Egy hossszú indítást el akart ütni az ellenfél induló szélsője elől, ami sikerült is - kellemetlen melléktényező, hogy közben a saját kapusa is kimozdult az indításra, ő pedig pont a kapu felé ütötte el a labdát, ami így akadálytalanul repült be a kapuba.
21. Általában azokat szívtam meg, ami az időhúzással kapcsolatos, vagyis hogy nem kerül a másik csapathoz a labda olyankor. Amiben valszeg a 3 mp-es szabály vezetett meg.
Nomeg az is érdekes, hogy a sérüléskor pályára lépő hivatalos személy nem adhat taktikai utasítást a játékosoknak. Pedig mennyi ilyet láttunk! Nem az AA-féle oldalvonal mellettire gondolok, mert azzal nincs gond, hanem a Tadici-féle "bevonulok, le se szarom a sérült játékosom, kimutogatok, és közben osztom az utasítások".
Mindenesetre, ha kezembe vettem volna a szabálykönyvet, ez a teszt simán hozható lett volna.
Hmm. 19 pont a 30-ból. Nagyjából meg vagyok elégedve magammal, kicsit talán lehetne jobb, néhány kérdésre azért tudnomkellett volna a választ, de lényegtelen. Egy kérdést viszont nem értek. Ha valaki érti, magyarázza meg:
24. A „B” csapat kapusa egy kapura lövést véd, de nem tudja megfogni a labdát, amely a mezőny irányába gurul. A kapuelőtér vonalnál „A/15”-ös játékos várja a labdát. A kapus a labda után fut és – még a kapuelőtéren belül –, mielőtt az „A/15”-ös játékos elérné, az alapvonalon túlra rúgja a labdát. Mi a helyes ítélet?
a. 7 méteres dobás az „A” csapat javára b. szabaddobás az „A” csapat javára c. a játék folytatódik
A megoldókulcs szerint a helyes válasz b., mégpedig a szabály 5:10 pontjára hivatkozással.
5:10 A kapus a labdával nem térhet vissza a mezõnybõl saját kapuelõterébe (13:1 a).
Az én értelmezésem szerint a kapus el sem hagyta a kapuelőtér területét, így nem is térhetett oda vissza, ergo az 5:10 szabály itt tökéletesen irreleváns.
na má' megint én vagyok itt minden jónak at elrontója....
bocs csak vizsgaidőszak van így nem érek rá ilyesmire...
kidobáshoz: a szabály az szabály.......(sztem is rossz mégis betartatom a pályán) érdekes megyébe mindenki tudja, hogy ha hosszan sípolok és kidobást mutatok akkor mi történt......
Én ott a helyszínen meg voltam győződve arról, hogy ellépte, csak visszanézve láttam, hogy mégsem. Ennyi tévedés belefér egy jv-től, mégha a következményei nagy valószínűséggel ismertek is. :(
Viszont a kapuelőtér egy viszonylag nagy terület, és annak bármely pontjáról elvégezheti a kapus a kidobást, így tuti nem fog belekötni a játékvezető, hogy 30 centivel arrébb kell elvégezni a szabaddobást.
Jó persze elvileg rosszaat mutat, de ha rögtön kidobást mutatna, a közönség 98%-a csak nézne bután, hogy mi van.... Azért azt valahogy jelezni kell előtte, hogy történt egy szabálytalanság?
A játék gyorsítása végett hozták ezt a szabályt, de szerintem is félhülyeség, néha pont a szabaddobás esetén mehetne gyorsabban a játék. Pl mezőnyben marad a labda ( kipattant a kapusról ) ahelyett, hogy a játékos elvégezné, haza kell hogy dobja....
Dokic ziccerben vezette a labdát. Volt már ilyen korábban is. Ahogy ilyenkor szokott lenni, a ziccerben lévő játékos a hatosig vezeti a labdát, ott felmegy a levegőbe és lő.
Uhrakova a félpálya után utolérte, gyömöszölte, kibillentette(?) az egyensúlyából, ezért már, hogy ne legyen lépés, 9 m-ről lőnie kellett. A lövés pillanatában Uhrakova már nem ért hozzá, elvileg tisztán lőhetett, de épp a korábbi szabálytalanságok miatt nem volt ura a helyzetnek, nem kontrolálta teljes mértékben a mozgását. Sztem ezért járt volna hetes.