Ezt a sok savanyú pofát. Ha nem lett volna ott a mondat végén a :)) jel akkor megértem. Egyáltalán nem szántam sértésnek sem pofátlanságnak !!! Mi van veletek, rosszul aludtatok vagy mi?
Hozzánk a horvát rokonok be sem tehetik a lábukat ha nem hoznak Rogac -ot (szentjánoskenyér) - aki nem tudja mi ez - kalácsba kell tenni mák vs. dió helyett.
a prágában élő keresztlányom cseh vőlegénye pl. imádja a magyar kolbászt. így aztán minden kilátogatónak több kilót kell vinnie, különben be se engedik a lakásba :-) mikor a (keresztlányom) tesója egyszer két napra ugrott ki munkaügyben és nem vitt, nem is hitte el a srác, hogy tényleg képes volt kolbász nélkül menni :-)))
Ha mostanában utaztok a Dominikai Köztársaságba, ne próbáljatok bevinni kolbászt, hurkát! A VÁMOSOK MINDENT EL FOGNAK VENNI !!! Az élelmiszer bevitele tilos, s most, karácsony körül az ellenörzés különösen szigorú. Ne vigyetek por formájú paprikát sem, ami nem eredeti csomagolásban, s etikettel van ellátva. "
Nincs is annál romantikusabb, mint egy hazai disznótoros vacsora a Karib-tenger partján...
"Nem kétséges, hogy a mezőny java része röfögési célzattal megy a bamakora. A jótékonysági mázat viszont a szervezők öntik az egészre, kár ezt egyetlenegy csapaton számon kérni, és ezért lemotorosfaszozni őket."
"a jótékonyság természetesen a média miatt van, így nagyobb hírverést lehet csapni."
"A recepciós bácsi iszonyú édes volt, szájából kilógott a spangli, olyan jókedélyű, belassult mint az agadiri szerelőszakink. Csereberéltünk is, mert zöldlevelű nekik unikum."
Annyit fűznék csak hozzá szerényen, hogy semmiféle diplomával - így antropológusival sem - osztanak intelligenciát. Az vagy van, vagy nincs. Szerintem nagy szegénységi bizonyítványról vall, hogy valaki már az út előtt azon gondolkodott, hogy milyen "buli" lesz majd valahol összefújni valamit. Még ha csak egy rissz-rossz viskót is. Nem az övé az a viskó, semmi köze hozzá, miért kell rontani, rombolni?! Ezt mondjuk magyar viszonylatban sem értem...
Hogy a TV2-nél valakinek gőze sincs, hogy a világnak azon a felén mi az fontos, a szükséglet....egy dolog, ezen én már speciel nem lepődök meg. De hogy egy olyan ember, aki egy bamakós vagy dakaros versenyen indul (azaz tudja elvileg, hogy mire készül, tájékozódott előtte!!!!), annyira tapló legyen, hogy még viccesnek is találja az általa felgyújtott szavannát....na az már finoman fogalmazva is gáz.
Nézd, két jóbarátom volt az első bamakós ralin, és sok mindent meséltek. Többek között azt is, hogy a baráti csapatból az amúgy kőliberális és humanista antropológusok a végén azt latolgatták, hogy a helyi lakosság napidíját mennyire lehet levinni, hogy ne lázadjanak fel, és épp csak ne halljanak éhen, asszem 75 centben egyeztek ki. Iszonyatos a sötétség, a nyomor és a lepusztultság, és a pampa szélén egy amúgy is összefirkált betonkunyhó oldalát lefújni közepesen tahó dolog, én - bevallom - felröhögtem a feliraton. Csikket kidobni és a felgyúló füvön röhögni már nem vicces.
Persze a TV2 akkor is nagyot villantott, vízfestéket és mobiltelefont vitt a szegény afrikai éhező gyerekeknek a sivatag szélére, ahol kizárt dolog, hogy vizet pocsékoljanak ilyesmire és nincs áram, ahol feltölthetnék a telefont. A vízfesték sorsa az lett, hogy megették a gyerekek.
Azt sem tartom viccesnek, hogy az ablakon kidobott cigarettacsikk miatt lángra kapott a szavanna száraz füve. Azt meg már végképp nem, hogy a televízióban erről vigyorogva beszélt az egyik versenyző, hogy csak párszáz négyzetméteres terület égett le egy falu közelében.
