Egy t csatlakozót a munkahengerre és akkor a két vezértömbön jönne az olaj addig ameddig közelít a fához.Amint elérte a fát az egyik kart elengedni és akkor csak tartálykörön menne a szivattyú . Hasítás után visszamenetben megint két kart húzni. A motor bírja mert nem terhelt állapotban tök mindegy mekkora szivattyút hajt mert ugye nincs nyomás.
Ha én a mezőgazdaságban dolgoznék, és annyira értenék a gépekhez, mint te, akkor ha már ilyen volumenben gondolkodnék, ennyi pénzért, erősebbet, jobbat csinálnék.
A következő termékről szeretnék Önöktől információt kérni.
Krpan cv 14E 400V
Elsősorban ami érdekelne az a munkahenger dugattyú átmérő, üzemi nyomása a gépnek.
A kés munka sebessége . Szivattyú szállítási térfogata.
Valamint ha két sebességes a hasítógép akkor az lenne a kérdésem milyen rendszerrel oldották meg a két sebességes késmozgást.Sajnos sok helyen úgy oldják meg ,hogy a vezértömb a résolajat nem engedi vissza a tartályba hanem csak a munkahenger vezértömb között kering ezért sok esetben olaj melegedés a probléma.
Segítségüket köszönöm
Ez jött válasznak
Az Ön által megjelölt gép üzemi nyomását nem tudom megmondani, azt a katalógusok nem tartalmazzák. CV 14-es hasítónk nincs raktáron, így nem tudom Önnek megmérni, megmondani a dugattyú átmérőjét sem. A kés munkasebessége s/1000 mm (4,9-8,7)-3,9 A szivattyú szállítási térfogata 27 l/min A következő kérdésére az alábbi választ tudom adni: nálunk nincs olyan hidraulikus rendszer egyik gépen sem, amely nem engedné vissza a tartályba a résolajat, így mind a 30 liter olajat használja. A tartály nagy fémfelületű (hasító oszlopa), ezért a hűtés is kielégítő. Az elmúlt 3 évben számos hasítót adtunk el, semmilyen probléma nem merült fel egyikkel sem.
én azt mondanám mindenki válassza meg mit akar csinálni a géppel milyen fát honnan vásárol és ahhoz kell gépet venni építeni
az utolsó videón lévő teljesítményű gép felesleges mert a rönköt felrakni se tudod rá, ergo szerencsétlenkedés lesz az egész
ha olyan fával akar az ember dolgozni akkor egy függőleges hasító kell egy 40-50cm átmérőjű rönköt felállítani is elég nem hogy felemelni
sokan előbb fűrészelnek utána hasítanak, van aki fordítva, kinek mi a szimpatikus milyen gépe van vagy a portán hogy kell logisztikázni a fát
az első 3-4 szállítmányt pl én is előbb bevittem a tárolási helyre és ott hasítottam, aztán rájöttem a sarangból a nagy rönköt elég 1x megfogni és utána a felhasítottat könnyebb bevinni azóta így csinálom
ja meg nem is fért volna fel némelyik a molnárkocsira
Mi a normál tüzifa nálatok? Ha 30-40cm hosszú és 10-20cm átmérős, akkor arra a normál tüzifára ott a fiskars x27... Én véleményem szerint bármilyen hasítóba csak annak érdemes invesztálni, akinek tüzifát visznek... Nem gallyfát... Nálunk a fetelepen 20cm átmérő alatt gallyfa...