"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
"Azt hiszed, nem tudna betölteni egy ilyen szerepet? "
Azt. Nem tudna. Nem azért mert nő, hanem azért mert nincs benne gyakorlata. Ugyan ezért én sem tudnám. Az csak messziről néz ki olyan egyszerűnek.
Mesélek valamit, igaz.
Gimnáziumban amikor tanultuk irodalomból az izmusokat a magyar tanárnő kitalálta, hogy mindenki húz egy izmust és annak megfelelő alkotást hoz létre. Nekem a szürrealizmus jutott. Mivel abban az időben sokat rajzoltam (nem műszaki) ezért úgy gondoltam, hogy művészi képességeim kiteljesedésének rajzban engedek teret. (nem művészi szinten rajzoltam, annál jóval gyengébben) Gondoltam ebéd után hazamegyek, egy óra alatt megalkotom és a 1/2 4-es moziban ott a helyem. Meg is alkottam fél óra alatt és szomorúan konstatáltam, hogy finoman szólva nem jó. Eltéptem. Majd újból alkottam. Eltéptem. Mozi elmaradt. Vagy egy hétig minden délutánom ezzel telt. Alkotás, tépés. Azért a végére sikerült valamit összehoznom amit nem tartottam rossznak. A jobb műveket közszemlére tették, az enyémet is.
Addíg amíg az ember nem csinálja addíg sokkal egyszerűbbnek tünnek a dolgok.
Érdekességként. A gimnázium sokadik (nagyon sokadik) születésnapjára nagy találkozót szerveztek, voltak kiállítva a múlt mindenféle emlékei. Legnagyobb meglepetésemre a fenti mázolmányom is (megőrizték) és mégnagyobb meglepetésemre nem mint a skizofrénia iskolapéldajaként.
Nyilvánvalóan nem tagadom a hergelést, hiszen ti vagytok azok, akik problémát látnak abban, hogy nők bizonyos poziciókat töltenek be. Ez a közt.eln. pont olyan, amit simán betölthet nő is. Engem katonaviseltként sem zavar, ha nő a sereg főparancsnoka, de mi van veled? Te például jó jelöltnek tartod?
Másrészt meg, amit írtam a nemzet egységéről: kicsi esze lett volna a kormánypártnak, nem egy ilyen megosztó személyiséget hoz helyzetbe. Ez a nő nyakig benne van az "emúttízév" NER-es disznóságaiban, ha másként nem, hát törvényalkotó-megszavazó tettestársként, amiről száz év múlva bizony szégyenkezve fognak megemlékezni a történelemkönyvek lapjain.
Miért nem merült fel vajon egy Egerszegi Krisztina? Akiért MINDENKI szíve együtt dobbant annó, és ma is könnyeket csal még a megkeseredett férfiemberek szemébe is a nagysága? Azt hiszed, nem tudna betölteni egy ilyen szerepet? És ha nem vállalja, nem lehetne mást találni, aki nem ilyen terhelt múlttal érkezne a bársonyszékbe? Nagy Tímea? Görbicz Anita?
Csak azért téma ez itt, mert ez is csak így sikerült, ilyen bénán. Ilyen jelölttel.
Maga a hergelés kinyilvánított szándéka.. hm.. elmaradhatott volna - mert így már nem tagadhatod.
:-)
Ami a nőhatalom erősödését illeti : a teljes hatalomátvétel még várat magára. Kíváncsi leszek hogy lesz-e olyan ideírott vélemény, hogy "akkorinkább nemiskell!"
A világ országaiban - leszámítva a monarchiákat - vagy az elnöknek van hatalma és a miniszterelnöknek nincs, vagy fordítva. Göncz Árpinak megvolt az az előnye a jelenlegi elnökjelölthöz képest, hogy a jelenlegi ellenzéket tökéletesen és fenntartások nélkül kiszolgálta.
Az a baj, hogy ezesetben elvileg tok mindegy a neme az illetonek. Lehetne no is, hiszen az a szerepe, hogy a nemzet egyseget kifejezze, egyfajta origopont szerepet kene betoltenie. De sajnos maga a szo, hogy "koztarsasag" sem jelent tul sokat az elitnek, sot... az un. (es tudjuk, granitszilardsagu) alaptorveny megvaltoztatta ezt. Masreszt meg pont a nemzet tovabbi megosztasat segiti elo egy ilyen jeloles. Es hogy a draga ferfi olvasogyerekeket tovabb hergeljem, (hiszen endreba is betett az elobb egy katonasaggal kapcsolatos memet:) ez a no lesz a sereg legmagasabb rangu vezetoje:)))
Tock jenovel ellentetben enszerintem az elsot eddig csak alulmulni sikerult, (ugyeugye, jeno, emlekszunk meg palibacsi utolso teves interjujara?!:) talan solyom volt meg melto arra a posztra, amit betoltott. Ez a jelolt illeszkedni fog a lejtore. Alairni persze o is tud. Mast meg mar nem is varunk el tole. Szoval nagy sansz lett volna a noknek, kihagytak...
Magyarországon olyan rendszer van, hogy a köztársasági elnök inkább csak dísz és nem ő a nagyfőnök, mint pl. az usában. Vagy itt van az angol királynő, ő is fontos jelkép, ő képviseli a birodalmat, de nem ő mondja meg a tutit az országnak. Attól még lehet valaki alkalmas vagy nem alkalmas az ilyen pozícióra, csinálhatja méltósággal és okosan, vagy csinálhatja ostobán.
De mi köze ennek ahhoz, hogy mi a neme (vallása, etnikuma akármije)? És ha a zsidó vagy nemzsidó mivoltát nem firtatjuk és nem kampányolunk ilyennel, akkor a férfi vagy nő mivolta miért lehet olyan fontos szempont egyeseknek?
Persze, számomra világos a helyzet, de attól még vicces. Már az is, hogy vannak olyan szexisták, akik nemi alapon akarnak pozíciókba rakni embereket. De az aztán végképp vicces, hogy mikor megkapják, akkor sem örülnek neki ;-)
Illetve, nem is vicces ez, inkább szégyenletes. Ha valaki olyasmit mondana, hogy 'ötven év után végre gój pénzügyminiszterünk lesz', azt mindenki megvetné, mint antiszemitát. De azt, hogy 'ötven év után végre női elnökünk lesz' - ezt nem csak leírhatják, de követelhetik is, az nem szégyen.
Speciel én nem látok bele más országok (háttér) hatalmi politikájába , és nem is izgat ... legyen az ő bajuk , nekünk is megvan a magunké !
Ezt meg itt , csak a vak nem látja .... semmi igazi hatalomról nincs szó . Kirakat , vagy kényszer , ha hiteles férfit már nem találnak . Dehogy akarnak ők nőhatalmat erősíteni !
Pedig máskor hogy megy az örömködés, hogy X országnak most először van női miniszterelnöke, hadügyminisztere, akármije, hogy ez micsoda progresszió, megmutatták a nők is, stb...
Most meg Magyarországnak lesz a történelme során először női köztársasági elnöke, lehetne ünnepelni a feminista diadalt, de nem nagyon látom az lelkes tömegeket :-/