Keresés

Részletes keresés

Daderth Creative Commons License 2008.11.28 0 0 970

Ne viccelj, te is tudsz angolul! (:
Semmitől, csak egyszerűen "magától" elment :P De majd felnézek ma! És írkálok möhöhöhö

Patreides Creative Commons License 2008.11.28 0 0 969
Patreides Creative Commons License 2008.11.28 0 0 968
Pedig az nem jó, hogy nekem kell ott képviselnem a magyarokat, hiszen ehhez azért nem ártana egy kis angol nyelvtudás sem. Ami neked megvan.
Aztán mitől ment el így a kedved? :)
Előzmény: Daderth (966)
Daderth Creative Commons License 2008.11.26 0 0 967
*Fellépni
Daderth Creative Commons License 2008.11.26 0 0 966

Igen, tudom, gyakran eszembe jut a MeluaWorld.

De nincs kedvem felléni. Áh.

Patreides Creative Commons License 2008.11.25 0 0 965
Hogy én hol vagyok? Ez vicces. Hiszen Te nem írtál szeptember 26-a óta egy árva sort sem a MeluaWorld Fórumra.
Nincsenek elvonási tüneteid? :)
Előzmény: Daderth (964)
Daderth Creative Commons License 2008.11.24 0 0 964
Hol lehet Patreides?
nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 963

Kérlek ne hozz zavarba...

Háromszor indítottam el :)

Lehet, hogy vak-vak-vak vagyok?

Egyébként a  DVD elején csak ennyi van,

DVD SUPER VCD

VCD/CD/MP3.

:(

Már amennyit én értek az egészhez, olyan jó MP3 minőségnek felel meg a koncert.

Na ezt a részt  (amit most otthagytam a másik szobában :) ), - a stúdiómunkát -, a koncert sikerességéért tett összehangoló munkát Mike Batt vezetésével... és persze Katie és a zenekar, a táncosok közreműködésével,  lehet, hogy újra végignézem.

Számomra ez sokkal érdekesebb, mint a DVD-n a koncert.

Kár, hogy nem beszélek angolul, és ezért amit Mike Batt mond - magyaráz - ,  nem értem, de sok mindenre ráérez az ember (fia meg a lánya) a dalok címei alapján.

Nagyon jó többek között az a montázs, amit számítógépen pókokból hoznak össze háttérnek. Én csak egyet láttam élőben. A végén a számítógépen szép kört alkotva jelennek meg...

És általában a számítógépes munka, vagyis minden háttérmunka , - az egyeztetések - nagyon érdekes! 

Mike Batt igyekezete igazán megható!

Ha fordítanátok, még a végén megkedvelném :)

Ezt a stúdiómunkát megnézem újra, és az egészet is, de nem most a hétvégén.

Lehet, hogy még a végén megkedvelem Mike Batt - tet?

Megható az igyekezete!

Viszlát!

Előzmény: maroon5 (962)
maroon5 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 962
Kedves Nusikam!
A kérdésem a dvd-t érinti, azaz ha elindítod, akkor audio beállítás van-e külön, ahol kiválaszthatod, hogy sztereót vagy egyéb surroundot akarsz. Egyébként semelyik oldalon nem találtam ilyen infót, ezért attól tartok, sima sztereó, de azért próbálkozom megtudni.
Köszi nagyon: Zsolt
Előzmény: nusikam (960)
nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 961

No ha már itt tartunk...

Mármint az új CD-nél...

Jön egy dalszöveg. Remélem lefordítjátok! Elég sok mindent értek, de még többet nem a dal szövegéből.

Spider's Web

If a black man is racist

Is it okay?

If it's the vhite man's racism that

made him that way

'Cos the bully is the victim they say,

By some sense,

They're all the same.

'Cos the line between,

Wrong and right,

Is the Widhth of a thread,

From a spieder's web.

The piano keys,

Are black and white,

But thely sound like a million colours in

your mind.

I could tell you, to go to war,

Or I could march for peace and

fighting no more,

But how do I now which is right?

And I hope does, whwn he sends

you fight.

'Cos the line beetween

.....

The piano keys,

.....

Schould we act on our blame?

Or should we chase the moments away?

