Keresés

Részletes keresés

erchegyia Creative Commons License 2021.07.13 0 0 8344

FOMA Creative Commons License 2021.07.13 0 0 8343

Végre megvolt a zárás, de messze van a tökéletestől, egy 08-i horvát vásárlás még mindig függő. Érdekes módon a Cetelemnél a hasonló tétel már szombat reggelre le volt könyvelve. (Amúgy a 48,13-as foglaláshoz képest 48,10 lett a vége.)

Előzmény: egyokos (8341)
bm613 Creative Commons License 2021.07.13 0 0 8342

Gyurika titeket is basztat a mobilon azzal, hogy adjatok neki GPS-hozzáférést, hadd tudja a bank, merre jártok?

egyokos Creative Commons License 2021.07.13 0 0 8341

most az egyszer jó lett volna a gyors könyvelés...
máskor bezzeg...

FOMA Creative Commons License 2021.07.13 -1 0 8340

Úgy látom, hogy a zárást Georgie gyerek nem kapkodja el. Meg a múlt hét csütörtöki vásárlások könyvelését sem...

TyggeR Creative Commons License 2021.07.12 0 0 8339

az nekem is megvolt már, én már válaszoltam arra is, de azóta csend van

Előzmény: campobaszo2 (8338)
campobaszo2 Creative Commons License 2021.07.12 0 0 8338

Én is úgy értelmezem,hogy jelenleg egyszerre van benne a hirdetményben,hogy megszüntették a szolgáltatást,illetve,hogy a 2017 előtt szerződött ügyfeleknek "a Bank a KártyaŐr szolgáltatást a hitelkártya elszámolási számla fennállása alatt díjmentesen nyújtja".

Panaszt is benyújtottam,de nem válaszoltak a nyilvánvaló ellentmondásra,csak felböfögték az új kondíciókat.

Előzmény: TyggeR (8336)
bobby342 Creative Commons License 2021.07.12 0 0 8337

Ők is hasogatják a szőrszálat, uh most legalább izzadjanak egy kicsit a jó válaszon, ami biztos nem bukik meg az MNB előtt sem. ;)

Előzmény: TyggeR (8336)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.11 0 1 8336

én ezt mind értem, nem is kell elmagyarázni a kapitalizmus lényegét :) viszont akármi is volt a szándék x évvel ezelőtt, amikor azt a bizonyos mondatot leírták, a megfogalmazása alapján nem addig jár a kártyaőr, amíg ki nem vezetik a szolgáltatást, hanem a hitelkártyaszámla fennállásához van kötve. emiatt nem is azt kértem amúgy, hogy a kártyaőrt kapcsolják vissza (hiszen azt megszüntették), hanem azt, hogy az ezzel egyenértékű, új nevű szolgáltatást aktiválják a hitelkártyaszámla folytatólagos fennállására tekintettel

aztán nyilván nem fogják, és meg fogják tudni magyarázni, de úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér, még ha szándékosan szőrszálhasogató is a megközelítésem

Előzmény: joc_ (8335)
joc_ Creative Commons License 2021.07.11 0 1 8335

A szolgáltatás tartalmilag megvan.

Az eljárás lényege, hogy egy eddig ingyenes szolgáltatásért pénzt akar kérni. Ezt meg nem teheti meg, mert a banki törvény szerint csak inflációval növelhet árat (vagy talán ha feketén fehéren igazolja hogy a szolgáltatás nyújtásához neki a költségei előre nem láthatóan emelkedtek, de ez ingoványos talaj). A nulla Ft pedig minden inflációval csak örökre nulla maradna.

Ebből az a kiút, hogy azt a szolgáltatást kivezeti, és ha akar ad helyette egy másikat, amit úgy áraz be, ahogy akar. És azt aztán inflációval még ráadásul mindig emelheti is.

Végülis nem csinált az Erste sem mást, minthogy egy eddig ingyenes szolgáltatást beárazott.

Azt senki nem írja elő (és ha belegondolunk, életszerűen nem is értelmes), hogy egy szolgáltatást az elindítástól az idők végezetéig kötelező nyújtania bárkinek is. Meg azt sem, ha bizonyos dolgok ingyenesek voltak, akkor annak az idők végezetéig kötelező is ingyenes maradjon.

Ezzel nem fogom védeni azt, hogy most erre a havi 250Ft az sok-e vagy kevés, csupán az eljárás hátterét akarom kiemelni.

Ugyanezt csinálják a mobilszolgáltatók is a tarifacsomagokkal.

