Huh...másik fórumon épp arról beszélgettem , h veszéllyes dolog Darren ismerősének lenni, mert hát ugye , akik ismerték Darrent , azok nem húzták vmi sokáig:))...na mind1...és akkor ugye szba került a 11.rész is , h ott ugye hazamegy és lehet , h talizik a szüleivel stb...erre meg mondtam már rögtön ,h sok szerencsét kíváok nekik Darren mellett.))...erre ezt hallgassátok(oké,nem biztos , h hiteles , de el tom hinni:)) ):angol fórumon vki ilyet írt , h:
"I have found a site with lots of info on DS and it turns out that Darren goes to see his house and it's burned to the ground! Steve Leopard done it if you're interested..."
Erről ennyit...remélem többet nem szívnak a szülei/huga....de a kis kíváncsi nem bírta ki....jellemző:))
Remélem inkább előbb , mint utóbb...akkor majd Voldi jól beszabadul a Roxfortba...jó nagy buli lesz ám:))A DSről is sztem kb. lehet tudni , h mennyi részes lesz...de az biztos , h több , mint a HPből:))
Oké....sztem 1ébként csak 3,de mind1....nem az a lényeg: ált.ban nem a HP5 a sablon...a gyerekkönyvek kb. sztem olyan DS méretűek szoktak lenni...szval sztem az nem átlagos...
Harry is most már egyre többet szív...persze ot van dumbledore, aki mindig kihuzza a szarból, de az öreg is csak meghal vmikor. Egyébként pedig például az a Hp előnye, hogy tudni lehet, hány rész lesz (bár a részek hossza nyúlik) Viszont a Hp ban minden rész egy sablonra van, 1 tanév...Ds mindig más, csak nekik viszont a hosszuk nagyon rövid, szerintem a Hp ötödik rész hosszabb volt, mint mondjuk Ds ből 5rész
Ez már régi szöveg:))
Sztem is....de nem tom...,lehet , h ezt sikerül jól megcsinálniuk ...bár az eddigi tapasztalatok alapján ált.ban a filmek nem nagyon hasonlítanak a könyvekre...na jó:van egy-két kivétel,de...
Nem tom....lehet , h csak nálunk ilyen tök ismeretlen...állítolag Angliába ez tök híres könyv meg minden....hát nem tom.
Hát...azért oké , tudom , h annak aki nem olvasta v nem szereti annak egyre megy a Stanley meg a hasonló baromságok+ a Ds,de sztem ez nem ilyen átlagos gyerekkönyv...szval...most hasonlítsuk össze a Hpvl...az is elég...az olyan unalmas , h Harry bármiko kavarja a sz***t , minfig megússza minden következmény nélkül...oké, lehet , h a DSnek is nagy happy end lesz a gége , de eddig nem az a jellemző , h ha elszrnak vmit azt ki lehet javítani...
Erről az jut eszembe: "Régebben beképzelt voltam, de most már tökéletes vagyok" Végülis, ha valaki okos, szép meg minden, akkor minek titkolja:))
Igazából nem is kell film, bizos csalódás lenne...szvsz Mr. Tiny és Bombadil Toma abban hasonlít, hogy egyiket se lehet rendesen megfilesíteni. Valószínűleg Ds sose lesz olyan híres, mint a Hp, de így is vannak azért elegen, akik ismerik. A Harry Potter volt az első ílyen híres gyerekregény, aztán indult egy áradat, Stanley, Bradley, Időcsavar, mittoménmi, közte valahogy nem tűnt ki annyira Darren...Én elejinte nem is akartam elolvasni, gondoltam, valami baromság....most azt gondolom, baromság lehet ugyan, de tetszik:)
Ó...erre már nem tok mit mondani...fő az , h tökéletes vagy:))
Hát....az elején...de mikor már a kezembe vettem a könyvet és nem csak az oldalát néztem , akkor már világos lett:))
Hát.....kkkor lelőlek:))
Nem hinném , h vmikor is lesz olyan híres-habár sztem is megérdemelné-,max csak akkor , ha lesz film...de akkor sajna álDSfan áradat is indul:((
Meg sztem azért sem olyan híres , mert a HP-t még a kicsiknek is oda lehet adni.....de a DS az más kategória...bár mondom: sztem még nem is nagyon fogják fel az ilyen 8éves forma gyerekek , h miről szól ez az egész...
Én nem szerény vagyok, hanem őszinte:))
Na, akkor az elején te sem tudtad. Hehehe:)
Most lőjj le: amikor a hp-t kezdtem olvasni, arról sem tudtam, hogy milyen műfajú, mert még nem volt ismert.
Vajon valaha lesz olyan népszerű a ds, mint a hp? Mert megérdemelné. Most már gyakran látogatom a könyvesboltot, mert bármikor megjöhet.
Addig is Gregorián dalokat hallgatok.
Üdv mindenkinek.
