Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5722

"Keresd a valaszt a mas ertelemben uressegre, en is ezen igyekszem, most, hogy a kolkok kirepulnek. "

remélem, sikerül megtalálnod

" Az idot puzzle kirakassal is el lehet tolteni. "

az se rossz dolog, lényeg hogy teljen az idő

Előzmény: Törölt nick (5713)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5721
Nem tudok konkrétabbat írni, mert az nem lehetséges.
De ez a válaszod is lényegi volt. Köszi.

Ettől függetlenül továbbra is szívesen venném ha érdekel onnan valami - egyrészt nagy csaták voltak már ott Botsinkaival is;-)) másrészt én szeretem elolvasni, különböző emberek, különböző felfogásait egy-egy témában. Szélesíti az ember látókörét.
Előzmény: cyanne (5720)
cyanne Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5720

nem értem a kérdést:)

hh mi van akkor?

én igyexem azt tudni, h én mit akarok (éppen, mert ez is változik), és ezt kifejezni lehetőleg egyértelműen.

h a másik mit akar, és tudja-e egyáltalán, az már legyen az ő problémája.

h mi honnantól mi, hát ez meg attól függ, h a résztvevők hogyan látják.

konkrétabb kérdést kérek:)

Előzmény: Törölt nick (5714)
cyanne Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5719

ami fontos az embernek, annak fáj az elveszítése nyilván, de h ebből az következne, h ne legyen fontos semmi... hát nekem ez nem alternatíva.

szanzaveronika Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5718
Köszi. : )))
Előzmény: missparker (5717)
missparker Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5717
Csapos Ogre Fogadója... Jó kis topik, a sziklakertes képeket már le is mentettem magamnak :)
Előzmény: szanzaveronika (5716)
szanzaveronika Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5716
Mi az a CSOF? : )))
missparker Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5715
A téma érdekes, de tőlem aztán jótól kérdezed. Volt összesen egy db pasim életemben, most ő a férjem. Mennyire releváns a véleményem szerinted? :)
Viszont egy esetet kihagytál: mi van, ha két nagyon szabad akaratú ember találkozik? Ez vagyunk mi, és igen jól működik a dolog.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5714
Van egy hsz (041) a CSOF-ban. Kíváncsi lennék Firedog, missparker, szanzaveronika, cyanne, Heden gondolataira - ha van - ezzel kapcsolatban. Ott lehet beszélgetni, és nincs off sem. A magyarázat pedig itt olvasható hozzá.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5713

Keresd a valaszt a mas ertelemben uressegre, en is ezen igyekszem, most, hogy a kolkok kirepulnek. Kell ez a kereses, nem az ido eltoltese miatt, dehogy. Az idot puzzle kirakassal is el lehet tolteni.

Előzmény: Törölt nick (5712)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5712

valóban, biztosan nem az a dolgom az életben. Én is 27 (és fél) vagyok, de gyerek utáni vágy nincs, nem is hiszem hogy lesz, bár ha nő lennék, lehet hogy másképp lenne.

Egyetlen szerencsém van, eltérően sok embertől, hogy sosem okoz gondot az életem kitöltése, mármint az idő eltöltése, soha nem unatkoztam, akkor sem ha mentem valahová, akkor sem ha hetekig ki sem  mozdultam a lakásból, sose.

Más értelemben persze van egy nagy üresség, de azt se gyerek, se senki nem tudná kitölteni.

Te biztos meg fogod találni mivel töltsd ki az életed (mármint az idő eltöltése értelmében), nem olyan nehéz dolog az:)

Előzmény: Törölt nick (5711)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5711
Erre mondom en azt, hogy neked nem kell gyerek, nem ez a dolgod az eletben. Nekem ugy kellett a gyerek 27 evesen, hogy masra se nagyon tudtam gondolni. Lett, lett meg egy, elveztem minden reszletet, es elmult, mint egy nyari vihar, kettovel letudtam, neha elvezem, hogy igy volt, neha nem, de osszessegeben pozitiv. Az egyetemi tandijak sokat levonnak az elvezeti ertekbol :) egyebkent imadom mindkettot es olyan jo, hogy vannak. Valszeg kitoltenem az eletemet nelkuluk is, de veluk annyival konnyebb. Itt vagyok ontopik - hogy valahol kell az az elegedettseg erzes. Ha nem gyerekkel valahol mashol. Ha nem lenne ez a 2 gyerek, meg kene talalnom, hol. Lehet, meg igy is.
Előzmény: Törölt nick (5710)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5710