Schould we live?

Schould we give?

Remember forever the guns

and the feathers in time.

'Cos the line beetween

.....

The piano keys

.....

The piano keys,

Are black and white,

But they sound like a million colours

in your mind.

But thely sound like a million colours

in your mind.

nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 960

Kedves Te!

:)

Örülök, hogy itt vagy.

Regisztráltál.

Előttem a CD és a DVD, sőt a kis füzetecske, tele a dalok angol nyelvű szövegeivel.

DISC 1 (AUDIO)

DISC 2 (DVD)

Fogalmam sincs, hogy kérdésedre én hol találom meg a választ, ezért bizakodjál abban, hogy Patreides megmondja.

Ő mindent tud, Katie Melua témában.

:) :)

Vagy menj rá az általam az új CD-DVD borítóján látható www.katiemelua.com oldalra, vagy a www.dramatico.com oldalra, ahol kérdésedre bizonyára választ találsz, ha beszélsz angolul.

maroon5 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 959
Kedves Ti!
Akinek már megvan a The Collection, kérem, hogy válaszoljon (nekem sajnos még nincs, hetek kérdése még, mire külföldről meghozzák)!
Az érdekel, hogy milyen hangsáv van rajta: csak sima sztereó vagy valami extra is (dts/dolby)?
Nagyon kösz előre is: Zsolt
nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 958

.... és a nagy kedvenccel "zárnám", legalábbis egy időre...

Katie Melua: Tiger int the night

http://www.youtube.com/watch?v=QkY-nXxCk_I&feature=related

nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 957
nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 956
nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 955
nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 954

Carla Bruni legfeljebb különleges, de hol van ő Katie Melua szépségétől!

És hol van a kicsit fáradt hangja Katiétól...

nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 953

Carla Brunit nem is olyan régen láttam egy francia nyelvű televíziós showban.

Bocs, de fogalmam sincs, hogy mit esznek rajta.

Vagy mégis?

Pesze ez is csak 1 vélemény...

És franciául sem beszélek csak pár szót...

nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 952

Egy másik feldolgozás...

Szerintem Carla Bruninak van mit tanulnia Katie Meluatól!

http://www.youtube.com/watch?v=-2acKGfx56Y&feature=related

nusikam Creative Commons License 2008.11.15 0 0 951

Katie Melua:

http://www.youtube.com/watch?v=io2ltaWzBKQ

Nem beszélek angolul, csak pár szót.

nusikam Creative Commons License 2008.11.14 0 0 950

Pontatlanul fogalmaztam: Varga Gábort is hálásan ünnepeltük csodálatos klarinét játékáért! Őt az ünnepeltek közül kihagytam, és máris lelkiismeretfurdalásom van, hiszen elvarázsolt bennünket. December 5.-én ismét hallgathatjuk, de akkor már Alpaslan Ertüngealp fog ismét vezényelni.

Nem tudom, hogy Budapesten, vagy más városokban is szokás-e  a zeneszeretőket (akik napközben ráérnek) beengedni a zenekar főpróbájára igazán jelképes belépti díjért, ami 10.- Ft. :)

...és még valamit kihagytam:

Kobayashi  a gyönyörű virágcsokrot, amit a zenekartól kapott, hátradobta a zenészeknek, hálája jeléül.

Offolásomat ma este nem tehetem jóvá Katie Melua dalának hallgatásával. Mindennek meg van a maga ideje.

Patreides kérlek most ne szólalj meg, hogy meg van a maga helye is...

Csak az örömömet szerettem volna megosztani Veletek.

Itt.

nusikam Creative Commons License 2008.11.14 0 0 949

Ne mérgelődj! Annek nincs értelme, és csak és kizárólag Magadnak pontosabban magunknak, - mármint én is magamnak - és mindenki magának

árt vele!

Nnnaaaa. Ez akármekkora O.T. akkor is leírom!

Ha a világon minden ember  olyan odaadással, mélységes alázattal, és tisztelettel fordulna a  másik irányába, mint ahogy azt ma este Kobayashi Ken-Ichiro tette a Bartók teremben,  "Szent Földön" élnénk! Béke és megértés uralkodna mindenkinek a szívében! A másikat megbecsülő, - segítő jó szándék!

