Régóta fontolgattuk többen, hogy szükség lenne olyan topicra, amelyik a nagyobbacska (kb. 6-10 éves) gyerekekről szól, mert sok "régi" fórumozó gyerekeivel együtt "kiöregedett" a várandós-szoptatós-babázós-kisgyermekes topicokról. Pedig ahogy nőnek a gyerkőcök, egyre tágul a világ, egyre több megbeszélnivaló merül fel az emberben. Úgy gondoltam, hogy itt mindenről essék szó, ami ezt a korosztályt és szüleit érinti, vagyis lehet az iskola, szabadidő, különóra, evés, játék és minden, ami belefér...
Lehet hogy hamarosan tele lesz ez a topic "műanyag kupakokat cserélek wc gurigákra" hirdetésekkel. :-DDD
Az oviban kérdezték, hogy hogy bírja a lányom a sulit. Ő hogy bírja? ÉN hogy bírom!!!! Holnap megveszem a jövő hétre is az 5 energiaitalt.
Másik: még nem kaptunk diákigazolványt, ilyenkor hogy tudnak utazni a BKV-val? A bérletszelvényt nem ragaszthatom a gyerek homlokára, csak úgy magában nem érvényes.
nekem azon kerekedett el a szemem,hogy azt mondtak,valami project kereteben az lesz a feladat,hogy olyan meseket kell gyujteni,es lerajzolni,amiket kulfoldi mesek alapjan irt Benedek Elek.Szerintetek ezt az elsos kapta feladatnak vagy en??
Az én fiacskám könyvein eddig minden évben (most megy 4. osztályba) bírták a óliák egész évben, de tényleg semmi bajuk nem volt! Nekem inkább a füzetborítókkal gyűlik meg a bajom, mert olyan kis vékonyak, amilyenek itt vannak és "lemásznak" a füzetről...
Ha préselt-levélre lesz szükséged, nyugodtan írj nekem, én már elkezdtem nyáron a préselést. Nem kutyapisis helyről vannak, garantáltan :))
"Pedig az öntapadós fóliákkal az a baj hogy rövid életű..:))"
Jaaahaaaaj, ne vedd el a kedvemet! Már így is elborzadtam, hogy beleolvastam a környezetismeret tankönyvbe, hogy "Gyűjts faleveleket", aztán elképzeltem magam ahogy görnyedten hajolva járom a kutyapisis környéket, szép faleveleket vadászva.... és ki tudja mik várnak még rám, valamelyik este eszembe jutott hogy nekünk általánosban wcpapír gurigákból kellett Télapót csinálnunk...
Pedig az öntapadós fóliákkal az a baj hogy rövid életű..:))
Tárazz be még pár csomaggal, biztos ami fix.
Én hagyományos íves bekötőkkel kötöm be a könyveket, az sokáig tart-időben is sajnos:(
De most nem kellett legalább a fiam könyveivel bajlódnunk, /3 gyerekeseknek "ingyentankönyv" ugye ez nem azt jelenti hogy új. Ezt a könyvtár adja oda, év végén le kell adni, hogy utána más nagycsaládos megkaphassa/ mi megkaptuk A lányom tavalyi könyveit!!:)))Azokat nem kell újrakötni, íves drága bekötőket használtam tavaly, igaz nem számítottam erre hogy 2 idényre kell, de klassz állapotban vannak.
ÚÚÚ:) Ez tényleg így van:) Igaz nálunk nagyon klassz a menza, hát igen, itt álltalában házi hozzávalókból sütnek-főznek, a tízóraira készített hotdog és pizza sem mirelit, itt gyúrják hozzá a tésztát a szakácsnők, viszont a tojáskrémes kenyér a halálom...a szaga! Jesszus!
Bár már fél éve leszoktam az energiaitalokról, most az első hétre betáraztam a hűtőt. Kellett is, tegnap éjjel raktam a öntapadós fedőfóliát a könyvekre, először a szőnyegen próbáltam de odaragasztottam a szöszt és pár hajszálat, akkor átköltöztem az asztalra. Ott az asztalhoz ragasztottam a könyvet, majd később a lelógó részeket sikerült úgy összecuppantani, hogy nem lehetett kinyitni a könyvet. Annyira béna vagyok ebben, hogy az elmondhatatlan...... Még jó, hogy nem fogadtam meg a tanácsot, hogy együtt kössük be a könyveket a gyerekkel, így nem gazdagítottam a szókincsét pár cifra kifejezéssel. Különben sem hiányzott két nyúlkáló kezecske, épp elég bajom volt a sajátjaimmal....
Reggel a főnököm azt mondta, hogy úgy nézek ki mint akit egész éjjel vertek és épp most készül megölni valakit.
