Keresés

Részletes keresés

adamgubo Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1288
Sziasztok! Tudtok valakit, aki megy Samoisba autóval, és van nála két szabad hely? Előre is köszi!
Üdv: Ádám
florg Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1287
Nem jobb a hangja. Ízlés kérdése persze, de szerintem túl kemény hang.
Előzmény: BigoZ (1286)
BigoZ Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1286

Sajnos az az árkategoria meghaladja a lehetőségeimet. Így is csak akkor tudom megvenni magamnak a gitárt ha sikerül eladnom egy másik gitáromat, egy Aria TA-40 es jazz gitárt. De nézegettem a Saga Gitane gitárokat Djangobooks -on, olvastam teszteket is valoban nagyon jókat írnak ezekről a gitárokról, tetszenek is nagyon, csak egy gond van...

Majd esetleg a közeljövőben ha sikerül komolyabb színtre lépnem talán majd megengedhetek egy ilyet majd magamnak, nekem spceial a Saga Gitane DG-250M tetszik nagyon, egyrészt szép, másrészt a hangja szerintem jobb mint a DG-255 nek. A neten hallottak alapján, aztán lehet hogy becsapom magam.

florg Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1285
De, ha nem jönne be a Johnson, és szánsz rá egy kis pénzt, tudom ajánlani ifharmony kollega Django-fejes gitárját. Az egy kiváló széria (van olyanom is, nagyon jó), persze kicsit drágább.

Ha boltban próbálsz ilyen hangszert, vedd figyelembe, hogy általában a leggagyibb bronz húrokkal vannak szerelve (érthetetlen módon sokszor a nagyon dr. Gypsy gitár nem szól jól bronzzal (kivéve az AER prof phbronz húrokat), arra (ezüstözött)rézborítású húr kell.
Előzmény: BigoZ (1284)
BigoZ Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1284
Köszönöm a gyors válaszokat, akkor a héten be is ugrok az Eldorádóba megskubizni van e még gitár.
florg Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1283
A gypsy gitárok nagy része rétegelt oldalú és hátú, fenyő fedlappal. Az eredeti Selmerek is így készültek anno.
Én koncerten egy Johnson JGG 12e-t használok jó ideje. Ez lényegében egy DellArte, csak a nyak egy darabból van. Amikor készült, még velük gyártatott a DellArte, mostanában már máshol, és Asian DellArte néven fut a hangszer. Nekem nagyon bevált, nagyon kényelmes nyakú, öreges hangú gitár. Az ovállyukassal nincs tapasztalatom, de amikor anno próbáltam, ez a D-lyukas jobban tetszett.
A piezója meglepően jó, az elemtartó elég buta, kb. egy héten belül beesik a gitárba, egy kis ragasztóval orvosolható a probléma (D-lyuknál. Oválba nem tudom, hogy piszkál bele az ember, ahhoz inkább hangszerész kell.) Ez a hangzást nem befolyásolja, lóg a dróton, csak kicsit idegesítően zörög.:)
Mindenképpen érdemes elektronikásat venni, mert ahhoz később lehet csatlakoztatni még bármit, sőt elektronikát is lehet cserélni jobbra, és már ki van építve a helye, és bár a piezo kompromisszum, de sokszor nagyon kényelmes.

Úgyhogy, ha jó, használható gitárt akarsz olcsón, érdemes ezt választani. Már nem gyártanak ilyen hangszert, érdemes lecsapni rá, ha van boltban, mert amit nálunk még lehet kapni, azok az utolsó gyártott darabok tudtommal.
Előzmény: BigoZ (1280)
tzuiop Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1282
legolcsóbb
Előzmény: tzuiop (1281)
tzuiop Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1281
Szia!

Ha pesten vagy,akkor a Zichy utcában nézz be az Eldorado hangszerboltba, nekik volt pár hónapja Johnson Gypsyjazz gitárjuk!
Én fenyő, rózsafát vennék. Az oldal, hát minden gitárnak rétegelt. A tömör drágább, sérülékenyebb. A fedlap elvileg tömör kéne, hogy legyen.
Mindenképpen ki kell próbálni a gitárt vásárlás előtt, mert ilyen árban elképesztő különbségek lehetnek két gitár között és gondolom te is jót akarsz!?
Piezo jó ha van benne, használható és nem drágít szerintem olyan sokkal. A legolcsób, használható elektronika a Schertler BAsik, ami kb 30.000 ft.
Előzmény: BigoZ (1280)
BigoZ Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1280

