Keresés

Részletes keresés

firmitudo Creative Commons License 2013.06.17 0 0 2904

Érdekes, még sosem mértem elpárolgást de most, hogy idetévedtem, érdekességképp kiszámoltam mai kilos kenyeremnél: 23-24 dkg. Igaz, ez nem gépi, hanem sütős-jénais megoldás, de gondolom a gépinél sem térhet el lényegesen.

Előzmény: Törölt nick (2903)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.16 0 0 2903

Vagyis "nem emlékszem".

Előzmény: Törölt nick (2902)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.16 0 0 2902

...az én 1kg-os Moulinexemben az alapkenyér recept alapján (ami 560g liszt, 300ml víz, só olaj, élesztő) olyan 930-940g-os cipó szokott sülni.

 

Nem nagyon értem, mert 560+300=860. Só, olaj, élesztő mondjuk 30 g, akkor 890-nél tartunk. Hogyan lesz ebből 930 g kenyér? 100 g adalékkal tudnám elképzelni és féldeci víz elpárolgásával, de már nem emlékeszem, mennyi szokott párologni.

 

A képen látható Clatronic sütőformát például némelyik Moulinex típusban is alkalmazzák, és még sok gépben. De létezik másikfajta Moulinex forma is, ami saját fejlesztésük, vastagabb tengellyel.

 

Ilyet használok én is, ennél a gyártó 2 liter töltési térfogatot ad meg, nagyjából 1 kg tömegben.

 

 

A gyári receptek között ez a legsúlyosabb:

 

 

Ez az alapkenyér:

 

 

 

 

Előzmény: LBándi (2900)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2901
Ezek szerint a receptnél megadott 1,5 lb - 2 lb stb. valóban fedi a kész kenyér súlyát. Egyébként ahogy néztem, a legtöbb gép 1,2 - 1,3 kg-os kész kenyeret ígér. Maradhatunk annyiban, hogy ez a súly legfeljebb a barna lisztből (telj.kiőrl.) készült kenyérnél érhető el:-) A sima vagy vegyes kenyér alap programon max. 1 kg-os.... ezekben a gépekben.

A Moulinexnél láttam egy 1,5-kg-os jelzésű gépet: Moulinex OW6118

Azt, hogy ennél az 1,5 kg milyen kenyérre vonatkozik.... esetleg a használatiban lévő receptről lehet leellenőrizni. A boltban erre - általában - van lehetőség. Ne felejtsd megnézni, hogy jól záródik-e a teteje!! :-)
Előzmény: LBándi (2900)
LBándi Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2900

Köszönöm neked és .ETNA.-nak a visszajelzéseket!

Én is letöltöttem az eredeti dokumentációját, de fel sem tűnt, hogy a 600g az csak a liszt maximális mennyiségére utal. Ha valami újat csinálok le szokatm mérni a kész terméket , így pl.: az én 1kg-os Moulinexemben az alapkenyér recept alapján (ami 560g liszt, 300ml víz, só olaj, élesztő) olyan 930-940g-os cipó szokott sülni.

Akkor elvileg elképzelhető hogy kicsit nagyobb a Panasonic teknője mint a mostani gépemnek? Az 1,1-1,2kg-os kenyér nekem nagyon ideális lenne.

Előzmény: Törölt nick (2897)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2899

Itt egy pillanatra eltájolódtam (nem emlékeztem már a súlyviszonyokra, mert mostanában nem foglalkoztam a témával), igazság szerint az egylapátosakra gondoltam, amivel kb. azonos nagyságrendben van. Az alsó képen látszik a legnagyobb terhelés:

 

600 g liszt

420 g víz

120 g magvak

 

Vagy egy másik recept a gépkönyvben: 600 + 400 +150, ami szintén kb. annyi.

 

De ha ebből elpárolog 1-1,5 dl víz, akkor durván 1 kg késztermék marad.

Előzmény: .ETNA. (2898)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2898
Köszi... akkor a mérete olyan, mint a két lapátosoké (úgy általában), vagyis tényleg a "normál" kenyérhez szükséges liszt max. mennyiségére utal a 600gr - ahogy sejtettem:-)
Előzmény: Törölt nick (2897)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2897

Nem csak valószínű, a német honlapon láthatóan rosszul írták:

Max. Brotgewicht in 600 g (kenyérsúly)

 

Gyári dokumentáció:

Strong flour max. 600 g  (kenyérliszt)

 

"Strong flour" gondolom a kenyérliszt  magasabb sikértartalmára utal (erősebb, rugalmasabb kenyér), persze itt nem ez a lényeg.

