Buday mögé szorult - de ezért Lékai is tett. Miután bejelentették, hogy leigazolta a Celje, látványosan elkezdett alibizni, megúszós kézilabdát játszani, aminek még akkor Skala hangot is adott...
Szerintem azért nem érdemes erről mélyebben írni, beszélni, mert a sportvilágunk így lett
összetéve. Semmilyen piaci állapot történő működés nem számít itt és nem is lehetséges.
El kell ezt fogadni és mindenki drukkoljon az által választott és mások által kiválasztott csapatnak. Aztán, ha egyszer majd változik a mi kis világunk, akkor nagy baj lesz.
bámulatos amikor a mészárosvárkonyiveszprém szurkolói kikérik maguknak a felcsúthoz való hasonlítgatást és nem értik mi ezzel a többi szurkolónak a gondja:)
Megtisztelő, hogy még nm személyeskedően gyűlölködő kommentjeit is többre tartod, de hát így jártam... De hadd legyen azért észrevételem. A szövegkörnyezetből szerintem elég egyértelműen kiderül, hogy ez egy általam tapasztalt jelenség leirata. Nagyon sokan gyűlölik zsigerből a Veszprémet, mert a kézilabda felcsútja, mert a hatalom csapata. Ez egy valós, és az általam tapasztaltak szerint tömeges jelenség. Kívülről nagyon sokan így látnak minket. És ők nem lesznek a csapat szurkolói soha az életben. Sőt! Ha nem érzékeled ezt, buborékban élsz.
A másik, hogy ellendrukkere lennék a saját klubomnak. Tőlem nem nagyon olvashatsz olyat, hogy habzó szájjal szidnám Sevit, Nagy Lacit, vagy bármelyik játékost. Nincs belük semmi bajom. Hosszú távon Laci a helyén van, Sevi a mi kutyánk kölyke, játékost meg legyen sportszerű a pályán. Azt meg te meséld el légy s, íves, hogy mi a jó abban, hogy egy dr. Csík formátumú karakter igazgatja a klubunkat. Igazán kíváncsi vagyok.
Én nagyon kedvelem Mátét az itteni többségtől eltérően. De emlékszem arra is, hogy Szegeden a már akkor sajnos teljesen lövésképtelen Buday Dani mögé szorította Skala, és inkább elment Celjébe. De ja, a Pastor-kedvenc Bombac mellett biztosan sok lapot osztanának neki. Bohóckodol itt a legendás szegedi humoroddal.
Szerintem inkább az érdekes ,hogy ha Lékai megy akkor Agustín Casado miért nem jött már a következő szezonra ?.Mert az nyilatkozta Laci ,hogy jöhetett volna de légyszám felett lett volna és csak 23 ban jön .
Bármennyi is fáj Lékai ideje letelt évek óta lejtmenetben van sajnos + egyre többet sérült és fiatalabb se lesz már.Kell egy vér frissítés ezen a poszton .
A játékos menedzserek és a klub vezetésének az az érdeke, hogy a drága pénzen ide hozott külföldi játszon. Ne mondja már nekem senki, hogy a kapott perc/gól és gólpassz szempontjából az a szerb jobb, aki így dohanyzik, mint a gyárkémény. Lékait szintén eldobja a klub, mint például Székely Margit.
Lékai a Veszprém legjobb irányítója, annyi a probléma vele, hogy magyar, ez annyira Veszprém, és annyira Győr... Menjen Szegedre, a Veszprém 2-3 évig nem lenne bajnok...
Mahé, Nenadic, El-Deraa (irányító és ballökő), Lauge is tud irányítani, Lukács Pepe. Plockban Mindegia sérült, kell egy irányító, mert a BL-ben is indulnak. Szerintem menni fog.
