Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2129
Már megint ez a "ha nem szavazol a szocókra, akkor biztos a fideszre" duma. Honnan veszed, hogy kire szavazok?Csak a fideszre szavazhatok, mert nem tetszik ez a rendszer????????
Előzmény: tamas1000 (2124)
Heartbreaker Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2128
Okoska: van, vagy nincs? Lehet rajta közlekedni, vagy nem? Eljut rajta Szegedig a kaion, vagy nem? Hm?
hun2006 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2127

gyurcsány nem volt fair.

mert volt  olyan, hogy gyurcsány elmondta a 3 percét orbán reagált rá 1 percben, majd orbán elmondta a 3 percét és gyurcsány nem erre reagált hanem az orbán 1 perces reagálására (ami elvileg nem lett volna megengedett)

sőt olyan is volt amikor ő kezdte a 3 percét de abban is visszautalva reagált az előző téma 1 perces reagálására..

szóval ez elég sportszerűtlen lépés volt gyurcsi részéről és megmondom őszintén, hogy szerettem volna, ha orbán odamond neki keményen úgy mint 2002-ben megyónak. De rájöttem a 2002-est pont ezért vesztette el mert a semleges nézők megsajnálták megyót! Hát most erre alapozott. (mindenesetre szerintem a mai 4 párti vitában teljesen más lesz, nem kioktató de egyszerűen mivel ez lesz az utolsó megszólalása teljesen más stratégiát alkalmaz ami lelkesítőleg fog hatni a saját táborra.

Az mszp szavazók többsége meg higgye azt amit a megrendelt felmérések mutatnak a szonda meg egyéb hogy gyurcsány lemosta orbánt és legyenek elégedettek vele, és szakadó esőben hétvégén maradjanak otthon merthogy nélküle is megvan a választás. Altassák magukat a médiájuk közreműködésével.

levertpol Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2126
Előre is bocs, ha olyant írok, amit más már leírt!    A vita tervezett ideje 90 perc volt, mint egy foci meccs. Ez Orbán kedvenc pályája. DE NEM NÉZŐK NÉLKÜL!!! Látható volt, hogy hiányzott neki a második mondatonkénti tapsolás, az azzal nyert idő gondolatai folytatásához. Én nagyot csalódtam benne. Az meg egészen csöpögős hollywoodi volt, amikor a mami, a papi, meg mindenki nevében visszautasítja a panellprolit,... talán korábban kellett volna. Ez 19%-os tébé járulék csak a nagy munkaadók hasznát növeli, mert kevesebb közterhet kell fizetniük, de kizártnak tartom, hogy ebből egy fillérrel is növelnék a munkavállalók bérét. A fekete munka fehérítése ügyben pedig a munka adónak pl. 100000 Ft netto esetén kb. még plusz 50 ezer forintot ki kell fizetnie adóra, járulékokra. Mutasson nekem valaki egy olyan vállalkozót, aki megnöveli a kiadásait! Inkább akkor csak 70 ezer nettot fog adni, vagy minimált és azok után kifizeti a közterheket. A végén a rövidebbet kifogja húzni? Hát nem Csányi, nem Demján...
kantaur Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2125

Azért az édes, ahogy a hithű orbánhívők kifelé csillogó szemmel próbálják magyarázni (elsősorban saját maguknak), hogy Orbán "direkt" volt ilyen visszafogott, ez biztosan egy "mindent átfogó" TERV része, és csak azért látszott most vesztes kisegérnek, mert most ez kellett az IGAZI NAGY CÉL érdekében...
Szerintem pedig egyszerűen csak egy hajdan jobb napokat látott, kiégett pártvezért láttunk, aki most fogja csak igazán belátni, hogy az elmúlt négy évben nem csak betanított rabszolgák előtt kellett volna szónoklattanokat tartania, mert bizony hosszú ideje most először szembesült azzal a ténnyel, hogy nem csak ő beszél, hanem bizony visszanyal a fagyi!

És ez annyira meglepte, hogy köpni-nyelni nem tudott! Ide kevés volt már az előre megírt szónoki beszéd a' la Cicero...

Gyurcsány szerintem bár igazi pojáca, de nem gonosz bohóc... És tegnap nagyot alakított...