 

Kb. azonos nagyságrendű egyébként a sütőforma.

Előzmény: LBándi (2893)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2896
A tepsije olyan méretű, mint a többi kenyérsütőnél (1,3 kg-osoknál), vagy nagyobb? Nem formára értem ...
Előzmény: Törölt nick (2894)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2895
Valószínüleg a max. lisztmennyiség a 600 gr !
Az én gépem 1,3 kg-os, a sima fehér kenyérhez 560gr liszt +310 ml víz stb. kell, ebből 2 lb-s (kb 0,9 - 1 kg) kenyér lesz. A max. liszt a barna kenyérnél lehetséges, 700 gr lisz+340ml víz, ez a 2,5 lb-s kenyér, ami kb. 1,1 kg-os kenyér. A barna lisztből készült kenyér, zömökebb (de súlyos) "végeredményű", ezért fér bele a gép tepsijébe. Kevert lisztből (fehér+teljes kiőrlésű) vagy fehér kenyérlisztből nem lehet csak összesen max. 560gr-ot használni az 1,3 kg-osnak "becézett" kenyérsütőkben, különben "kidagad" a tészta a gépből.

A pizza tésztához pl. 460g liszt az alap... én másfélszeres mennyiséget próbáltam már, nem volt gond. Gyanítom, hogy a dupla adagba már beletörne a gépem "bicskája":-))

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még sosem mértem le (nem is jutott eszembe) a kész kenyeret, Te mérted már?
Előzmény: LBándi (2893)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2894

Én mindig a gyári dokumentációt szoktam keresni és átnézni. Legyen az alaplap a számítógéphez, vagy egyéb műszaki tárgy, én a PDF-re "gerjedek".

 

Míg más gépeknél a kész kenyér tömegét szokták megadni (szárazanyag +víz -párolgás), a Panasonic ezt láthatóan külön-külön értelmezi. A készülék tetőbe épített 150 grammos magtartóval és külön élesztőadagolóval rendelkezik.

 

Más gépeknél a sütőformába először a vizet, utána a lisztet, tetejére az élesztőt kell tenni, hogy utóbbi a vízzel ne érintkezzen, ami főleg késleltetett időzítésű sütésnél számít.

 

A Panasonic ajánlása szerint viszont először a lisztet, utána a vizet tegyük be, hiszen az élesztőt úgyis csak később adagolja a gép. Ezt a módszert egyébként én is szoktam követni, mert szimmering-problémák esetén nem árt, ha a víz nem folyik le a csapágyhoz. Csak én kézzel szórom be az élesztőt, amikor már elindult a kavarás, és a liszt a vizet felszívta.

 

A Panasonic doksijában a receptajánlatoknál derülnek ki a dolgok, ha összeadod: liszt + víz + magvak.

 

   

 

 

  

 

Előzmény: LBándi (2893)
LBándi Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2893

Találtam eg ynémet webáruházat ahol igen ellentmondásos információkra bukkantam:

 

http://www.redcoon.de/B335164-Panasonic-SD-ZB-2502_Brotbackautomaten?refId=94511216#databox

 

Itt le van írva hogy az XL(1,2kg) L(1,0kg), M(450g) , viszont lentebb meg azt írja a leírás hogy maximális kenyérméret 600g, akkor mos tez hogy is van?

Előzmény: Veszpremi (2891)
LBándi Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2892

Én nem az általad linkelt gépre gondoltam, hanem a Panasonic SD-ZB2502 BXE típusra, de ha mindkettő gépben ugyanaz a "teknőt" van, akkor valóban igazad lehet, miszerint közel 1.2kg a kapacitása. Az már jó is lenne nekem, ha több mint 1 kg tésztát bír kezelni. Köszönöm a segítséged!

Előzmény: Veszpremi (2891)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2891

http://www.amazon.com/Panasonic-SD-YD250-Automatic-Bread-Dispenser/dp/B00005QFL0

Itt "up to 2-1/2 pounds", azaz egészen 2.5 font-ig írják, ami 2.5x453,59237 gramm, azaz 1.13 kg, ha jól szoroztam.

Előzmény: LBándi (2890)
LBándi Creative Commons License 2013.06.15 0 0 2890

Sziasztok!