Szó nincsen szentté avatásról, szerintem mindenki tud meredek dolgokról. De ők megdolgoztak azért, amit elértek, nem beleültek valami készbe miután kitúrták, akik felépítették. Ami történt, az semmibe vette a valós teljesítményt, és eltüntette a szakértelmet- Most komolyan Kálomista, vagy dr. Csík említhető bármi módon egy lapon bármelyik régi vezetővel szerinted? Egy kegyenc a klubunk operatív vezetője. Nincs rendjén ami történt, és nem természetes állapot ami van. Persze már nincsen kétirányú kommunikáció, csak magazinműsor, gondosan megválogatott interjúk. Hivatalos fórum sincsen már, csak ez a tábortűz itt a senki földjén, ahol páran megfordulunk. Bennem nem keletkezett elég kognitív disszonancia ahhoz, hogy belesimuljak ebbe az arcomba tolt álságos narratívába.
Azért Csaba bácsit ès a többi akkori vezetôt sem kell szentté avatni.… Tény,ha ô nincs akkor nem beszélünk veszprémi kézilabdáról ilyen szinten. Gyakoriak voltak a ki nem fizetések és a pénzlenyúlások akkoriban… kellett a vèrfrissítés szerintem,az elküdése módja az már más kérdés.
Nem számít sehova, de ha feltesszük a kérdést, hogy mi lett volna, ha a Hajnal féle vezetésnek lett volna 12-14 milló euros büdzséje, akkor szerintem 3 bl győzelmet szereztek volna egyetlen szezonban...
Azzal kiegészíteném, hogy Péter is elmondta, hogy a klub a vezetésükkel elérte a teljesítőképességük határát, tehát a józan ész azt diktálta, hogy félreálljanak, hogy a klub minél több pénzhez jusson.
Hogy miért kellett félreállnia ennek a magas szintű vezetésnek(Hajnal-Magyarády-Hunyadfalvi)?
Ez volt az ára, hogy a pokitika és a pénze be tudja tenni a klubba a lábát.
Illetve Péter tett egy olyan megjegyzést, hogy ő morális kérdést csinált, hogy folytassa vagy ne folytassa valamilyen szinten.
Nem folytatta.
Én azért megköszöm, hogy részese lehettem, hogy ez a klub milyen magasságokba jutott kb 2 millio euróból, a kor háromszoros költségvetéssel gazdálkodó spanyol-német élcsapatok mellett...
A mostani helyzet akkor lenne elfogadható, ha a független klubmenedzsment meggyőzte volna Mészárost, vagy a fene tudja pontosan kit is, hogy megéri a veszprémi kézilabda csapat szponzorának lenni. Ahogy Várszegi, aztán később az MKB bank, hagyja dolgozni a klubot, hagyja a Hajnal Csabákat, Magyarádykat stb. csinálni azt, amit előtte is jól csináltak. Természetesen megfelelő képviselettel a vezetésben. De nem úgy, hogy egy rovott múltú strómant ültetsz a bőrfotelbe.
De ugye nagyon nem ez történt. Miközben próbált a klub jóban lenni mindenkivel, a kollégista fiúkkal is, Kálomista már szálláscsinálója volt annak, hogy a klubból politikai eszközt csináltak. Ez a feladatunk, nemzetközi sikerekkel legitimálni a sportcsarnoképítéseket, az olimpiai rendezési álmokat. Márpedig az eszközök előbb-utóbb elkopnak, meghaladja őket az idő. Félek tőle, hogy ránk is ez a sors vár. Emlékezzünk, mennyi időbe került talpra állni a Szegednek a Pistrui éra után, pedig őket csak egy ingatlanberuházás kedvéért használta egy darabig a Szeviép.
Ez a klub azért tudott felemelkedni, mert egy állhatatos, a végletekig versenyző típusú ember értékrendje a végletekig áthatotta. Versenyeztünk a szponzorokért, az átigazolási piacon, sportdiplomáciában, a mérkőzéseken. Ha valakit tíz góllal is verhettünk volna, de csak öttel vertünk, már ment is a lebaszás Csaba bá'tól. Ez a versenyszellem, ami időnként el tudta tüntetni a költségvetésbeli, játékoskeretbeli hátrányokat. Az évfordulós Magyarády-interjú utolsó bekezdése is erről szól.