Na további jó magyarázgatást...

tamas1000 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2124
ha neked olyan sok eszed van nem szavaznál egy hazug bandára.
Előzmény: Törölt nick (2121)
Heartbreaker Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2123
Az lehet, de lett. Ellentétben Viktorka 7 kilométerével (viszont a korona utaztatására volt pénz, és még csak autópálya sem lett belőle).
Előzmény: bagoly1 (2120)
bagoly1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2122
Ejnye-ejnye... Már megint a pártmunkások nyomulnak. Már megírták, hogy nem ez a szavazás volt az. Minek erőlködni....
Előzmény: KisFafi (2114)
bagoly1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2120
Adófizetőként annyit mondhatok, hogy elég drága mulatság lett ez pálya....
Előzmény: Timna (2111)
Timna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2119
"gondolod amikor eltűnt" = gondolod hogy eltűnt
:))
Előzmény: Timna (2111)
marja petrovna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2118
két répapucolás között...
Előzmény: megfontolt (2116)
madrapur Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2117
Én annyit szólnék hozzá ehhez a vitához, hogy én is csak azért szavazok az mszpre vagy az szdsz-re hogy ne a fidesz nyerjen. És a Gyurcsány arroganciája már a másik oldalnak nem tetszik, pedig milyen büszkék voltak Orbánnak a nagyképűségére, hogy mindig oda mond és nevetségessé akarja tenni az ellenfelét. HÁÁÁT igen oda tetszik de vissza már felháborító... A másik Viktorka hívei minek ítélkeznek egyfolytában?! Viktorka is kivette a részét a szocializmusból.
megfontolt Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2116
Nem csak hogy elköltötték Gy-ék a katasztrófa készültségi tartalékokat (barátok jutalmazására részben), a gátakra is csak fotózkodni ment ki :-(
Előzmény: marja petrovna (2084)
Powersystem Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2115
ÁÁ ez még egy régebbi topik! Próbálták szegényt meggyőzni hogy nincs igaza de hát nem túl nagy sikerrel :-)
Előzmény: Timna (2108)
KisFafi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2114

Tegnap Gyurcsány állításával szemben Orbán azt mondta, hogy jelen volt, illetve megszavazta a 13. havi nyugdíjat, mint ahogy az országgyűlés jegyzőkönyvében megtekinthető.

Íme a hivatkozott jegyzőkönyv, melyből kiderül, hogy a kérdéses szavazáson Orbán nem szavazott, és párttársai közül senki sem szavazott igennel.

http://www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2003.02.04.13:54:00&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=37

A link az országgyűlés hivatalos és nyilvános honlapjára mutat.

Durva, nem?

marja petrovna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2113

Az iróniáról, mint stilisztikai fogásról, hallottál már?

Vagy alapvetően van problémád az összetett mondatok kibogarazásával? 

GyF-ék elköltötték a katasztrófa készültségi tartalékokat - ahogy ezt már írtam egyszer -, pedig talán nem lelki , hanem anyagi támogatásra lenne szükségük a gátakon dolgozóknak.

Így már világos?

Előzmény: Timna (2098)
tamas1000 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2112

te szerinted egy emberre épült a kampánya az Mszp-nek.

szerintem meg a fidesz párt épül egy évtizede a viktorra!!!

már most arra készül, hogy a régi embereket háttérbe szorítja, és újakat vesz maga mellé, hogyha megint bukik, ne kelljen mennie.....

Előzmény: Villámcsiga... (2104)
Timna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2111
Akkor te mondd meg előbb, hogy miért gondolod amikor eltűnt, mert pl végre ideért Szegedre is az autópálya... Nem kéne szemet mosni előbb?
Előzmény: Törölt nick (2106)
zegar Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2110
Jimmy the Hand írta:
"
"ezt egyik kormány sem engedheti meg magának, hizsen nem kell nagy ész hozzá, hogy belássuk ha ez történne az mszp 4 év múlva még a parlamentbe sem jutna be. Ezt meg gondolom ők sem akarják..."

Az mszp nagymértékben alapoz a jónép amnéziájára. És a mellékelt ábra mutatja, hogy számításuk beválik: a jónép nagyon gyorsan elfeledte, hogy a múlt század vége felé ugyanezek az emberek, ugyanezzel a "gazdaságpolitikával", ugyanezekkel az ígéretekkel és hazugságokkal, ugyanígy vitték csődbe az országot. Az mszp nagyon jó a kommunikáció terén, minden bekapott elégtelentből, minden intőből erényt tud kovácsolni, a jónép (egy része) meg mindig beszopja az unicum mellé ezt is.
Előzmény: zegar (2043)
"

ÁÁ ez nem lehet igaz, úgy idéztél tőlem, hogy a lényeget lehagyatad.. nem rossz.. ez olyan volt mint a fideszes egészségügyi reklámfilm. Nem is arra válaszolsz amit írtam. Szóval szerinted ha mszp alakítani kormányt 300000 forint vagy mennyi lenne egy mandulaműtét? Na ne röhögtess.
Előzmény: Törölt nick (2075)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2109
Nem tudom, hogy ez mennyire tükrözi a valós képet. Ha igen, akkor ez elég meglepő lehet sokak számára – számomra is az lenne.

Az nyilvánvaló, hogy Orbán taktikájának egyik sarkalatos eleme volt, hogy nem említ számokat, csupán arányokra és tendenciákra hívja fel a figyelmet. Azért, én a helyében néhány beszédes és cáfolhatatlan számadatot biztosan felhasználtam volna.