 

Kenyérgép vásárlás előtt állok (jelenlegi közel 6 éves Moulinexem a sok használat következtében lassan megadja magát) és segítséget szeretnék kérni.

 

A következő kenyérgépről kellene megbízható információ, mégpedig a benne süthető kenyérméretekről (M,L,XL). Pontosan hány grammos méreteket takarnak ezek a jelölések? Néztem már hivatalos oldalt, webáruházakat, használati útmutatót, de mindenhol mást írnak. Következő gépemnek olyat szeretnék, ami 1-1,5kg kenyeret süt, illetve le tudok benne dagasztani 1kg< nyers tésztát is akár.

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2013.06.01 0 0 2889
Hupsz, éppen így néz ki a Hausmeisterem:-)
http://m.arukereso.hu/?p=p30597646

A megfelelő gép (és később a receptek) kiválasztásában talán segít, ha a "nagy sütögetők" Limara és E.margit oldalain is nézelődsz !

http://www.limarapeksege.hu/?m=1
http://emargit.gportal.hu/
Előzmény: Bendegúz76 (2888)
Bendegúz76 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 2888

Szia!

 

Igen ezeket olvastam és ezért lettem tanácstalan!

Valaki olyat ír,hogy megrázta az áram gépen keresztül ilyet nem vegyen senki,de másvalaki pedig agyon dicséri!

Azért gondoltam arra,hogy ide írok és ha valakinek bevállt egy jó gép akkor olyat vennék!

 

Na akkor tovább olvasgatok,csak rátalálok egy jó masinára!

 

Előzmény: .ETNA. (2887)
.ETNA. Creative Commons License 2013.05.29 0 0 2887
Jut eszembe, korábban írtam egy hsz-ben az alábbiakat, nem tudom van-e még az oldalon ilyen lehetőség és nézted-e már a véleményeket?Bemásolom:

" http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/?start=25 i
Katt rá a gép nevére, kijön a tájékoztató oldal, ott találsz három lehetőséget: Boltok és árak, Termékleírás, Vélemények, ha szerencséd van, a Neked tetsző géphez már írt valaki véleményt..."
Előzmény: .ETNA. (2886)
.ETNA. Creative Commons License 2013.05.29 0 0 2886
Szia! Tényleg nincs már ilyen? Azta... ezt nem is tudtam :-)

Egy közepes árkategória szerintem elég. Ezeknek a neve nem is lényeg, mert kb. mind ugyanazt tudja és kis túlzással, mindegyiket Kínában szerelik össze, a műkődési elv pedig ugyanaz. Nektek szerintem, egy két lapátos, 1,3 kg-ot tudó gép lenne jó. A használatiban legyenek receptek.. szerezzétel be a hozzávalókat, hogy vásárlás után mielőbb kipróbálhassátok. Szerintem egy kb.15-20ezres gép már jó, márkától függetlenül.
Előzmény: Bendegúz76 (2884)
blaze73 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 2885

nálunk a családban, baráti körben több ALDI-s gép fut, és kiválóak.

 

 

Előzmény: Bendegúz76 (2884)
Bendegúz76 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 2884

Szia! Hát ami neked van azt már nem forgalmazzák,megnéztem!

Hát 3 - an vagyunk és egy 10hónapos baba! Kb 2db 1kg - os kenyér sütés lenne 1héten,illetve a kuglófot is kipróbálnám állítólag finom benne!

Én is nézegettem már a gépeket de van 13.ezertől 40ezerig is!Nem tudom melyíket lenne érdemes megvenni!

 

 

 

Előzmény: .ETNA. (2883)
.ETNA. Creative Commons License 2013.05.29 0 0 2883
Szia! Nekem Hausmeister HM1300-as gépem van, nekem tökéletesen bevált. A kenyeres fórumokon a Moulinex és a Panasonic gépekről is jó véleményeket olvashatsz. Persze van, akinek Aldis gépe van ... szép kenyeret süt..
A műszaki cikkek kiválasztása mindig lutri.
Inkább áll&#236;ts fel szempontokat, ellenőrizz bizonyos tulajdonságokat (jól záródjon a teteje, legyen mérőpohara és kanala, magyar nyelvű használatija!) vásárláskor.

