Bocs, hogy meg mertelek szólítani és véleményt nyilvánítani egy nyilvánosnak gondolt fórumban.
De ha már úgy sem veszel semmibe azért megjegyezném, hogy a fő baj veletek ez. A stílus, amit nem tudtok levetkőzni, a stílus mely árad a lapotokból és ami Bososs Pétert idézve, nem egy kultúrált konzervatív megnyilvánulás. Baloldali sajtóban ilyet nem találsz....
Ez mind szép és jó - lenne. Lenne, mert vannak, akik nem képesek felfogni, hogy a másik nem a saját (vagy valaki más) hatalma érdekében szól, hanem mert gondokat lát.
Ellenzékben egy újságnak mindig könnyebb, mert csak kritizálni kell, és ugatni könnyű.
Ezt gondolom az országos "nagypolitikára" is gondolod, mert akkor egyetértünk
Ott van viszont a megfelelés kényszere is, nem vállalhatom fel az ellenzéki oldalról jövő kritikákat nyakló nélkül, mert a mostani városvezetés nagyjából szívem szerint munkálkodik.
Amúgy meg: Az ellenzék és a saját fél különböző aspektusból és céllal kritizál. Az egyik be akarja bizonyítani, hogy mindent rosszul csinálsz, és ezért tűnjél már el, a másik segíteni akar abban, hogy kijavítsad az elkövetett hibákat, és maradhass. És az utóbbihoz tartozom jelenleg a városvezetés szintjén és az előzőhöz a kormányzathoz viszonyulva.
Sokkal előrébb lennénk, ha tudnánk önkritikát gyakorolni. Ha belátnánk, hogy nem vagyunk tévedhetetlenek, s ezt el is ismernénk. Még inkább előrébb lennénk, ha a barátunk nem venné zokon, ha barátilag felhívnánk figyelmét tévedéseire. Bölcs ember tanulna ebből. Mindez persze akkor lehetséges, ha az ellenfél egy közdelemben lenne annyira úriember, hogy az önkritikát gyakorlónak nem ront neki és nem naugyézik. Legfőképpen igaz ez, ha közös ügyeinkről van szó. Mert ott az ellenfél nem ellenfél, hanem harcostárs.
Tudom. Naív vagyok. El is hallgatok, mert még valaki önkritikának veszi.
"Nekem most nem ellenzékinek kell lennem, hanem tényfeltárással és kritikával segítenem kell egyrészt a jobb döntéseket" Bezzeg ha az ellenzék teszi a tényfeltárást és mondja a kritikát, az csak rosszindulatú lehet... (Ennél már csak az a rosszabb ugye, ha valaki még csak nem is az ellenzék oldalán áll, és mégis mondja.)
A lényegre tapintottál. Ellenzékben egy újságnak mindig könnyebb, mert csak kritizálni kell, és ugatni könnyű. Most megvan az az előnyöm, hogy hozzá tudok jutni az információkhoz, tehát sokkal informálisabb lehetek. Ott van viszont a megfelelés kényszere is, nem vállalhatom fel az ellenzéki oldalról jövő kritikákat nyakló nélkül, mert a mostani városvezetés nagyjából szívem szerint munkálkodik. Nagyjából, mondom, mert van, amivel nem értek egyet, vagy amivel egyetértenék, ha jól csinálnák és nem szúrnának el időnként valamit. De természetesen drukker vagyok, sőt, a frakció tagjaként felelősségem is van a döntésekben. A civileknek könnyű, több mindent elmondhatnak. Ezért is ajánlottam fel már többször, hogy sűrűbben szerepeljenek a Lap hasábjain. Nekem most nem ellenzékinek kell lennem, hanem tényfeltárással és kritikával segítenem kell egyrészt a jobb döntéseket, másrészt a tájékoztatást. Ez az elmélet. Remélem, a gyakorlat is ez lesz.