agytornának tényleg jó lehet, más értelme nincs. én pár hónapig tanultam írül, de annak ellenére, hogy ilyet nem szabadna mondani, nekem elképesztően primitív nyelvnek tűnt, és nehéz is, nem csoda, hogy az írek egy része sem szereti tanulni.

jó annak, aki nyelvtehetség.

én is rövidlátó vagyok, bár olvasás még megy szemüveg nélkül is, bár egyre gyengébben, messzire meg kell szemüveg. Kontaktlencsét akkor viselnék, ha fizetnének érte minden hónapban:)

Szerintem sem lehet elmagyarázni, én egyébként soha nem is vágytam gyerekre, amikor gyerek voltam akkor is felnőtt szerettem volna lenni, nem nagyon szerettem az olyan történeteket ahol a főhősnek gyereke volt,stb.

meg nem is lennék alkalmas rá.

Ugyanakkor az agyammal el tudom képzelni, hogy meg lehet ennek is az öröme.

Előzmény: Törölt nick (5709)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5709

20 eve az eszperanto nagy slager volt. En oregebb vagyok, es annakidejen kikialtott nyevtehetseg, szoval miert ne. Semmi ertelme nem volt, termeszetesen, csak agytorna.

Roviodlato vagyok, arra kontaktlencse, arra olvasoszemuveg, ha aprobetu, zokoghatnek is, de inkabb rohogok :)

Van abban azert valami comfort, hogy ott az a 2 gyerek, lokdosni oket elore, nem hiszem, hogy el lehetne magyarazni annak, akinek nincs gyereke. Nem ugyanaz, mint a kutya. Vagy macska, vagy gekko.

Előzmény: Törölt nick (5708)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5708

én nem megyek angol nyelvterületre, itt meg megértik amit mondok, remélhetőleg:)

eszperantó tényleg felesleges, meg remélhetőleg a többi nyelv is az lesz, anyanyelvünkön is korlátozott a kompetenciánk, aztán még ott az angol, épp elég ez, legalábbis a többségnek, vannak nyelvtehetségek, persze

"Igazabol nem tudhatod, mi jon, mi tortenik, en is meghalhatok agyverzesben holnap, a kutya is. Setaljunk addig, egyutt, sokat :) Csak annak az eselyet noveljuk, hogy kesobb tortenik. "

igen, egyéni beállítódás kérdése, ki hogy viseli ezt. Engem elkedvetlenít. Részben, de csak részben emiatt nem lesz gyerekem sem.

"Elutom a betuket, ha nincs rajtam olvasoszemuveg, karomkodhatnekom van."

nem gond én megértem így is:)

Előzmény: Törölt nick (5706)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5707
Elutom a betuket, ha nincs rajtam olvasoszemuveg, karomkodhatnekom van.
Előzmény: Törölt nick (5706)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5706

information peldat en mondtam, illetve az ember. Valtozik a nyelv, de az ilyen vatozas, mintha nelunk lenne a suk-su:k, egyelore. Hasznald az egyes szamot, es ugy fognak kezelni.

En elkezdetem eszperantot tanulni 20 eve, aztan rajottem, az angol lesz az, es felesleges.

En elozo kutyam 12 eves volt, amikor. Igazabol nem tudhatod, mi jon, mi tortenik, en is meghalhatok agyverzesben holnap, a kutya is. Setaljunk addig, egyutt, sokat :) Csak annak az eselyet noveljuk, hogy kesobb tortenik.

Előzmény: Törölt nick (5704)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5705

mondjuk az szerintem is hülyeség, hogy mindenhová engednek állatot, konyha fotel ágy stb. állat nem igazán való oda

a kutyasétáltatás tényleg jó, de igen nagy rendszerességet, felelősségtudatot kíván az embertől

"Amit nem tapasztalsz meg, hogy mi az, amit vesztesz."

ez  is igaz, természetesen

Előzmény: Törölt nick (5703)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5704

OFF

igen. Mondjuk én arra tippelek, hogy változni fog a helyzet. Egy utolsó példa: information, ennek nincs többes száma. De tudjuk hogy franciából vettük át, ott van informations is. Az angolból ez kikopott, bár régen még használták, pl. Swift Gulliver.

