Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 66382

1. Régen sem csak a németek jártak kempingbe.

2. Akinek 47000 a jövedelme, az biztos nem jár sehova és lakója sincs.

3. Bár én említettem először lölőt de nem politikai szándékkal. Nem kellene a politikát idekeverni. Ha kell inkább töröltem az ominózus hsz-t.

Előzmény: drBubo69 (66381)
drBubo69 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 66381

Régen is csak a németek jártak kempingbe, majd ezután is csak ők fognak :) Szerintem nem lehet gáz a szezon ár, 47000 forintos jövedelemből ki lehet majd fizetni. :)

Előzmény: GPS (66380)
GPS Creative Commons License 2020.10.05 0 0 66380

de azt sem gondoltam volna, hogy lesz idő mikor visszasírjuk lölőt.

Háát, a kemping szempontjából ideális tulaj volt. Még az embereit sem látta senki... nem hogy őt.

Minden úgy működött mint 5, vagy 10 évvel előtte - semmi változást nem hozott az, hogy a Mészáros-portfólióba került a hely.

A mostani váltás viszont elég vészjósló - fogalmunk sincs, hogy a következő szezonban is megmarad-e a kemping olyannak, amilyen volt eddig .
A legjobb, hogy a kempingvezetőnek sincs erről semmilyen fogalma - mert az új tulaj nem kötötte az orrára neki sem - eddig, legalábbis nem.

Ha lesz is jövőre - a várható szezondíjra már gondolni sem merek.

.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66379)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 66379

Nem hallottam erről, de azt sem gondoltam volna, hogy lesz idő mikor visszasírjuk lölőt. :-)

Előzmény: GPS (66377)
Lábasmáz Creative Commons License 2020.10.05 0 1 66378

Semmi kiventnivalót nem találok abban, hogy 11 után csönd legyen. Osztrák. német konkrétan jogszabályban adja meg, hogy 22-06-ig kuss, mert rád hívja a rendőrt, ha zajongsz (és nem utolsó sorban komolyan veszik és ki is jönnek).

Volt nekem belőle éveken át elég, hogy hajnal 4-5 körül tudtunk elaludni a balatoni - elméletileg - nyaraláson, mert akkor volt hajlandó elcsendesedni a diszkó péntek és szombat este... A jó kis bulikázós diszkóhajóról nem is beszélve., ami a szabatéri mozi nézőtérrel szembefordított hangszóróit képes volt 4-500 m távoslágból, a vízről túlüvölteni.

Azoknak is van élete, akik fixen ott laknak, és az nem megy, hogy a bulizók miatt ők évente 2-3 hónapig nem alszanak.

LM

Előzmény: GPS (66366)
GPS Creative Commons License 2020.10.04 0 0 66377

Csak nem a Yacht-ra is szemet vetett a nemzet gázszerelője?

Hol él maga? Nem hogy "szemet vetett rá", de meg is vette - sőt, már el is adta.

Az volt a jó világ, amig az övé - pontosabban az ő befektetési alapjáé - volt.

Mert már az alap is eladta - és ami a legrosszabb: egy "valódi" ürgének.

Mert amíg a Yacht csak egy tétel volt a sok közül  egy befektetési alap portfoliójában - addig fizikailag szart rá mindenki - vagyis minden maradt és működött "a régiben".

De amióta egy "létező" (magyar) csóka vette meg (az úton túli (vagyis szemközti) marhanagy területtel együtt - azóta ennek a palinak "tervei vannak" a hellyel - ami nekünk nagyon nem jelent jót.

.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66376)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.04 0 0 66376

Csak nem a Yacht-ra is szemet vetett a nemzet gázszerelője?

Előzmény: GPS (66373)
fekvőrendőr Creative Commons License 2020.10.04 0 0 66375

A,B,C van, BE nincs (még), meg megfelelő vontató sincs. :-(

Most már mindegy, úgy tűnik minden rendben lesz.

Előzmény: Boarhunter (66372)
GyDomotor Creative Commons License 2020.10.04 0 0 66374
GPS Creative Commons License 2020.10.04 0 0 66373

Idén eldöntöttük nem megyünk többet Almádiba,...

