Jah, tudom. Nem fejtettem ki, de mondjuk, mint egy mugliszületésű, ahogy épp besétálnék a nagyterembe, és nem győznék ámuldozni, biztos azt nézném, hogy milyen gyönyörű az a zöld(ezüst) zászló. És nem tudnék semmit a házakról. :)))
Kedves hétszínvirág, várható-e a HP and the Chained Souls fordítása? Legalább is én úgy emlékszem, mintha lett volna szó róla, hogy folytatod a Belső ellenség után ezt is. (Vagy csak vágyálom volt...?) Ne fogd vissza magad, ha lennének ilyen késztetéseid :)
Ejha, gratulálok :-) A regényt elolvastam, és nekem is nagyon tetszett. Egyetértek Urszulával, ha csak egy vagy két dologban inog egy regény, de a többiben viszont erős, akkor lehet nagyon élvezetes olvasmány. Engem ezért nem zavart, hogy a női karakter kicsit tökéletesre sikerült, mert a regény annyira fordulatos, izgalmas és érzelmi vonalon annyira erős, hogy én faltam minden sorát! Persze biztos van, akit ez zavar jobban, és nem pedig mondjuk az OOC főszereplő (engem azzal jobban ki lehet üldözni a világból.), vagy az agyonbonyolított, követhetetlen cselekmény, ahol csak akció van akció hátán.
De úgy látom, nem nagyon kapok ajánlásokat a Darkartson, az Istennősön és a Slytherincommonon kívül más oldalakkal, regényekkel kapcsolatban, ennyire nincs máshol olvasható folytatásos romantikus? (én is hiába kerestem, az igaz.) Azért még jövök, hátha! :-) (Még mindig Piton-saját női karakter romantikus regényt keresek, ami JÓ is, és nem áll évek óta befejezetlenül, valamint ugyanez Lucius Malfoy, Lupin vagy esetleg Sirius Black vonatkozásában.)
(És ha még az opcio-nális elválastásokat is kiszed-né valaki a szövegből... bár épp most láttam egyet, ahol jó helyen csúszott be: volt="feszes farmere felkeltette a férfi figyelmét", lett="feszes far-mere felkeltette a férfi figyelmét")
Ha már a múltkor felmerült Severosa írása, a P.P. és a Holdliliom, készítettem neki egy mandalát, amiért ilyen szép történettel ajándékozott meg midenkit. :-) Én legalábbis nagyon szeretem. http://exmemoriam.gportal.hu/portal/exmemoriam/image/gallery/1212577361_18.jpg
Teve, neked miért van bajod a humor/paródia kategóriákkal? Ebből ugyanúgy vannak jó és rossz írások, mint az összes többi műfajban. Én hálistennek nagyon sok jóba (persze ez relatív, szóval nekem tetszőbe) futottam bele, hálistennek kevesebb rosszba, és néhány szörnyűségesbe.
Nem igazán a helyesírásra, vagy a mondatszerkesztésre gondoltam. :) Csak vannak napok, amikor azt érzem, hogy alfától-omegáig mehetnék, se lenne elég, ha egyszer kiszáradt az agyam...
A probléma lényege pont az, hogy nem olyan írásokat cincálunk itt szét, amiben két vesszőhiba van, hanem olyanokat, amiket tulképp elrettentő példának is lehetne nevezni. ;) De ha te tudsz olyan bűbájt, amit ha rászórsz a pergamenre/képernyőre, akkor olvasás közben javít, akkor szólj! ;) (Nekem írás közben is elkelne ilyen, köszi! :))
Ne haragudj, hogy csak kapásból beírom, és nem linkelek, de most nincs kedvem bogarászni. Piton + saját női karakter: Severosa: Perselus Piton és a Holdliliom. Regény hosszúságú (ha jól emlékszem 42. fejezet), befejezett.
"Édibédi naplócskám"? Na most éppen ez jelent meg az ffneten (vö: "Just in"), nem akarom megnevezni sem a szerzőt, sem az írást... reméljük, csak egyfajta humornak szánta...
Az, gondolom ismered a ficet. Ő sajátszereplőset kért, ami ilyen... Szerintem ez akkor is egy jó fic, a csaj Mary Sue, de jól van megírva a történet, mikor az embernek olyanja van pont jó. Amúgy bő 1 éve olvastam. Annyit tennék még hozzá, hogy ennek a topiknak már régen más nevet lehetne adni pl Hogyan fikázzuk mások írásait. Ha nem tetszik valami ne olvasd. Én már pont ezért olvasok max 4-5 írást és ennyiben kimerült a HP világa. Az építő kritikának van értelme, de egy fórumon szörnyülködni egyfolytában nevetséges. Itt lassan már verseny folyik, hogy ki talál több hibát egy történetben vagy akár a fordításokban. Szerintem osztogassatok pontot egymásnak... Na meg annak a kritikának is hű de sok értelme van, h kiemel 2 mondatot a fordításból, ahol felfedezett 2 vesszőhibát és hűha. Érdekes, ha én olyat olvasok ami tetszik akkor a történetre koncentrálok és nem arra, hol a hiba.
Miért kell győzködni a szerzőt? Hiszen ez egy nagyon jó regény! Megköszönöm, ha továbbítod a jó véleményemet :-)
A Slytherincommonon a Rejtett vér mellett még kedvencem volt Morgiana Raven című regénye. Mondhatom, hogy őmiatta kezdtek érdekelni a Lucius Malfoyos folytatásosok, de ebből sajnos még kevesebb jó van, mint a Pitonosokból. De mostanában néztem rá megint az oldalra a Rejtett vér folytatással kapcsolatban, és úgy látom, a Raven nagyon régen nem frissült már. Nem tudni, a szerző teljesen feladta, vagy még van remény?
Én is kezdő fic-olvasóként olvastam néhány Severosa-írást, nekem tetszettek. Egyetértek, az Enyém a leltár tényleg kiemelkedően jó írás (már az én cseppet sem hozzáértő, laikus véleményem szerint).