Gondolom marhára ők tehettek róla, hogy csak ennyi égett le. A bejátszott felvételen vidáman húztak el a kocsik a lángok mellett.
Hazánkfiainak csak egy kis kellemetlenség, de az ott élőknek és az állatoknak ez nem annyira jópofa.
Pár napja belehallgattam egy beszélgetésbe a buszon. Mögöttem ült két 18 év körüli gyerek, intelligensen beszélgettek.
Szó szerint:
- Képzeld, amikor kellett mennie, voltam apámmal Kínába (így. Kínába. Nem Kínában.) Jó volt, de baszki annyi ott a sárga, hogy te olyat még nem láttál.
A Budapest-Bamako rally néhány hozzászólása ide kívánkozik:
"a földközi-tengeri hajóút Bóna Ildi szépségkirálynőt és engem is nagyon megviselt. Mi, mint a két leggyengébb láncszem felváltva jártunk hányni és egyikünknek sem sikerült aludni. Miss Hungary állapota sajnos akkor sem javult, amikor végre megérkeztünk a kősivatagba, fejfájása, rossz közérzete és egyre növekvő honvágya miatt már többször megfordult a fejében, hogy feladja a rallyt és hazautazik."
Már öt napja utaznak, de iszonyú honvágya van. A mama szokjnyájától való elszakakdást pont egy 2x8000 kilométeres, egy hónapos rallyval kell kezdeni? Mert az olyan jó buli?
Egy versenyző Afrikáról:
"kb percenkent 3 ember szeretne gondolatait megosztani velunk, na meg egyeb oruleteiket, kezdetben ellenallasunk lehetetlenek bizonyult, na de aztan beindultunk es mi baszogatuk oket:D "
És egy űberelhetetlen:
"A többiek szerint a fék-problémát a következő nagyvárosban mégiscsak orvosolni szükséges. Így lemondunk arról, hogy estére elérjük a napi hivatalos végcélt a Tatuin kempinget. Kár! A hely onnan kapta a nevét, hogy itt forgatták a Star Wars Tatooin-on játszódó jeleneteit."
Basszus, ez olyan, minth azt írta volna, hogy Eger onnan kapta a nevét, mert Gárdonyi írt egy Egri csillagok című könyvet. Tatahouine (Tatouine) város egy kicsivel korábban létezett, mint a Csillagok háborúja :)
Ezt nemrég olvastam a Tunézia női szemmel c. topicban:
"....de az ország ( ti. Egyiptom - Kirgizke) mégsem fogott meg annyira,nem tudom megfogalmazni miért.egyébként a tengerpartja is tiszta korall,nem lehet rendesen úszni csak ott ahol ki van tisztítva a partszakasz,de a nagyon mesterséges.nekem ez a véleményem..."
Tényleg pocsék lehet az a tengerpart, ahol a sok gyönyörű koralltól nem lehet rendesen úszni!!!! Csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy a korallképződéshez tudtommal egészséges és nagyon tiszta természeti feltételek szükségeltetnek.
Ha egy-egy hiper-szuper szálloda kedvéért ezt kitépik, kikotorják, az ökológiai terrorizmus. Szerintem.
Hozzászólónknak persze ez sem jó, mert ez meg túl mesterséges.
Nem jó a természetes, nem jó a mesterséges. Akkor talán nem kéne tengerpartra menni, hanem "csak" a Balatonra. Bár evvel is meglenne ugyanez a dilemma...
A "buta sznobságot" azért mégiscsak visszautasítanám..!! Különösen, ha nagyon nem igaz. Mert hát képzeld csak, voltunk Dél-Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is, és az álomszép görög helyeken is.. Vagyis ez az érv sajnos nem áll. Isten ments, hogy megvonnám magamtól a déli élményeket. De nem is erről szólt a vita!! Csupán arról, hogy hová menjünk a kicsi gyerekekkel először, és mivel. És annyit mondtam ehhez kapcsolódva, hogy nem vagyok kánikulakedvelő ,és jobban érzem magam északon. Ez azért ugye nem bűn..?! Vagyunk még ilyenek egy páran..:o)