...csak ne az legyen, hogy nem a "gazdagrétiek" miatt fogjátok kerülni a kempinget - hanem azért, mert nem lesz kemping.

Legalábbis nem a nagyközönség számára is elérhető kemping.

.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66371)
Boarhunter Creative Commons License 2020.10.04 0 0 66372

El se tudom képzelni mibe fájt volna a tréler ilyen távon.

Hazajössz a lakó nélkül, bérelsz egy trailert napi nyolc-tízezer forintért, lemész érte, hazahozod. Az üzemanyag kerül sokba, nem a trailer. Persze ehhez megfelelő autó kell és egy b+e sem árt.

Előzmény: fekvőrendőr (66361)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66371

Jaja.....kikötő felöli első sor és az utolsó szűk kanyargós utca.

Idén eldöntöttük nem megyünk többet Almádiba, vagy ha mégis, csakis a másik oldalra, amit idáig a strandzaj miatt kerültünk. De inkább a strandzaj mint a bunkó filing.

Előzmény: GPS (66370)
GPS Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66370

Pár éve kialakult egy full gazdag állandó lakókból álló társaság. Jelzem nem a gazdagságukkal van bajom, ez sosem érdekelt, hanem a mentalitással.

Szerintem mi egy kempingben tanyázunk - és a véleményünk is ugyanaz arról a társaságról.

A szektort ahol ezek a jómódú urak laknak "Gazdagrétnek" csúfolja a szezonos kempinglakók nem oda-tartozó csoportja - és a kikötő-felőli oldalon van.

Stimmel?

.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66368)
GPS Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66369

Hééé, kollégák - félre tetszettek érteni!

Én a városról, mint üdülő-településről beszéltem - ti meg a kempingek belterületéről.

1) A kemping az egy szálláshely - abban tökéletesen igazatok van, hogy legyen egy óra, ami után kuss legyen mindenkinek. Ezzel nincs is semmi baj.

2) A baj azzal van, hogy az egész település ilyen. Pedig az okos üdülőtelepülés minden rétegnek szolgál kikapcsolódással - és ezalatt ne csak a tinédzsereket, vagy szűk huszonéveseket értsük, mert nem igaz, hogy csak ők szeretnek bulizni.

Példaként említem, hogy a kempingen belül is van szezononként 1-2 (nem több!), előre bejelentett  "nyitott éjszaka" - amikor  engedélyezve van a bulizás a helyi étteremben (élőzenével, mindennel).

A legutóbbi szezonzáró buli olyan fergetegesre sikeredett, hogy hajnali 4-kor is alig akarták abbahagyni - holott (és ez az üzenet): a táncoló-bulizó közönség 99 %-a a 40+ korosztály volt.

Tehát én nem a kempingen belüli dajdajozást hiányolom - hanem azt, hogy a városon belül sincs (vagy alig van) olyan hely, ahol ezt megtehetné a vendég.

A 10 óra utáni utcai sivárság és kihaltság szerintem meg kifejezetten lehangoló egy üdülőtelepülésen - holott igény az lenne másra is, mint alvásra.

.

ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66368

Nekem semmi bajom a 11 utáni csenddel és nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok.  Írod, hogy  nyaralás bulizás. Mi speciel pihenni megyünk  nyaralni. Vagyis mennénk de sok helyen éjszakába nyúló részeg ordibálás van. Szerintem meg ezt otthon is meg lehet tenni, nem feltétlen kell egy kemping nyugalmát beáldozni.

Egyszóval nem vagyunk egyformák. Tudom vannak helyek ahol a bulizás megy, ezeket kerüljük de amikor egy kb 200 fős kempingben 6-8 részeg barom éjszaka ordibál mert hurrá nyaralnunk, az a bunkóság netovábbja. Persze lehet mondani, hogy aki a nyugalmat keresi menjen tanyára, de ugyanezt megtehetik azok is akik nem a pihenést kedvelik.