Hatalmas tudás birtokosa Kobayashi Ken-Ichiro, amit alázattal közvetít!

"Kobayashi varázsának titka évtizedek óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szakmai tudása és karizmatikus személyisége összefonódik. A világhírű japán karmester előtt az előadáson soha nincs kotta. Kobayashi szerint a partitúra szükségtelenül elvonná a figyelmét arról, ami a legfontosabb: a zenészekkel való szemkontaktustól. Minden előadott darabot kívülről tud, a maga ízlésvilágának megfelelően értelmez és vezényel. Sokszor igen lendületesen dirigál, néha még toppant is, ha nagyon belelendül. A művészek is szeretik és tisztelik, mert mindig udvarias, ahogy Japánban szokás."

Csodálatos este volt! Mindenki ünnepelt mindenkit :)

Kobayashit és a Savaria Szimfónikus Zenekart  mi, a zeneszeretők, - hálás vastapssal és bravók bekiabálásával.

Kobayashi mélységes alázattal maga elé helyezve ünnepelte a vendég Varga Gábort, aki klarinét játékával varázsolta el a hallgatóságot, és ugyanilyen alázattal és hálával ünnepelte a híres karmester a Szimfónikus Zenekart, kiemelve többször is a zenészeket, hol egyenként, csoportban, vagy együtt az egész zenekart. És a zenekar velünk együtt ünnepelte a híres karmestert: Kobayashi Ken-Ichirot.

A ráadást magyarul mondta be Kobayashi.

Megnyerte mindenkinek a szívét.

Örömünnep volt ma este a Bartók Teremben!

Mozart, Weber, Dvorák műveket hallgattunk.

Ja, ez itt a Katie Melua Fórum?

Talán nem kapok ki...

Előzmény: Patreides (948)
Patreides Creative Commons License 2008.11.14 0 0 948
A babaházról nyilván Daderth-nek írtam, kifejezetten a vicces képpel kapcsolatban. Meg azoknak, akiket érdekel.
Előzmény: nusikam (947)
nusikam Creative Commons License 2008.11.14 0 0 947

Jó itt olvasgatni a Fórumon, én csak mosolygok magamban, én már nem tudom ennyire elragadtatni magam, legfeljebb csak amikor szól a zene. Akkor szeretném világgá kürtölni, hogy mennyire tetszik, és mennyire örülök, hogy rátaláltam, és meghallgathattam.

Utazom "vele" :)

Kimondhatatlan öröm!

Megértem amiről írsz, mert én is örültem, hogy a Helikon Rádióból Katie Meluát hallgathattam, miközben gyógykezelésen voltam.

Ugyanilyen öröm számomra más szép zenére rátalálni, ha elragad!

Nekem bőven elég az az információ, amit itt hallok, és csodálom lelkesedésedet!

Az viszont különösebben nem érdekel, hogy Kéti mit csinál a babaszobájában.

Ennyire nem akarom nyomon követni, hogy mi újság a háza tájékán.

Ettől még hasonlítok valamelyest Rád, mert bántott, hogy nem láttam meg az Arénát, pedig néhányszor arrafelé autóztunk. Biztos valami jó zenét hallgattunk, beszélgettünk a mindennapokról.

Már írtam, hogy hol vettem meg a CD-t, ugyanott, ahol koncerten voltam.

Ne szállj el, mert nem mind -en és mind-ig arany, mi fénylik...

Azt viszont szeretném tudni, hogy itthon kapható-e már a CD, és mennyibe kerül.

Csak kiváncsiságból.

Na most késem le a hangversenyt, melyet Kobayashi Ken Ichiro vezényel.

A héten minden nap kihagytam valamit: szinház, koncert, találkozó ahová többen is hívtak. Ezt ma este nem szeretném.

Legyen szép az estéd!

Legyen szép az estétek!

Patreides Creative Commons License 2008.11.14 0 0 946
Katie tegnap Nantes-ban pótolta a torokgyulladása miatt elmaradt koncertet. A hó végén, 26-án még fellép egy barcelonai jazz-fesztiválon, azután talán már mehet haza játszani a babaházával. Be kell pótolni, ami gyerekkorában kimaradt az életéből. :)
Azt a szuper kis dollhouse-t baromi drágán vette egyébként, de rendszeresen játszik is vele, halloween-kor és karácsonykor például az ünnepnek megfelelően rendezi be.

