Keresés

Részletes keresés

Cool(R) Creative Commons License 2006.01.25 0 0 39

Üdv!

A hét végén megyek a 350D-ért Pestre!!!!! Én is DSLR tulajdonos leszek!!!!!!! :)))))))))))))

Hippi!

Meg vagyok őrülve olyan boldog vagyok!!!!! :))))

fzs1000 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 38

Szevasztok!

Hogy kissé megmozgassam az állóvizet, egy bemutatkozás erejéig jelentkezem a topicba.

Szintén miskolci vagyok, Nikon F80, F90x -el fényképezek. Főként a természetfotózást művelem, de azért szívesen elkalandozok más irányokba is.

Örülök a topicnak, én is gondoltam arra mostanában, hogy létre lehetne hozni valami Miskolc és környéke topicot, és összegyűjteni a helyieket. De szerencsére Sj nem állt meg a gondolatnál.

Sajnos itt Miskolcon,meg úgy Borsodban általában nem igazán van online közösségi élet, és nem csak a fotózás témakörében. Most nem nagyon hoznék példákat, de sok témában kerestem már csoportosulást az elmúlt években, és szinte az egész ország területén találtam klubokat, közösségeket, de nálunk nem.

Úgyhogy hajrá.

Én azért többnyire olvasó szoktam lenni, és a munkám sem olyan, hogy számítógépezni tudjak közben, így azt nem ígérhetem, hogy nagymértékben fel fogom lendíteni az itteni társalgást.

Mindenesetre a fellendüléshez jó lenne valami témát is felhozni, pl egy közös fotós kirándulást hétvégére, aminek közösségteremtő ereje is van, vagy érdekes, fotóra kínálkozó helyi témákat lehetne felhozni, azok megvalósításáról beszélgetni, esetleg képekkel illusztrálva.

Valamint "reklámozni" is lehetne online ismerősöknek a topicot, mert biztos vagyok benne, hogy kevesen tudnak róla. Az általam olvasott topicokat én pl az előzményekből szoktam megnyitni, csak tök véletlenül  keresgéltem a topiclistán.

Üdv, Miki

EOSTiti Creative Commons License 2006.01.24 0 0 37

Én is csak várok... hogy valaki ír. És napok óta senki. :(

Előzmény: fotoblog (35)
Cool(R) Creative Commons License 2006.01.24 0 0 36

Én vagyok.... mennék... hova? Mikor? :))))

Előzmény: fotoblog (35)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.24 0 0 35
Kissé elhalt a lelkesedés...
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 34
Jó ötlet. :)
Előzmény: fotoblog (33)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.18 0 0 33

Fiúk-lányok!

Szerintem akkor gondolkodjunk el a találkozó időpontján... Ahogy elnézem, a hely már adott. :)

fotoblog Creative Commons License 2006.01.18 0 0 32
Akkor nincs mit tenni... :) a menetátalakító meg egy ezres körül van kb.
Előzmény: EOSTiti (31)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 31

Nekem ettöl biztos, hogy nagyobb kell. A kitobit kihagyom a körböl.

A 70-200-am 67-es, és 1-2 hónapon belül szeretnék venni egy 24-70-est, ami

ha jól tudom 82-es :( És még majd valami nagylátót kb:12-24, 10-22, vagy valami hasonló még azt nem tudom mekkora átmérővel.

Mondjuk a legjobb lenne egy 82-es és az bármire jó. :)

Előzmény: fotoblog (30)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.18 0 0 30

Én, amikor a kis Minoltámhoz vettem, próbáltam előrelátó lenni és 52mm-es lett belőle. Aztán megvettem a Canont és rádöbbentem, hogy itt bizony az 58mm-es az uralkodó méret. Persze te tudod, milyen obikat akarsz venni, de egy nagy telével szerintem nem fogsz infrázni. Én most úgy használom, hogy van egy 55-52 mm átalakítóm. A Sigma a 70mm-es állásban sem vignettál túlzottan.  

Előzmény: EOSTiti (27)
okiro Creative Commons License 2006.01.17 0 0 29
Hát igen. A Prizma anno jó kis üzlet volt Jóska bácsiék idejében. Volt választék, ami meg nem volt kapható, azt beszerezték. Sajna Pest központú az ország.
posthero Creative Commons License 2006.01.17 0 0 28

Halló!

uborkásüveghez hasonlóan én is borsodi (miskolci) lennék, bár már jónéhány éve a fővárosban élek. de ha otthon vagyok, ráérek (elég ritka sajna mostanában) és épp terveztek valamit benne vagyok.

Előzmény: uborkasuveg (20)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 27

Nem tudom mekkorát lenne érdemes megvenni. Mert még biztos, hogy veszek

obikat is, és ...?

Előzmény: fotoblog (22)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 26
OK.Én is... örülnék neki. Majd összehozzuk.
Előzmény: fotoblog (25)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.17 0 0 25
Ezért mondtam, hogy egy tesztre bármikor jó vagyok. Csak süssön a nap... :)
Előzmény: EOSTiti (23)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 24
Ne fájdítsd a szívem, mert tökönszúrom magam...
Előzmény: fotoblog (22)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 23

Igen azt én is láttam, hogy az RM90 jóval drágább. R72-est hirdettek itt régebben nagyon jó áron.