Mondjuk nekem mákom van, 4 órában dolgozom, 4 órás melót vállalhatok a GYET mellett, és az hetemet pénteken és szombaton dolgozom le, de akkor este fél 10-ig.
Pénteken a férjem otthon volt a gyerekekkel, szombaton a nagyszülőké voltak, viszont a pénteki napját vasárnap dolgozta le, szóval alig találkoztunk a nyáron, csak hétközben este.
Tehát jó ha van egy mama a közelben, bár az én anyumnak is még 6 éve van .
Ismerősök, barátok, rokonok, vagy táppénz, szabadság.
Nem, a napköziért fizetni nem kell, sőt az egy klassz dolog.
Gyerekeim ott tanultak meg a tanárnénitől römizni, pókerezni......volt hogy napközis pirospontért ment a játszma:)
Viszont nálunk ha napközis ha nem az ki kell fizetni az uzsonnát is, /bocs, kellett a régi suliban/, ebéd után el kellett kérni, azt hazahozták.Olyan nem volt hogy "mit kérsz?" , cakkom-pakkom minden járt és mindent fizetni kellett.
Szépnapot minden kisiskolás mamájának és papájának!
Itt az új tanév, új lelkesedéssel, új táskákkal, tolltartókkal, bizodalommal, hogy az idei tovább fog tartani, mint a tavalyi. És itt vannak az új tankönyvek is amiket be lehet kötni. A kivágandókat kivágni, aprítani, borítékolni, dobozolni, neveket, jeleket írni, rajzolni... stb.
Mondtam már, hogy imádom a tanévkezdést??? ;o)))))
Szerencsére az elsős lányom tegnap kapta meg a tankönyveit, a másodikos fiam meg csak ma fogja, így nem kellett egyetlen éjszaka alatt két adagot bekötni.
S. (Csak gondoltam, így a tanévkezdés apropójából nehogy már ott legyen a mélyben ez a topik.)
Napközit mondunk, de kaját fizetünk. A napközi persze több, mint a csak ebédel a gerek kategória, mert ugye van reggeli vagy tízórai, illetve uzsonna is.
a napközi ingyenes?:o Miért gondoltam, hogy ugyanúgy fizetni kell, mint az ebédért? Szerintem nekem a 80-as években se volt az (bizonyára nem fedezte a kiadást, de bennem él olyan szókapcsolat, hogy fizetni a napközit. Bár az is lehet, hogy az is az ebéd ára volt, csak alsóban még az ebédesek nem mehettek haza...)
A másik: TÉNYLEG, hogy oldják meg a nyári szünetet a szülők?:o
Igen, sajnos paraniás vagyok az utóbbi időben, belátom, lehet, hogy elfáradtam...
Hogy miért nem lehet a portásnál letenni a gyereket egyes iskolákban? Azért, mert azok az iskolák betartják a törvényt - a portásnak ugyanis nem ez a dolga, nem ruházhatod át rá a felelősséget, ez van.
Bokor, paranoiás vagy ?? olvasd már el, miket írtam ! én is vártam már szülőt, munkaidőn túl....
de nem a szülőt kell szankcionálni, egy olyan helyen, meglátásom szerint, ahol nem egy állandó renitens szülő van, hanem több, valszeg nem a műkormüsnél üldögél. Ha adva van egy iskola alsós napközis csoportja, kb 160 diákkal, akkor teljesen életszerű, hogy egy évben, 1x , 1 szülőpárosnak valami közbe fut. Ahogy korábban elhangzott, az ig-val kell a kaput döngetni.
Egyébiránt nem értem, ha az iskolák többségében elfogadható tény, hogy az ügyeleti időn túli gyerekek a portással várakoznak, akkor más iskolákban miért nem ?
"Na, ezzel van bajom nekem is. (mármint nem azzal, hogy én mindenért katonásan pengetek, hanem azzal, hogy rengetegen jogtalanul kapják meg ezeket." Egyrészt,másrészt meg nem biztos tudod finanszírozni pl.: színház, értelmes nyaralás, lassan könyvet sem. B@sszák +
Drága Pipacs, az isten megáldjon, figyeld a hangsúlyomat!!! :-) Tanár vagyok, azt hallgatom, amióta csinálom, hogy tortazabáló vagyok, hogy csak 22 órám van, meg három hónap nyári szünetem. Nekem nem kell magyaráznod, ÉN TUDOM, mit csinálunk végig. (Én az idén egy diákcserét oda-vissza, a visszaúttal párhuzamosan, határidőre érettségi dolgozatokat javítottam, nem aludtam egy hétig, volt két osztálykirándulás, az egyik most, pünködkor, benne a három napos hétvégében, lenyomtam egy kemény nyelvvizsgára felkészítést, meg magát a vizsgáztatást és 25 órám volt egy héten március óta, mert elment a kolléganőm szülni. Szóval érezd a hangomon a keserű iróniát, kérlek!