Szerintem az Érdi Újság csapnivaló! Nem szennylap, mint ahogy itten sokan egyes helyi újságokat minősítenek egyesek. Az Érdi Lapnak nagy lehetőség nyílik arra, hogy feljöjjön, bejöjjön középre, informáljon. A régi kovenciókkal le kell számolni. legyen verseny az úságok között. Ha Győző nem veszi észre, hogy nem az ellenzék vezeti a várost, amit lehet kritizálni, hanem más a felállás, akkor a lapja elhal. Új helyzet, megújult forma.
Nemrég került a kezembe az újságotok (a zöld!) decemberi száma: tartalmas, jó összeállítás. Azt pedig nem csupán írtad (jelentős részben), hanem szerkesztetted is. Szép munka, gratulálok!
Én olvasom Győző orgánumát, és a szélsőségektől elvonatkoztatva, nagyon színvonalasnak tartom!
De egy kérésem lenne! Sokkal műveltebb fők vagytok annál, mintsem óvodás szintre sűllyedve szapuljátok egymást! Ki bal-, ki jobb- - a szerepek felcserélődtek FIGYELEM! - irányultsága szerint értelmezze csak amit olvas/szerkeszt. De nem elfelejteni Uraim, hogy ugayanzért tesztek/tenni akartok! Az országért, és annak boldogulásáért!
Hogy meglegyen az ellensúly az önreklámodnak. (Mert azt tudjuk, hogy miért fontos Neked, hogy itt dicsérd a lapodat.) Valamit nyilván jól csinálsz, ha a lap eltartja magát. Csak abban nem vagyok biztos, hogy ez a valami az, amit mondasz.
Miért fontos Neked (és az itt fórumozó baloldaliaknak és liberálisoknak), hogy kisebbítsd az Érdi Lapot? Ha nem olvasod, hát nem olvasod. Jobb a lelkednek, ha leszólod? A VI. évfolyamba értünk. Megdupláztuk ezalatt a megjelenéseket, a példányszámot, és színesek lettünk. 5 évet minden támogatás nélkül vészeltünk át, csak most tudtunk pályázni. Minthogy Érden a jobboldal nyert, úgy gondolom, többen szeretnek, mint utálnak minket. De Te azt hiszel természetesen, amit akarsz.
3. Arról még nem is írtam, hányan lehetnek, akik belenéznek, és már teszik is le a címek láttán. És ők nem jeleznek vissza. Magadat csapod be csak, ha kizárólag a "híveid" visszajelzésére alapozol. Többre mennél, ha szúrópróba szerűen végigmennél pár utcán (munkaidő után, amikor nemcsak az egész napjukat otthontöltőket találod), és megkérdeznéd az embereket, mit olvastak belőle legutóbb. Van egy olyan érzésem, azt a felmérést nem közölnéd le... (Vagy ha igen, akkor nem a nyers adatokkal...)
1. Ne keverd a bedobálós ingyeneseket azzal, amiért érte kell menni. 2. Az én számaim ugyanúgy fiktívek, mint a Tieid, de én legalább kapok visszajelzéseket, amikből némi képet kapok az olvasottságról. 3. Kéthetente jelenünk meg, és az azt is jelentheti, hogy mivel nem ugyanazokhoz jut el minden szám, az olvasottság egész évre szétterítve sokkal nagyobb, mint amennyit a példányszámból feltételezhetünk. Nem nagyon találkoztam még olyannal (bár biztos vannak néhányan), aki ne ismerte volna a Lapot - persze nem kell ehhez szeretnie is.
Már példányok meg még az ablakba is kikerülnek ötödmagukkal! (De csak a tavaszi nagytakarításkor... :o) ) Bíztatgathatod magad, de az ingyenes újságok nagy része akkor is rövid úton kerül a hulladékgyűjtőbe. Szóval valóban van, amit akár többen is olvasnak, nem ketten, de legalább annyi, vagy több is, amit senki. (De hogy jön ide a kéthetente?)