Szempontok:
1./ szeretnél-e spéci funkciókat (bagett sütés stb. a Moulinexnek vannak ilyen gépei 30ezer körül, a Tefalnak van pl. két sütőtálas gépe!), vagy csak a kenyér és tészta a lényeg (ezt minden gép tudja... a Hausmeister pl. ilyen kb. középkategóriás),
2./ legyen alkatrészellátás, szervíz (neten kikereshető, pl. a Hausernek jó szervízei vannak stb.),
3./ kb. mennyit akarsz költeni a gépre,
4./ mekkora a család, rendszeresen nagy 1 kg-os kenyeret fogsz sütni vagy inkább kisebbet (1,3kg-os a max. a gépek többségénél, persze ezek 70 dkg-osat is tudnak).

Én a 2 lapátos (!!) lapos-széles formájú sütőtálas gépet ajánlom ("tégla-szerű" formájú kenyér), ez szerintem jobb, mint a magasabb "kocka" kenyeres.

linkek:

http://arukereso.hu/?c=4110

http://arukereso.hu/?p=p32999758

http://www.tefal.hu/All+Products/Cooking+appliances/Kenyersutok/Products/Dual+Home+Baker/Dual+Home+Baker.htm
Előzmény: Bendegúz76 (2882)
Bendegúz76 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 2882

Sziasztok!

 

Tudtok nekem valami jó kenyérsütő gépet ajánlani?

Rengeteget olvastam utána és tanácstalan vagyok!

Nem az olcsó kategória a főbb szempont,hanem a tartósság,minőség és kifogástalan végtermék!

 

Köszönöm!

 

Sziasztok!

.ETNA. Creative Commons License 2013.04.29 0 0 2881
Hausmeisterem van... az alapkenyér receptben is van cukor, lusta vagyok variálni, úgy csinálom, ahogy a használatiban szerepel, a színt sosem állítom és normális, szép barna a héj. Kenyeres cikkben (sütőben sütősön) olvastam egyszer, hogy "több" cukor barnultabb, ropogósabb héj... sajna nincs más ötletem. Ha a barna héj fontos, a sufni-tuning alufóliás letakarás (csak egy mozdulat) megér egy próbálkozást :-)
Előzmény: t.lantos (2878)
t.lantos Creative Commons License 2013.04.29 0 0 2880

Csak kenyeres blogokon latok szepen barnult kenyerekrol is kepet, ezert erdekel, hogy lehet osszehozni :)

Előzmény: t.lantos (2879)
t.lantos Creative Commons License 2013.04.29 0 0 2879

Az alufolia olyanbarkacs. Az olajos receptet se latom sotetebbnek (nem is ertem, minek a 3 fele hejszin uzemmod, csak a elgsotetebbet hasznaljuk, es igy is vilagos.

Egyszer bedobtam a sutobe par percre legkevereses uzemmodban, akkor megbarnult, de erre meg lusta vagyok.

 

Előzmény: sickamic (2876)
t.lantos Creative Commons License 2013.04.29 0 0 2878

Kenyeret szeretnek, nem kalacsot :)

van olyan recept, ami ir 1-2 kk cukrot, az se barnabb.

 

Előzmény: .ETNA. (2877)
.ETNA. Creative Commons License 2013.04.28 0 0 2877
Ha teszel a kenyérbe cukrot, esetleg kicsit növelheted (bár nem ez a legegészségesebb mód), elvileg ettől is lehet sötétebb, vagy az előbb ajánlott kémlelőablak-letakarás módszer is segíthet.
Előzmény: t.lantos (2875)
sickamic Creative Commons License 2013.04.28 0 0 2876

Miután főleg alulról éri a hő a kenyeret, szerintem ez a kenyérsütő gépeknél általános probléma. Lehet rajta javítani kis zsiradék ( pl. olaj, vaj) a tésztához adásával és lehet a lezárt gép ablakára alufóliát tenni, hogy onnan visszaverődjön a hő.

 

Előzmény: t.lantos (2875)
t.lantos Creative Commons License 2013.04.27 0 0 2875

Sziasztok

 

Nahat, hogy ilyen topic is van :)

Hogy lehet megoldani, hogy a kenyernek rendesen megpiruljon a heja?

Meg az oldala is eleg vilagos szokott lenni (bar legalabb ropogos es finom), de a teteje nagyon vilagos marad.

Moulinex OW2*** a gep, a hozza adott recepteket hasznaljuk, izre hibatlan.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!