Sziasztok skacok nagyon király a forum, rengeteg sok segítséget kaptam tölletek a műfajt illetően, "egyre jobban nyilik ki a csipám" e tekintetben, NAGYON KÖSZÖNÖM királyok vagytok. Hamarason szeretném megvenni első gypsy jazz gitáromat, és ebben szeretnék egy kis segítséget kérni tölletek. Ithon ugye nem nagyon kapni, ilyen gitárt vagy ha kapni is a stageshopban túl dága. De találtam egy üzletet a neten ahol forgalmaznak, Jonhson gypsy gitárokat. Jonhson JGG-12E, vagy a JGG-10E, ajánlanátok, esetleg akinek van tapasztalata evvel a gitárral azt nagyon megköszönném ha leírná nekem. Nagyon érdekelne az is hogy milyen a gitár gyári hurláb-pickupja, mik a tapasztalatotok ezzel?

Egyszóval minden érdekelne a hangszerről. Fa, rétegelt esetleg tömör:), mert ezt nem írják csak a top-ról. A rózsafa+cédrus top variáció az nagyon jól szól, igaz egy kalszikus gitár teljesen más mint egy akusztikus, nekem egy Raimundo 130 asom van már 6 éve és azon gyakorlok most. Az is érdekelne hogy esetleg a rózsafa+fenyő top milyen hangot ad, milyen a hangszer hangtartása, hangerje... Érdemes az elektronikával ellátottat megrendelni, vagy majd a késöbbiek folyamán érdemesebb egy hangszedőt venni hozzá? Ha esetleg tudtok jobb alternatívát gitárvásárlás esetén, azt is megköszönöm. A keret rá 135-140e Ft lenne majd nyár végén gitár+tok, legalábbis így szeretném megoldani. Előre is köszönök minden vállaszt EGY új Django fanatik BigoZ:)

Gyuri Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1279
Azon se ragtam at magam - koszi :-)
Előzmény: tzuiop (1278)
tzuiop Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1278
Ez az angol verziója a "Astouces de la guitare Manouche"-nak.
Előzmény: Gyuri (1273)
Gyuri Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1277
Koszi szepen
Előzmény: florg (1276)
florg Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1276
Rákeresek, csak az a baj, hogy összevissza vannak a cuccaim. Amúgy lehet, hogy tzuiop kollegának (is) megvan, csak azt nem tudom, digitális-e.
Előzmény: Gyuri (1275)
Gyuri Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1275
Kellene
Előzmény: florg (1274)
florg Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1274
Nem tudom, ismerős. Kellene, vagy kínálod?
Előzmény: Gyuri (1273)
Gyuri Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1273
Megvan ez valakinek, manusok?

Angelo Debarre, Samy Daussat, Denis Roux - Gypsy guitar - the secrets.pdf
florg Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1272
Kicsit szélesebb a nyak, valóban.

Galli Silk & Steel, Newtone Django, Savarez Argentine, vagy végső esetben D'Addario (nem tudom a húrjuk nevét, vagy Django, vagy valami hasonló, szerintem vacak).

Ezek közül lényegében csak a Newtone Django kapható a Stageshop-ban (ahol a műfajhoz illő pengetőket is vehetsz, Wegen mester műveit), a többi mind netes rendelés.

A gypsy húrok ezüstözött réz bevonatúak (kivéve a Newtone egyik fajtáját, de nekem az nem jött be). Ha másmilyet akarnak rád sózni, az nem az.

A fákat akkor is kivágják, ha te nem veszel gitárt. Ha meg senki nem vesz gitárt, akkor legközelebb akkor lesz új gitáros nemzedék, ha meghalnak a mostaniak, és meg lehet örökölni a gitárjaikat. :)
Előzmény: off the grid (1271)
off the grid Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1271
Köszi a választ !

Én is hasonlóképpen érzek mint amit írtál. A helyzet hogy most egy nejlon húros gitáron játszok (régen jazzt is azon talnultam) de fémhúrost szeretnék, eddig puritán módon a bending meg hammering technikákat mellőztem, de most használnám.

A sima country gitároknak valahogy túl vékony a nyaka ezért nem veszek ocsóba egyet, jól érzem hogy a Manouche gitároké kicsit szélesebb ? - nekem az kellene.
A cutaway nélkül is elvagyok, a 15ig bundig benyúkálok.

Milyen húr márkát tudsz mondani ? Azért kérdem itt, mert vannak felvilágosult, szakértő eladók sok helyen, de ha éppen valami nincs a raktáron, akkor hajlamosak eladni olyat is amiről tudják hogy nem az kell neked. (Ilyenkor jön hogy én is ezt használom otthon - és akkor én már húzok is el a boltból).

!! Használt gitárt azért környezettudatosság miatt is keresek, minek kivágni mindig egy-kettő-három új fát, ha meg lehet oldani másképp is ?

