Keresés

Részletes keresés

Neti69 Creative Commons License 2017.11.30 0 0 1858

Kedves davidthepianist

Köszönöm a válaszodat. 

Előzmény: davidthepianist (1857)
davidthepianist Creative Commons License 2017.11.30 0 1 1857

Heló 

Ha már kiadnál érte akár 400.000Ft-ot én az RP-501 et tudnám ajánlani. Az Rp501 hangzásban szerintem sokkal jobb( egy Steinway zongoráról vették a hangkivonatot míg a Yamaha hangzásvilága egy kicsit tompább lágyabb hangzású Bössendorfer zongorát idéz) mint a yamaha és a mechanikája is fejlettebb. Többet ad a funkciók terén is.

Én már próbáltam mindkettőt de azt ajánlom ha van lehetőséged látogass el egy szaküzletbe és próbáld ki személyesen.

Előzmény: Neti69 (1856)
Neti69 Creative Commons License 2017.11.29 0 1 1856

Szevasztok

Roland vagy Yamaha?

Az ár 300-400 ezer között?

Csak bútoros kivitel.

Yamaha Ydp163 vagy  talán Clp széria ?

Roland Rp 102, 501 

F-140

Többnyire  Boogie Woogie és Regtime tanulásra kellene.

Köszönöm a válaszokat.

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.11.28 0 0 1855

Ld. ezt a korábbi hozzászólásom

A Kurzweilről én is lebeszélnének.

Bútor változat esetén lehet hogy kicsit szűk lesz a keret új hangszerre lehet hogy érdemes viszonylag fiatal használt zongorát vadászni. Gyakorlatilag az YDP-143 ami még épp belefér... annak idején arra jutottam, hogy Yamahából az YDP-163 / CLP-525 modelleknél nem adnám alább, de azok meg drágák voltak (most valamivel kevésbé). Bútorbók a Kawai KDP-90-et merem jó szívvel ajánlani, nekünk bevált, és csak kicsit van az eredeti büdzséd felett...

Minimálbútorból a Kawai CL-36 és Roland F-140R / F-130R lehet érdekes.

Hordozhatónál bele lehet férni a keretbe elég jól, és elsősorban Kawai ES-110 illetve Roland FP-30 lehez érdekes.

Mindenképp érdemes a lányodnak kipróbálni a zongorákat személyesen, és úgy választani.

Nem árt vinni egy nem gagyi fejhallgatót a kipróbálásokra (mindenhova ugyanazt), ha a fejhallgatós használat érdekes.

Előzmény: 7headsdragon (1853)
djuice Creative Commons License 2017.11.28 0 0 1854

A Kurzweilt kerüld, az nem hangszer. Roland FP30 egy jó vétel még manapság.

Előzmény: 7headsdragon (1853)
7headsdragon Creative Commons License 2017.11.28 0 0 1853

Erre valaki? 

250k körül akkor mit javasoltok?

Előzmény: 7headsdragon (1831)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.27 0 0 1852

Hát magát az "összekötést" ebben az esetben nagyon nem lehet elrontani: kell egy ilyen kábel (feltételezve, hogy az AP-250-en 3.5" stereo jack a fejhallgató csatlakozó), és a 2 RCA apa megy a hangkártyába (ha a bal oldal szól jobb oldalon, akkor meg kell cserélni). A felvevő szoftverben be kell állítani, hogy melyik hangkártyáról vegyen fel. A (jó) felvételkészítés már más kérdés, na ahhoz én nem értek :).

Előzmény: gyorsmanó (1851)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1851

Most szeretnék venni valami, de ha nektek ilyen van akkor esetleg segítenétek majd "összekötni" a rendszert? Azt nagyon megköszönném!

Előzmény: Törölt nick (1850)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1850

értem, próbáld meg a Behringer UCA222-t (amint sevcsa is írja), én is azt használom (pontosabban az eggyel korábbit az U-202-t), igaz, inkább (VSTi) lejátszásra, de teljesen jó Win7, Win10 alatt is

egy stereo jack és 2 csatlakozós RCA kábel kell még

Előzmény: gyorsmanó (1849)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1849

Szia,

nem MIDI-t akarok felvenni. Azért gondolkodtam valamilyen audio interfacen mert fontos, hogy normális minőségű hangot tudjak rögzíteni. Aztán majd megy egybe az mp3+videó, és töltöm a youtubera.

Előzmény: Törölt nick (1835)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1848

Láttam és hallottam új casio zongorát...nem tudom te miket hallottál, mi hogyan kopogott de én láttam egy alig használt ydp 162 zongorát, öreganyám klozetajtója szebb hangot ad mint annak a billentyűzete...

