnap este, amikor ezer rózsa volt ott, és ma kora reggel, amikor már egyetlen egy sem. El nem tudom képzelni, mitől félnek ennyire. A virágoktól?
Ha én bántalmazni akarnék egy bántalmazott nőt, akkor én is annak adnám ki magamat, szívfájdító sztorikat írnék, és a nők sírva hívnának meg abba a zárt topikba.