Oh camats,te világ szerénye:))
Én már említettem , h unalomból...tulajdonképp ,ha visszaemléxem én sem gonoltam , h összefüggőek + vámpíros könyvek ...azt hittem , h egész másról szólnak...de mikor kézbevettem már világos volt a dolog:))
Én akkor jöttem rá, hogy ez lesz, mikor benne volt az a szép, naracssárga könyvjelző, meg a Vámpír Inasa ismertetése: "Nevem Darren Shan. Fálvámpír vagyok." há így má nem volt nagy meglepi...
Amikor már rájöttem, hogy vámpíros könyv (könyörgöm, kémia órán kezdtem olvasi, akkor nem azt figyeltem, mi van az elejére ráírva. Na jó, lehet, hogy figyelmetlen vagyok. De te mondtad, mindenkinek vannak hibái, és bármily hihetetlen, még egy olyan csodás, és szerény embernek, mit embernek, istennőnek is, mint nekem. De ennyit az öntömlyénezésemről:))), én is azt hittem az első pár rész alatt, hogy nem lesznek annyira összefüggőek a könyvek.
Ha ráérek, mint most, akár óránként is felnézek ide. Akkor majd mi levelezgetünk, ha más nincs.:)
É meg mindennap benéztem,de nem süllyedek odáig , h a magam beszólásaira reagáljak:))
Gratulálok,ahhoz elég nagy tehetség kellett , uhyanis szép narancssárga betűkkel rá van írva , h VÁMPÍR könyvek...:))
Hmmm...én meg nem gondoltam , h lesz ilyen Vámpírok Hegye meg hasonlók...azt hittem , h majd csak kóborolnak jobbra-balra azt annyi:))
Tulajjdonképp mikor még csak az eleje volt,akkor azt hittem , h max 5 rész lesz...de mondjuk mióta elment a Vámpírok Hegyére + herceg lett+ ki lett találva ez a 3vadászos dolog stb,azóta már nem gondolok ilyen hülyeségeket:))
Tegnap nem néztem be, és nem nagyon írtatok. Irgum- burgum. NIncs olvasni valóm.:)
Amúgy engem annyira meglepett, hogy Darren vámpír lett. az elején azt hittem, a cirkuszról annyit hallottunk, és kész, és a többi könyv Darren másféle kalandjairól fog szólni. Mert én ám nem tudtam, hogy vámpíros könyv.
Hát igen, akkor rosszul döntött. De nem mintha védeni akarnám (áááááá dehogy:)), de néha nekem is nehéz félretennem az önérzetemet. Na jó, ha egy szerettemről lenne szó, megtenném, de ... áh.. minek védem itt Lartent. Megtudja védeni magát. Na jó, a lényeg, hogy én neki mindent megbocsájtok. Végül is halottakról jót, vagy semmit. És mint tudjuk, Larten...:(
Abban én egyetértettem , mert akkor igaza volt...nem vszínű , h a Darren túlélte volna...én akkor utáltam , mikor ugye Darrennek döntenie kellett , h vállalja-e a próbát v nem és ő megkérdezte , h mi lesz vele és akkor nem mondta meg az igazat...az bunkóság volt!A Darrennek joga lett volna tudni , h mi lesz , ha elbukik...
Mr. Crepsley akkor volt dühítQ, mikor a vadkanos próba után Kurda már épp kidumálta volna a dolgot, erre Q közölte, hogy a fiú igenis megbukott a próbán. Ez olyan, mintha szándékosan vágta volna a kölyök alatt a fát. Tudta, hogy milyen következményei lesznek, mégsem volt képes félretenni a kurvanagy becsületét. Hiába csípem, ettQl egy kicsit ideges lettem.
Hát ezt sztem csak ő tudja...de biztos tudja...ha bele is lát a jövőbe meg ilyen dolgokat csinál, h a Kurda lelkét...mind1.Nem tom...de télleg...de ebben majdnem 100%ig vok, h van köze a jegyhez...a Darren is megmondta akkor , h olyan ,mintha a sors akarta volna , h elkapja v ilyesmi...a könyv most sajna nincs nálam:))Azonban Mr tiny mondását mindenki ism: a sors keze veri a taktust egy szívalakú órán...(remélem jól idéztem ,de nem tom:)) )...szval...
Azt vágom, hogy az idő valahogy a kezében van (lásd: harkat-kurda). De a sorsot tudja befolyásolni? Meg mire terjed ki a hatalma? És ibe nem tud beleszóli? Csupa kérdés vagyok ma:)
Hát nem tom...a jegyes dologba tuti benne volt...az ki van zárva , h a darren csak úgy elkapjon egy jegyet a sok fecni közül ilyen könnyen...Hát...az a pasas mindenbe benni van sztem:))
Jó sok...nagyon sok...
Hmmm...ha már itt tartunk, ennek alapján sztem happy end lesz avég...:
"-Én mindenről tudok-locsogott vígan Mr Tiny-Ezen a világon semmi sem maradhat titokban előttem."
