Nekem az öreg tisztek azt mondták, tisztességesen kitakarították a munkásőr raktárakat, gyakorlatilag csak a fegyverzeti anyagra mentek rá, de arra nagyon, a többit vihették.
Ne hamarkodd el! Nemcsak Orbán Viktor felelőssége nerül fel, hanem a teljes Fidesz vezetőségé, hiszen megosztották az országot. És Polt főügyész ( a Fidesz karjának meghoszabbítása) sem tett semmit! Orbán monnyon le!
Ez speciel nem igaz. Minden évben találnak egy-egy megszállottat (volt munkásőrt), akinél izmos ki sarzenált találnak. (Azért sem tudtak elszámolni, mert nem volt meg az a nyilvántartás, hogy mikor mit kaptak. Az elszámolás abból állt, hogy leadtak valamit, és az tmondták, ez volt mind.)
Ezeknek - az eddigi infók alapján - fingjuk sem volt arról, hogy egy gépkarabélyt milyen körülmények között és hogyan kell szabályosan használni. Ad absurdum én azt sem tartom kizártnak, hogy valami önjelölt "rohamcsapat" próbálkozott. De bárkik is voltak, rájuk kéne verni mindent, amit lehet, rohadjan meg a cellájukon a műanyag lakat, már csak a halott tűzoltók miatt is.
A BME pincerendszere pontosan olyan, mint a horrofilmekben az elhagyott metró alaguatak, meg a földalatti bunkerek. 1945-ben ott ütötte fel a hadiszállását Csűrös Zoltán rektor, Karola papája.
Rémes és tekergős. Nem csak a CH épület van a K ( központi) épület mellett, de egy ugrásra a Gellért földalatti labirintusában a hő forrás, és annak csatornázott része.
Egyébként a lőterek rendszerint a pincében vannak, nem tudom ezen miért kell kiakadni? Demszky már tudja hogy AK val lövöldöztek.Honna tudja? Mellesleg, mi van a Városháza pincéjének hullájával Police felirattal a mellyin?
Aha löteremben AK-47-essel? A löterem légfegyveres gyakorlatokra készült. Ezért volt gumi burkolata. Talán a löfegyver fejlesztő karra jelentkező diákok ilyen minimális ismerettel rendelkeznek?
Azt nehezen hiszem, hogy ők gépkarabélyok (tovább)fejlesztésével foglalkoznának. Másrészt ha mégis, kizárt dolog, hogy engedélyt kaptak volna egy ilyen fegyver kipróbálására polgári lőtéren.
"Kigyulladt a Budapesti Műszaki Egyetem pincéjében található lőtér kedden este. A balesetben meghalt három tűzoltó, heten füstmérgezést kaptak. A kimentett gyakorlatozó civilek nem légfegyverrel, hanem szabálytalanul AK-47-es gépfegyverekkel lőttek a zárt lőtéren"
ez határozottan felveti Orbán Viktor személyes felelősségét.
A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: 125 nappal a választások előtt érzi a puskapor szagát, érzi, hogy mi van a levegőben, és mint mondta: nagy dolgok vannak készülőben. Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke megismételte korábbi állítását, miszerint a kormány hadat üzent a fiataloknak.
Az MSZP alelnöke Orbán Viktor szavaira úgy reagált: neki fiatal családapaként az az álma, hogy az ellenzék vezetője ne vérremenő harcnak, hanem egészséges versenynek tekintse a választási kampányt. Újhelyi István hozzátette: szerinte Orbán Viktor politikája a múltba vinné vissza az országot.