De én minden másnak érzem az ízét , csak ennek a nyomorult csirkehúsnak nem .
Ma tarkabab levest fogok főzni füstölt csülökkel . Csülköt sok fokhagymával , szalonnával ledarálom (hogy kenhető legyen) , és máris van kenyérre valóm is .
Kocsi szervizbe , így nem tudok a nagyfaluba menni , max ha a menyem is megy és felvisz . Holnap vinne , de este 6-ig marad . Ezt nem biztos , hogy túlélem ...reggel 8-tól este 1/2 8-ra érünk haza .
Már magam sem tudom mikor , de valószínűleg magamon kívül lehettem .... vettem csirke combot/hátat/szárnyat . Gondoltam jó lesz pörköltnek . Há' megfőztem .
Ahogy illik , van benne z.paprika/paradicsom is . Aztán még sincs se íze se bűze . Befejeztem a csirke hússal való kísérletezést . Max hébe-hóba veszek mellet , mert az még úgyahogy' elmegy rengeteg fűszerrel/zöldségesen .
Amikor még nem műanyaggal etettük a jószágokat , isteni csirkepöriket főztünk . Elmúlt .... :-(((
Istentelen nagy köd volt reggel . De most két napig nem én vezetek .... visz a menyem . Szerdától viszont esőt jósoltak ..... valamivel jobb a ködnél .
Akkor ez nagyon rendes házasság, mert még a nappaliban is van egy rakás szemete, amihez nem is nyúltam, csak vettem neki dobozokat, hogy abba pakolja át a cipősdobozokból, mert ez mégiscsak a vendégfogadás helyszíne is. Az én szemeteim legalább a hálószobában vannak, ott csak én látom őket (a szekrény tetején vannak a fonalaim meg a varrnivaló textilek). :)
Amúgy egy teljes állványra gondoltam, van neki öt szintje, és ezen kívül vannak még más polcok is elszórtan a kamrában, amire került cucca. :) Négy állvány van jobbra, három balra. Ebből egy teljes állvány az övé, kettő kajás, egy az enyém, egyen osztozunk (vagyis a tetején és a legfelső polcon vannak a cuccaim, legalul és felette meg az ő cuccai), és még van kettő közös is (azokon vannak a bőröndök, adventidíszek, strandcucc, légpuskák, ventillátorok stb.)
Kérlek szépen, a héten többször is eszembe jutottál, hogy megírom neked, milyen aranyélete van a férjemnek: kidobáltam helyette a raktárból a cuccait. :D
Most elfér újra a polcán és mindennek tudom a helyét (úgyis mindig engem kérdez). Egy rakás régi kincsét megtaláltam, nem is mind dobtam ki. Maradhattak pl. az erősítő antennák mobilhoz, 3,5" kislemezek, szivargyújtós FM-rádiósávon forgalmazó kis izémicsoda (a régi kocsikban ezzel lehetett a bluetooth előtti időkben mp3-at hallgatni) és valamiért van két átalakítókazettánk, amit beraksz a kazettás magnóba, és egy drót lóg ki belőle, normál jackkel a végén, amit a régi telefonokba, mp3-akba lehetett dugni. Ma jönnek a mindenféle kábelei, már megtaláltam köztük a Robi (alapvetően hibás koncepciójú lidl-s robotporszívó, de ha meg akarok szabadulni tőle, akkor jobb az aksival együtt rásózni valakire -- vagyis anyámra). :)
Az optika sajnos nem így működik. A szemüveggel csak annyit tudsz elérni, hogy az fókuszpont az éleslátás helyére essen, majd mindjárt lerajzolom, és külön felrakom, csak melóban vagyok.
A szürkehályogon sajnos nem segít. Biztos láttál már megsárgult celluxot vagy nejlonfóliát, na a szürkehályog pont ilyen, a szemlencse fehérjéje elöregszik, és átlátszóból opálossá változik és kevesebb fényt enged be. Nem azért nem látsz jól, mert a szemüveg nem megfelelő, hanem mert kevesebb fény jut az ideghártyára, amit érzékeljen. Az egyik barátnőmnek volt ilyen műtétje, azt mondta: kár, hogy nem csináltatta meg előbb, mert nem is gondolta, hogy ilyen szép a világ. :)