Már a tágabb keretek sincsenek rendben, a bajnokság is torz. Jelenleg két csapatot kiemelten támogatnak. Ez korlátozza a versenyt, kinevezték az arany- és ezüstérmest. Emlékezz, hogyan kapott a Fradi BL-indulási jogot egy másik csapat rovására. A tao-csatornákon ömlik az irányított pénz. Ez is korlátozza a versenyt mindenki jól lakik, senki nem éhes. Rengeteg ilyen előre lejátszott kecske is jól lakjon, káposzta is megmaradjon helyzet van, ami nem szül jó vért.
Félre ne érts, örülni fogok a csapat minden egyes győzelmének, nekem nincs más csapatom, nincsen B-tervem. De nem tetszik a klubunk szerkezete, nem tetszik ahogyan elfoglalták, nem tetszik a szerepe sem. Ha jársz más sportfórumokon, szembesülhetsz azzal, mennyien gyűlölik a kivételezett helyzete miatt a csapatot. És én sem értek egyet a Felcsút-párhuzammal, de hidd el, hogy ez egy általános felfogása a kézilabdát távolabbról figyelők részéről. A klub jelenleg azt a múltat éli fel, amit Hajnalék felépítettek, ami miatt Orosházáról, Nyíregyházáról utazták át az országot jópáran, csak hogy lássák a csapatot játszani. Egy mai fiatal sokkal inkább azonosul a Szegeddel, és lesz az ő szimpatizánsuk, mint velünk. Mi a hatalom csapata lettünk. Nem tetszik, de ez van.
Csak amig a felcsút egy magyar nb1es foci csapat tulfizetett senkikkel, addig veszprém egy európai top 4 es csapat,tulfizetett klasszisokkal tobbségèbem nem egy kv ház a ketto.
Sok mindenben igazatok van de azért vpben nem egy felcsútba ömlik a pénz…örüljünk már egy kicsit h ilyen csapatunk van és világklasszisok jönnek hozzánk és nem csak a pénzért! Úgy tûnik veszprém még mindig vonzó hely a top játékosoknak,persze mindent lehet jobban csinálni…
Ha már ennyire számít a matek. Csak az arányok kedvéért. Ha a KATA felszecskázásából 50-300 milliárdot remél a kormány, meddig lehet tartani a látványsportokba áramoltatott 125 milliárdot + nem tudom hány százmillió forint jövedelemig a sportolók kedvezményes adóztatását?
Mert a jelenlegi státuszunk azért igen nagyban függ ettől.
Nem a családalapítás, a Balaton közelsége és Veszprém szép városa, no meg NL udvarlása volt a döntő, hanem a matematika. Csúnya, nem csúnya ez így volt és lesz is.
Igen, ez az a része a történetnek, amit ki lehet mondani. És van egy másik fele is, amit nem lehet vagy nem akar megemlíteni. A teljes igazság a kettőből áll össze. Ezek abban az interjúban nem lettek megemlítve, mint ahogy az sem, hogy a Csapattól nem Nagy László egy személyben "udvarolt" és biztatta, hogy igazoljon ide, pedig ezeket nem szokás titkolni, maguk a játékosok is be szoktak róla számolni, az első néhány interjújuk során. Valamint azért a visszautasított ajánlatról sem beszélt. Bár az a végeredmény szempontjából már nem is fontos, mert itt lesz. A döntő meg majd úgy is a teljesítménye lesz.
Azért senki ne legyen naiv, hogy a katalán gyökerekkel rendelkező francia válogatott játékos Veszprémben vagy Barcelonában alapítana-e szívesebben családot...