Bocs hogy egyből nem válaszltam, nem bunkóságból, csak éppen most jutottam egy géphez és még azt is ki akartam próbálni.
Szóval egy fuji s9500 egy halszm előtéttel (0,16x) ami a szélén életlenedett... körpaborámát elég szépet tudtam vele csinálni, de a gömbpanoráma nem lett az igazi.. http://centrumelnoki.med.unideb.hu/szokokut.swf de még pontosan nem is tudom hogyan lehet jó gömbpanorámát csinálni. A PTGUI val probálkozok és a PANO2 VR el készítem a flasht.
Az új gépem egy Canon 550d egy középkategóriás fisheye-al, ami már teljesen éles képet ad (ennyi pénzért el is várom) panafejem nincs, de álványról kis ügyességgel egész pontosan lehet fotót csinálni.
Kérdés: A nadirt és a zenit-et minden egyes képkockával kézzel kell összepontozni?
Én is eszköznek tartom, de óriási különbségek vannak egy-egy 3d panoráma között.Én főleg a virtuális túrában látom a fantáziát. Ingatlanos célokra fogom használni.
Úgy néz ki a mostani gépem kevés ehhez a panorámafózási feladathoz. A kérdésem az lenne hozzátok, hogy milyen videókártyát érdemes venni. Itt főleg a színhelyesség színmélység lenne fontos. Persze a sebesség is.Fotós célokra kéne elsősorban.
Eizo monitorral használom digitális csatlakozással.
Na kipróbáltam és sikerült is flash file-t generálnom. Viszont sajna ez is hasznavehetetlen, mert telehánnya az egész képet "pano2vr" felirattal. Ehhez is meg kell venni a programot, hogy használni is tudjam.
Még nem jöttem rá teljesen hogyan kell használni, több esetben szaggat lejátszás közben. Mi lehet a gond? A frame/sec beállításon kell változtatni? Mekkora az ideális file-méret?
A samyangot megrendeltem. Terveim vannak vele, mert a helyi plébánia évkönyvéhez szeptemberre a templombelsőről szeretnék fotókat csinálni.
Ahogy olvasgatom ezeket az oldalakat, rátaláltam ezekre a körülforgós képekre. Nem tudom, mi a nevük. Az eklézsia oldalára szeretnék ilyen file-t is betenni. Olvasom, hogy nem egy egyszerű dolog, de azért majd megpróbálom...
A semmi art pont a te műfajod, ha jól emléxem. Szerintem a megrendelőid egy csomó $$$$-al honorálnák, ha a "hagyományos" fotó mellé kapnának tőled egy két jó panorámát is...
Körpanorámát már készítettem párat, de a gömbpanoráma még nem megy annyira jól.. tudtok segíteni egy-két trükkben, hogy hogy lehet jól összeilleszteni a nadirt és a zenitet? Nekem az összeillesztésnél homályos a kép, mert a halszemoptikám a szélénél már eléggé torzít.. vagy lehet, hogy igy sosem fogok éles gömbpanorámát készíteni?
Szevasztok. Néhány hete olvasgatom a topicot és vissza is olvastam elég rendesen.
Nem tudok fotózni (automata géppel lődözgetek). Körpanorámát viszont követtem el néhányat PS-ben.
Szeretném ezeket a honlapomra feltenni és gondoltam, hogy keresek valami ingyenes egyszerű programot hozzá. Találtam is néhányat. Az egyikhez (Rhalotel) el is kezdtem telepíteni a bizbaszokat, amiket megkövetelt, mire a végére értem, közölte, hogy Flash 8 köll neki. Hát az sincs, meg soha nem is használtam, nem tudok flash-t programozni.
Ha jól értem, akkor PS-ben csak animált GIF-eket lehet csinálni, ami panoráma scrolloztatásra nem jó, swf file-t nem lehet vele készíteni.
mert mondjuk 30% koruli az atfedes a ket kep kozott. nem tudom pontosan, hogy ezek a progik hogy illesztik ossze a kepeket, de en ugy kepzelem, hogy ha minel nagyobb az atfedes a ket kep kozott, akkor annal szelesebb savban lesz bizonytalan (elmosott?) az illesztes.