Almádira visszatérve eltér a véleményünk. Sok éve a kedvencünk. Általában a kikötő oldalán tanyázunk közvetlen a parton. Pár éve kialakult egy full gazdag állandó lakókból álló társaság. Jelzem nem a gazdagságukkal van bajom, ez sosem érdekelt, hanem a mentalitással. Úgy viselkednek, a pár napra érkezőkkel mintha csak általuk megtűrt kempingezők lennének. Hol az egyiknél, hol a másiknál vannak "bulik", átjárnak más területén, a kutyákik odapisálnak más elősátrához és bunkóskodnak ha odébb kell állni az autóikkal mert a szűk úton nem lehet bemenni tőlük a parcellában. Egyszóval ez nem egy nyugdíjas központ filing szerintem.

csiburento Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66367

Basszus, ha ezt hamarabb tudom... 

Jövőre rá repülünk, csak legyen hely. Mert, ha ennek híre megy...... 

Én spec nyaralás ide, nyaralás oda, rohadtul nem bírom, hogy éjfélkor, de sőt hajnali négykor dörömböl a diundisu (Siófok) egy, vagy kettővel odébb, plusz ordenáré beszédstílus mellett (, persze néha nálam is alacsonyan repkednek bizonyos szavak, ha nem sikerül valami), olyan mákos állapotban, hogy nem tudni, nem-e kell másnap a laki oldalát mosogatni. Mondjuk volt olyan is, amikor nyakig (, vagy azon is túl) én is benne voltam ilyenben, nem vagyok álszent, kellett is jó barátomnak lapátolni...

Ez amúgy nem csak balatoni probléma, pont augusztusban sikerült berepülni egy ilyesféle sztoriba (Jászszentandrás). El is jöttünk. 

És itt látszik, hogy van kereslet erre is, arra is, csak valahogy ezt jobban le kellene kommunikálni, fel kellene vállalni a vendéglátóhelyek részéről, hogy mi bizony nyugger kemping, vagy bulikemping vagyunk.

Szóval szerintem igenis kell tudni aludni nyaralás alatt IS.

Ehhez pedig szabályok kellenek, amit be is kell tartani az érthetetlenek miatt, sajnos nincs a kempinges szakmában kellő kultúra. Lehet ám moderált hangerőben is baráti bulikat tartani az előtető alatt, vagy a kocsmában, de akkor aki csendre vágyik, nem is a kocsma mellett telepszik le. 

Azt vettem még észre igen ritka kivételtől eltekintve (, ha már kemping kommunikáció), hogy a gyerekbarát hely inkább azt jelenti, hogy vadidegen kölkök rohangásznak az előtetőd alatt ordibálva, mert az az össze vissza egy hinta és csúszda bizony kevés már az első óra után.

Persze, van ahol meg van animáció, az rozé. 

GPS Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66366

Példaként mondanám Lellét, Boglárt, Almádit.

Speciel Almádihoz hozzá tudok szólni, mert 14 éve egész nyáron ott lakom - annyira, hogy már bejelentett címem is van ott a lakcímkártyámon.

Szóval ott az van, hogy szép lassan átalakították a helyet afféle "Csend-Rend-Nyugalom" stílusú  nyugdíjas-teleppé.

A helyi elvárás az, hogy este 11 után (de inkább 10 az) - mindenki kushadjon be a vackába és aludjon magának - se zene, se zaj, se éjszakai élet - mert fő a csend és a nyugi.

Még a településnek nem kis pénzt hozó saját (bor)fesztivált is kussba teszik 11-kor, (zene állj !!!)... holott a népek akkor buliznának, borozgatnának - elvégre nyaralás van, aludni otthon is tudnának (sokkal olcsóbban, ráadásul).

A fiatalok szinte "underground", vagy afféle "partizán" módon találnak egy-egy éjszakai szórakozóhelyet a városban - de azt is csak nagy csendben, mert ugye "rendnek kell lennie".

Ezért inkább képesek elvonatozni más helyekre, ahol a helyiek értik, hogy mi a nyaralás, mi a fiatalság, mi a nyári életérzés.

Mert Almádi NEM olyan.

.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66365)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.03 0 0 66365

Nincs mit csinálni, nem arra értem, hogy nincs hova kirándulni.

Nappal a kemping, este egy séta egy kis nyüzsiben, kikötő, bazárok, étterem, fagyizás, emberek, utána vissza a nyugis kempingbe. Példaként mondanám Lellét, Boglárt, Almádit. 

Akaliban este max átsétál az ember a strand büfésorára és kész. Ez elég kevés, több nap után még unalmas is. De lehet, hogy csak nekem. 