Metopolban? Nem rémlik... csak az a baj ezekkel, hogy csak akkor jó, ha már tutira tudod mi kell. Nam nagyon van kipróbálási, összehasonlítási lehetőség. Ami sokszor jól jönne...

Előzmény: fotoblog (19)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.17 0 0 22

infraKedvcsinálónak! :)

Sigma 70-300+Hoya R72+ 300D

Előzmény: EOSTiti (18)
uborkasuveg Creative Commons License 2006.01.17 0 0 21

A cuccaim majd 3/4-et nemetorszagi webshopokbol rendelgettem ossze.

Semmi gond nincsen veluk. Csak neha sokat kell varni (1 het - 2 honap).

uborkasuveg.

Előzmény: EOSTiti (17)
uborkasuveg Creative Commons License 2006.01.17 0 0 20

Udv.

Jelentem, hogy borsodi vagyok jomagam is, csupan elsodort az elet nyugatra. De ha lesz fotos tali, akkor szakitok ra idot.

uborkasuveg.

fotoblog Creative Commons License 2006.01.17 0 0 19

Már nem emlékszem pontosan, de szerintem épp az R72-t nyomoztam, hogy hol lehet kapni és ott kerek ezressel volt olcsóbb, mint máshol. Jó az R72, az ára is kibírható. Az RM90 kb 8* annyi...

Ha Canonod van, akkor előtte próbált ki az objektívjeidet, mielőtt beruháznál! (Ha kell, szivesen segítek) Sok Canon obi csinálja az ún. hotspot jelenséget, a kép közepe blendétől függően, egy foltban sokkal világosabb, gyakorlatilag használhatatlan. Én még egy Sigma 70-300 APO DG-t használok, az tökéletes, csak kellene még egy nagylátószögű is, mert a kitobi ugyanúgy nem jó infrára.

Egyébként a Metropolban van a Török fotó, az Andi nagyon kedves lány. Hozott már nekem mindenféle dolgokat Pestről, menetátalakítókat, polárt, de Hoya cuccot nem tudott abból a nagykerből, ahová ő jár.

Az Elinfonál sincs készleten, mielőtt arra jársz, érdemes felhívni őket, és mire odaérsz, a szűrő is ott lesz. 

Előzmény: EOSTiti (18)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 18

A Hoya-nak van az R72-es szűrője. Annak a képe nagyon bejön nekem.

Egyébként, hogy akadtál erre a címre?

Előzmény: fotoblog (16)
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 17
Sajnos csak ezek vannak. Ez idegesít a legjobban a fotózásban, hogy mindenért pestre kell járnom. :(
Előzmény: Oregcsako (15)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.17 0 0 16

Hali!

Én az Elinfo-nál vettem Pesten, www.elinfo.hu .

Előzmény: EOSTiti (14)
Oregcsako Creative Commons License 2006.01.17 0 0 15
Ha már így összejöttünk, tud valaki igazán jó, kifejezetten fotós szaküzletet Miskolon? Én csak a Prizmát ismerem a Vörösmartyn, meg a Fehér Fotót a Szinvában.
EOSTiti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 14

Helló Attila!

Ez az infrás dolog egy pár hete nekem is mozgatja a fantáziámat.

Régebben valaki hirdetett ilyen szűrőt jó áron, de mostanában nem

találok. Pedig nagyon tetszenek az infrás fotók. :)

Üdv.  Mindenkinek!

u.i: jó a kép.

Előzmény: fotoblog (12)
fotoblog Creative Commons License 2006.01.17 0 0 13

Sebesvíz

ez lemaradt... :)

fotoblog Creative Commons License 2006.01.17 0 0 12

Halihó mindenkinek!

Véletlenül botlottam belétek, de akkor üdv minden helybélinek! :)

Jómagam is errefelé garázdálkodom. Igaz, leginkább a fotovilag.hu -n lakom, ott mcelek márkanéven futok. (tudom-tudom, skizo vagyok...:)) Ott már működik valami hasonló, a "Miskolc és környéke" topicban.

Benne vagyok mindenben, igyekszem nyomon követni itt is az eseményeket.

Engem leginkább a természetfotózás és az infra foglalkoztat, de nyitott vagyok bármire.

A régebbi fotóim az ultraweben laknak még, de novembertől nem tudok új képeket feltölteni az uw hülyesége miatt...

Ha érdekel valakit:  

photoblog.uw.hu a régi album

photoblog.mailpont.hu az új, de egyenlőre feltöltés és költözés alatt :)

Mindenkit szeretettel látok! :)

Üdv

Attila

Oregcsako Creative Commons License 2006.01.16 0 0 11
Sziasztok!

Nagyon jó ötlet ez a topic! Én is miskolci vagyok, 300D-m van (meg egy Powershot A30 :) ), és imádom a Bükköt. Később akár még össznépi kirándulásokat is rendezhetnénk a topiklakóknak, már ha ti is szeretitek az efféle időtöltést.

Hajrá BOF! :)
okiro Creative Commons License 2006.01.16 0 0 10

No meg egy kis Bükk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!