Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
Jó lenne ha a július közepén induló honlapjukra felkerülnének az összes MN-beli, Gustoban és egyéb helyeken megjelent írásaik. Tényleg e két orgánumon kívül máshol is publikálnak?
Vagy letölthető interjúk, amik velük készültek. Például olvastam, hogy nemrégiben voltak a Lánchíd rádióban, de hiába kerestem a rádió honlapján, csak magát a hírt találtam, de letölteni nem lehetett.
Jó lenne, ha nem maradnánk le semmiről. Erre mondjuk a legjobb módszer az lenne, ha Dóráék időben jeleznék itt a fórumon, hogy pl. holnap szerepelni fogunk a Friderikusz Sanyinál vagy a Kulturházban vagy x újságban olvashattok rólunk. S akkor rá tudunk készülni. Nem?
A sorozatra felfigyeltem a MN szombati mellékletében, de nagyon hiányzott a korábbi néhány szám. Aztán megjelentek a cikkek a neten. Azóta onnan gyűjtöm őket.
Hamar rájöttem, hogy fél éves lyukak is vannak a sorozatban. Nem volt más, mint szisztematikusan végiglapozni a szombati mellékleteket. Igy akadtam a hiányzó cikkekre.
Azért az ottalvással vannak "gondjaim". Miért kell valakit arra kötelezni, hogy a vacsora mellett igénybe vegye a hálószobát is? S ha nekem a faluban lakik a nagymamám, és ingyen megszállhatok nála, akkor is Kalla mester panzióját kell igénybevennem? A kötelező dolgoktól dühös leszek.
Nem elég, hogy negyedévet várok arra, hogy bebocsájtassak a "szentélybe", még kötelezettségeim is vannak? Ne már! Valaki nyugtasson meg, hogy ez vicc...
Kérek szépen szavazatokat (ha lehet itt a fórumon) hogy kinek jobb a jelentkezők közül a szeptember 7/8, illetve kinek a szeptember 21/22 a meghirdetett sümegprágai vacsorára. Nyolcan lehetünk, ebből két hely foglalt nekem és a páromnak. Vendégház igénybevétele (2 ágyas szobák) feltétele a dolognak, jelszó: csak az kap husikát, aki szépen lefekszik aludni. Ezek az időpontok péntek esti érkezést és vacsorát feltételeznek, szombati hazautazással, vagy improvizatíve továbbiak már egyénileg majd akkor és ott a helyszínen (a hely foglaltsága függvényében) megbeszélhetőek.
Szerda estig kell véglegesen megmondanom, hogy melyik péntek.
Kértem egy gyümölcslevest és a júniusi gyümölcsszezon kellős közepén kihoztak egy "fantasztikusan" elkészített Knorr Görög gyümilevest, amit persze megbolondítottak egy kis spray-s tejszínhabbal.
Hát igen... De azt mondom, van egy kis "valóságszaga", hogy az ember rendet rak a hűtőjében :-)), és az adott hozzávalókból kell valamit varázsolni.
De! Ha valaki magára valamit is adó szakács, nemhogy a tv-ben, de még titokban se használjon ilyen műizéket. Írtam is a Stahl toipkban. Minek helyettesíteni egy olyan fűszernövényt, ami az év 365 napján bárhol kapható, sőt, nem is igényel különösebb tárolást, tehát hosszú ideig eltartható otthoni körülmények között is.
Nem kéne ennyire befeküdni méltóságos szponzor úrnak ... :-(
Konkrétan rákeresni nem tudom, hogyan lehet, de praktikusan én a goristi által megadott linkeknél kotorászva szedtem elő, ami még hiányzott, mégpedig a következő módon:
Ha rákattintasz a linkre, feljön a cikk. A menüsorban van egy Melléklet gomb. Arra rákattintasz, és akkor a dátumok alapján lehet keresgélni a mellékletek között. Én így szedtem össze, ami még hiányzott. De ha dobsz egy emailt, akkor kompakt módon tudok megoldást kínálni. :-)
Sziasztok, és Goristi főleg, köszi a linkeket, kettő nem volt meg, papíron sem.
Most vettem észre, hogy a 'Normandiai lyuk' c. írásuk sincs meg a MN archívumban. Sajnos nem találom sehol a neten, a papíralapú verziót meg elkutyultam valahová.
Botcsinálta módra kertészkedem 3. éve - van vagy 10 tő paradicsomom... :-))))) No de ezzel is van elég baj - lsd. szaktopik + növényvédelem topikon elhangzott jajkiáltásaim. :-)
Igazából csak fűszerkertet szerettem volna a "kert végibe' ", aztán került egy-két cukkini is, meg ez a néhány paradicsom, két méter petrezselyem, pár jégsaláta, és ilyesmi... Szóval még magáncélra is csak ínyenckedésre elég. :-)
Erről a manó fajtáról egyszer egy rádióműsorban hallottam, hogy régi magyar fajta, és szeretnék újra elterjeszteni - tkp. ezért vettem magot, és nevelgettem palántát a hálószobában. :-)) Kíváncsi leszek az ízére.
És az a szomorú, hogy már magot sem lehet kapni a "hagyományos" régi fajtákból. Idén kísérletezem először a manóparadicsommal - majd meglátom, lesz-e olyan íze, mint amire gyerekkoromból emlékszem.
Persze értem, hogy manapság már a hobbykertészek is tutira akarnak menni, keljen ki minden egyes mag, legyen csávázott (ne támadja meg mindenféle kártevő), jó sok termés legyen rajta, és lehetőleg egész nyáron teremjen. No vannak is ilyen fajták, csak hát az ízük - még ha a kertemben terem is - nem az igazi... Jobb, mint a piaci, mert beszélgetek hozzájuk :-))))), de nem az az ízes semmihez nem hasonlítható paradicsom, mint régen.
Két éve vetettem San Marzanot - hát sajnos nem lett olyan, mint Olaszországban. Mert ugye a talaj, a klimatikus viszonyok, és még egy sor egyéb dolog is belejátszik az ízbe.
Jó lenne. Szívesen mennék arra, de jó dolgom földrajzilag pont' az ellenkező irányba vezényel.
Amúgy én is rengeteget bosszankodom a termékek ízetlenségén. Két perce sincs, hogy olyan rossz paradicsomot ettem, hogy a fele a kukában landolt. Borzalom...
:-))))))) Sajnos nem csak őt kell bezárni... :-) Vannak jónéhányan, akik amúgy kvázi a főzés nagyasszonyaiként vannak elhíresülve (na, esztet jól megaszontam... :-))) ), és rádióban - sajtóban osztják az észt. Ki vegetával, ki delikáttal, ki egyéb borzalmakkal.
A múltkor (lsd. Stahl topik) már Buday Péteren is kiakadtam, hogy a szponzor oltárán feláldozta magát, és tubusos fokhagymakrémet használt. Brrr....... és grrrr..... !!!!!