Előzmény: djuice (1836)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1847

Az az alaplaphibás Korg jó vételnek tűnik így látatlanban is :)

Azzal nem értek egyet, hogy mindegy, mit választ az ember belépő szinten. Azért jó pár évre meghatározó lesz...
Más használati környezet (stage vs. bútor, füles vs. beépített hang vs. külső erősítés és hangszórók vs. MIDI + VST, zongora fókusz vs. egyéb hangszínek és extrák stb.) sokszor jelentős mértékben beleszól, mit érdemes választani.
Ilyen a piac és ilyen a piaci verseny :)

Előzmény: djuice (1845)
djuice Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1846

Hát ha már úton a hangszered, inkább örülj mint bánkódj és használd sokat! Havonta ha 5-10 lepedőt el tudsz tenni külön, 2-3 év múlva jóval fejlettebbre is kicserélheted még. Addig sok új modell is fog még érkezni, úgyhogy az idő neked dolgozik...

Előzmény: Qw12er (1841)
djuice Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1845

Értem. Gyakorlatilag azt is mondhatjuk akkor, hogy belépő szinten tök mindegy mit vesz az ember. Pl. ott a Korg B1 is.

Én mondjuk a stage pianokat jobban preferálom a szállíthatóság miatt, de nyilván akinek fixen a lakás díszeként kell bútor zongora, ott másak a preferenciák.

S ha már az ár mint tényező szóbakerült:

én egy huszárvágással 25 ezerért megvettem egy alaplaphibás Korg SP250-et most. Ennyiért magát a benne levő RH3 mechanikát nem kapni meg, ami mellesleg pl. a milliós csúcs Korgban, a Kronosban is ugyanaz! ;) Nekem ennyit megért, még ha meg kell csinálnom is az "agyát". Fentem a fogam előtte a Roland RD800-ra, mint itt is korábban írtam, de nem éreztem a kipróbálása után hogy nekem ez kéne még 460-ért sem, mélyen az itthoni árak alatt. Az SP250-nek számomra elég jó a mechanikája, hiába a Rolandokét preferálom amúgy, úgyhogy ha szemfüles az ember, még jól is járhat, pénzénél maradva. Ami nekem még lényeges, ott a Korgon a DIN MIDI out is, így bármivel (a Nordommal, pc-vel) össze tudom még dugni. Ez már sok mai zonginál kérdéses adott szinten, hogy csak USB-jük van...

Előzmény: ÁsítóSárkány (1843)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1844

Behringer UCA222 kell neked. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, zajmentes felvételeket lehet készíteni, nem úgy, mint egy PC-s hangkártyával. Magyarországi forgalmazóknál 10000-től indul ebayen szállítással együtt 6000-ért is megkapod. Audacity nevű ingyenes programmal tökéletesen működik, mindenféle szerkesztési lehetőség van benne, de nem túl bonyolult a használata.

Előzmény: gyorsmanó (1829)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1843

Azért az olcsó szegmensben erősen olvad a Yamaha előnye, a Roland meg a Kawai már egyértelműen beérte (szerintem sőt...) és az x50 széria óta ahogy én látom, a Casio sincs már olyan távol, mint ahogy írod...

Bár egyelőre még nálam is a Yamaha nyer még az olcsó szegmensben is.
A Casio meg elsősorban azoknál tarol, akik viszonylag olcsón akarnak sok kiegészítő "feature"-t.
Tipikusan aki zongorázni akar tanulni/gyakorolni annak a billentés mechanikája és a zongorahang a két fő szempont (amit nyilván árnyal, a hangot milyen környezetben kell kelteni, beépített hangszóró vs. füles vs. külső erősítés) és ezen szempontok szerint a Casio alulmarad. De már messze nem annyira, hogy azt mondanám, hogy maradjanak a karóráknál meg a számológépeknél.

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1842

Valóban, a Yamaha billentéseket a hosszabb ideje zongorázók szokták preferálni, különösen egy-egy nehezebb billentésű akusztikus után.

Gondolom próbáltál Rolandot is, Kawait is. Ha ez tetszett a legjobban, akkor ne emészd magad!
Yamahán belül meg az YDP-163 / CLP-525 a következő lépcsőfok, valóban 300-tól felfele.

Előzmény: Qw12er (1832)
Qw12er Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1841

Szoval azt mondjatok ezen ne aggodjak most??

Nekem nagyon szamit negyed milla mire megy el..

Cooperx Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1840

Igaz.

A Casio billentyűzet mérnökei vagy mindig részegek, vagy direkt csinálják, de nem tudnak összehozni olyat, amin az ember ujja kellemesen babrál...;) 

Cooperx Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1839

:)

Figyelj!

Ha annyira tudsz már zongorázni, hogy a Yamaha ydp-143-at (vagy a KAwai KDP-90-et (az én liblingem)) "kinövöd", akkor már azzal annyit kereshetsz, hogy bármilyen zongorát megvehetsz.

