Ha elkezded kivívni a demokráciát, nacionalistának, anarchistának vagy antiszemitának fognak bélyegezni....
Persze olykor-olykor ez is vele jár. De alapból nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy nem adod fel, nem hódolsz be, és MÉGSE leszel vesztes.
Épp mostanában olvastam, ha jól emlékszem itt az Indexen valami külföldi újságcikk recenzióját, ami azon csodálkozik, hogy a fidesz bázisát nem a rendszerváltás igazi vesztesei adják. Pedig nincs ezen mit csodálkozni. Akik a maguk erejéből csinálták/csinálják meg magukat, azok az elsődleges vesztesei a ballib által vezényelt holnap-felélésnek. Az örök luzereket viszont könnyen el lehet kábítani holmi igéretekkel, de még ennél is jobban az SI faktorra való rájátszással.
A fidesz sajnos nem tudta hatástalanítani azt a kommunikációs csapdát, hogy azzal, hogy maguk erejéből felemelkedni képes rétegnek kedvez, nem jelenti a vesztesek magára hagyását.
Tehát megismétlem, azzal tehetsz a legtöbbet a demokráciáért, ha nem csúszol le a vesztesek közé. Nem lesz könnyű, de a Kádár rendszerben sem adtuk fel.
Nyugi, EZT a vonatot egyelőre én kreáltam, ilyet nem is tudna más, csak aki búzamezőt is tud.
De én búzamezőt nem tudok, úgyhogy köszi, hogy hozzátetted.
Biztos, hogy a világ attól utánozhatatlan, hogy mindenki hoz bele valamit, amit elnevezünk vonatnak meg búzamezőnek, és azt hisszük hogy mindezt egyszerre csak az Isten képes létrehozni.
De ne feledjük, hogy Isten azért hozott össze minket, hogy összerakjuk az egészet, mert ő erre csak rajtunk keresztül képes.
Ha eddig nem sütött volna át az ateizmus, elárulom, hogy csak a buta hiszi, hogy hívő vagyok, és azért írtam ezt. Egy képzett kersztény szépen kiátkozna, joggal, és ez így van rendjén.
Évek óta várom mikor fáradtok már el. Ugyanaz mindkét "oldal", megfelelő távolságból semmi nem különbözteti meg őket. Akinek van tehetsége, tényleg menjen innen. Nehogy később megbánja. Itt lényegi változás mondjuk egy csőd nélkül (lehet, még azzal sem) nem lehetséges.
alto Nincs nagy kedvem az ilyen érvekre válaszolni, de ha már megtiszteltél:
"ha Orbán nem kezdi 2001-ben az ígérgetést, akkor az ellenfelei sem kényszerültek volna rá és talán el lehetett volna kerülni az ígérgetési spirált" kényszerültek. istenem, a szegények. Miféle ígérgetés? Én főleg arra emléxem, a fidesz kussolt, mondván, a tettek majd magukért beszélnek, a maszop meg jött a Magyarország többet érdemellel.
"Orbán kétségtelenül rengeteg kárt okozott ennek az országnak azzal, hogy milliókat szocializált a vagy én, vagy te, igen-nem, fekete-fehér gondolkodásmódra." hazugság
"Ezért reménytelen dolog igazán fontos és átütő változásokat bevezetni, mert az ehhez szükséges minimális konszenzuskészség sincs már meg a jobboldalon, hiszen ahhoz pontosan ezt a gondolkodásmódot kéne felrúgni" Ott a parlamenti többség. Amúgy Isten óvjon az mszp által bevezetendő fontos és átütő változásoktól. Lassan a síneket szedik föl, esetleg ilyesmire gondoltál?
Érdekes jelképsorozat. Van benne logika és igazság. Tetszik.
Mégis úgy gondolom, az élet nem vonaton utazik. A búzamező széléről bámulja a robogó szerelvényt, és legfeljebb elcsodálkozik, milyen masinákat képes alkotni az ember. Aztán megrándítja vállát, fogja a kalapját, és hazamegy a feleségéhez megvacsorázni.
Az ilyen ember gyerekei nem fognak semmiféle vonaton születni. Az asszony, megfelelő időben, otthonában várja a kisbabát, és bábák bábáskodnak a születése körül.
Idill lenne? Vagy ez a természetes?
A Te vonatod a robotemberek életéről szól. Ám hús-vér emberek nélkül azok sem létezhetnének!!!!
Nem akarom elhinni, (és nem is törődnék bele soha!) hogy mindenkiből lehet robot csinálni. A búzamezőn arató hús-vér emberek milliószor állitották már meg ezeket a sehová se vezető vonatokat és cibálták le azok robotpilótáit.
S még nem mindannyian utazunk a halálvonaton!!!!!! És a teremtés hatalmasabb erő a mozdony összes lóerejénél. És a teremtéstörténet végülis nem vonaton íródik. A vonatbéli mítoszt képes átírni az igazi teremtés az utasok számára, ám fordítva ez teljes képtelenség.
Vár a búzamező kedves topiknyitó, szállj le a vonatról!!!!