Ámde ahogy az angol egyfajta lingua franca lesz a világon, sokan használják, és sokan, pl. németek, franciák stb. simán többes számba teszik  ezt is, néha már lehet vele találkozni. Egyre inkább terjed, és ez jó. Változik a nyelvhasználat, egyre inkább a használók igényeihez igazodva

ON

5 év nagyon rövid idő, azt hittem tovább élnek. A kutya az jóval tovább él, elvileg ha 6.5 éves akkor még jópár évig fog. Mondjuk egy nagy kutya halála borzalmas lehet, nem kívánnám megtapasztalni

Óriásteknőst kell tartani, az sokáig él:)

Előzmény: Törölt nick (5702)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5703

nekem többek között ezért is nem lenne állatom, meg nagyon semmim. nincs mit sajnálni, mert nincs mit elveszíteni.

Amit nem tapasztalsz meg, hogy mi az, amit vesztesz. Ha az erzelmi oldalat nem nezzuk, en minimum 15 kiloval koverebb lennek kutya nelkul. Mert cirka 200 kaloria csak a kutyaseta naponta...

En nem vagyok a szokvanyos kutyabolond, nalunk kutya nincs agyban, fotelban. Csak nagy setak, kirandulasok, szimatolos jatekok, erre van a fajtaja kihegyezve.

Előzmény: Törölt nick (5701)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5702

En 4 nyelven felnott agyam siman hasznalna, az amerikai ferjem nem, pedig Japanban meg Nemetorszagban jart iskolaba. Szerinte big no-no.

Norbi 5 evig volt gekko. Es nagyobb trauma volt a temetese, mint az egesz tucsokkergetos elete, a gyereknek, meg igy aztan a csaladnak is. Bogott mindenki egy hetig.

Horcsogunk nem volt, gekko utan alltunk vissza a kutyara, ami elotte az en kutyagyaszom miatt nem volt, most viszont van egy 6 es fel eves kutyank, akivel mindenki szerelemben, nagyon jo fej es ugy szeretnem kihuzni ezt az evtizedet.

Előzmény: Törölt nick (5701)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5701

OFF

most kicsit zavart vagyok, össze-vissza olvasok. Tehát a link azt mondja, hogy az evidences többes számban korrekt, míg mindenki más ahhoz ragaszkodik, hogy az megszámlálhatatlan. Tehát "there are evidences" ez simán korrekt, bár magyarországon a nyelvvizsgán pirossal húznák alá.

ON

Norbi az a gekkó volt? Meddig él egy ilyen jószág?

egyébként pont erre is gondoltam, hogy valakinek van gyereke, hát az remélhetőleg nem hal meg, túléli a szülőt.

De mondjuk van egy állat, főleg egy rövidebb életű, 

pl. hörcsög (2-3 év), vagy kisebb állat, amit könnyen elüthet az autó, stb. egyáltalán nem tesz jót az embernek, ha az meghal, még magányosabb lesz, főleg ha egyedülálló. Tehát ebből a szempontból is meg kell gondolni egy gyermektelennek, hogy milyen állatot tart. Meg persze a gyerekeseknek is.  Ez most kicsit zavaros, de talán érthető mit akarok mondani

nekem többek között ezért is nem lenne állatom, meg nagyon semmim. nincs mit sajnálni, mert nincs mit elveszíteni.

Előzmény: Törölt nick (5700)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5700

Evidences :)

Addig, amig nem hoztad fel, en siman hasznaltam volbna tobbes szamban, most viszont figyelhetek.

A gekko az egy tunemeny volt, csak hat, mint minden allatka, hacsak nem elefantot tartunk, vagy oriaspapagajt, meghal egyszer. Nekem minden allathalal, mintha egy darabot kiteptek volna a szivembol, halt meg kutyam, majdnem bele en is. Amikor a gyerekem allata hal meg, az igazan szar. 12-13 lehetett a lanyom, amikor elpusztult Norbi.

