A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Még annyi, hogy a gerincproblémám kapcsán több fórumtárssal beszéltem privátban. Mondhatom, hogy a banda több, mint felének legalább van valami baja (nem hiába, erősen 40+-os a banda) és azt is el lehet mondani, hogy az egészség megtartása folyamatos odafigyelést igényel, napi szintű gyógytorna, rendszeres mozgás, túlsúly kontroll, táplálkozásta odafigyelés. Azt nem lehet kampányszerűen csinálni és abbahagyni, folyamatosnak kell lennie.
Osztom Mosquito tanácsát, addig keresd sz orvost, míg nem találsz olyat, aki foglalkozik veled.
Nekem egy nagyon profi gyógytornászom van és mesél olyan dolgokat, amikről még orvostól nem hallottam.
Hogy csak egyet említsek, 22 éves koromban 6 hétig lázas voltam, mint kiderült a mandulám miatt. Kivették, jobban lettem, de kihullott a hajam onnantól lassacskán és azóta reumás problémáim vannak gyakran. Hol itt fáj, hol ott. Jellemző, hogy ha valamimet túlerőltetem, akár 1-2 évig is fáj utána. Sosem jöttek rá, hogy mi bajom.
A gyógytornászom sok ilyen esetet mondott, amiket az orvosok többsége tünetileg próbált kezelni, nem az okot feltárni. De aki nem adta fel, ott gyakran kiderült, hogy valamilyen izületi- vagy más gyulladást okozó baktérium van jelen testszerte, ami be-belobbantja. Ezt több paciense esetében góckutatás feltárta. Volt akinél egy célzott antibiotikum kúra, volt akinél egy fog kihúzása, vagy éppen az adott baktériumtól való megszabadulást segítő diéta hozott végleges eredményt. Sok példát hozott fel. Ha januárig nem javulok, én is elindulok ezen az úton.
62 évesen még azért nem adnám fel a dolgot. Persze nem vagyok s helyzetedben...
Ha még nem jártál orvosnál,akkor jobb lenne felkeresni egyet.
(Fateromat hétfőn vittük be térdprotézis műtétre. Előtte 2 orvosnál járt,felírtak mindenféle gyógyszert. Kapott Hialuronsav injekciót,semmit nem használt. Majd a 3.-ik doki kezdett el vele úgy foglalkozni ahogy kellene. Ő Kenalog injekció adott,4-5eFt. Mondhatni perceken belül érzed,hogy hat.)
Amint olvasom neked is jólehet: "A Kenalog reumás betegségekben (reumatoid ízületi gyulladásban, ízületen kívüli reumában), allergiás kórképekben, egyes szemészeti kórképekben, légzőszervi betegségekben és bőrbetegségekben használatos."
Engem holnap műtöttek volna szintén térd,artroszkópos,csak a vizsgálaton elcsúsztam. 170/90-es vérnyomással,nem műtenek. Most várom a csodát a vérnyomás csökkentőtől.
Szóval a lényeg,hogy minél előbb keressél fel egy orvost. De ha úgy érzed,nem tesz meg mindent,lépj le, és keress egy másikat.
Köszönöm, igen teljesen igazad van. 62 éves vagyok és még korainak érzem, de sajnos nem használ sokat semmi. Próbáltam én is gyógytornászt, gyógyszereket, táplálék kiegészítőket, de egy ideig jól vagyok és egy kis idő után minden kezdődik előlről mikor ezeket elhagyom. Egyenlőre a lelki problémám a legnagyobb, borzasztó érzés letenni a motort. Csak a nejemmel motorozom, tulajdonképpen 1 évre rá, hogy elkezdtem motorozni ott ül mögöttem, pontosan 42 éve. Alig volt olyan túra amire nem vittem magammal. Életünk szép, kellemes része volt a motorozás és nagyon hiányzik, de így nem megy ezekkel a fájdalmakkal.
Én is átérzem...idén 300km-t mentem. De volt olyan szezonom, amikor a fájdalom miatt nem tudtam élvezni a túrákat.
Én még csak 44 vagyok és bizakodó, hogy a gerincproblémám meg fog oldódni, vagy legalább élhető lesz, de az idei szezonom tiszta sóvárgás, nem érzem magam motorozás nélkül egész embernek.
Vettem egy cabriót ideiglenesen, javaslom neked is. Kicsit guminős feeling a motorozáshoz képest, de ez is ad élményt, csak mást.
Kemény és rendszeres gyógytorna még tud idősebb korban is csodát tenni, csak kell hozzá egy profi gyógytornász, meg kitartás.
Sziasztok ! Sajnos egészségem romlása miatt abba kell hagynom a motorozást. Borzasztó érzés 43 év motorozás után. Eladnám szeretett gondosan karbantartott motoromat. Aki innen ismer az tudja mennyire vigyázok a motoromra.
1200 RT LC 2018.04. Újonnan vettem a Wallisban, 50000 km van benne, sérülés mentes. Nagyon jól felszerelt, gyönyörű Option 719 fényezéssel, pár külön extrával mint bukócső, sárvédő toldatok. Irányár 5,9 mill.
Alkudni személyesen a motor mellett :-) tel. 308864624 Nem tudom mindíg felvenni, de látom ha kerestél és visszahívlak.
Mi elvoltunk egy horvát - kis bosnyák - horvát mocizáson . A nyolcas úton hihetetlen sok magyar motoros volt , és megszámlálhatatlan GS ....
3/1 nap Zeljava majd az 1647 m magas Gola Pljesivica . Az utóbbi hegyi off-road úton közelíthető meg . Onnan irány a szállásunk bosznia Una nemzeti parki Kulen Vakuf .
3/2 Irányba vettük a Winetou kanyont , majd onnan Karlobag és Senj végállomás .
3/3 Karlobag felé elindultunk , de a Velebit felé vettük az irányt Plitvicáig majd Károlyváros és a kellemes pályázás ...
Nekem két ilyen ABS-sel szerelt motorom volt, de arra emlékszem, hogy amikor eléri az ötöt, akkor végre elkussol az a nyomorult relé az ülés alatt és csend van.