Nálunk a tavalyi cég kritikán aluli volt. És mivel a szülői megelégedettségi vizsgálaton is az ebéd mélyen legalul szerepelt, kiírtak végre új pályázatot. A mostani ebéd elég jó, mindig van repeta mindenből (húsból, gyümölcsből, tényleg mindenből). Még arra is figyeltek, mikor vmi darabos volt (asszem piskóta csokiöntettel), akkor főztek még tejbegrízt, hogy legyen elég repeta is:) Nem azt mondom, hgoy szuper, de jó, és lééééneygesen jobb, mint a tavalyi. Ha szólok, hogy pl. uzsonnára ne adjanak tojáskrémet, mert nem eszik meg a gyerekek (meg volt vmi vajkrém, ami nagyon nem ment), akkor azon változtatnak. Úgyhogy most legalább az étkeztetésre nincs panasz:)
Na, ezzel van bajom nekem is. (mármint nem azzal, hogy én mindenért katonásan pengetek, hanem azzal, hogy rengetegen jogtalanul kapják meg ezeket.
És igen, rengeteget vívok azzal, hogyha beteg a kölyök (vagy nincs kedve suliba jönni, hah, nálunk ez rendszeres az egyik kisfiúnál), akkor lesz szíves kedves anyuka szólni, hogy mondjam le az ebédet!
MErt a suli alapítványa fizeti, tesz rá nagy ívben. Mikor már többször szóvá tettem, kioktatott. Bravo.
És igen, vagyok olyan banya, hogy felemelem a hangom, hogy szeptembertől ne kapjon ingyen kaját. ezek után.
Kapjon más, aki talán értékeli is.
Egy másik anyuka nagykegyesen beszólt, hogy igaz, hogy a gyereke hagyta el a tankönyvet, de hát most kénytelen lesz akkor SAJÁT pénzből megvenni.
Agyam eldobom.
ÉS tisztelet a kivételnek, mert van, aki kedvezményesen vagy ingyen kap ezt-azt és megbecsüli. Sajnos, ők vannak kevesebben. Mint mindig.
(Ez pont olyan, mikor egyfolytában vegzálnak minket, ellenőrök jönnek, videora veszik, hogy a khm., hátrányos helyzetben lévőkkel hogy foglalkozunk, mert nekik ugye mindenféle jogaik vannak, de bakker, a többi gyereknek nincs joga, hogy ne a büdös, koszos gyerek mellett kelljen ülnie, hogy esetleg lehessen normális órát tartani, anélkül, hogy ellehetetlenítse a szegény hátrányos helyzetű stb.?! Nem, nekik semmi joguk. Csak adót fizetni, és csendben lenni.)
Nálunk az a gond, hogy önkormányzati szinten dől el, melyik szállítótól érkezik az ebéd, mivel nem helyben főznek, úgyhogy az igazgatónak nem sok beleszólása van. Az ételekkel nem az a baj, hogy a konyhások elraknak belőle, hanem az, hogy nincs íze, vagy vacak.
A bölcsibe, ahová járt a fiam, helyben főztek, isteni kaják voltak, még akkor is, ha egy részét hazavitték (amit mondjuk nem tudok, hogy így volt vagy sem), a vele egy helyen lévő oviba már ez a szállítós cég van, aki a suliba is szállít. És nem, hiába mondta volna a komplett ovis csoportunk, hogy fizetnénk többet, csak ehessük a bölcsis kaját, vagy egy közeli oviból kérnénk, nem lehetett.
Csak ha kiszállítóstól rendelnék, megjegyzem én akár többet is fizetek, akkor a konyhavezetők nem tudnánanak még másik öt családot eltartani. A másik meg: felvásárolják az elfekvő készleteket, (pl.: zöldbab) és azt adják a kölyköknek. Egyébként amennyire tudom az igazgatótól függ,mennyire karakán,és szól-e hogy amit hoztatok gyerekek az a disznónak is rossz. Nálunk az oviban a vezetőnő kiverte a balhét, ha nem olyan volt az étel.
Ne aggódj, azokkalis fizetettenék, ha máshogy nem, tessék hozzájárulni a pl.: családi pótlék egy részével. Nekempl. tele van a bokám azzal,hogy ingyen kapják a kaját, tankönyvet, stb. Ezzel szemben én pl. egymagam vagyok a kölyökkel, és semmilyen kedvezményt nem kapok, merthogy magas a bruttom. Le kéne nettósítani, aztá csináljunk egy kis összehasonlítást.