Előzmény: macska mancsa (66364)
macska mancsa Creative Commons License 2020.10.02 0 1 66364

Kinek a pap, kinek... Aki már egynél többször járt Balatonakaliban, az talán árnyaltabban látja a képet. Régen jó hely volt, sőt nagyon jó. Aztán, ahogy beindult a balatoni kempingek innovatívnak hazudott haszonelvű értékesítése, Akalit is utolérte a sorsa. Lezárták a kemping nagyobb, zöldebb, nyugisabb részét. Egy torzó van a helyén. Befejezetlen építkezések sora, és a lepusztult partszakasz. A kemping vezetősége áthordatta a bérlakókocsik tömegét a megmaradt területre, így létrehozva valami egészen elképesztő káoszt. A gyors pénz utáni vágy háttérbe szorította a józan észt. Dupla tömeg, szerény infrastruktúra, mert a vezetőség sem tudta, hogy mit hoz a jövő.

Becsületükre legyen mondva idei évre valamelyest konszolidálták a helyzetet. A csodaszámba menő büfésnőtől megszabadult az emberiség kempingezni szerető része, viszont az új ember nem ismeri a fröccs lényegét, ami Dörgicse, Csopak, Füred vonzáskörzetében elég gáz.

Szóval volt jobb. Sokkal jobb. A változatlanul ott nyaralók, rajongóból lettek rögeszmésekké. (szerintem)

De, hogy ne lenne élet arrafelé, vagy ne lehetne mit csinálni a Balaton felvidéken, azzal nem értek egyet. 

Kicsit elsirattam a Balatont és a kempingezést, de aki nem ma kezdte, az úgyis megérti. 

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66359)
fekvőrendőr Creative Commons License 2020.10.02 0 0 66363

Utánnanéztem, csak 17 centivel szélesebb az Eifelland Holiday 360 mint a Bastei. Nekem többnek tűnt.

Előzmény: fekvőrendőr (66362)
fekvőrendőr Creative Commons License 2020.10.02 0 0 66362

Mesélte a szervizes srác, hogy volt náluk egy lakó, ami valami régi hídnál a feljáróhoz telepített kerékvető követ találta el. Akkorát kapott, hogy a mover zártszelvény összekötője derékszögbe hajlott.

Lehet, hogy megúsztam volna, ha régi lakómmal megyek, de ez az új 30-40 centivel szélesebb mint a Bastei volt, így az első nagyobb úton elég volt egy kis éjszaka+egy pici fáradság, és így jártam. A felni is kapott egy nagy pofont, de szépen kigörgőzték.

kb. 5 centin múlott, hogy ez bekövetkezett.  :-(

Előzmény: fekvőrendőr (66361)
fekvőrendőr Creative Commons License 2020.10.02 0 0 66361

Hát igen, 8-900 kilométert lenyomni csálé kerékkel lassan óvatosam, miközben villognak, és mutogatnak a kerékre, nem volt semmi. A legszebb és a legjobb az volt, hogy a Siófoki végcél előtt két kilométerre ment szét avadonatúj gumim, és akkor is olyankor, amikor már lépésben nemtem, mert megállni készültem egy piros lámpa előtt. Félreálltam, éjszakára otthagytam, másnap korareggel kerékcsere, és leállás a bázison. A pótkerékkel még feljöttem a Kempingvilághoz, és így záródott a kaland. El se tudom képzelni mibe fájt volna a tréler ilyen távon. Szerintem a hazaszállítás+javítás=a lakó értéke, így megúsztam a javítás+egy új gumiabroncsal.

Vigyáztak rám fentről.

Előzmény: dr!! (66358)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.02 0 0 66360

Alakit = Akalit

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66359)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2020.10.02 0 0 66359

Én nem nagyon szeretem Alakít, mert "nincs élet"  a környéken. Ismerősök viszont kétszer voltak idén. Odáig voltak tőle, hogy milyen jó hely, főleg az állandó lakók. Kedvesek, segítőkészek, barátságosak és csend van.