A Vagyonunkat felettük a vonatra, kiküldtük Auschwitzba, és elégettük. De a kémények csövét magunk felé fordítottuk, és most is azt szívjuk, pedig az a kemence már nem is ég. Vagy nem úgy. Annak tüzét már azok táplálják, akik velünk fizettették ki a vonatjegyet.
És most új vonat indul, de mi ülünk rajta. A jegyeladók is mi vagyunk, az utasok is, a kalauzok is, a büfések is, de a pályaudvart hálistennek eladtuk, úgyse jövünk vissza.
Már csak azt sajnálom, hogy lesz olyan gyerek, aki ezen a vonaton születik, mint ahogy Azon a vonaton is születtek egy páran.
Ha a teremtéstörténetet ott írák volna, elhinném. Mint ahogy el fogja hinni az is, aki a mi vonatunkon születik. El fogja hinni, hogy az élet egy vonat. Megálló nincs, csak végállomás.
Demagógia az, ha létre tudod hozni a postaszolgálatot a száguldó vonat és az állomás között.
Vallás az, ha létre tudod hozni a postaszolgálatot a száguldó vonat és a végállomás között.
Politikus az, aki elhiteti az utazóval, hogy ő indította el a vonatot.
Politika az, ha valaki elhiteti az utazóval, hogy bármikor megállíthatja.
És igazi politikus, aki elhiteti az utazóval, hogy a vonatot nem lehet megállítani, mégis jobb lesz neki, ha az ő utasításait követi.
Arra tellik jövedelmünkből és a maradék vagyonunkból. A többit kicsempészték előlünk, hol vonatszerelvényeken, hol aktatáskákban, hol sima bankátutalásos módszerrel, de mindig ugyanazok: a mai "eredeti tőkefelhalmozók".
//"....Bármelyik kormány bármit mond, MINDEGYIKET 1 cél vezérli. TÖKEFELHALMOZÁS !....."//
Fontos kérdés, mit értünk ezalatt. Az "eredeti tőkefelmazás" kora jócskán lejárt. Az még a kapitalizmus egészen kezdeti szakaszán lezajlott. MINÁLUNK IS megtörtént!!!! Az sem volt egészen fájdalommentes esemény, de túlélte a humán társadalom. És főleg kigyógyította magát a sebekből. Egy sereg immuntapasztalatot szerzett a nyavalya ellen.
Miután a "rendszerváltás" nem az államosított javak visszaszolgáltatásával történt meg, ez a generáció minden immunitás hiányában kénytelen átszenvedni az eredeti tőkefelhalmozás összes betegségét. Megtetézve avval a titokzatos kórral, ami már a klasszikus kapitalizmust is ágynak döntögeti.
Én inkább csodálom a magyar társadalmat, hogyha képes lesz e kettős kórból is egyszerre kilábalni. Nálunk edzettebb népet még nem termelt ki magából világtörténelem.
Maradok, ha belehalok is. A világ legéletképesebb társadalmába tett le a gólya.
Ugyanis ha valaki sutyerák üzletember tőkefelhalmozásra gondol, akkor előveszi a névjegyzékét, és megnézi, kit tudok még átbaszni?
A nyugat ezért elindult keletre, balkánra, meg afrikába, a magyar meg tényleg előveszi a noteszét, és átbassza a barátait. (úgy emberi, mint állami szinten)
És itt van megint igaza a topiknyitónak.
Ha a barátai elfogytak, átbassza a családját. Ha az is eltűnt, kölcsönkér a volt barátaitól, ha már nem élnek, kölcsönkér azoktól, akiktől eltanulta ezt a módszert.
Most ott tartunk, hogy már azok sem adnak, úgyhogy megy minden a zaciba.
Jobbos beállítottságú liberalista (nem liberális) vagyok, tetszik, amit írsz általában, de kettőnél több azonos hozzászólás vagy link floodolásnak minősül, ha még off is, akkor a kettő is elég ahhoz, hogy bárki kimoderáltasson.
Ez a fórum szabályzata.
Minden más dologban egyetértek veled (mármint, amit ide írtál).
De valszeg kocsmaasztalnál Te lennél az első, akit elhajtanék a retekbe, és nem az intelligens balos nagy ellenfeleket.
Bár Te sem vagy nulla kommunikációból, ha legalább visszakérdeztél.
És a Coppola nagy dumája végül valami olyasmi, hogy a barátodtól félj a legjobban (ha ezt valaki ideidézi, már vendégem is egy sörre)
Rossz duma. Kemény balos kampány volt az igen mellett.
És mivel nem választás volt, a pártatlanok nem szavaztak.
És miért?
Ez volt a nagy hiba.
Mind a fidesz, mind az mszp, (de itt az szdsz-t is meg kell említeni, mint manipiulátort, ez volt a másik hiba*), a szondaipszoszt helyettesítette ezzel, ahehyett, hogy megoldott volna egy problémát, magyarul leszarták, mi lesz a magyarokkal (nem új).
*Óriási hiba volt egyszerre szavaztatni az országot a kórházprivatizációról és erről.
Ez nyilvánvalóvá tette, hogy mikroválasztási játékot játszunk, és ezt a határontúliak szívták meg alaposan, mivel ők vették komolyan, senki más.