David Suchet rajongók, figyelem! Üljetek le (igaz, kevesen állnak a számítógép előtt), és kapaszkodjatok a karfába. Megnéztem az Apósok akcióban, angolul "The in-laws", melyben Suchet úr is szerepel, mint egy francia, homoszexuális, drogdíler/fegyverkereskedő! Szóval aki eddig szerette mint Poirot, az ne nézze meg, mert kiábrándul. Nem épp a megszokott szerep, és kicsit furán is áll neki.
A BBC Prime egy angol nyelvű kábelcsatorna, ahol nagyon sok jó angol film, főleg sorozat van. A filmek 90 %-ához van magyar felirat, de teletexten keresztül nyelvtanulók akár angol felirattal is nézhetik a filmeket.
Amióta felfedeztem, ezt az adót nézem a legtöbbet.
Sajnos UPC-n nincsen, én szegedi vagyok és itt is csak az egyik kábelszolgáltató kínálatában van.
Off
Most hétvégén adták például (Colin Firth főszereplésével) a "Büszkeség és balítéletet".
On
Mint írtam, most a Joan Hicksonnal készült sorozatot adják, méghozzá olyan részeket, amelyeket magyar adón nagyon ritkán játszanak. Tavaly (vagy tavaly előtt) a Duna TV vetítette a J.H-val készült Miss Marple sorozat, de a "Gyilkosság meghirdetve" és a "Gyilkosság a paplakban" nem volt.
Már régóta gondolkodom azon, kéne valami információt frissen tartani arról, mi hol kapható éppen. Vagy legalább hol kölcsönözhető. Vagy, végső esetben, közülünk ki az, akinek megvan és hajlandó kölcsönadni... Majd kitaláljuk, hogy legyen, és megcsináljuk, jó?
Sziasztok!Nagy A.C. rajongó-gyűjtő vok.Cirka 40-45 könyve meg van.. viszont az elefántok nem felejtenek című művét sehol nem tom beszerezni... Hálás lennék,ha valaki segíteni tudna.Elöre is köszi!
Én is imádom Agatha Christie könyveit, csatlakoznék hozzátok :) Gondolom, a nyári szünet miatt ilyen nagy itt a pangás, de számíthattok rám, ha ismét belendül a topic! Addig is olvasgatom az eddigi hozzászólásokat.
A Pókháló (ami, sajnos, egyelőre még csak Spider's Web) és az önéletrajz mellé még hozzátenném, hogy néhány színdarab is hiányzik, pl. Verdict, Akhnaton, stb.
Sziasztok, én még új vagyok itt (csak néhány napja vagyok rendszeresen internet közelében), s csak annyit szeretnék mondani (írni?), hogy nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. A jövőben biztosan gyakran el fogok látogatni ide.
Szerintem a nyárra való tekintettel a legközelebbi találkozót szeptember előtt kár lenne erőltetni. Akit érdekel A.C. eredetiben, az menjen el a Pendragon könyvesboltba, mert most ott kb 1300ért lehet kapni egy-egy könyvet!
Sziasztok! 13 éves korom ellenére én is lelkes Agatha C. olvasó vagyok. Nagyon jó az oldal, de néhány hiányosság van rajta (pl. fülszövegek hiányoznak) Leírom a tükrökkel csináljákét: Agatha Christie egyik legkedvesebb alakja Miss Marple, aki St. Mary Meadben töltött évei alatt kicsiben megismeri a világ összes gonoszágát. Most éppen Stonygatesbe utazik volt iskolatársnője kérésére, hogy kiderítse milyen titok lappang ötven éve nem látott barátnője körül.A látszólag idilli, békés, gazdag környezetben ugyanis egymást követik a gyilkosságok. A porcelánkék szemű öreg hölgy azon töri a fejét, mire is emlékeztetik őt a történtek, s a rejtély megfejtése nem is marad el... De addig még sok-sok izgalmas eseménynek, váratlan fordulatnak kell bekövetkeznie. És néhány magyar kiadás is hiányzik. ezek a képek az internetről vannak:
Egy hajnalig tartó virrasztás eredménye képpen 27 darab A.C. regény rendelkezésre áll angol nyelven hangoskönyv vagy rádiójáték formájában, mp3 file formátumban. Az egész anyag ráfér két CD-re. Természetesen így csak számítógépen, vagy mp3 lejátszón élvezhetőek, de hát ki lehet írni audio formátumban is, de az meg NAGY NAGYON sok CD. Szóval akit érdekel, az lépjen velem kapcsolatba, és akkor mp3-ban kiírok mindent.
Hát, eléggé meghalt itt az irogatás. Gondolom mindenki lógatja a lábát a fagyott Balatonba! :) No, hozzájutottam az 'An autobiography' című önéletrajzi íráshoz, angolul (természetesen), mindössze 1200 pénzért. Nem rossz. Sajnos hatalmas stócokban állnak az elolvastlan könyvek. Talán jövőre hozzáférek majd. Minden esetre szeptembertől igyekszem eleget tenni a felhívásnak, és elkezdem gyártani a rövid összefoglalókat a regényekről, ahogy azt Tamás felvetette pár hozzászólással hamarabb. no, minden jót!
Angolul tudoknak ajánlom figyelmébe, hogy minden vasárnap a PTC 1-en (Belgrád 1) Poirot filmek eredeti nyelven (szerb felirattal). A most vasárnapi rész 16.47-kor kezdődik és 00.18-kor ismétlik.
Azt nem tudom melyik rész. Annyit láttam csak ennek az adónak a teletexén, hogy a szerb címe: Nemi svedok.
Esetleg, ha valaki tudja, hogy mit jelent megköszönném, ha megírná.
A wikipédia egy, a neten fellelhető és jelenleg a legnagyobb szabadon szerkeszthető enciklopédia. Bárki lehet wikipédista, szerkeszthet szócikkeket (pl. beírod Agatha Christie és erre virtuális módon az enciklopédiában az Agatha Christie szócikkhez lapoz, és elolvashatod, mit tudunk róla...).
Én a kezdeményezést azért indítottam, mert a wikipediat egy nagyon hasznos oldalnak találtam, szinte minden megvan angol nyelven, amit csak tudni szeretnél...