Előzmény: dr!! (66353)
dr!! Creative Commons License 2020.10.02 0 0 66358

Gratulálok, ilyen, ha vannak korrekt, megbízható vállalkozások!!! De azért legyél óvatosabb, rosszabbul is járhattál volna :-) A Virágékegy csudajó csapat, 10 évnél hosszabb ideig voltam a vevőjük - mostmár sajnos, hogy elérte kedves kempingemet a "Mészáros szindróma" lakó nélkül csak a barátságuk maradt ( hehe, csak a barátságuk - nem több az sokszor mindennél....?)

Előzmény: fekvőrendőr (66357)
fekvőrendőr Creative Commons License 2020.10.01 0 0 66357

Tavaly Boszniában nekimentem egy járdaszegélynek a sötétben, kapott egy nagyot a torziós futómű, csálén kacsázott a kerék, alig tudtam vele hazajönni. Végül is megúsztam annyival, hogy egy vadonat új kereket megevett, de hazaértem. A tavasszal kerestem, hogy hol tudják megcsinálni, volt hogy komplett hidat akartak cserélni aranyáron, hol minden szakértelem nélkül akarták vállalni, hátha sikerül. A Kempingvilág elvállalta, hogy kiveszi a hidat a lakó alól, és ajánlottak egy kecskeméti céget, aki profin javítja ezeket a futóműveket. Beszéltem velük, mondták, hogy vigyem el hozzájuk a hidat, felújítják. Így kerültem a Knott Autoflexhez. https://www.autoflex.hu/ Profik! Németországból kellett neki hozatni alkatrészt, mert mivel lakókocsihoz kell, nem egyszerű utánfutó alá való kivitel kellett. Bő három hét után tegnap hazahoztam a tulajdonképpen új hidat, a jövőhétre kész lesz a lakó. Nagy köszönet a Kempingvilágnak és az Autoflexnek a profi, segítőkész munkáért! Remélem senkinek se lesz szüksége erre az információra, da ha kell, már nem kell keresgélni.

A régi úton Kecskemétre:

Az új útban haza:

Gyakorlatilag a BPW futóműből csak a híd váza maradt, új fék, lengőkar, fékkötelek, a gumialkatrészek mind Knott. A lengőkar jóval robosztusabb kivitelű mint a régi.

Tarzy52 Creative Commons License 2020.09.30 0 0 66356

Szia!

Írnál az "előszelekről valamit,"

Előzmény: GPS (66355)
GPS Creative Commons License 2020.09.30 0 0 66355

Ez a kis szösszenet találós kérdés lenne, akkor Balatonakalira tippelnék... 🙂

Tartok tőle (pontosabban: félek) hogy jövőre én is hasonló beszámolóval fogom "megörvendeztetni" a topikot.

Igaz én "csak" 14. éve tanyázok ugyanott (egész szezonosként) - de nagyon rossz (elő)szelek fújnak mifelénk is.

.

Előzmény: macska mancsa (66354)
macska mancsa Creative Commons License 2020.09.29 0 0 66354

Ez a kis szösszenet találós kérdés lenne, akkor Balatonakalira tippelnék... 🙂

Előzmény: dr!! (66353)
dr!! Creative Commons License 2020.09.29 0 0 66353

Hali-hali! 

Na, most estem bele a saját vermembe - eladtam tavaly a telepített lakókocsimat full extrákkal, aztán most sírok-rívok egy másik után - na, semmi esetre sem ugyanazon a helyen - nagyon "begazdagodott" a terület, volt, aki azt terjesztette, hogy azért lépek le, mert nem tudom fizetni az éves kempingbérleti díjat! Az fel se merült benne, hogy a kivagyiságból lett elegem, a pénz nagyobb úr volt, mint az intelligencia, nehezen viselte, hogy ez mégse volt elég szempont a megítélésében! Ne is beszéljünk az ostoba kempingvezetésről, akik kitaposták a 10-20 éves bérlőiket az azonnali kaszálás érdekében - lásd. 3 m-es horgászhelyek,stb, stb, nem is beszélve a pénzzel igen, de intelligenciával nem rendelkező "utcatársakról" - meguntam a dolgot, de most keresek valami normális lakóautót, hogy akkor és ott tanyázhassak, amikor a kedvem és lehetőségem tartja! Ha valaki tud ilyesmit, nyomja - köszönöm - dr!! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!