"Who’s to say when you get older
You don’t need a toy collection?
Who’s to say when you get older
That you have to follow convention?"

Előzmény: Daderth (944)
Patreides Creative Commons License 2008.11.14 0 0 945
Ma egy éve Katie lökte meg az első dominót a Dominó Nap 2007 műsorban, de végül nem sikerült elérniük új rekordot. Ma este persze nem Katie lesz a vendég, így talán van esély az új dominó világcsúcsra. :)
Daderth Creative Commons License 2008.11.14 0 0 944
Ez a kép nekem nagyon tetszik! x)
Előzmény: Patreides (938)
Daderth Creative Commons License 2008.11.14 0 0 943

Amúgy hol vetted a Kolleksönt? Itt Magyarországon? :D Mert ott más karakterekkel írtál.

Daderth Creative Commons License 2008.11.14 0 0 942
Nusikam, nem vagy ezzel egyedül, mert bár persze nem hagy hidegen, mennyire népszerű Katie, de a toplisták számai nem olyan izgalmas számok, mint Katie Melua számai. :) (óóó mennyi száááám XD)
Patreides Creative Commons License 2008.11.14 0 0 941
A CD (album) jó helyezése azt jelenti, hogy az albumhoz készített klipet játszani fogják a slágerlista-műsorokban. A rossz helyezés meg azt, hogy nem fogják játszani, és így a helyezés egyre rosszabb lesz.
A Vh1 európai tizes albumlistáján például a Pictures sok hétig ott volt, de az a lista kis késéssel követte az európai eladási és média sugárzási adatokat.
A Collection most már második hete van ott az első tízben az európai eladási listán, de szerintem még tovább is ott kellene maradnia ahhoz, hogy a Vh1 listájára is felkerüljön, és így ezzel még több emberhez juthatna el.
Ha egy dalt vagy előadót nem játszanak a rádiók, televíziók egy országban, az olyan, mintha nem is létezne.
A Viva direkt bojkottálja Katie-t, mert szerintük ez nem az ő célcsoportjuk zenéje. Ami persze Hollandiában, vagy a németeknél nincs így, ott a koncerteken rengeteg tizenéves van, szemben azzal, hogy a brit Melua-koncerteken még mindig inkább a negyven felettiek, sőt, az ennél is idősebbek vannak nagy többségben.
Persze a Viva a németeknél sem játszik le Melua-klipet, ez náluk valami betegség lehet.
A magyar Viva is csak fizetett reklámot adott le Katie-ről tavaly a Pictures kapcsán, meg egy agyonvágott, értelmetlen rövid kis beszélgetést vele, amit Kisó lelkesen megcsinált, azután a szerkesztéssel, feliratozással szépen haza is vágtak, ahogy azt kell.
Amikor pedig tavaly a karácsony előtti héten az Eva Cassidy/Katie Melua duett single (WWW) vezette a brit listát, a magyar Viva (Steiner Kristóffal) a brit lista éléről simán letagadta ezt a dalt, és Leona Lewist varázsolta az első helyre, ami elég durva húzás volt, még akkor is, ha itt Magyarországon az ember már nem sok dolgon csodálkozik.
Azóta sem olvastam, hallottam erről semmi nyilatkozatot, hogy ez esetleg valami jogdíj problémák miatt lett volna, nem volt engedélyük lejátszani, vagy ilyesmi. Bár megemlíteni még akkor is meg lehetett volna, de szerintem nem is erről volt szó.
Egy előadó számára a média-jelenlét létkérdés, mert attól fogynak a lemezei is. A listákon való jó helyezés pedig - civilizált országokban - nagyobb média-jelenlétet is jelent, a slágerlista műsorokban ráadásul automatikusan, így a Bilboard 9., és most a 7. hely egyáltalán nem mindegy. És az egyes országok helyi listái még fontosabbak.
Jó eladás -> jó listás hely -> több lejátszás a médiában -> még több eladás...
Előzmény: nusikam (940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!