"Szükség nincs, csak becstelen tolvaj emberek akik a történelmi örökséget rombolják"
Már hogyne lenne, hiszen azért volt otthon a megélhetési törvény - az SZDSZ műve! -, ahol a 20 ezer forint alatt nem volt bűnelkövetés! A cigányok jó ki is használták! :-(
Ha bontásra ítéltek egy várat, azt vétek volt nem kihasználni! Ott nem dolgozik a múlt emléke, ha azt látja a kisember, a vezetők is azt teszik! :-D
"és ilyenek szerencsére ritkák errefelé azért áll minden épségben és azért csodálja a szigetet a világ. "
Ez a mi szerencsénk is, hiszen akkor mit mutatnál, ha nem lenne mit! :-D
Nem titok, és meg lehet írni: Jr. I. nem gazdag, de nem is szegény. Magyar viszonyok között. Viszont meglehetősen rutinos, és tudja, mit hol kell foglalni, hogy jól, és olcsón menjen. És hát ugye abban a korban van, amikor fiatal, és erős - hála Istennek - és nem gond neki egy 25 kilós hátizsákkal meg a kis hátizsákkal buszon, vonaton, tuk-tukkal, meg gyalog vándorolni, és a komfortigénye a tiszta ágy, és a tiszta fürdés lehetősége. Ceylon - bocsánat Srí Lanka, csak én Ceylonozok mindig - Dubaion keresztül - ott is volt pár napot costet was costet 1700-2000 Eurójába került, mindennel együtt, beleértve repülőt, szállást, kaját, mindent. Ez rengeteg pénz, ha nincs valakinek pénze, és iszonyú sok a nyomorrszinthez képest. De a minimálbér Magyarországon olyan 300 Euro körül lehet. (Nem pontos). Ő kihozta 5-6 havi minimálbérből, mert persze azért a jövedelme jóval meghaladja a minimálbért. Nyilván, fiatal, és sokat bír. A szafari - vezetett, hivatásos vadőrökkel, és óvintézkedésekkel - szinte többe került, mint az élelem egy hónapig. Ázsia sok szempontból olcsó, Jr.I. mondta: 1000 dollárból Costa Ricában úri módon megél egy hónapig, Vietnamban ennyi pénzzel úgy él, mint ha király lenne, és Kambodzsában ennyiből megveszi a királyt.
Tom, a cunami óta különösen érzékenyek az előrejelzésekkel. Inkább bevállalják, hogy nincs baj, mint azt, hogy nem szólnak időben, és ezrek vesznek oda. Ez van. Az időjárást nem lehet pontosan meghatározni. Magyarország nem egy Ausztrália, és amikor Zalában égszakadás, földindulás, tökig érő hó, vagy éppen hófúvás, Budapesten nulla. 150 km. De volt olyan is, hogy Káposztásmegyeren házakat bontott le a szél, és az eső elöntött mindent, én meg kb. 17 km-re békésen röfögtem a kertben. Szóval ez van...
Pazar képek Hungarosiculo! Meglehet, láttam őket, meglehet, mert az Eszterházy kastélyok képeire emlékszem, de konkrétan Andocsra nem. Viszont ezek (ismét) pazar képek! Kösz!
Húsvéti képeim 2014-ből. Somogy megyében készítettem az andocsi templomról. A szentélye Somogy megye egyetlen épségben maradt 700 éves középkori műemléke. A szentély valaha egy önálló kápolna volt. A szentély középső 3 szobra is középkori, a Mária szobor fából készült 160 cm magas szobor karján a kis Jézussal. Mellette két szűz vértanúval Szent Katalin és Szent Dorottya. A középkori kápolnához épült templomot 1747. december 17-én szentelte fel Padányi Bíró Márton püspök.
Szükség nincs, csak becstelen tolvaj emberek akik a történelmi örökséget rombolják és ilyenek szerencsére ritkák errefelé azért áll minden épségben és azért csodálja a szigetet a világ.
Itt hosszúnadrágos a tél (nem szoktunk rövidnadrágot hordani nyáron sem, tehát a nyár sem rövidnadrágos) és múlt hét végén a sziget déli részén délután volt 21 fokunk.
Értem Tom, senki nem láthat előre teljes bizonyossággal semmit. Most elkerült e ciklon és csak a morgolódás van. Ha nem kerül el és nem szólnak, akkor a legkevesebb a fejhullás.
.
Lehet értelmesebb így bemondani? 300 km/h sebességű ciklon 68 %-os valószínűséggel fog végigsöpörni Gold Coaston? Így legalább nincs becsapás és közlik az előrejelzés bizonytalanságát is.
Mérges vagyok a médiásokra, mert árverték a népet! :-D
Most, a ciklon közepe tőlünk kb. 1000 km.-re van, és a hülye tévé azt mondta reggel, 9 órakor, a Gold Coastot eléri, és éppen ma volt a legmagasabb dagály, és sok házat majd visz a víz!
Minket nem hozott ez a hír izgalomba, de sokan pánikba estek, a piszkos anyjukba! :-D
Azért írtam ma reggel, ilyen még nem volt, és nem is lehet, mert a sok esőtől lehűlt a levegő, és azt nem szereti a trópikus ciklon! :-D
A valóság, nincs semmi ciklonos érzés - az eső esik szépen, és még kb. 400 mm. esni fog! -, és most azt mondták, holnap délutánra érhet ide - 20 km/h. a sebessége! -, a ciklon, de már ezt sem hiszem nekik! :-D
Mutatta a tévé, ott fenn északon, kifosztották az emberek - felvásároltak mindent! -, a boltokból, és - szerintem - itt is az a cél! :-(