Mindamellett még gondlkodok az ajánlatodon...

Előzmény: florg (1270)
florg Creative Commons License 2010.04.25 0 0 1270
Használt és/vagy használható manouche gitárt 100 alatt nem kapsz. Ha ennyi körül érdekel, esetleg tudok segíteni.
Ha nem, keresgélj a neten, manouche formájú gitárt már 50-ért is lehet kapni.

Egyébként nem a gitártól lesz manouche a zene, hanem a gitárostól. A Selmer kópia gitár csak hab a tortán (eleinte a Rosenbergék is úgy játszottak az Ovationokon, hogy csak na.).Egy egyszerű bármilyen fémhúroson ugyanúgy lehet ilyen zenét játszani, csak megfelelő húr/pengető/technika kell hozzá. Egyszerű fémhúrost meg ócsón hozzádvagdosnak bárhol.
Előzmény: off the grid (1268)
off the grid Creative Commons License 2010.04.25 0 0 1269
Ja és a nemrég fórumra feltett eladó gitár nem érdekel, nekem használt kell valamint sok pénz az.
Előzmény: off the grid (1268)
off the grid Creative Commons License 2010.04.25 0 0 1268
Sziasztok !

Manouche gitárt szeretnék venni, de használt érdekel. Több ismerősnél látom, hogy ott porosodnak a nem használt gitárok, mert már nem játszanak többet, vagy lecserélték egy jobbra. Olyan amin gpysy stílusú muzsikát lehetne csinálni nincs.

Sokat vagyok úton és akkor különösen nem jó a drága gitár.

Üdv !
Gyuri Creative Commons License 2010.04.21 0 0 1267
oppardon, nem laccik: A Lost Fingers bazseval majd, s sokan masok.
Előzmény: Gyuri (1266)
Gyuri Creative Commons License 2010.04.21 0 0 1266
Előzmény: florg (1247)
Gyuri Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1265
be kell osztani a pizt, bluesfest is lesz. Tavaly itt volt a Nolan, iden ugy latom senki manouche, csak eszak-amerikai klezmeres, kamuroma bandak lesznek

Benson, Scofileld, Towner feltetlen, Redman, Lou Reed ha sikerul
Előzmény: tzuiop (1264)
tzuiop Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1264
Bazzz, de jó neked! :)
Azért a Joey Defrancesco-t se hagyd ki! ;)
Előzmény: Gyuri (1263)
Gyuri Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1263
Fays csavot se hagyd ki, embertelen dolgokat tud belekeverni flamencobol.
Dutronc juniort is kedvelem, foleg ha enekel veluk :-)

ma jott ki a program, lesz gitar boven: Ottawa Jazzfest 2010
Előzmény: tzuiop (1262)
tzuiop Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1262
Nálam Bireli az első a humora és sokoldalúsága miatt, aztán jön Angelo Debarre, aki szintén beszéli a nyelvet és nem csak leckéket puffogtat. Szeretem Romane eleganciáját, Tchavolo energikusságát. Nagyon komolyak a fiatalok közül Gonzalo Bergara nagyon finom, Adrien Moingard olyan, mint valami Bireli könyvtár, Joscho Stephan dinamikája miatt lett nagy kedvenc az elmúlt évebn, előtte csak borzalmasan túrt, most már ugyanezt meg tudja csinálni halkan, hangosan és elképesztő a vibratója. Sebastian Gineaux a román zenékbe is beleásta magát és a csellós és szülei klasszikus képzettsége miatt nagyon komol yzeneszerző, hangszerelő és ő za aki bal kezes pengetővel játszik elképesztő csellóvonó kéztartással ! :) Romane( Richard Manetti) fia nagyon swingel és David Reinhardt is egyre keményebb, bár ő is mindent játszik. Nekem még Samy Daussat is egyre jobban bejön,aki sok oktató anyagon szerepelt és mostanra úgy tűnik összeértek a kicsit leckeszagú figurái és nagyon ízesen és kellemesen játszik.
Előzmény: Gyuri (1257)
Gyuri Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1261
egyutt..Grappelli 70th Birthday Concert.
http://www.youtube.com/watch?v=PG0YL69c6rU&feature=related
Előzmény: tzuiop (1258)
tzuiop Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1260
Már volt aki megtette és ezt le is írta! Nekem van Bireli kottám! :) Eljátszani még nem álltam neki! :)
Előzmény: akapuli (1256)
tzuiop Creative Commons License 2010.04.08 0 0 1259
http://www.youtube.com/watch?v=P5kS_bDl19M&feature=related
Előzmény: tzuiop (1258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!