Előzmény: Törölt nick (5699)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5699

Gekko, de jó, biztos aranyos lehetett, én imádom az ilyesmit, mindenféle gyíkot, de még a krokodilt és a varánuszt is (tkp. ezek is olyanok, mint egy nagy gyík).

"Gyerek mellett olyan allat lesz, amilyenre a gyerek vagyik"

hát azért vannak történetek, ahol megvásárolták az állatokat a gyereknek, azután az megunta, mondjuk gyerekként én is vágytam kutyára, de nem vettek, hál istennek, így utólag.

az viszont szerintem is alaptalan félelem, hogy a gyerek magára rántja az akváriumot.

ahogy szerintem egy gyermektelennek nem egy macska az ideális állat, bár van aki rajong értük

OFF evidences:

ez a link ajánlott minden angoltanárnak, tankönyvírónak, anyanyelvi beszélőnek, mindenkinek. nagyon szomorú, hogy az egész neten ez az egy forrás normális +a nyelvkönyvek sem korszerűek.

http://toarchive.org/faqs/comdesc/evidences.html

Előzmény: Törölt nick (5694)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5698
Hat ezt mondom en is. A kutyanak hatarozott es kovetkezetes gazda kell, es akkor tapasztalhatod meg az igazi egyeniseget es a kutyatartas oromeit, ha kepes vagy erre. A kiskutyanak is az kell, nemcsak a nagynak, kulonben "kenytelen" o atvenni a falkavezerseget es szorakoztatni magat, ha nincs feladata, dolga, kovetni a fonokot, es ez mar frusztracio. A kutyatartas feladat, odafigyelest, idot, energiat kivan, a macskatartas passziv elfogadas.
Előzmény: missparker (5696)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5697

Egyebkent nem a macska-kutya dologra akartam volna kihegyezni a beszelgetest, hanem arra, bunkok, butak, tapintatlanok mindenhol ugyanakkora aranyban vannak, kutyasok es macskasok, gyerekesek es gyerektelenek kozott.

Előzmény: missparker (5655)
missparker Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5696
Ilyen közhelyeket én is tudok :) A kutya egy szolga, a macska egy egyéniség. Ez egyébként igaz is, a macska nem szolgálja az embert. Valójában a kutyának határozott és következetes gazda kell, különben a fejére nő. De ez leginkább nagytestű kutyáknál fontos (pl. a férjecskémm 35 kilós roti-németjuhász keveréke már igényli a határozott gazdit).

Macskája meg annak lehet, aki el tudja fogadni, hogy akkor simogatja, amikor a macska akarja, és a macska keresztülveri rajta az akaratát mindenképpen. Viszont tény, hogy kevesebb időt kell rá szánni, mint egy kutyára.
Előzmény: Törölt nick (5695)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5695
Van mifelenk nagyon jo kis NatGeo musor, a Dog Whisperer. Lehet nezni guglin is, biztosan, kutyasoknak. Macskaja akarkinek lehet, de kutyaja csak annak kene, hogy, aki alkalmas falkavezernek, vagy felno a feladathoz.
Előzmény: missparker (5677)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5694
Nalunk volt mar minden allat macskan kivul, az akvariummal se volt tragedia. Gyerek mellett olyan allat lesz, amilyenre a gyerek vagyik. A legnagyobb kihivas a gekko volt, aki sokaig elt es tucskoket evett. A tucskok viszont valahogy mindig kiszoktek es a gardrobban ciripeltek egesz ejjel, soha tobbet gekko.
Előzmény: missparker (5690)
Tóthika Creative Commons License 2009.01.10 0 0 5693
Minél kisebb, annál több zűr van vele, és annál könnyebb lerántani. Viszont a 120 literest én is alig tudom megmozdítani, van hozzá stabil bútor, szinte önfenntartó, a büdös kölök is imádja. Régebben este darabonként elköszönt egyes halaktól. :-) (Nálunk huszonvalahány akvárium van, párom hobbija. De mindig a kicsikkel szív.)
Előzmény: missparker (5690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!