Egyébként, számomra elég érdektelennek bizonyult a vita. Szórakozni is csak akkor szórakoztam egy kicsit, amikor a Gyurcsány - tiltott demonstrációs eszközként – elővette a szerencsepénzecskéjét. Ez megérne némi pszichopatológiai elemzést, különös tekintettel arra, hogy utalhat-e ez „balkáni lótolvaj” lelkületre. :--D
Előzmény: Hello Autobahn (1955)
Timna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2108
Jah, a műsor alatt is már láttam lelki szemeimmel, ahogy megnyílik egy "Fletó panelprolizik!" topic, ahol valamelyik 60as IQjú Fidesszantos értelmi huszár duplagondol keretei közt ecseteli, hogy Gyurcsány megsértette a panellakókat :D Csak nem történt ez meg? :DD
Előzmény: Powersystem (2102)
kopaszmercis Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2107
En szeretem az ilyen egyszeru stilust, szeretem George Carlint es Lenny Bruce-t, es igazi gondolkodoknak es "szabadsagharcosoknak" tartom oket.. es az aki a stilussal van elfoglalva, egy vita alatt, annak a mondanivaloval problemaja van, es inkabb mellozi probalja a tartalmat es massal foglalkozik.
Előzmény: Villámcsiga... (2036)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2106
Akkor a te kedvedért átfogalmazom a mondandómat, és elmondom mégegyszer, lassan, hogy mindketten megértsük! Mondd el nekem hogy hova tűnt el a pénz, mert amit a gyurcsi mondott tegnap, hogy autópályára, meg egészségügyre, az nem nagyon látszik, lentebb leírt okokból legalábbis nekem nem igazán hiteles a magyarázata!
Előzmény: Timna (2095)
Ulrika Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2105
Nekem meg teljesen megszünt az adókedvezményem.
Ennek oka hogy a keresetem megduplázódott aminek semmimköze a kormányhoz.
Mivel eléggé takarékosan élek a rezsim nem igazán megterhelő.

Előzmény: Villámcsiga... (2088)
Villámcsiga... Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2104

értem, szóval banda, láncos kutya, meg diktatúra. :)

Kinek szólt egy emberről a kampánya? Csak az első percben mondta ki Gyurcsány, hogy MSZP, biztos szóltak neki, hogy ne csak E/1 személyben beszéljen.

Szánalmas. Ilyen alapon minden pártvezető láncos kutya: Lendvai, Hiller...

Ez a munkájuk, ember, hogy butaságokat mondjanak. Éjjel-nappal.

Előzmény: tamas1000 (2096)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2103
>>Orbán kapitális hibája a panelprolis mondatra adott válasza volt, Gyurcsány ezután könyörtelenül lecsapta a labdát.

Hát, nem tudom.;))

Ez volt az egyedüli pillanat, amikor Orbán Gyurcsánnyal foglalkozott.
Amellett, hogy nyilvánvalóan elutasíthatta a panelproli jelentéstartalmat , felpörgette Gyurcsányt, aki a következő riposztját ennek a megválaszolásának szenelte a konkrét témára összpontosítás helyett.

Előzmény: farriss (2082)
Powersystem Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2102
Sőt már van erről egy topik is ahol egy hithű fideszfan a szocikra akarja kenni :-)
Előzmény: Timna (2093)
Heartbreaker Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2101
Persze, hiszen négy évig volt már minielnök. Tán felejtsük el? Egyébként ti meg folyamatosan negyven évről ugattok, amihez semmi köze nincs Fletónak. Vagy nektek szabad?
Előzmény: Törölt nick (2083)
marja petrovna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2100

hogy is érted ezt pontosan?

ha elköltöttek egy bizonyos célra szánt pénzt valami olyasmire, ami nemcsak nem egyezik a rendeltetésével, hanem ráadásul nem is ismeretes, akkor nyilvánvalóan NINCS pénz. legalábbis nem ott, ahol lennie kéne. és ez a baj.

Előzmény: mirrenmorcogi (2090)
Powersystem Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2099
Szerintem a fidesz pont erre az 1:3-hoz arányra próbál rájátszani és így kelleteni szimpátiát orbánba! De a tegnapi napot figyelembe véve ma valami nagyot kell alkotnia! Ibolyka nem hiszem hogy csak orbánt fogja támadni odasoroz mindkét oldalnak mert nagyon be akar kerülni és ez esetleg szavazatokat hozhat neki mindkét oldalról. kunci ha hozza a szokásos formáját akkor abból nem lesz túl nagy baj :-)
Gyurcsány meg remélem hogy most inkább a kisebbeket hagyja szóhoz jutni tegnap már elmondta amit akart :-)
Előzmény: beowolf (2086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!