Megsértette a hatalom a vidékieket, mai arrogáns, felsőbbrendű viselkedésével. Ezt hadüzenetnek tekintik, tekintjük vidékről.
Ma bukott meg a kormányzásra totálisan alkalmatlan Gyurcsány-kormány
Mellesleg tudnod kell jelenleg nemzethalál van, jog- és létbizonytalanság, falurombolás, padlón lévő gazdaság. A tőzsde és a mai kamatvágás )a pénzügyi mágustól) csak álca.
Lehet, csak az a gond, hogy te nagyon félremagyarázod a doglokat. Van kifogásom az általad írtak ellen. Mégpedig az, hogy én úgy látom, nem igaz, amit írtál. Így már érted, vagy segítsek megérteni??
Ezt a mondatot: "Ma bukott meg a Gyurcsány-kormány !" biztos hogy felkiáltó jel követi?
Sajnálom azt a sok tudatlan "parasztot", akiket a FIDESZ aktívistái a háttérből irányítva és anyagilag is dotálva arra buzdítottak, hogy ama nagy szegénységük ellenére 20 km/h sebességgel drága üzemanyaggal jöjjenek fel ebben a szaros időben piknikezni Budapestre.
Szívesen lemennék én is vidékre bulizni, de se időm se pénzem nincs erre, mert a parasztnak hogy legyen itt pesten élnie, és mit költenie nekünk dolgoznunk kell a kereskedelemben, iparban és sorolhatnám még azokat a helyeket ahol és akik biztosítják az ország müködését ki-ki saját maga területén.
Megértem, télen nincs annyi turista, meghát a földeken ilyenkor nincs meló, de ehhez nem kellett volna traktorral jönniük. Tudjuk mi pöstiek, hogy nem ez az egy traktorjuk van az egyéb vagyunuk mellett.
Talán el kellene dőnteni, de még otthon, hogy most mit is akarnak a bablevesen és a birkapaprikáson kívül.
Ne a Viktorra hallgassanak, hanem az eszükre, az utcán nem lehet a dolgokat megoldani.
Kérdezem én, ha most oda állítana 1500 ember egy kis gazda háza elé, vagy ha egy kis falú müködését megbénítaná, jó lenne az a gazdának ,vagy a falújának.
Meg lehet érteni mindenkinek a próblémáját, legyen az jobb vagy baloldali nézetű gazdálkodó is, de a megoldás nem az utcán hever.
javasolnám válasszanak olyan képviselőket maguknak akik tárgyalóképesek, felkészültek és intulatoktól mentessek. És akkor talán indulatoktól mentesen a fővárosi dolgozó ember életét nem keseritík meg és nem váltanak ki ellenszimpátiát a másik magyarban.
Ha pedig mindenáron "hajrá magyarok" szlogent kívánják az utcán harsogni, akkor inkább ajánlanék egy sportmecset, mert azt ott szokás ezt alkalmazni.
A CÍM sajnos az olvasó számára nem a szabadságot, a nyugod életet, hanem a zűrzavart, a kiszámíthatatlanságot, a bizonytalanságot hozná valamennyiünkre, még a gazdákra is.
Hát kérem vegyük már végre észre, hogy miért is nem halad a szekér, amit saját magunk fékezünk be!
Utóirat: Nem vagyok sem prókátor, sem hívő, sem jövendőmondó, de már nagyon elegem van ezekből a szélsőséges megfogalmazásokból, és akciókból, olyan jó volna most már békességben szeretetben élni.
Mai Népszava; Jakab... "Beszéde végén felolvasta a petíciót. Az első követelés, hogy a kormány azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekvédelmi szervezetekkel és szűnjön meg a gazdákat lejárató sajtókampány. Ugyancsak követelte, hogy a tavaly február 25-én kötött megálapodást maradéktalanul tartsa be a földművelésügyi minisztérium. Javasolta, hogy töröljék el a mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok esetében az áfa befizetési kötelezettséget. A tüntetők petíciójában az is szerepelt, hogy a meghírdetett 40 milliárd forintos agrárfejlesztési hitelprogramot csak a termelők, illetve az általuk alapított termelői szervezetek vehessék igénybe. A gazdák követelik a gabona uniós intervenciós felvásárlás, kifizetés fölgyorsítását, a közraktározási hitelek meghosszabbítását."
Mi az hogy hazai pálya? Melyik félnek nem hazai bármelyik? Mitől hazai, hidegebb az ásványvíz? Mert ha a feltételeket nézed, akkor bizony az FVM a legalkalmasabb.
Ugyan, ez csak cirkusz, lényeg az MN által vizionált "kormányváltó hangulat".
Dehogynem, csak éppen nincs összefüggés a két dolog között: Abból a tényből, hogy nem ugy vetted észre, még nem következik, hogy nem ez a bevett gyakorlat!
A kormánynak nem KELL tárgyalnia. Már éppen elég, hogy FELAJÁNLOTTÁK a tüntetőknek a tárgyalást. (Én már ezt is sokallom, aki nem él meg a földjéből, menjen mosogatni Írországba. Mondtam én ezt már valahol?)
A tüntetők meg zárják le a félutakat, amíg a kedvük tartja. Előbb-utóbb szétveri őket a nép...
Azt mondtam, hogy szivatós. Azért szivatós, mert időhuzásra, kifárasztásra megy. Gondolj bele, azok, akiknek oda kell ülnie az asztalhoz, az egész napot fokozott feszültségben töltik. Egészségre káros! Persze, ez mindkét félre igaz, de sokkal inkább a gazdákra, a körülmények miatt.
Semleges helyet akarnak, mert a hazai pálya...merre is lejt? Ezt miért nem lehet tolerálni?
Ezek szerint nem olvastad el amit a "nincs felelt" elött. Mert oka van annak, hogy nincs feleletem és nem az, amit te itt előadsz! Remélem sikerül másodszori olvasásra megértened.
Édes istenem, csak valahogy 2006 késő nyaráig eldöcögjön még az ország!
Ne reménykedj, nem fog eldöcögni. Híreim szerint két hét múlva minden leáll, az országot lezárják és se ki, se be senki, vége mindennek, és átveszi a hatalmat a nemzethalál.
"Ma bukott meg!" Ez a szöveg kb 2002 tavaszától süvít,oszt Vityka még mindig csak merész álmaiban tölti be a "hivatását". Hiába vetették be a D209-et,Patrubányt,nemzethalált,végzetes gazdasági válságot,világvégét,alighanem ki kő várni a 2006-os KÉTESÉLYES választásokat.Utána majd lehet ugrálni.(vagy végre kussolni)