Qw12er Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1838

Az ajanlott termek mar 300 es a 249 is hatareset volt ,(

djuice Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1837

Itt a hívatalos termékoldala, inkább e szerint tájékozódj!

https://hu.yamaha.com/hu/products/musical_instruments/pianos/arius/ydp-143/features.html#product-tabs

A Yamahákban kb. fél millióig az alap GHS billentyűzet van beépítve. Ami ettől fejlettebb, pl. a P255-ös modell, de ennek is magas az ára persze. Ha mindenféle plusz szolgáltatásokkal keresel hangszert, vegyél az Arius helyett DGX660-at, az 300 alatt megúszható és egy teljes zenekart kapsz vele (igaz nem rózsafa style-ban). A zongorája ugyanaz a pure CF hangszín, billentyűzete ugyanaz a GHS mechanika. Megsúgom, az ár feljebb srófolásával a különböző modellei a márkáknak nem hoznak drasztikus minőségnövekedést!!! Legtöbbször ugyanaz a hangszín és/vagy több funkció, gomb, stb, amiért egy zsák pénzt elkérnek. Ami esetleg lényegileg más a Yamahánál, pl. a CP40, CP4 széria, de ezek színpadi zongorák már.

Rolandban inkább az FP60, ami bővebb szolgáltatást igér az FP30-tól, de igazából hogy valaki 10 évig zongorázott és fél hogy kinövi hamar a hangszerét, az vagy vegyen csúcs kategóriás és ne belépő szintű dig.zongorát vagy egy akusztikus hangszert. Utóbbit talán nem olyan egyszerű kinőni sem! ;)

djuice Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1836

A Yamahát kár a Casiokhoz hasonlítani. A Casio gyártson csak inkább karórát, ahhoz legalább ért (valamennyire).

Előzmény: gyorsmanó (1833)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1835

Az AP250 leírása szerint van USB csatlakozása (és vagy MIDI kontrollerként, vagy USB tárolóként működik a PC felé).

Szóval ha MIDI-t akarsz rögzíteni (ami azért teljesen más téma mint a hang, ezt gondolom tudod), akkor azzal nem lesz gond, egy USB kábel kell.

Ha az AP250 hangját akarod rögzíteni, és a laptopon nincs dedikált line-in bemenet, akkor jobb híján kötheted a mikrofon (mic) bemenetre is, de ekkor még rosszabb lesz a minőség (és még jobban kell a szintekre figyelni). Külső hangkártya 10eFt-től a csillagos égig beszerezhető, a hozzávaló kábel meg adott lesz (az AP250 oldal csak a fejhallgató kimenet lehet, a hangkártya oldal meg jellemzően RCA).

Előzmény: gyorsmanó (1834)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1834

Igazából nem pc hanem laptop így gondolkodtam már audio interfacen is. A casio AP250-nek nincs usb bemenete így sajna ez nem megoldható. A szofter részé nem gond, inkább a laptop-zongora-kábelek-audio interface része érdekel a dolognak.

Előzmény: Törölt nick (1830)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1833

Ha már adsz 245-öt a gépért...ember...ott a vadiúj privia px860....nem is értem...vennél egy alap fapados ydp 143at...

Qw12er Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1832

Sziasztok.

Megrendeltem egy yamaha ydp143 rozsafa kiadast. De:

Az oldalon azt irja csak kezdoknek ajanljak, mert hamar kinovik.. nos en 10 evig zongoraztam. Illetve azt mondta az elado igazabol semmi extra nincs benne csak felvetel lejatszas mig a weboldalon azt irja van benne extra hangszinek meg bill megosztas ...

Most akkor mi van?

Illetve amikor kiprobaltam ennek tetszett a legjobban a bill nyomasa, de azt irja erre is a mezzoforte hamar keves lesz amit ez nyujt.. 245ert tenyleg ennyire 'gagyi' vagy valamit elirt a weblap?? Nezzetek ra legyszi.. a roland fp30 volt a masik de annak ilyan fura nehez volt a billentese...

Koszi

7headsdragon Creative Commons License 2017.11.25 0 0 1831

Üdv

A lányomnak kellene vennem egy billentyűst. Sajnos nem igen értek hozzá. A munkahelyen a kolléga ezt javasolta: Kurzweil KA110

Én viszont meg ezt nézegettem: Yamaha ARIUS YDP-143

3,5 évig tanult zongoratanárnál, de mostanság csak önállóan tanul. Mindenféle zenét amihez talál kottát és tetszik neki próbálgat. Szóval nem csak klasszikusokat. Van neki egy iPadja, ha jól láttam azt támogatja a yamaha. És főleg arról nézi a kottákat.

köszi süsü

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 0 0 1830

ha a zongorán hallható hangot akarod felvenni:

zongora-hangkimenet (ha nincs, akkor fejhallgató jack) <- 3,5" stereo jack kábel -> PC alaplapi hangkártya line-in bemenet (vagy külön hangkártya)

meg valami felvevő program (kezdetnek wavosaur, audacity), érdemes a kimenő "szintet" (hangerőt) úgy beállítani, hogy a PC oldalon épp ne érje el a maximumot a jel (monitorozás)

ha amit játszol (=kb. a leütött hangjegyek): zongora - MIDI csatlakozás (vsz. USB) <- USB kábel -> PC + MIDI szekvencer program

Előzmény: gyorsmanó (1829)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.11.25 0 0 1829

Hogyan tudok számítógépre zenét felvenni a digitális zongorából? Nem kamerával gondoltam, hanem valahogyan összekötni aztán így minőségibb felvételt kaphatok...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!