(f:A vámpírok hegye)
Ezt csak úgy megjegyeztem...ebből s láthatod mennyi hatalma van..is...
az igazi ez után köv.
"Nagy utat tttél már meg-intézte ismét hozzám szavait-,de még hosszú utat kell bejárnunk.Nem lesz könnyű sétagalopp, és most nem csak a Vámpírok Hegyére vezető útról beszélek.Erősnek kell lenned , és hinned kell magadban.Sosem ismerheted be , hogy vesztettél,még akkor se ,ha a kudarc elkerülhetetlennek láccik."
Hát nem tom....ennek alapján elvileg happy endnek kell lennie , mert ez ilyen tipikus szöveg:))
Az is lehet, hogy Mr Tiny más alakot is fel tud ölteni, és egy másik alakjában találkozott Darrennal. Vagy nem tom, de én sem hiszem, hogy Mr T összetéveszt valakiket.
Lartent én se értettem, hogy mér vérezte meg. Mr tiny lesz a dologban. Egyáltalán ki ez a Mr Tiny? És mennyi hatalma van?
Én azt hittem, hogy Mr. C tökjól kidumálja magát, erre ennyi, hogy nemtommé...hát csalódtam egy picit...de most már érthető. Nem lehet, hogy Darrent is mr Tiny vette rá, hogy lopjon pókot? Mert hát hagyján, hogy pókmániás, de talán ő se értette mért kell neki annyira...
Áhhh, én is ezt akartam bemásolni...sőt , be is fogom:
"-Nem mondtad el neki,hogy nálunk mi a szokás?-nézett rá szigorúan Mika.-Nem mondtad meg neki , hogy nem szoktunk gyerekekből vámpírt csinálni?
-Próbáltam,de...-Mr Crepsley csüggedten rázta a fejét.-Az egész olyan volt,mintha nem lennék ura az akaratomnak.Tudtam , hogy rosszat teszek,de ha nem ett volna gonosz a vére,megvéreztem volna.Nem tudom megmagyarázni,miért,mert magam sem értem."
(f:A vámpírok hegye:) )
Sztem ebbe benne volt Mr Tiny , de nem tom....viszont ez is érdekes...bár nem tom , h lesz e következménye v már meg volt-e...bár az R.V. és a 2.ban volt aztán volt még róla szó...bár nem tom...talán...mind1...leírom, majd aztán reagáljatok:
"Tudod-mondta Mr Tiny-az arcod ismerősnek tűnik.Találkoztunk már valahol,Darren Shan?Megráztam a fejem.
-Biztos vagy benne?-kérdezte.-Nagyon ismerősnek tűnsz.
-Én...én emlékeznék...rá-feleltem,nehezen kapkodva a levegőt.
-Az emlékezet enm mindig megbízható-mosolygott Mr Tiny.-Tud álnok szörnyeteg is lenni.Na de mindegy.lehet , hogy összetvesztelek valakivel."
(f:A vámpír inasa)
Nem hinném , h Mr Tiny összetévesztette volna vkivel,de....nem tom...
Igen, az elején valahogy más volt, mikor erQszakkal csinált félvámpírt a gyerekbQl. Az viszont furcsa, hogy késQbb nem tudta megindokolni. Lehet, hogy akkor is Mr. Tiny tevékenykedett?:))
Még szép , h nem hallgatott a szüleire...ki az a hülye , aki kihagyta volna,:)Hát...ha önként vállalod a vámpírságot , akkor ok, de a Darrennek semmi kedve nem volt vámpírnak lenni..aztán mi lett belőle....ejj:))
1ébként majd írok ide Mr tINYVEL KAPCS. KÉRDÉSEKET STB , DE NEM MA , MERT MA MÁR MÁSHOL FELTETTEM ÉS AMÚGY IS MÁR ZIZ VOK EHHEZ:)
Hát a könyv talán annyi lett volna, hogy levadászák a pasit, Larten azt mondja igyál, Darren meg iszik és vége:) Ennél egy kicsit jobban kellett csavarni...mellesleg én sem értettem mért ilyen makacs, ha én vámpír volnék, bezzeg ez nem volna probléma, De ez már megint HA. Egyébként ha Darren halgatott volna a szüleire, és nem ment volna el a cirkuszba, semmi se lenne az egész sorozatból..
Hát...azért a Darrennek is igaza volt kicsit a Lartent illetően...az elején vhogy máshogy viselkedett...no mid1.
Na ja...de mivel ez lett , ami lett...hát...passz:)
De HA Darren nem lett volna olyn makacs, halgatott és bízott volna Lartenben, minden más lett volna. DE hát ez is csak ha...
De ha nem lett volna makacs, a könyv sem lett volna olyan hosszú.
Hát igen..ismerős:))
Hát igen , megmenthette volna...de nem mentette meg.Ahogy még egy csomó dolog elkerülhető lett volna...no mind1.De néha olyan apróságokon múlik az esgész...