Ráseráncs! A zérereccségi miatt megocsátunk, de már csak ma estig. Ilyen árakon amúgy már én sem mernék az embertársi becsületben bízni. Persze az ember úgy gondolja, egy lajkás már tán csak nem ver át. De aki lajkát árul, még nem biztos, hogy lajkás ... A bolti kínálatokat nézve meg egy óriási (és megdöbbentő) tanulság van: egy dolog nem olcsó az egész fantasztikus és joggal irigyelt nagy Ámerikában, az meg hogy-hogysem pont a Leica. Hát ebben legalább nem kell irigyeljük őket. Hogy meg mér' van ez, azt jó vóna tudni...
Itt nézz körül:
http://www.keh.com/OnLineStore/ProductList.aspx?Mode=&item=0&ActivateTOC2=&BC=LM&BCC=1&ID=16&CC=2&CCC=1&BCL=&GBC=&GCC=
Abszolut megbízható cég és választék is van. Nem csak Leica...
Szia! Csak most jutottam ide. Ezért megkésve néhány megfigyelésem kérdésedre: 1. Ne higgy senkinek! 3 éve M6-ra várok, egyszer láttam 200 e alatt, akkor épp nem volt pénzem... tehát a 100 sajnos nem igaz, sőt itthon legalább 250 k !
2. Nincs olcsó bolt! Mindig mindent végig kell nézni, mindenhol felbukkanhat és fel is bukkan rendszeresen valami jó fogás.
3. Ha Leica kell azt vegyél!!! Biztos igaz amit mondanak, hogy a Voigtlander meg Hexar meg Zeiss stb, de mást sosem fogsz megszeretni, illetve ha igen (mert ezeket persze meg lehet), mindig ott fog motoszkálni a fejedben, amíg ki nem próbálod.
4. Legnagyobb esélyed külföldi börzén lenne, de oda körülményes és gazdaságtalan eljutni.
Végül: Mindennel sőt: MINDENNEL lehet fotózni, de teljesen igazad van: vegyél M6-ot! Aztán jó fotózást!
a Zeiss Ikont illetve a Leica-kat eltudom képzelni, hogy hová kerülnek egy minőségi versenyben, de a Voightländer vagy a Contax mennyivel rosszabb?
úgy halottam, hogy a Voightländerben vannak olyan helyen is műanyag alkatrészek, ahol egy fémnek sokmindent kellene kibírnia és ezek gyorsabban használódnak...
Csak egy gondolat a globalizációról :
A ZI-t ugyanúgy a Cosina cég gyártja Japánban, mint a Voigtländer Bessákat.
A Zeiss objektívek is - a 15mm és a 85mm kivételével - szintén a Cosinánál készülnek Japánban a Voigtländer obikkal egyetemben...
Kicsi a világ... :-)
.74X magnification. Bright range- and viewfinder with bright line frames activated by used lens type. Displayed frames 28/85 mm. 35 mm, 50 mm. Separate frame selector lever for manual frame selection independent of mounted lens. Automatic parallax compensation. LED symbols for selected shutter speed along left side of frame. Warnings for out of range shutter speeds and low battery. Diopter correction lenses -4 to +2 diopters. Standard setting at -1 diopter.
Hol nézhetek utána, hogy pl. az új Zeiss Ikonban a keresőben milyen osztás van? Igazából a kezdetekben jó lenne egy 28/2.8 Biogon, de láttam, hogy a kiegészítőknél van hozzá kereső is. Ha nem használok külső keresőt 28mm-nél, akkor milyen hátrányok érnek? Nem látom a beépített keresőn az egész képet, amit 28mm-es objektív lát?
csak mondom. egy halkabb távmérőst itt hallgathatsz meg: http://www.dpreview.com/articles/leicam8/page5.asp szerintem érdemes komolyan leülni, és összehallgatni egy halkabb slr -el. a leica r -m üvegek közt sokak szerint annyi a diff., mint a nikkorok és a kenyonok közt. és egy r szettet elég baráti árakon be lehet szedni, nem beszélve arról, hogy használhatod őket canon vázakon. szerintem megint csak nem az üveg fogja eldönteni, hogy milyen jó lesz a képed. ráadásul a nagyíthatóság se fog nagyságrendekkel ugrándozni. csak mondom, nem tudom, mire kell.
nincs valakinek véletlenül philips photoflux 1, 1b, 5, 5b izzója? beszereztem egy agfa clibo vakut és egy darab kellene bele. izzóval mégis csak jobban mutat. vaterán van de csak egyet nem ad el az ember.
-100e körül. sokkal jobban jársz egy contax g2 -vel, vagy egy konica hexar rf -el. vagy ha már lajta, akkor egy m4p -van -amire egy váz vásárlásánál figyelnél -gondolom. a zár, külső állapot, ütődések, a filmleszorító lap állapota, a bajonett kopásai sokat elárulnak az előző tulajokról. -elsősorban ahol ki tudod próbálni. ha olcsóbban, akkor ebay, vagy keh.com. az olcsóbb, ha menetes voigtlandereket használsz m39->leica m átalakítóval. elvileg működniük kell. a 90 f/4 m -es már monnyuk elég olcsó.
leicát vennék, de nincs rá pénzem c. örökbecsű topicot keresd a voigtandereket sokan használták a fórumról is.
nem találtam külön Leica topicot, így itt tenném fel kérdéseim: - mennyibe kerül reálisan egy M6 váz - van belőle TTL és non-TTL? - használt vásárlánál mire kell figyelni? - honnan érdemes beszerezni? - objektíveket milyenket és honnan szerezzek be?
Tudom, hogy nem filléres dolgok, de az ember elviseli, ha kicsit kopott, de tökéletes...