Előzmény: TyggeR (8334)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.11 0 0 8334

persze, erre van a legnagyobb esély, amit leírtál, és nekem is világos, mi volt a szándék

de azért az valahol vicces, hogy egy szolgáltatás lényegében átnevezésével lehet elvenni szolgáltatásokat ügyfelektől :)

Előzmény: joc_ (8333)
joc_ Creative Commons License 2021.07.11 0 0 8333

Hát.... nem hinném, hogy most is sikerrel járnál.

Kétszer azért van benne, mert az egyik egy lábjegyzet egy több évvel ezelőtti változáshoz, a másik pedig egy összefoglaló értelmező magyarázat kivonat az akkori változáshoz. Szóval, az valójában ugyanaz.

A lábjegyzet meg arra vonatkozott, hogy akinek még korábbról volt kártyaőrje, az akkor még kaphatta tovább ingyen, annak ellenére, hogy a szolgáltatás ingyenesen már nem volt megrendelhető. Gondolom, erre hivatkozva kapcsoltathattad te is vissza.

Most viszont az egész (ilyen nevű) szolgáltatást megszüntetik, ezt nem hinném hogy ez után is sikerrel vissza tudnád kapcsoltatni, de persze próba cseresznye. Majd írd meg, sikerült-e.

Előzmény: TyggeR (8330)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.11 -1 1 8332

tovabbi igenyes megfogalmazasok az ios appban

TyggeR Creative Commons License 2021.07.11 0 0 8331

egyébként én ezt úgy értelmezem, hogy kb. ki lehet próbálni három hónapig a pushos "kártyaőrt" ingyen, aztán ha nem tetszik, lemondja az ember (nincs szó hűségidőről, hogy a három ingyen hónap csak akkor jár, ha...)

Előzmény: zerberus (8303)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.11 0 0 8330

a hitelkártya hirdetményben van benne kétszer, másodszor a legutolsó bekezdésben, ami alapján általános rendelkezésként is értelmezhető

korábban erre a pontra hivatkozva kapcsoltattam vissza a kártyaőrt hitelkártya típusváltása után

Előzmény: joc_ (8329)
joc_ Creative Commons License 2021.07.11 0 0 8329

Ezt a bekezdést melyik hirdetményben találtad?

Például nekem ingyenes kártyaőröm volt a hitelkártya számlán. Nem citis, csak olyan régi hitelkártyás, amikor az még ingyen járt (sem havidíjat nem kellett fizetnem, sem darabdíjat). Most nálam is megszűnt. Őrszemet egyelőre nem kapcsoltam be.

Elolvasnám ezt a bekezdést, hátha kellene hogy vonatkozzon rám is....

Előzmény: TyggeR (8328)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.11 0 0 8328

azért az nettó aljasság az erste részéről, hogy a kártyaőr megszüntetése azt jelenti, hogy semmiről sem kapsz sms-t, nem csak a tranzakciókról. most például nagyban pakolgattam a curve-ben, elértem a napi 20 tranzakciót, és nyilván a 21. már nem sikerült

de erről is jött korábban sms, hogy mittomén, limittúllépés miatt sikertelen tranzakció, és most még ez sem jön

miközben a hirdetményben amúgy még mindig kétszer is benne van ez a bekezdés: a már meglévő, díjmentes KártyaŐr szolgáltatással rendelkező ügyfeleket nem érinti, számukra a Bank a KártyaŐr szolgáltatást a hitelkártya elszámolási számla fennállása alatt díjmentesen nyújtja.

nekem ez is rohadtul azt jelentené amúgy, hogy oké, megszüntethetitek a "kártyaőrt", de akkor más nevű, ugyanilyen tartalmú szolgáltatás járna helyette továbbra is ingyen

tucsok13 Creative Commons License 2021.07.09 -1 0 8327

Nem egyforma, de valójában mégis. Az "elszámolásra kerülő" gondolom a könyvelés dátuma, nem nagyon látom, mi mást jelenthetne, de kíváncsi vagyok, mi a válasz rá. Én már nem használom.

