Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Tulajdonképpen bármikor küldhetek, ág van bőven. Most még zöld levelek vannak rajta, nem tudom, mikor a legjobb. Az is lehet, hogy ennek mindegy.
Most kevés ihletem van csomagolni, de a címedet elküldheted, aztán majd rászánom magam. A postaköltséggel nem érdemes vacakolni, berakom egy felbélyegzett borítékba, és bedobom a postaládába, az nem nagy tétel. Esetleg majd egy ugyanolyan csereboríték jöhet.
A kékeszöld boróka egész évben állta a száraz időt. A kb. egy hete beköszönő mínusz 2-es éjszakák után annak rendje és módja szerint elkezdett sok helyen aranysárgára váltani, itt-ott le is barnult. A borókáknál állítólag ez természetes folyamat, de nem tudom, hogy ezeken a színtvàltott és lesàrgult részeken tavasszal visszazöldül, vagy ez már leszárad, és a száraz részek tövétől fog majd tavasszal kihajtani?
Rostos vagy szűrt almalé? Hasonlóan nehéz kérdés, mint hogy mit igyak meccs, edzés után? Sört, vagy gyümölcslevet? Nehéz belső küzdelem után általában a gyümölcslé nyert. ( Az edzőm hosszúlépés javaslata kiesett.) Csapattársaim irigyelték a problémáimat.
Érdekes; most kihúztam a patch (UTP) kábelt, és működik a PC-re telepített Stellárium program. Több funkciót is kipróbáltam! Egyéb webes elérések persze azonnal leszakadtak.
Nekem nagyon bevált almáspitébe; pont megfelelö a konzisztenciája, hogy ne áztassa el a tésztát. Így tulajdonképpen semmi se kell alá, ami fölszívja a nedvességet (morzsa, dió stb.) de persze úgy finomabb. El lehet tenni kidunsztolva üvegben, de még finomabb, ha esetleg elötte fölfözöd kis fahéjjal, citromhéjjal. Így nagyon gyorsan elkészül az almáspite, mert csak rá kell kenni a tésztára a kész tölteléket. Egy standard 850 ml üveg pont elég egy tepsihez.
Csak abban vagyok bizonytalan, hogy meghámozzam-e elötte az almát, vagy a héját is beletegyem. Én bele szoktam, de nem biztos, hogy ez okos dolog.
Mikor csináltam automatában dunsztolt almalevet, nálam is lettek ilyen korongok az üvegben, csak nem az alján, hanem a lé tetején. Hullott alma volt, talán nem teljesen érett, sok volt benne a pektin. Cukor nem volt benne, de az alma édes volt. Kipiszkáljuk a korongot és kész.