Te nem veszed figyelembe az érveket, ha nem egyeznek a véleményeddel. Én magam is felsorakoztattam érveket, figyelmen kívül hagytad. Nem fogom ismételgetni... :-)
Egy valamiben közös nevezőn vagyunk. Kóbor macskának nincs helye az erdőben. Az eltávolítást másként gondoljuk. Akár hasonlattal, akár anélkül. Ennyit mára.
Én nem követelek tőled választ. Neked a saját hiteled érdekében kellene villámgyorsan leírnod, milyen katasztrófát okoz szerinted a kóbor macskák irtása.
Az egy remek hasonlat, jól kifejezi a lényeget. Viszont nem értem, miért érzed úgy, hogy bárki édesanyára sértő lenne. Aki nem csinált ilyet, arra nem vonakozik.
Vagy szerinted az "aki másnak vermet ás"-kezdetű közmondásért folyamatosan elnézést kellene kérnünk a sírásóktól?
"Az otromba hasonlatodért pedig kérj bocsánatot az édesanyáktól. Legelőször a sajátodtól."
Anyázol?
"Útálom a körítést!!!! Mindkét kérdésre egyszavas válasz kérek."
Sajnálom, de cseppet sem érdekel, mit utálsz és mit nem, valamint az sem, hogy egyszavas választ kérsz. Az egyszavas válaszomba később azt magyarázol bele, amit akarsz, így ezt a lehetőséget nem adom meg.
"A hatékony szó azt jelenti számodra, hogy drasztikus? Igen Nem"
Nem. A két szó jelentése különböző. Adott esetben viszont éppen úgy adódott, hogy a drasztikus megoldás a hatékony megoldás.
"Ha ugyan azt az eredményt éred el mindkét esetben csak az egyik esetben meg kell ölnöd az állatot másik esetben nem, megölöd-e? Igen Nem"
Nem. Viszont épp arról van szó, hogy az altatással-ivartalanítással nem ugyanazt az eredményt érem el, mint a kilövéssel. Tehát a konkrét macskaügyben nem értelmezhető ez a kérdésed.
Egy vitában célszerű mások számára is elfogadható érveket hozni, különben önmagaddal fogsz beszélgetni. Egy ellentmondást nem tűrő kijelentést célszerű indokkal alátámasztani, különben nem vehető komolyan. Ilyen például a ZsuR által folyamatosan emlegetett katasztrófa. Amíg le nem írja, milyen katasztrófára gondol, addig az egész csak porhintés.
Hát ez remek. Csakhogy én semmilyen játékszabályt nem írtam át. Érvelünk. Tudod, ez a szokás egy vitában. Ha valaki képtelen érvre érvvel válaszolni, akkor az a sakkhoz hasonló helyzetbe kerül, tehát amíg nem lép ki a sakkból, azaz nem hoz ellenérvet, addig nem vehető komolyan a mellébeszélése.
Absztrakciós készség... Nem kell szó szerint venni a sakkot. Gratulálok a fiadhoz, de ez a téma szempontjából nem lényeges.