Előzmény: TyggeR (8326)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.09 0 1 8326

szerintem ez nem teljesen két egyforma dolog, de értem, mire gondolsz. a kérdés ettől még tök jogos, mert a szöveg azt írja: 

2021. augusztus 1-től változik a Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolása Visa típusú hitelkártyák esetén. A 2021.08.01-től elszámolásra kerülő tranzakciók esetén a Visa nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Visa nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget (EUR) a Bank a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes, utolsóként fixált számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon váltja át a hitelkártya számla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos hitelkártya számláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap). A módosítás a Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételei II. 2.6. d) pontja a Nemzetközi Kártyaszervezetek szolgáltatási feltételiben bekövetkező változások alapján történik.

ez az elszámolásra kerülő nincs pontosan meghatározva, mit is jelent, mert jelenthet kb. bármit :)

Előzmény: tucsok13 (8325)
tucsok13 Creative Commons License 2021.07.09 0 1 8325

Így van. Pont ugyanez igaz a Visa kártya árfolyamára is, ezért hoztam fel példának :-) Ott is jó előre szóltak, így arra hivatkozni, hogy de nem tudom, mikor fogják könyvelni, gyenge lábakon álló érvelés, szerinten.

(én egyébként direkt rendeltem úgy, hogy átcsússzon, mert szeretném tesztelni a folyamatot, a munkám miatt kell, hogy képben legyek, szóval nem véletlen)

Előzmény: zerberus (8324)
zerberus Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8324

Akkor már lehetett tudni hogy július 1.-től milyen terhek lesznek, a szállítást ismerve pedig sejthető volt hogy nem fog ideérni.

Előzmény: tucsok13 (8323)
tucsok13 Creative Commons License 2021.07.09 -1 1 8323

Ez kicsit olyan, mint a vám-áfa változás: amikor én májusban rendeltem, nem tudtam, mikor fog ideérni, de senkit nem zavar, hogy ha júliusban, akkor fizetnem kell rá mindenféle extrát :-P

Előzmény: TyggeR (8320)
tucsok13 Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8322

igen, ez igaz.. én már fejben elkezdtem a leszoktatást az Erste Max-ról, pedig jó kis kártya volt az.

Előzmény: TyggeR (8315)
nyman Creative Commons License 2021.07.09 -1 0 8321

" azért pofátlan húzások tekintetében azért most beerősítettek."

Nekem van egy olyan gondolatom, hogy a 15 évvel ezelőtt az OTP-nél dolgozó, számlavezetés díjstruktúráit kidolgozó managerek kb. egy évtizede átmentek a CIB-hez. Pár éve pedig az Erstéhez igazoltak. :)

Persze lehet, időközben voltak máshol is, nincs naprakész ismeretem a kondició változások sprektrumáról a magyarországi bankoknál. Ahogy azért látom, valaki átmehetett a Raiffeisenhez is :)

Előzmény: mov (8310)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.09 0 1 8320

egyébként pont most írtam az erstének egy levélkét, hogy mégis hogyan lesz az átállás? mert mindannyian tudjuk, hogy egy dolog kiszámíthatatlan az életben: az időjárás, és hogy hány nap alatt könyvel le egy tranzakciót az erste

csak úgy lehet fair, ha augusztus 1. előtti kártyahasználatot a jelenlegi szabályok szerint könyvelnek le, hiszen csak a jóisten tudhatja, de az ügyfél semmiképp se, hogy mikor is lesz lekönyvelve a vásárlása. ha a könyvelés napja lenne a döntő, még akár egy átállás előtt egy héttel végzett tranzakció is szemét elszámolásba kerülhetne

van még pár nap ezt tisztázni, ilyen változtatást szerintem csak kártyahasználat napjához lehet(ne) kötni

FOMA Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8319

Euro-övezetben és Svájcban EUR, ill. CHF alapú kártyát használok. (A "használok" túlzás, két éve nem jártam ilyen helyen, a tavalyi svájci utat elvitte a pandémia, idén majd meglátjuk, hogy állunk majd szeptember elején COVID-ügyileg.)

Előzmény: edkedk (8318)
edkedk Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8318

És euroövezetben?

Előzmény: FOMA (8317)
FOMA Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8317

Meglátjuk, augusztusban is megyek. Régebben kifejezetten jó árfolyamon tudtam a MAX kártyát használni, de most már jó ideje cetelemezek külföldön, ez a legjobban váltó kártyám az euro övezeten és Svájcon kívül.

gambl-R Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8316

Tippeljünk! :)

Szerintem minimum 2 forint különbség lesz a végén. Nem az erste javára. 

Előzmény: FOMA (8313)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.09 0 0 8315

még nem, mert hitelkártyánál az augusztus 1-től könyvelt tranzakciók mennek majd az erste-féle árfolyamon. addig a visa vált

Előzmény: tucsok13 (8314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!